Shërbimet më të mira VPN në Australi

Vitet e fundit, shërbimet VPN kanë vërejtur një rritje të konsiderueshme të numrit të përdoruesve të VPN në Australi.


Një madhore
arsyeja që i bëri Australianët të ndjehen më të brengosur për privatësinë e tyre është
futja e ligjeve të detyrueshme për ruajtjen e të dhënave në vend.

Ne do ta diskutojmë këtë ligj dhe atë
implikimet në pjesët e mëvonshme të këtij neni. Ne gjithashtu do të përpiqemi të kuptojmë
nëse gjeografia e izoluar e vendit ndikon në shërbimet e VPN në
vend.

Ne do të përpiqemi të kuptojmë të gjitha të nevojshme
atributet që një shërbim VPN duhet të ketë për të shërbyer nevojat e përdoruesit në
Australia. Ndikimi i ligjeve dhe rregulloreve lokale në shërbime të ndryshme të VPN
gjithashtu do të bëjë një studim të mirë të çështjeve.

Do të jetë interesante të shikoni nëse janë gjigantët VPN ata që qëndrojnë në krye në këtë vend, ose disa lojtarë të rinj rezultojnë të jenë kartat e egra në Australi.

Në fund të këtij rishikimi, do të keni
disa njohuri të thelluara se çfarë e bën atë
Rasti Australian unik kur bëhet fjalë
VPN. Dhe me këtë njohuri, duhet të ketë një vendimmarrje më të mirë
kur zgjidhni një shërbim VPN për këtë rajon.

Sidoqoftë, do të ketë edhe disa
rekomandime në fund të këtij neni vetëm në rast se na besoni më shumë sesa
veten (e cila nuk është aspak një strategji e keqe).

A janë legal VPN në Australi?

Ne mendojmë se diskutimi nuk mund të fillojë
para se të ketë sqarime mbi ligjshmërinë e VPN-ve në Australi.

Po, VPN-të janë të ligjshme në Australi. Totallyshtë krejtësisht mirë të përdorësh një VPN në Australi për aq kohë sa
pasi nuk është duke u përdorur për të kryer ndonjë veprimtari të paligjshme.

Nuk është e vështirë të përcaktosh se çfarë është e ligjshme dhe
çfarë nuk është kur bëhet fjalë për përdorimin e shërbimeve VPN. Nëse kopjoni ose shkarkoni ndonjë
përmbajtje të mbrojtur nga e drejta e autorit pa pëlqimin e pronarit, atëherë ajo do të konsiderohet një
veprimtari të paligjshme.

Mund ose nuk mund të përfshijë përdorimin e
torrents. Jo shumë njerëz e kuptojnë se përruajtja është e paligjshme vetëm nëse përdoret për pirateri dhe aktivitete të tjera të ngjashme.

Qasja në gjeo-kufizuar
përmbajtja nuk është krim. Ju mund të anashkaloni geoblocking dhe të hyni jashtë shtetit
përmbajtje pa u shqetësuar për pasojat.

Akti Australian i të Drejtave të Autorit lejon
përdoruesi për të hyrë në përmbajtje nga rajone të tjera me ose pa përdorimin e një VPN
shërbim.

Ashtë një ide që nuk bën aktivitete të tilla si
spam, shpërndarjen e përmbajtjes së urrejtur,
shpërndarja e përmbajtjes e cila përshkruan të miturit seksualisht ose në mënyrë të qartë, hakmarrja, etj. do të bëjë përdorimin e një shërbimi VPN
i paligjshëm.

A kanë nevojë Australianët për VPN?

Le të kuptojmë së pari se çfarë bën një VPN.

Nëse jeni duke përdorur një shërbim VPN, atëherë të gjitha të dhënat tuaja të trafikut të internetit janë
drejtuar nëpër serverat VPN. Trafiku i dërguar në këta serverë nga tuaj
pajisje dhe anasjelltas është e koduar dhe e drejtuar përmes protokolleve të sigurta në
sigurohuni që të mos rrjedhë.

Shkalla e sigurisë së kriptimit dhe protokollit ndryshon nga një shërbim i VPN
te një tjetër.

Farë procesi i rivotimit të internetit
trafiku është se bën që serverët VPN të paraqiten si ai që gjeneron
kërkesa të cilat janë gjeneruar nga ju.

Kjo parandalon ISP-të, faqet e internetit, organizatat qeveritare dhe
kriminelët në internet nga interpretimi i aktiviteteve tuaja në internet dhe përmbajtjes aktuale
prej saj Mbulesa VPN ju mban të sigurt nga të gjitha llojet e monitorimit dhe mbikëqyrjes.

Shërbimet VPN, pa dyshim, janë një nga mënyrat më të mira për të mbrojtur tuajin
intimitet në internet. Në fakt, ajo
tingëllon si jo vetëm Australianët, por njerëzit nga e gjithë bota duhet të kenë nevojë
pajtohuni në shërbime të tilla.

Sidoqoftë, ka pak më shumë për çështjen Australiane në krahasim me pjesën tjetër të botës.

Ligjet e mbajtjes së metadatës

Australia ka ligje të detyrueshme të mbajtjes së metadatave që bëjnë që të gjithë Ofruesit e Shërbimit të Internetit dhe shërbimet e telekomunikacionit të mbajnë informacionin për aktivitetet e përdoruesit për një periudhë 2 vjeçare.

Ligji u miratua në vitin 2015 pas të cilit
ofruesit e shërbimeve të mëdha të telekomit në vend kërkuan 18 muaj që të hartojnë një strategji për të ndjekur
ligje të reja.

Ligji i miratuar në 2015 është një version i ulët kyç
të një ligji tjetër të propozuar në Parlamentin Australian në vitin 2012. Ai kërkonte
shërbime telekomunikuese për të ruajtur një grup specifik të të dhënave për një periudhë 2 vjeç.

Propozimi u përball me rezistenca të ndryshme
llojet dhe kurrë nuk u bë ligj. Sidoqoftë, ligji i ruajtjes së metadatave u vendos
siguria kombëtare dhe parandalimi i veprimtarive terroriste si arsyet kryesore që kërkojnë ligjin.

Edhe pse qëllimet e
qeveria mund të ketë të drejtë, ligji është a
sulm i drejtpërdrejtë mbi intimitetin e qytetarëve të vendit.

Metadata nuk është përmbajtja aktuale e juaj
aktivitete, por ai përmban informacion
në lidhje me aktivitetet tuaja në internet.

Për shembull,
ai përfshin uebfaqet që keni vizituar, adresat e postës elektronike në komunikimet tuaja,
Adresat IP në komunikimet, vendndodhjet tuaja, afatet kohore, etj.

Të gjitha këto informacione mund të përdoren për të nxjerrë shumë në lidhje me një individ, dhe duke qenë se ne jemi kaq shumë të varur nga interneti në jetën tonë të përditshme, nuk është një detyrë e lehtë të shmangim aktivitetet e zakonshme në internet.

kufizimet

Nuk ka asnjë organ të pavarur i cili është
përgjegjës për miratimin e kërkesave nga agjencitë qeveritare për vlerësimin
metadata e një individi.

Ligji duhet të ishte shoqëruar me udhëzime të rrepta që do të përshkruanin se çfarë do të thotë përdorimi i drejtë dhe i nevojshëm i të dhënave të tilla. Por organeve qeveritare iu është dhënë një kontroll shumë i madh kur bëhet fjalë për autorizimin për të parë metadatat e qytetarëve.

Edhe nëse supozojmë se qeveria
agjensitë do të veprojnë me përgjegjësi sa herë që u nevojitet për të hyrë në të dhënat private
e individëve, fakti që ekzistojnë të dhëna të tilla paraqet shumë kërcënime
intimitetin e individëve.

Nëse të dhënat u komprometuan në një internet
sulmi, implikimet do të ndikonin në
popullsia e tërë e vendit, dhe
jeta e qytetarëve do të bëhet analoge me ndonjë libër të hapur që mund të ketë secili
lexoj.

Qytetarët duhet ta marrin çështjen në duart e tyre nëse e vlerësojnë
privacy. Shërbimet VPN duken si basti më i mirë i qytetarëve për momentin.

VPN ideale për Australinë

Tani që kemi deklaruar pse VPN-të janë a
domosdoshmëri në Australi le të shohim
në tiparet ideale për një VPN në
Australi.

Juridiksioni

Do kompani apo biznes duhet të respektojë
rregullat dhe rregulloret lokale dhe rregullat
ndryshojnë përtej kufijve. Pra, çfarë është
i paligjshëm në një vend mund të jetë plotësisht i ligjshëm në një vend tjetër.

Juridiksioni ka shumë rëndësi në këtë çështje
të shërbimeve VPN pasi luan një vendimtar
rol në vendosjen nëse ofruesi i shërbimit mund të ndjekë një politikë mos-logs ose jo.

Gjithashtu nuk është një ide e mirë për një VPN
shërbimi të jetë i bazuar në një vend ku
qeveria nuk interesohet shumë për privatësinë e qytetarëve dhe nuk ka ligje të forta për ta mbrojtur atë.

Ashtë një hi-e madhe për çdo shërbim të VPN të bazohet në një nga vendet me 14 sy.
14-Eyes është një grup vendesh që marrin ndihmën e sistemeve të fuqishme të mbikëqyrjes dhe raporteve të inteligjencës që ndajnë mes vete për të mbajtur në vëmendje aktivitetin
të qytetarëve.

Australia është një vend midis këtij grupi,
kështu që është më mirë që Australianët të shkojnë për disa të huaj
Shërbimi VPN. Ai duhet të bazohet në një vend i cili mbështet politikën individuale dhe
nuk e detyron regjistrimin e të dhënave të përdoruesit.

Serverat në Australi

Isshtë serverët ato që përbëjnë kryesisht
një VPN. Një rrjet i shkëlqyer i serverëve shtron
themeli për një shërbim superior VPN.

Dy karakteristikat që bëjnë një server
Rrjeti më i mirë se të tjerët është që duhet të jetë i gjerë, dhe ai duhet të jetë i dendur.

Një rrjet i gjerë i serverëve do të thotë që shërbimi duhet të ketë lokacione të serverit
në të gjithë globin. E bën shërbimin
lehtësisht i arritshëm për të gjithë përdoruesit dhe gjithashtu siguron që përdoruesi të ketë
mundësi për të anashkaluar shumë kufizime gjeo.

Shumica e shërbimeve VPN në përgjithësi kanë një
frekuencë më e lartë e lokacioneve të serverëve në kontinentin evropian dhe veri
Kontinenti amerikan.

E dukshme
arsyeja është përqindja më e lartë e përdoruesve në këto rajone. VPN më e lartë
shërbimet, megjithatë, kanë vendndodhje të bollshme të serverëve në të gjitha pjesët e botës.

Australia kualifikohet si një rast i veçantë në këtë seksion për shkak të saj
izolimi nga pjesa tjetër e botës. Nuk është vetëm e izoluar, por edhe shumë larg
larg vendeve fqinje.

Vetë vendi është aq i madh sa nëse një VPN
shërbimi nuk ka vendndodhje të bollshme të serverëve në vend, atëherë përdoruesi mund të mos marrë shërbime të kënaqshme madje
pasi ai / ajo është i lidhur me një server
të vendosura brenda vendit.

Një shërbim VPN me vendndodhje të serverëve në mënyrë të barabartë
përhapja në të gjithë vendin do të ishte një zgjedhje e mençur.

Dendësia e serverit gjithashtu ka një rol për të luajtur
në ofrimin e një shërbimi të kënaqshëm për përdoruesit. Shumë serverë në një vend ose
serverët me kapacitet të lartë Bandwidth parandalojnë situatën e trafikut të internetit
ngushtica në servera.

Pra, për mendimin tonë,
është e nevojshme që shërbimi VPN të ketë një të gjerë
dhe rrjeti i dendur i serverëve jo vetëm brenda Australisë por në të gjithë botën për të
ofroni një shërbim më të mirë për Australianët.

Të shpejtë dhe të sigurt

Nuk do të kishte shumë kuptim të përdorni një VPN
shërbim i cili nuk i shërben qëllimit të tij. Shërbimet VPN supozohet se do të maskojnë
vendndodhjen tuaj si dhe aktivitetin në internet.

Disa shërbime VPN e bëjnë këtë punë më mirë se të tjerët. Ata përdorin të gjitha mjetet e mundshme për të
sigurohuni që të dhënat e përdoruesit dhe privatësia të mos komprometohen.

Disa nga këto mjete përfshijnë të fortë
encryption, protokolet më të sigurta, shtesë
karakteristikat e sigurisë siç janë vrasja-ndërprerës dhe mbrojtja e rrjedhjes DNS.

Sidoqoftë, një shërbim VPN nuk mund ta lejojë këtë
sakrifikoni shumë shpejtësi në shërbim ndërsa siguroni që rrjeti të jetë i sigurt
mjaft. Disa nga masat e sigurisë si kodimi ngadalësojnë këtë
shpejtësi rezultuese.

Ofruesi i shërbimit duhet të godasë të ëmbël
vend i ekuilibrit midis shpejtësisë dhe sigurisë për të ofruar shërbim të klasit të lartë në
përdoruesit e saj.

Shpejtësia dhe siguria nuk mund të lihen jashtë
ekuacioni gjatë zgjedhjes së një shërbimi VPN, pavarësisht faktit se
përdoruesi është nga Australia apo jo.

Tërheqjet shtesë

Pasi nevojat minimale të zhveshura për një VPN
në Australi janë themeluar,
përdoruesi mund të kërkojë disa veçori shtesë në shërbimet që i bëjnë ato
qëndroni larg nga të tjerët.

Ndarja e skedarëve P2P është një veçori e tillë.
Torrenting kohët e fundit ka përjetuar rezistencë në shumë pjesë të botës.
Arsyeja kryesore për të është përdorimi i saj
ndajnë përmbajtje pirate në internet.

Sidoqoftë, jo të gjitha aksionet e skedarit P2P janë
në lidhje me piraterinë, dhe shumë përmbajtje të ligjshme ndahen duke përdorur këtë
shërbim.

Shumë shërbime VPN nuk lejojnë skedarin P2P
ndajnë përmes serverave të tyre ndërsa ka disa shërbime që ofrojnë
serverë të dedikuar për shkëmbimin e skedarëve P2P.

Karakteristika të tjera shtesë që e bëjnë
shërbimi shumë më i dëshirueshëm për përdoruesit janë të gjera
mbështetje e platformës, klient i shkëlqyeshëm
shërbime mbështetëse, shërbime Smart DNS, etj.

Një kombinim i të gjitha tipareve të përmendura më lart do të bëjë një
shërbim i shkëlqyer VPN për t’u përdorur në Australi.

Rekomandimet tona

Ne thjesht kemi kaluar nëpër të gjitha tiparet që a
Shërbimi VPN duhet të posedojë në mënyrë që të kualifikohet si VPN e përshtatshme
shërbim për Australinë.

Sidoqoftë, ne kemi kryer edhe lodhjen
detyrë e skanimit të të gjitha shërbimeve VPN për tiparet që sapo diskutuam,
dhe ne filtruam disa nga VPN-të më të mira për Australinë.

Këtu janë disa prej tyre në asnjë mënyrë specifike.

ExpressVPN

Ky shërbim VPN ka një nga rrjetet më mbresëlënëse të serverëve me më shumë se 147 vendndodhje të serverëve në të gjithë botën. Shërbimi i lejon përdoruesit të anashkalojnë pjesën më të madhe të gjeo-kufizimeve.

Disponueshmëria e kriptimit 256-bit, së bashku me një bandë protokollesh, e bëjnë shërbimin shumë të sigurt për përdoruesin, dhe ai / ajo mund të shqetësohet pak më pak për privatësinë gjatë përdorimit të shërbimit.

Me shume informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

NordVPN

Ky është përsëri një nga shërbimet me një rrjet të gjerë serverash. NordVPN ka serverë në më shumë se 62 vende. Rrahja e këtij numri është e vështirë.

Ofruesi i shërbimit paketon në shumë karakteristika shtesë në shërbim siç janë dopio-VPN, aksesi Tor, serverë të optimizuar P2P, etj.

Me shume informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Intimitet perfekt

Ky shërbim VPN ka servera të bollshëm në Australi, por nuk është rrjeti i serverëve që e bën privacy Perfect të dalë nga pjesa tjetër.

Masat e sigurisë të përdorura në këtë shërbim janë thjesht shumë larg nga të tjerët. Përdorimi i inteligjencës artificiale dhe rritja e karakteristikave madje edhe të rregullta, siç është ndërprerja e vrasjeve, e bëjnë shërbimin një nga zgjedhjet tona të preferuara.

Me shume informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Cyberghost

Ky shërbim VPN i ka marrë të gjitha kur bëhet fjalë për zgjedhjen e shërbimit më të mirë VPN për Australinë. Rrjeti më i gjerë i serverëve, shpejtësia mbresëlënëse dhe siguria e fortë janë disa nga atributet e shërbimit.

CyberGhost është gjithashtu ndër shërbimet më funksionale me karakteristika shtesë siç janë bllokimi i gjurmuesve dhe mbrojtja nga faqet e internetit me qëllim të keq.

Me shume informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen