Pesë top VPN për Japoninë

Japonia nuk është vetëm vendi i diellit që po lind,
por vendi është gjithashtu një nga udhëheqësit botërorë kur bëhet fjalë për teknologjinë.


Vendi është i njohur për tradicionale
ceremonitë e çajit dhe pemët mahnitëse të bonsait nga njëra anë, dhe dihet
për robotët dhe është shtëpi e disa prej kompanive më të mëdha të teknologjisë në botë
tjetri.

Shtë e vështirë të imagjinohet bota moderne pa internet. Japonia ka një popullsi të shëndetshme të njerëzve që përdorin internetin në vend.

Siç është në rastin e ndonjë vendi tjetër,
netizenët në Japoni gjithashtu duhet të qëndrojnë të sigurt dhe të mbrojtur në internet.

Qeveria e Japonisë nuk imponon asnjë
Ligjet e padrejta të internetit dhe censurës mbi popullatën. Megjithatë,
përparimi teknologjik i vendit ndonjëherë mund të reflektojë në disa prej tyre
zona të padëshiruara gjithashtu.

Sulmet në internet kanë qenë në rritje në
vend. Qeveria e kombit fajësoi hakerët kinezë për gjysmën e
këto sulme kibernetike dhe është përpjekur të arrijë masa për t’iu kundërvënë
këto.

Por është gjithashtu përgjegjësi e një
individuale në hapësirën kibernetike të Japonisë për të ndërmarrë personalisht disa hapa për të
shmangni çdo keqtrajtim.

VPN-të janë nevoja e orës për këdo
duke përdorur internetin këto ditë. Këto shërbime ndihmojnë përdoruesin të qëndrojë anonim
në internet dhe qëndroni të sigurt nga çdo sulm në internet.

Duhet të llogariten shumë faktorë kur zgjedh një shërbim virtual të rrjetit privat për Japoninë. Ne e kemi bërë këtë punë pak më të lehtë sidoqoftë.

Këtu janë disa ofrues të rrjetit privat virtual më të përshtatshëm për t’u përdorur në Japoni.

Ne kemi diskutuar gjithashtu se si mund të zgjidhni
VPN më e mirë për Japoninë, në pjesët e mëvonshme të rishikimit.

rekomandime

Siç kemi diskutuar më parë, nuk ka ligje specifike të vendit që ndalojnë ose censurojnë trafikun specifik të internetit, megjithatë nëse po kërkoni disa ofrues shërbimesh idealë për Japoninë, mund të merrni parasysh ato që vijojnë.

1. CyberGhost

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

CyberGhost është një shërbim rumun VPN. Ligjet në vend u lejojnë atyre të kujdesen për privatësinë e klientëve të tyre pa ndonjë ndërhyrje nga qeveria çfarëdo.

Sidoqoftë, është rrjeti i serverëve të CyberGhost që e bën atë tërheqës për përdoruesit në Japoni. Ky shërbim VPN ka më shumë se 3500 server në 60 vende të ndryshme të botës.

CyberGhost ka shumë serverë në Japoni
dhe gjithashtu në vendet fqinje si Koreja e Jugut dhe Rusia. Përdoruesi në
Japonia do të përfitojë shumë nga këta serverë në vendet proksimale.

Shpejtësia në shërbim gjithashtu nuk duhet të jetë
shqetësim për përdoruesit. Shërbimi është i njohur për lejimin e përdoruesit të tij
përfitoni sa më shumë nga lidhja e tyre e internetit me shpejtësi të lartë.

2. IPVanish

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

IPVanish siguron një shtresë sigurie të shëndoshë për njerëzit që shfletojnë internetin. Ato kanë të gjitha tiparet e zakonshme të sigurisë, si kodimi i shkallës ushtarake dhe protokolli i sigurt.

Ata gjithashtu kanë marrë disa karakteristika unike dhe të përparuara si opsioni për të bllokuar trafikun LAN. Karakteristika të tilla si këto ndihma për mbajtjen e sigurt të përdoruesit në internet.

IPVanish ka një rrjet të gjerë serveri i cili
mbulon pjesën më të madhe të botës. Ata kanë marrë serverë edhe në Japoni të cilët
do t’ju lejojë të shfletoni internetin në VPN pa shumë çështje latente.

Përdorimi i serverave DNS privatë dhe
disponueshmëria e proxy web SOCKS5 në shërbim janë disa nga karakteristikat që lejojnë
VPN të anashkalojë lehtësisht kufizimet gjeo-gjeografike.

3. HideMyAss!

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Fakti që HideMyAss! ka marrë serverë në më shumë se 190 vende të botës, tregon shumë për këtë shërbim. Ajo jo vetëm që ka marrë serverë në Japoni, por gjithashtu ka marrë serverë në shumicën e vendeve fqinje të botës.

Këta shumë serverë automatikisht do të kujdesen për shumicën e gjeo-kufizimeve. HideMyAss! është një nga shërbimet e pakta VPN që merret me kufizime rajonale të Netflix me lehtësi.

Ata gjithashtu kujdesen për sigurinë e përdoruesit
në internet dhe siguroni kriptimin më të mirë të mundshëm. Siguria e fortë
masat mbi shërbimin nuk ndërhyjnë shumë me shpejtësinë në platformë.

Ata shfrytëzojnë serverë të dedikuar për transmetim
dhe ndarja e skedarëve P2P gjë që e bën më të lehtë për përdoruesin të lundrojë nëpër
listë e gjerë e serverëve për klientin.

4. Qasje në Internet private

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Qasja në Internet private ka marrë serverë në 32 vende të botës, dhe Japonia është një prej tyre. Ky shërbim VPN është i njohur mirë për performancën e tij me shpejtësi të lartë.

Ky ofrues virtual i rrjetit privat bllokon gjithashtu malware dhe adware gjë që e bën atë një përvojë të këndshme për përdoruesin të shfletojë internetin.

Ato janë me qendër në SH.B.A. që mund të jetë çështje
shqetësimi për disa përdorues. Sidoqoftë, nuk ka raporte domethënëse
të këtij shërbimi duke mos u kujdesur për privatësinë e klientëve të tij.

Qasja në Internet private lejon përdoruesin të
përdorni shërbimin përmes një ruteri. Përdorimi i teknologjisë MTU tek klienti e bën
është në përputhje me shumë prej ruterave Wi-Fi të disponueshëm atje.

5. ExpressVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

ExpressVPN ka më shumë se 3000 servera në më shumë se 90 vende të botës. Japonia ka gjithashtu pjesën e saj të drejtë të serverëve ExpressVPN të cilat mbështesin të gjithë protokollet në dispozicion të klientit.

Mbështetja e gjerë e platformës në shërbim lejon përdoruesin të marrë mbulesë VPN për shumicën e pajisjeve të tij që lidhen me internetin. Ata gjithashtu ju lejojnë të lidhni ruterin me VPN i cili do t’ju japë edhe më shumë fleksibilitet kur lidhni pajisjet në rrjet..

ExpressVPN është ndër shërbimet më të shpejta VPN,
dhe kjo anashkalon pjesën më të madhe të kufizimeve gjeografike me lehtësi. Këto karakteristika shtrojnë
mënyrë për transmetimin e përmbajtjes së kufizuar me lehtësi dhe pa ndonjë humbje në
cilësia e përmbajtjes.

Shërbimi ka një politikë të rreptë të mos-logs
i cili ndihmon mbajtjen e përdoruesit anonim në internet. Ata gjithashtu ofrojnë më të mirët
encryption është e mundur e cila është praktikisht e pamundur të deshifrohet pa çelësin.

Gjendja e internetit në Japoni

Japonia ka një shumicë të popullsisë së saj
të lidhur në internet. Vlerësohet se më shumë se 90% e vendit
popullsia ka hyrje në internet.

Ligjet e qeverisë respektojnë privatësinë e
netizenët dhe nuk ka ligje të detyrueshme për ruajtjen e të dhënave në vend.
Qeveria nuk ndërhyn shumë në punët online të qytetarëve.

Interneti në Japoni është kryesisht i rregulluar nga shërbimet e telekomunikacionit dhe palët e tjera të interesuara në këtë fushë.

Vetë këto parti nënkuptojnë të ndryshme
kufizime që parandalojnë keqpërdorimin e internetit për kundërligjshëm dhe
shërbime joetike.

Ata ndërmarrin masa të përshtatshme për të ndaluar
përdorimi i internetit për të qarkulluar përmbajtje në lidhje me pornografinë e fëmijëve,
propagandë terroriste dhe materiale dhe media të tjera të tilla të dëmshme.

Qeveria ka bërë gjithashtu disa ligje për të
forcimi i sigurisë së sistemeve të mbrojtjes së vendit. Komploti
ligji në vend e ka bërë atë veprimtari të paligjshme dhe kriminale për ndarjen ose rrjedhjen
çdo të dhënë që mund të klasifikohet si sekret kombëtar.

Edhe pse ligji u krijua me të drejtën
qëllimi për të mbrojtur interesat dhe sigurinë kombëtare, janë disa
klauzola të cilat e bëjnë të ndjeshme keqpërdorimin nga organet qeveritare.

Ligji përcakton që personi do të jetë
konsiderohet kriminale pavarësisht nga qëllimi i ndarjes së përmbajtjes.
përmbajtja në vetvete gjithashtu nuk do të ketë shumë rëndësi, dhe personi do të duhet të përballet
gjobat gjithsesi.

Tipari tjetër i këtij ligji që bën
është e rrezikshme që ai përcakton shumë lirshëm se çfarë mund të cilësohet si a
sekret kombëtar. Kjo sjell shumë brenda ombrellës së ligjit, dhe ndarjes
ndonjë nga këto sende do t’ju bëjë një kriminel.

Ligji po shihet gjithashtu një kundër
gazetarët dhe reporterët. Sidoqoftë, nuk ka pasur ndonjë domethënie
dukuri që mund të tregojnë për keqpërdorim të këtij ligji.

Pirateria e përmbajtjes së mbrojtur nga e drejta e autorit është rreptësisht
të ndaluara në komb. Pornografia është gjithashtu shumë e censuruar në Japoni.
Konsiderohet kundër vlerave tradicionale të vendit dhe rajonit.

Ka disa kufizime për transmetimin
shërbime gjithashtu. Por kjo është bërë gati një normë për çdo vend në
planet përveç natyrisht Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Biblioteka e përmbajtjes së shërbimeve streaming
në përgjithësi ka më së shumti përmbajtje për përdoruesit nga SH.B.A..

Gjendja e përgjithshme e internetit dhe
ligjet në lidhje me internetin janë shumë më të ndritshme sesa ato që janë për shumicën e
vendet e botës.

Sidoqoftë, skenari aktual nuk bëhet
garantojnë një internet të sigurt edhe në të ardhmen. Seksioni tjetër ka të bëjë me të
arsyet që e bëjnë një VPN të domosdoshme për një banor mesatar të internetit në
Japoni.

Nevoja për VPN në Japoni

Ne përmendëm se si Japonia është shumë e përparuar në
kushtet e teknologjisë. Shumë nga risitë e ditëve moderne buruan nga kjo
vend.

Shumë nga gjërat e rregullta duke filluar nga
makineritë e kafesë në dyert e garazhit janë të lidhura tani në internet. Të gjitha të tilla
gjërat që lidhen me internetin quhen lirshëm si IoT (Internet
e gjërave.)

Njerëzit e Japonisë tani kanë përfshirë shumë
Pajisjet IoT në stilin e tyre të jetesës. Këto pajisje e bëjnë një jetë shumë më të lehtë për të
individuale duke i hequr gjërat nga pllaka e tyre.

Njerëzit gjithashtu janë bërë të kënaqur me
ide e teknologjisë që i ndihmon ata të bëjnë punët e tyre të përditshme. Sidoqoftë, kjo
besimi dhe varësia nga pajisjet IoT janë ato që paraqesin kërcënime për privatësinë
të individëve.

Shumë nga këto pajisje nuk i ndjekin shumë
arkitekturë e sigurt kur bëhet fjalë për sigurinë. Relativelyshtë relativisht e lehtë për hakerat
dhe kriminelët në internet për të marrë kontrollin e tyre.

Ju mund të pyesni veten se si një thotë dolli i kompromentuar
mund të ndikojë në privatësinë tuaj. Epo, mund të mos jetë, por një aparat fotografik i kompromentuar
definitivisht mund të shkaktojë disa telashe serioze.

Kriminelët në internet po synojnë gjithnjë e më shumë
këto pajisje IoT pasi shërbejnë si pre e lehtë. Ka pajisje të bollshme IoT, dhe
Prandaj, mundësi të bollshme për kriminelët në internet në Japoni.

Shtë çështje kontekstuale nëse një shërbim VPN
do të jetë në gjendje të ruajë të gjitha pajisjet tuaja IoT nga një sulm në internet, por do
parandaloni që shumë prej tyre të komprometohen.

Një shërbim i mirë VPN e bën pothuajse
e pamundur që një element antisocial të të identifikojë në internet. Kështu, ajo
do ta bëjë edhe më të ashpër që dikush të komprometojë privatësinë tuaj në internet.

Edhe qeveria japoneze e kupton
kërcënim për pajisjet IoT, dhe kështu, ata vendosën që vetë të përpiqen të hakmojnë
pajisjet IoT në vend.

Vendimi është marrë për tu forcuar
masat e sigurisë përpara Lojërave Olimpike të Tokios 2020, dhe gjithashtu për të edukuar
qytetarët për rëndësinë e sigurisë në këto pajisje.

Procesi do të jetë i gjatë, dhe mund të vazhdojë
deri në 5 vjet. Ata do të përpiqen të hakmojnë në qindra miliona pajisje
në vend. Nëse një pajisje hakohet, pronari do të informohet për të
dhe do të kërkohet të përmirësojë masat e sigurisë në pajisje.

Lojërat Olimpike të Tokios në vitin 2020 janë një nga kryesore
arsye që mund të shtyjnë një të marrë një shërbim të përshtatshëm VPN për Japoninë.

Ngjarja do të shohë një mori të huaj
shtetasit në vend, dhe është gjithmonë një ide e mirë për të qëndruar nën
mbrojtja e VPN në një vend të huaj. Kjo do të ndihmojë përdoruesin të qëndrojë i sigurt kur
duke përdorur rrjete publike Wi-Fi dhe porte të tjera të pasigurta të hyrjes në internet.

VPN gjithashtu do të ndihmojë përdoruesin të anashkalojë
të gjitha kufizimet gjeo të vendosura nga shërbimet e transmetimit. Në këtë mënyrë ju do
të jetë në gjendje të vazhdoni të shikoni serialin tuaj të preferuar në Japoni edhe nëse është
i kufizuar ne vend.

Japonia përjeton fluksin e shumë
turistë edhe në vitet e zakonshme, dhe të gjithë këta turistë mund të përfitojnë nga një VPN
në pajisjet e tyre për ta lidhur atë në internet.

Edhe nëse nuk përdorni një pajisje IoT ose nëse
nuk jeni turist në Japoni, një VPN do të jetë akoma e dobishme për ju. Do të
të ruaj të sigurt nga sulmet kibernetike që vazhdimisht rriten në Japoni. A
VPN gjithashtu do t’i mbajë të sigurt pajisjen dhe informacionin kur lidheni me një
rrjet i pasigurt.

Si të zgjidhni një VPN për Japoninë

Le të diskutojmë tani të gjitha parametrat te
konsideroni kur gjeni shërbimin më të mirë VPN për Japoninë.

Le të fillojmë me serverat. Japonia është
e përbërë nga shumë ishuj. Vendi nuk e ndan kufirin e tij tokësor me të
çdo komb.

Izolimi relativ i Japonisë nga
pjesa tjetër e botës e bën të domosdoshme që ju të merrni parasysh vetëm ato shërbime
të cilat kanë një server në Japoni.

Serverat luajnë një rol të rëndësishëm kur janë
vjen në cilësinë e shërbimit që do të merrni kur lidheni me VPN. A
serveri në afërsi do të sigurohet që nuk përballeni me shumë çështje latente
ndërsa është i lidhur me rrjetin.

Një numër i madh i serverëve në një vendndodhje ose
serverat me kapacitet të lartë të bandës në një zonë do të ndihmojnë në mbajtjen e çdo trafiku
telat e telave lëshojnë larg dhe ju lejojnë të përdorni internet me shpejtësi të lartë kur lidheni
VPN.

Sigurohuni që shërbimi të ketë mjaft
numri i serverëve në Azi dhe Oqeani. Serverat në këto rajone mund të jenë gjithashtu
rezulton të jenë të dobishme për përdoruesit në Japoni.

Shqyrtimi tjetër duhet të jetë
intimitet në shërbim. Një faktor identifikues në këtë fushë mund të jetë i zbatueshëm
juridiksion mbi ofruesin.

Ju duhet të siguroheni që shërbimi VPN është
jo i bazuar në një nga vendet me 14 sy. Këto vende janë të fuqishme
mekanizmat e mbikëqyrjes të instaluar, dhe shumë prej tyre imponojnë të dhëna të detyrueshme
mbajtja e ligjeve mbi bizneset në vend.

Shërbimi VPN duhet të ketë një të rreptë
politika pa log. Ju nuk dëshironi që ISP-të dhe grupet e tjera të dinë për internetin tuaj
Aktivitetet. Por duke e lënë ofruesin e shërbimit VPN t’i ketë këto të dhëna për ju
bëni vetëm më shumë dëm sesa të mirë për ju.

Nëse shërbimi VPN nuk ka në internet
të dhëna, atëherë nuk do të ketë frikë se të dhënat do të zbulohen gjithashtu.

Konsiderimi tjetër duhet të jetë shpejtësia
në shërbim. Ju mund të jeni duke përdorur VPN për të anashkaluar disa nga kufizimet gjeografike
dhe hyrni në përmbajtje në shërbimet e transmetimit.

Prandaj është e nevojshme që VPN
shërbimi mund t’ju japë pjesën më të madhe të lidhjes tuaj të internetit me shpejtësi të lartë.

Meqenëse IoT është një faktor i madh për Japoninë, ju
do të duhet të shikoni për një shërbim VPN i cili mbështet shumë pajisje dhe platforma.
Do të jetë edhe më mirë nëse funksionon mirë me ruterët e Internetit.

Disa VPN do të jenë në përputhje me tuajin
TV të zgjuar dhe tastierë lojrash. Përdorimi i një VPN në pajisje të tilla do t’ju ndihmojë të mbani
ata të sigurt.

Duke folur për sigurinë, do t’ju duhet gjithashtu
vëzhgoni masat e sigurisë të përdorura në VPN. Dy kryesore
Faktorët kontribues në këtë pjesë do të jenë protokolli dhe enkriptimi
duke u përdorur nga shërbimi.

Kriptimi AES 256-bit është kriptimi më i mirë
që mund të merrni. Sidoqoftë, ndikon në performancën dhe shpejtësinë si kjo
kriptimi kërkon burime të konsiderueshme informatike. Gjëja tjetër më e mirë është
Kriptimi AES 128-bit. Alsoshtë gjithashtu pothuajse i padepërtueshëm dhe lehtëson më mirë
performanca kur krahasohet me AES 256-bit.

Ju duhet të shikoni për një shërbim VPN i cili
ofron të dy kodimet si zgjedhje në mënyrë që të mund të kalosh me lehtësi
protokollet sipas nevojës.