6 VPN kryesore për Kinën

Isshtë një internet krejt i ndryshëm në Kinë
krahasuar me atë që përjetojmë çdo ditë. Ata janë e dyta më e madhe në botë
Ekonomia pas Sh.B.A por kanë hapësirën në internet më keq se disa nga të pazhvilluarit
kombe.


Qeveria kineze ushtron rreptë
monitorimin dhe mbikëqyrjen e peizazhit të saj në internet. Ka shumë
kufizimet dhe rregulloret që thithin gjithë thelbin e lirisë dhe
Krijimtaria.

Rrjetet Virtuale Private po përdoren në të gjithë botën për ta bërë internetin më të hapur por më privat dhe më të sigurt për individët. Kishte edhe një herë një herë kur po përdorej gjerësisht nga qytetarët kinez.

Sidoqoftë, qeveria ndjeu si mund
të jetë ai një mënyrë që mund të përdoret kundër regjimit të tyre jodemokratik. ata
shpejt forcuan kontrollin e tyre në internet tashmë të kufizuar dhe filluan të marrin
masa për të kufizuar përdorimin e VPN-ve në vend.

Isshtë çështje diskutimi se sa
suksesin që ata arritën në parandalimin e njerëzve që të përdorin VPN në vend. kjo
artikulli do t’ju tregojë në lidhje me 5 VPN-të më të mira për t’u përdorur në Kinë.

Ne gjithashtu do të merremi me tema që lidhen me
liria në internet në Kinë dhe cilat faktorë duhet të merrni parasysh përpara se të zgjidhni një
VPN për Kinën.

rekomandime

Këtu është një listë e 5 VPN-ve më të mira për Kinën në
asnjë urdhër të veçantë.

Astrill VPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Astrill VPN është ndër shërbimet e pakta VPN
të cilat lejojnë përdoruesit të gëzojnë internet të hapur në Kinë. Mund t’i atribuohet kjo
suksesi kryesisht tek StealthVPN dhe OpenWeb.

Këto protokolle supozohet se modifikojnë internetin
trafiku në atë mënyrë që edhe inspektimet e paketave të thella nuk janë në gjendje të zbulojnë
natyra e trafikut. StealthVPN është më e suksesshme në marrjen përmes
Zjarri kinez, dhe ne ju rekomandojmë ta përdorni.

Astrill do t’ju lejojë të shijoni internet të hapur dhe të hyrni në faqet e internetit të njohura të bllokuara në Kinë. Do të keni mundësi të dërgoni dhe merrni email të rëndësishëm përmes Gmail dhe të socializoheni në Facebook duke përdorur Astrill VPN në Kinë.

Ata kanë marrë serverë në 65 vende
Rreth botës. Shumë prej tyre janë në Azi, dhe ju mund të lidheni me serverë në
vendet fqinje të Kinës.

Në përgjithësi do të keni një përvojë më të mirë
nëse lidheni me serverë të tillë pasi do të ketë më pak probleme latente. Do të
ndihmojnë për të minimizuar humbjen e shpejtësisë së internetit gjithashtu.

Ato lejojnë përcjelljen e portit, dhe ju mundeni
menaxhoni edhe cilësimet e përfaqësuesit. Në përgjithësi ofron shpejtësi të mirë kështu që ju mund të jeni
në gjendje të shikojnë shfaqjet tuaja të preferuara në Kinë.

Ajo ka një shifër shifrimi AES 256-bit, që është
më e mira në dispozicion. Dhe duke qenë se ata ndjekin një politikë pa log, duhet
mos u shqetësoni shumë për jetën private dhe anonimitetin gjatë përdorimit të këtij shërbimi.

ExpressVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

ExpressVPN ka marrë serverë në fqinj
vendet e Kinës, e cila krijon mundësinë që dikush të ketë lehtësisht qasje në internet të hapur
kontinent Kinë. Ata kanë marrë serverë në më shumë se 94 vende. Ajo duhet të jetë
të mjaftueshme për të dhënë një ide mbi gjerësinë e rrjetit të serverëve të tyre.

Ata kanë më shumë se 3000 serverë në e tyre
rrjet, gjë që e bën të vështirë për qeverinë kineze në mënyrë selektive
identifikoni dhe ndaloni IP-të që lidhen me ExpressVPN. Edhe nëse marrin disa nga IP-të e tyre
të ndaluara, ato dalin me të reja.

ExpressVPN kodon dhe maskon trafikun tuaj në mënyrë që të mund të marrë përmes zjarreve rajonalë siç është ai i Kinës dhe anashkalojë gjeo-kufizimet siç janë ato të pranishme në shërbimet streaming si Netflix.

Ai ndjek një model me njohuri zero dhe e bën
mos ruaj asnjë informacion në lidhje me veprimtarinë tënde në internet. Ata kanë një britanik
Juridiksioni i Ishujve të Virgjër i cili nuk i detyron ata të mbajnë regjistrat e të dhënave
të përdoruesve të tyre.

Shpejtësia është shpesh një shqetësim për njerëzit që përdorin
VPN në Kinë. Ata e kanë të vështirë të shfletojnë pa probleme dhe të transmetojnë përmbajtje
kur lidheni me një rrjet virtual privat.

ExpressVPN është i njohur për lejimin e përdoruesve
shijoni lidhjet e tyre me internet të shpejtë. Mund të prisni internet më të shpejtë
kur lidheni me këtë rrjet.

NordVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Ky shërbim i bazuar në Panama VPN nuk ka
ndonjë server në Kinën kontinentale, megjithatë është një nga më të mirët për t’u përdorur në këtë
vend. Pasja e serverëve në Kinë do t’i bënte ata të pajtoheshin me mbajtjen e të dhënave
ligjet e shtetit, dhe kjo do të vinte në rrezik të dhënat e përdoruesit.

Përkundrazi, ata kanë serverë brenda
vendet fqinje si Hong Kong, Japoni, Koreja e Jugut, etj. Këta serverë
janë mjaft afër Kinë për të lejuar përdoruesit të krijojnë një lidhje me minimumin
çështje latente.

Jo vetëm vendet fqinje të Kinës, NordVPN ka marrë serverë në 60 shtete të botës. Ata kanë më shumë se 5000 servera, gjë që është e vështirë që shërbimet e tjera të munden.

Ata ofrojnë serverë të ngatërruar të cilët
maskoni trafikun VPN si një të rregullt. Ai parandalon zjarrit të zbulojnë atë,
dhe përdoruesit duhet të përjetojnë një internet të hapur. NordVPN nuk kanë qenë shumë të zëshëm
në lidhje me metodat që ato përdorin për të kaluar nëpër mure të tilla firewall, por nuk ka dyshim
që sistemi i tyre funksionon.

Ato kanë disa veçori të tjera që ndihmojnë anonimitetin
në internet. Double VPN ridrejton trafikun tuaj të internetit përmes dy VPN
serverë gjë që e bën edhe më të vështirë për të gjurmuar atë te ju. Ti mundesh
lidheni me rrjetin Tor ndërsa përdorni NordVPN, dhe kjo kërkon intimitetin në tërësi
niveli i ri.

VyprVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Ky shërbim zviceran VPN përdor Chameleon
protokoll i cili është vetëm ai perfekt për përdorimin kundër mureve të zjarrit siç është
një i vendosur nga Kina. Ky protokoll e bën trafikun VPN më pak të zbulueshëm nga
duke e maskuar atë si trafik të rregullt në internet.

Protokolli i Kameleonit nuk mbetet prapa
mbi sigurinë. Ajo bën përdorimin e protokollit OpenVPN dhe encryption 256-bit të cilat e bëjnë
pothuajse e padepërtueshme. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për monitorimin ose rrjedhjen
të të dhënave tuaja online ndërsa përdorni VyprVPN.

Ligjet zvicerane nuk i detyrojnë ata të ruajnë ndonjë informacion në lidhje me veprimtarinë në internet të përdoruesit, e cila u lejon atyre të zbatojnë politikën e tyre për mos-logs. Nuk do të ketë shanse të rrjedhjeve të të dhënave kur nuk do të ketë të dhëna në radhë të parë.

Ata kanë serverë në shumë aziatikë
vendet, përfshirë fqinjët kinezë. Do ta keni mjaft të lehtë për tu lidhur
në një internet të hapur, madje edhe nga Kina. Ata kanë serverë në më shumë se 60
vendet dhe janë plotësisht të aftë për të sjellë përmbajtje nga e gjithë bota në
ju.

Kishte një rast kur kinezët
qeveria hoqi shumë servera VPN duke i ndaluar ato menjëherë. Ky ndalim
preku edhe VyprVPN, por ata ishin ndër më të shpejtë për t’u rikthyer
online. Ata shfrytëzuan mundësi të tjera lidhjeje brenda pak minutash
takedown.

Mund të presësh një shërbim të vazhdueshëm kur të jetë i lidhur
te ky rrjet.

PrivateVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Ashtu si shërbimet e tjera të suksesshme VPN për
Kina ka një mjet të specializuar në arsenalin e tyre, PrivateVPN përdor ‘Stealth VPN’.
për t’ju marrë përshkimin e murit të madh të zjarrit. Ai gjithashtu maskon paketat e të dhënave VPN si
ato normale HTTPS për të anashkaluar muret e zjarrit. Kjo metodë është aq efektive sa të mundet
lehtësisht merrni përmes inspektimit të thellë të paketave.

Ata mbrojnë të dhënat tuaja të ndjeshme duke përdorur
kriptimi i shkallës ushtarake. “Vjedhurësi VPN” së bashku me kriptimin e fortë mund të ngadalësohen
ul lidhjen, por ju mund ta konsideroni atë si të keqen e nevojshme që ju nevojitet
merren me internet të kufizuar në Kinë.

PrivateVPN kanë serverë në 60 vende, të cilat padyshim përfshijnë ato më afër Kinës. Ju mund të lidheni me një server në Japoni, Hong Kong ose kombe të tjera të tilla për të përdorur këtë shërbim nga Kina. Këta serverë më të afërt ndihmojnë në trajtimin e çështjeve të latencës dhe ofrojnë shpejtësi shumë më të mira.

PrivateVPN bie nën suedisht
juridiksioni. Suedia është një nga vendet me 14 sy, që është pak e lehtë
pengesë. Sidoqoftë, ligjet vendore në Suedi nuk kanë mandat mbajtjen e të dhënave dhe
lejoni që ata të përmbahen në politikën e tyre të mos prerjes.

Ata mbështesin një gamë të gjerë platformash dhe
pajisje të cilat do ta bëjnë më të lehtë për ju të lidheni me një VPN në Kinë.
Karakteristika shtesë siç është ndërprerësi i vrasjes në internet dhe përcjellja e portit sigurojnë një
jastëk shtesë fleksibiliteti dhe sigurie në PrivateVPN.

Ivacy VPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Ivacy ka qenë e qëndrueshme kur bëhet fjalë
duke anashkaluar murin mbrojtës rajonal të Kinës. Ka fituar shumë përdorues besnikë
për shkak të një performance të tillë. Ata kanë serverë në më shumë se 50 vende të
botë, dhe shumë prej tyre janë në Azi.

Ju lehtë mund të lidheni me serverat fqinj
vendet e Kinës dhe lidhen me pjesën tjetër të botës. Ju mund të përdorni servera në
Për këtë qëllim Hong Kong, Singapor, Japoni, etj.

Ivacy ka një juridiksion Singapori. Nuk ka shumë shërbime VPN aziatike të cilat janë aq të mira sa Ivacy. Ata përfitojnë nga ligjet e privatësisë miqësore të përdoruesit të Singaporit dhe nuk mbajnë informacione rreth veprimtarisë në internet të përdoruesve të tyre.

Përfiton protokolle të shumta dhe më të mirat
kriptim i mundshëm për përdoruesit e tij. Me të gjitha këto masa sigurie, ju do
gjithmonë ndjeheni të sigurt dhe të sigurt gjatë përdorimit të Ivacy.

Skanon shkarkime “Shkarkim të sigurt” për
malware para se t’i importoni ato në pajisjen tuaj. Kaloni vrasës nuk e le
rrjedhjen e aktivitetit tuaj online duke mbyllur trafikun e internetit në rast se VPN
lidhja dështon.

Ata ofrojnë mënyra të ndryshme për të ndryshme
aktivitete të tilla si transmetimi, zhbllokimi, shkarkimi, etj.

Interneti, censura dhe muri i madh i Kinës

Kina është nën sundimin e një komunisti
festë e cila nuk do të lërë asnjë gur të paprekur për të zgjatur kohëzgjatjen e saj
regjim.

Ata u siguruan që qytetarët të mos marrin
prezantuar me ide dhe praktika të cilat mund t’i bëjnë ata të vihen në dyshim aktual
qeveria dhe struktura sociale në vend.

Nuk është një detyrë e lehtë për të ndaluar rrjedhën e
ide dhe informacione për vendin më të populluar në botë. I duheshin ca
politika të rrepta dhe zbatim të fuqishëm për të arritur këtë objektiv.

Nuk ishte një detyrë shumë e vështirë për ta
të heqësh qafe të gjithë literaturën dhe simbolet që do të shkonin kundër komunizmit
dhe parimet e Kartonit komunist të Kinës (CPC).

Por kur interneti hyri në foto,
ata kishin një problem për t’u marrë. Nuk ishte një mundësi që ata thjesht të privonin
qytetarët e lidhjeve në internet pasi do ta vështirësonin përparimin dhe
rriten me një ritëm të qëndrueshëm.

Por interneti është gjithashtu një hyrje për në
botë në shumë mënyra. Kishte potencialin t’i ekspozonte qytetarët kinezë
gjithçka që CPC ka fshehur prej tyre gjatë gjithë kësaj kohe. Ata parashikuan
këto implikime të mundshme dhe dolën me ligje dhe politika që do të
kufizoni shumë peizazhin në internet për qytetarët kinezë.

Kina asnjëherë nuk i ka lënë qytetarët e saj të marrin një
shijen e internetit të hapur që nga ardhja e tij në vend. Me kohën, si bota
përparoi dhe u lidh në internet, qeveria kineze dha
hyrje në internet për më shumë qytetarë. Sidoqoftë, shkalla e censurës dhe
filtrimi i përmbajtjes ka ndodhur me një ritëm shumë më të lartë.

Ata kanë ndaluar shumë faqe të huaja
dhe përmbajtja nga hapësira e tyre në internet. Aplikacione dhe shërbime të njohura si Google,
Facebook, WhatsApp, Twitter, Tinder, etj. Nuk mund të arrihen në Kinë.

Isshtë një zëvendësim kinez i të gjitha këtyre
aplikacionet dhe shërbimet. Ndiejmë se nuk ka asgjë të keqe në njerëzit që përdorin aplikacione nga
ofruesit e shërbimeve rajonale, por është kufizimi i përmbajtjes dhe lirisë
mbi këto aplikacione që paraqesin disa kërcënime ideologjike.

Kina ka investuar shumë në internet
infrastruktura për të mbajtur të gjithë përmbajtjen dhe komunikimin e padëshiruar në gji.
zjarri që ata krijuan fillimisht u quajt ‘Mburoja e Artë’, megjithatë, njerëzit
tani referojuni asaj si murin e madh të Kinës.

Emri tingëllon marramendëse, dhe metodat
të ndërmarra nga autoritetet për të mos lejuar përdoruesit të provojnë një internet të hapur
asgjë më pak se frikësuese gjithashtu.

Muri i zjarrtë i shkëlqyeshëm nuk ishte gjithmonë ky
i fortë dhe i padepërtueshëm. Para se Xi Jinping të vinte në fuqi, interneti ishte
gradualisht duke u bërë më transparente.

Ka shembuj të shumtë që shfaqin
sesi njerëzit e përdorën internetin përpara mandatit të Jinping për të vënë në dyshim qeverinë dhe
politikat e saj Udhëzimet nuk ishin aq të rrepta për shërbimet e huaja, kështu që ato
kishte një prani në hapësirën kibernetike kineze.

Njerëzit treguan hapur
gabimet dhe të metat e qeverisë dhe protestimi kundër tyre. influencers
ishin duke u popullarizuar dhe duke e detyruar qeverinë të bëhej më e përgjegjshme.

Shërbimet VPN ishin gjithashtu të arritshme për ato
të cilët donin të merrnin duart e tyre për më shumë përmbajtje. Kina mund të ketë qenë një
vend krejtësisht i ndryshëm nëse gjërat do të kishin vazhduar në të njëjtën mënyrë.

Por pasi Jinping filloi presidencën e tij, a.s.
u futën shumë ndryshime domethënëse në politika. Filluan të paguajnë një
shumë më tepër vëmendje në internet sesa kanë bërë ndonjëherë. Ata e bënë të rëndë
investimet në teknologji për të kontrolluar rrjedhën e informacionit në internet.

Ligjet e detyrueshme të të dhënave dhe komunistë të tjerë
politikat e bënë të vështirë që lojtarët e huaj të funksionojnë në Kinë pa
duke tradhtuar përdoruesit e tyre. Qeveria prezantoi një grup të ri udhëzimesh për
lloji i përmbajtjes që supozohej të lejohej në hapësirën kibernetike kineze.

Uebfaqet duhej të ishin përgjegjës
për përmbajtje në faqet e tyre, kështu që kjo çoi në dëbimin e shumë llogarive
nga faqet dhe shërbimet e ndryshme. Kompanitë më të mëdha u detyruan të punësojnë më shumë
njerëzit vetëm për të filtruar përmbajtjen e postuar nga përdoruesit. Ata duhej të përdorin të tillë
masa nëse do të donin të vepronin sipas ligjeve të reja.

2015 ishte viti kur kinezët
qeveria vendosi të shkonte pas shërbimeve VPN të cilat po ndihmonin qytetarët të marrin
përgjatë “murit”. Ata bllokuan dhe ndaluan shumë adresa IP të cilat i përkisnin
te serverat VPN dhe e bëri të vështirë për përdoruesit qasjen në faqet e bllokuara dhe
përmbajtje e kufizuar.

Firewall i përmirësuar e bëri atë edhe më shumë
e vështirë për shërbimet VPN për të arritur atë. Inspektimi i paketave të thella, porti
bllokimi, bllokimi i serverëve, etj. janë disa nga metodat që përdorin për të mbajtur një kontroll
në lidhjet VPN.

Kina ka një ushtri të moderatorëve dhe njerëzve
të cilët censurojnë përmbajtjen. Këta njerëz kalojnë nëpër të gjitha postimet dhe artikujt në dispozicion në internet
interneti kinez për ta konsideruar të përshtatshme për audiencën ose përndryshe. atje
janë miliona njerëz të përfshirë në monitorimin e përmbajtjes.

Kjo fuqi e madhe punëtore përdoret për të
duke shtypur zërat e kundërshtimit. Ata minojnë pakicat dhe ndihmojnë qeverinë
duke u larguar nga situatat që do t’i portretizonin ato nën një dritë të keqe.

Kompanitë private që funksionojnë në Kinë janë
as ndryshe. Ata kanë departamente me shumë njerëz vetëm për
për hir të filtrimit dhe modifikimit të përmbajtjes për ta bërë atë koherent me qeverinë
udhëzime.

Apple është një shembull i qartë i një kompanie
që peshonte një treg të mundshëm përdorues më shumë sesa lirinë e shprehjes. mollë
ndihmon qeverinë kineze në përpjekjen e tyre për të shtypur shërbimet VPN. Siliconi
Gjigandi i Valley largoi të gjitha aplikacionet VPN nga dyqani i tij për të qetësuar
qeveria komuniste.

E gjithë kjo censurë dhe filtrim i
përmbajtja e ka bërë internetin kinez një mënyrë për përhapjen e komunizmit
ideologji. Mund të ishte e pranueshme vetëm nëse njerëzit do të ishin në gjendje të mësonin ose
flasin edhe për linja të tjera të të menduarit gjithashtu.

Qeveria kineze ka kthyer një simbol
të modernizimit në një nga mjetet më shtypëse të shekullit XXI.

Ajo që është edhe më shqetësuese është fakti
se ata tani po ndihmojnë kombet e tjera për të përsëritur të njëjtin model shtypës
në hapësirat e tyre në internet. Rusia është kthyer në Kinë për të marrë një ndihmë për të ndërtuar
zjarri i tyre.

Nuk do të shërbejë si një shembull i shkëlqyeshëm për
brezat e ardhshëm kur vendi më i madh në botë dhe vendi me të
popullata më e lartë do të ketë hapësira të tilla të ngushta në internet.

Kina ka krijuar një shoqëri e cila nuk mund të shkojë
kundër sundimtarëve të saj apo edhe t’i pyesë ata. Ka qenë një goditje e fortë shkencore
dhe prirjet krijuese të kombit gjithashtu.

Sidoqoftë, shërbimet VPN janë akoma duke siguruar
këta njerëz një rrugë për të shuar etjen e tyre për njohuri dhe informacion.
Pavarësisht gjithë repulsionit, shërbimet VPN janë disi akoma aktive në Kinë.

Ne do të diskutojmë se si janë këto shërbime
ende aktiv dhe nëse është e ligjshme të lidheni me një rrjet virtual privat në Kinë
në pjesët e ardhshme të këtij shqyrtimi.

A janë legal VPN në Kinë

Nuk ka përgjigje të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë për këtë pyetje. Kjo gjë varet nga shumë faktorë të tillë si nëse jeni një individ ose një biznes, një rezident kinez ose një emigrant i huaj që jeton në Kinë, shërbimi VPN që përdorni, etj.

Legaliteti i VPN është gjithmonë i diskutueshëm në Kinë!

Kina nuk ka ndaluar plotësisht shërbimet e VPN
ose teknologji nga vendi pasi ato janë të nevojshme për bizneset
funksion, veçanërisht ndërmarrja e huaj që punon në Kinë.

Ndërmarrjet e mëdha shpesh kanë VPN-të e tyre
të sigurohemi që asnjë prej informacioneve të ndjeshme të mos zbulojë. Sidoqoftë, kinezët
qeveria zbatoi një ligj që ndalonte të gjitha VPN-të, përveç atyre të vërtetuara nga
Qeveria.

Besohej se ky ligj ishte më së shumti i synuar
tek bizneset, por ajo preku të gjithë ata që përdorin një VPN në vend. A
shumë nga ofruesit e shërbimeve lokale VPN në Kinë duhej të mbyllnin biznesin e tyre
për shkak të këtij ligji të ri.

Shërbimeve të telekomit iu tha që të ndalojnë të gjithë VPN
trafiku nga rrjetet e tyre. Apple përfundoi duke hequr të gjitha aplikacionet VPN nga
Dyqani i Aplikacioneve Kineze.

Edhe pse autoritetet shkuan me vështirësi në VPN
shërbime, ata kurrë nuk u përpoqën ta fshinin atë nga hapësirat në internet të kombit. VPN
shërbimet të cilat kanë marrë miratimin e qeverisë mund të mos jenë një mundësi e mirë për ju nëse
qëllimi juaj kryesor ishte t’i ruani të dhënat tuaja të sigurta nga qeveria
monitorimi.

Nuk ka asnjë informacion konkret se si
shumë hyrje në informacione u japin këtyre serverëve autoriteteve kineze.
Nën skenarin më të keq, ne mendojmë se duhet të jetë gjithçka.

Ka pasur disa raporte të njerëzve lokalë
duke u gjobitur dhe burgosur për shkelje në aktivitete që lidhen me VPN. Eshte
padyshim një vepër e dënueshme nëse dikush është gjetur duke shitur qasje
rrjetet private virtuale të paautorizuara.

E vërteta është se ka shumë njerëz
të cilët përdorin shërbime VPN në Kinë, por autoritetet nuk po shkojnë pas të gjitha.
Ata kryesisht përqendrohen në ata njerëz që e përdorin atë për të kënaqur aktivitetet
të konsideruara si të paligjshëm prej tyre.

Ai përfshin përhapjen e ideologjive ose
informacion kundër partisë komuniste, shikimin e përmbajtjes pornografike, përdorimin e tij
për prostitucion, etj. Dikush mund të jetë në ndonjë telashe serioze për përdorimin e një VPN për
aktivitete të tilla.

Do t’ju duhet të bëni kujdes
edhe nëse jeni duke përdorur një rrjet privat virtual për të përdorur Facebook, Google, Skype,
ose shërbime të tjera të ndaluara në vend.

Nuk ka një grup të qartë rregullash ose ligjesh
të cilat shprehen qartë nëse përdorimi i një shërbimi VPN është një vepër e dënueshme, dhe kjo
mund të shkojë tmerrësisht kundër një individi. Autoritetet duan të japin shembuj
dekurajoni njerëzit që të përdorin VPN për të hyrë në internet të hapur.

Ka pasur raporte për një lokal
individi po penalizohet për përdorimin e një rrjeti virtual virtual për të hyrë
faqet e internetit të huaja. Ky incident ndodhi në vitin 2019 dhe mori shumë media
vëmendje. Shtë ndër rastet e rralla kur dikush u ndëshkua për të
që lidhet me një rrjet privat.

Ky person po përdorte një shërbim falas VPN
gjë që mund ta ketë bërë më të lehtë për autoritetet që ta kontrollojnë atë. Do të
diskutoni përdorimin e VPN falas në Kinë në pjesët e mëvonshme të këtij neni.

Gjërat nuk duken aq të zymta për të huajt
emigrantët në Kinë. Shumica e tyre përdorin shërbime VPN për t’u lidhur me miqtë dhe
familje që jetojnë në një vend tjetër. Ata e përdorin atë për punë dhe kohë të lirë.

Ata të gjithë janë shumë të varur nga VPN-të
lidheni me pjesën tjetër të botës, megjithatë nuk ka pasur asnjë rast të vetëm
tregoni kujtdo prej tyre të futet në telashe për shkak të përdorimit të një VPN.

Rasti i Josh Summers është mjaft i famshëm në
ky kontekst. Në vitin 2015, telefoni i tij pushoi së punuari, dhe kur e pyeti
e njëjta gjë, ofruesi i shërbimit i tha atij se do të duhet të shkojë në polici
për të zgjidhur këtë çështje pasi janë ata që kanë bllokuar lidhjen e tij.

Zyrtarët e policisë më pas kontrolluan atë
telefonoi dhe i kërkoi të fshin aplikacione të tilla si Skype dhe ato të shërbimeve VPN nga
telefoni i tij. Ai ndoqi udhëzimet e tyre dhe i fshiu. Ata rifilluan
shërbime në telefonin e tij, dhe ai ishte jashtë atje.

Më vonë, ai riinstaloi të gjithë ata
aplikacione, dhe asnjëherë nuk raportohet të përballen me ndonjë bezdi për shkak të saj.

Ky shembull tregon që qeveria
thjesht dëshiron të dekurajojë njerëzit nga përdorimi i rrjeteve private virtuale dhe dëshiron
për ta bërë të papërshtatshme që ata të lidhen me një.

megjithatë,
të dy vendasit, si dhe shtetasit e huaj, duhet të jenë të kujdesshëm gjatë përdorimit të VPN-ve
në Kinë. Legaliteti i tyre është ende një zonë gri që do të thotë se topi është gjithmonë brenda
gjykata e qeverisë.

Duhet të zgjidhni me kujdes një shërbim VPN
të qëndrojë jashtë mundësive të autoriteteve dhe nuk duhet ta përdorë atë për aktivitete që konsiderohen
të paligjshme nga qeveria kineze.

Pse i duhet një VPN në Kinë

Një VPN, në përgjithësi, është e mirë për internetin tuaj
shëndetin. Ju mban të sigurt nga të gjitha llojet e rreziqeve në internet, dhe ju lejon të shijoni
një internet më i hapur.

Rrjetet private virtuale bëhen edhe më shumë
e domosdoshme nëse dikush jeton në një vend i cili ka një autoritarizëm
qeveria si ajo në Kinë. Këtu janë disa arsye që do të theksojnë
rëndësinë e përdorimit të një VPN në Kinë.

Për t’u lidhur me pjesën tjetër të botës

Zjarri i madh i Kinës bllokon pjesën më të madhe
trafiku i hyrjes, si dhe ai dalës nga vendi. Ata përpiqen të bëjnë
të sigurt se idetë dhe ideologjitë e huaja nuk kanë shumë ekspozim në Kinë.

Uebfaqet më të njohura si Facebook, Google,
Twitter, Netflix, Blogger, etj. Janë të ndaluara në këtë komb komunist. ajo
privon njerëzit që jetojnë në Kinë nga shumë argëtues, si dhe
sende informuese.

Qeveria ka dalë me zëvendësimin
nga të gjitha këto shërbime, por të gjitha këto zëvendësime ndjekin qeverinë
propagandës, dhe nuk ka shumë liri për përdoruesit në këto faqe dhe shërbime.

Ekosistemi kinez në internet është i vogël kur
krahasuar me atë aktual. Një shërbim VPN mund t’i ndihmojë përdoruesit të hidhen tej mase
firewall dhe përjetoni internetin e vërtetë.

Sidoqoftë, jo të gjitha shërbimet VPN mund ta bëjnë këtë.
Do të duhet të jeni të kujdesshëm kur zgjidhni një shërbim VPN. Nuk duhet të jetë vetëm
në gjendje të të marrë përmes firewall rajonal, por duhet ta bëjë këtë ndërsa
duke ju mbajtur të sigurt nga çdo mekanizëm i mbikëqyrjes në internet.

Do të mësoni se cilat pika duhet të keni
mbani në mend ndërsa zgjidhni një VPN për Kinën. Ne i kemi diskutuar ato më vonë
pjesët e këtij neni.

Për të qëndruar i sigurt nga monitorimi i qeverisë

Qeveria kineze nuk është e vetmja
i cili po mundohet të monitorojë aktivitetet në internet të qytetarëve të saj. Edhe të zhvilluarit
vende të tilla si SH.B.A. janë shpallur fajtorë për spiunazhin ndaj qytetarëve të tyre.

Sidoqoftë, ndryshimi midis të tillë
vendet dhe Kina është se ato janë demokraci dhe ka një sistem për tu mbajtur
një kontroll mbi fuqinë dhe veprimet e qeverisë.

Qeveritë në këto vende mbahen
përgjegjës për veprimet e tyre, dhe ata duhet të përgjigjen para publikut dhe parlamentit
për çdo gjë që bëjnë.

Meqenëse ai faktor i llogaridhënies mungon
në rastin e qeverisë kineze, nuk ka kufi në masën e
monitorimi dhe mbikëqyrja prej tyre. Ata kanë krijuar forcën më të madhe të detyrave
në botë për të monitoruar aktivitetet në internet të qytetarëve të tyre.

Ka miliona njerëz në Kinë që
kanë punën për të moderuar përmbajtjen në internet.

Një shërbim VPN mund t’ju lejojë të ruani
privatësinë tuaj në internet dhe parandaloni qeverinë të dijë se çfarë është
që jeni duke bërë në internet.

ISP dhe shërbimet e telekomit në Kinë ndihmojnë qeverinë
të njohësh gjurmën tënde në internet. Prandaj, ka kuptim që të ndërmerrni masa
gjë që nuk do t’i njoftojë këto palë për aktivitetet tuaja.

Zhbllokoni faqet e internetit dhe hyrni në përmbajtje

Një përdorim tjetër i rëndësishëm i shërbimeve VPN në
Kina do të ketë akses në faqet e bllokuara dhe përmbajtjen në internet. Firewall i madh
bllokon trafikun nga te dy palet. Ashtu si nuk lejon që trafiku i huaj të bëhet
hyrjen në faqet kineze, ajo parandalon trafikun lokal të internetit nga dalja nga Kina.

Do të thotë njerëz që përdorin internetin në Kinë
nuk mund të hyni në shumë përmbajtje cilësore dhe në uebfaqe. I privon nga të mëdha
muzikë, filma, blogje, etj. Një kufizim i tillë i ndalon ata të dinë rreth
çfarë po ndodh nëpër botë.

Lajmet e rreme mund të jenë një çështje e madhe në vendet
ku shteti kontrollon të gjitha kanalet mediatike. Shtë thelbësore që të mbështeteni
burime të tjera të pavarura të lajmeve. Shtë një mundësi shumë më e mirë për të mos parë asnjë
lajme fare për t’u mbështetur në shtëpitë e mediave lokale në Kinë.

E njëjta gjë mund të thuhet për gjëra që lidhen me
argëtuese dhe arsimim gjithashtu. Shumica e përmbajtjeve që i shërbehen publikut janë
të korruptuar nga propaganda shtetërore. Zor se mund të gjesh ndonjë gjë që nuk ka qenë
të ndikuar nga qeveria.

Një rrjet privat virtual do t’ju ndihmojë
qasje në përmbajtje në të cilën është e pastër dhe nuk bazohet në disa propagandë. Do të japë
ju liria për të bashkëvepruar me llojin e përmbajtjes që preferoni.

Për të parandaluar të qenit viktimë e krimit kibernetik

Shumë grupe hakerash dhe krime në internet kanë
janë gjurmuar në vende si Kina dhe Irani. Besohet se disa
shtetet marrin ndihmën e grupeve të hakerave për t’u marrë me vendet rivale.

Hacktivizmi politik është gjithashtu një mënyrë e përdorur nga
këta lojtarë të përdorin teknologjinë në favor të tyre. Shumica e përpjekjeve të këtyre
grupet janë kundër bizneseve të huaja dhe institucioneve qeveritare, por
nganjëherë netisens të pafajshëm përfundojnë duke u bërë dëme kolaterale e këtyre teknologjive
luftërat.

Naturalshtë vetëm e natyrshme që duhet të ushtrohet
kujdes i mjaftueshëm në një vend i cili është përgjegjës për shumë sulme në internet
Rreth botës.

Shumica e shërbimeve VPN ndihmojnë përdoruesit të qëndrojnë të sigurt nga
krimet në internet duke i mbajtur ato anonime në internet. Veçanërisht do të jetë
e vështirë për këdo që të përzihet me identitetin tuaj nëse nuk mund të gjurmojnë
trafiku kthehet tek ju ose zbuloni se kush jeni.

Një VPN jo gjithmonë do të jetë në gjendje t’ju mbajë
i sigurt nga sulmet në internet por zvogëlon shanset për t’u bërë viktimë me siguri.
Disa shërbime VPN madje ofrojnë veçori shtesë të sigurisë për të mbajtur jashtë malware
nga pajisjet tuaja.

Pak kujdes, ndërsa sërf në internet së bashku
me një shërbim kompetent VPN duhet të jetë i mjaftueshëm për t’ju mbajtur të sigurt nga shumica
cyber-sulme.

Për internet më të shpejtë

Rrëzimi i lidhjes në internet nuk është
të reja për qytetarët kinezë. Qeveria sigurohet që njerëzit nuk e gjejnë atë
lehtë për t’u lidhur në faqet e internetit të huaj ose për të hyrë në përmbajtje të huaj.

Ka pasur disa incidente kur ISP-të
kanë ngadalësuar qëllimisht lidhjet e internetit për të ngarkuar përdoruesit më shumë
shërbime premium.

Alsoshtë gjithashtu një rast i përgjithshëm në Kinë që
lidhja në internet do të funksionojë mirë për sa kohë që jeni duke u lidhur me ato lokale
sites. Sapo dikush përpiqet të lidhet me një sit të huaj, ekziston një
ulje e ndjeshme e shpejtësisë.

Shtë një pjesë e strategjisë së kinezëve
qeveria për ndalimin e njerëzve nga qasja në përmbajtje të huaj. Ky kufizim
ndonjëherë edhe i ndalon përdoruesit të marrin qasje në faqet e internetit VPN dhe të regjistroheni
ato.

Zgjidhja e vetme për këtë problem është të
ndaloni ISP-të të dinë për faqet e internetit që dëshironi të përdorni. Meqenëse shërbimet VPN bëjnë
pikërisht kjo dhe sigurojnë disa siguri në internet së bashku me të, ato ofrojnë më të mirën
shans për t’u larguar nga kjo goditje e panevojshme.

Rrjetet private virtuale ngatërrojnë tuajin
trafiku në atë mënyrë që të bëhet e pamundur për ISP-të ose monitorimin tjetër
sisteme për të ditur se çfarë lidhje me faqet e internetit që po vizitoni në internet.

Nëse udhëtoni për në Kinë

Nëse po planifikoni të shkoni në Kinë dhe dëshironi
të përdorësh internetin ashtu si je duke bërë tani, atëherë nuk mund të jetë
e arritur pa përdorur një shërbim VPN.

Kina ka bllokuar shumicën e njerëzve të njohur
faqet e internetit që do të thotë se nuk mund të cicëroni ose postoni fotot tuaja të udhëtimit në Instagram
ose hyr në Google ose përdor Facebook, dhe lista vazhdon.

Nëse vizitoni Kinën me një aplikacion VPN
të instaluar dhe pajtuar tashmë në pajisjen tuaj, do të shijoni të dy
Kina dhe interneti.

Duhet të merrni një shërbim VPN më parë
duke arritur në Kinë pasi që shumica e vendeve VPN janë të bllokuara në Kinë, dhe është shumë
detyrë e vështirë për të hyrë në një sit VPN me lidhje të rregullt në internet në Kinë.

Kjo gjithashtu do t’ju ndihmojë të qëndroni në kontakt me të
përgjimet tuaja kthehen në shtëpi dhe do të keni mundësi të shikoni përmbajtje tjetër përveç në
Kineze. Do të keni mundësi të shikoni shfaqjet tuaja të preferuara dhe të keni akses në lajme
kanale nga vendi juaj.

Gjërat për të kërkuar në një VPN për Kinën

Zgjedhja e shërbimit të duhur VPN është kritik
për të shijuar një internet të hapur në Kinë. Ju do të duhet të matni shërbimet VPN
kundër disa parametrave për të gjetur atë më të përshtatshme për ju.

Para se të diskutojmë tiparet e një VPN ideale
shërbim për Kinën, na tregoni cilat shërbime VPN nuk duhet të përdoren kurrë në këtë
vend. Ne e kemi zbritur atë në dy kategori të shërbimeve VPN.

Kategoria e parë e shërbimeve që ju nevojiten
qëndroni larg janë ato të miratuara nga qeveria kineze. Këto shërbime
monitorohen nga autoritetet dhe rrahin tërë qëllimin e pajtimit në një VPN
shërbim.

Ekziston çdo mundësi që kjo
shërbimi do të zbulojë të gjitha informacionet tuaja pranë agjencive qeveritare dhe nuk do t’i lejojë
ju keni hyrë në faqet të cilat janë ndaluar nga qeveria.

Kategoria tjetër është e shërbimeve të cilat
janë në dispozicion falas. Mund të ketë shumë gjëra që gabojnë me këto. jo
biznesi shkon vetë, dhe kurrë nuk do të dini për metodat e këtyre shërbimeve
mund të jetë duke përdorur për të gjeneruar të ardhura.

Ata zakonisht tregtojnë informacione në lidhje me tuajin
Aktiviteti në internet për të marrë para ose për t’ju shërbyer me reklama të bezdisshme dhe të panevojshme.
Një tjetër disavantazh i madh i përdorimit të shërbimeve të tilla është se ato nuk kanë mjaftueshëm
masat e sigurisë.

Shanset e shërbimeve të tilla për t’ju marrë
përmes firewall-it të madh janë shumë të pakta. Dikush duhet të përpiqet të qëndrojë larg të tillë
shërbime të peshkut dhe merrni ato të ligjshme me një histori të mirë.

Le të kalojmë tani te pikat që duhet të mbash
në mendje për të gjetur një shërbim të tillë.

Mirë për të penguar trafikun VPN

Nuk mund të ketë diskutime të mëtejshme
në lidhje me një shërbim VPN për Kinën nëse nuk është mirë të pengoni trafikun VPN. ajo
do të thotë që shërbimi duhet të jetë në gjendje të maskojë trafikun VPN si një të rregullt.

Firewall i madh varet shumë nga thellësia
inspektimi i paketave për të zbuluar çdo trafik VPN që rrjedh në ose jashtë kinezisht
cyberspace. Ata inspektojnë paketat e të dhënave, dhe nëse duket si internet i rregullt
trafiku, atëherë firewall lejon që ai të kalojë.

Inspektimi i paketave të thella dikur ishte shqetësuese
për shërbimet VPN, por shumica e tyre tani janë mjaft të afta për të bërë trafik VPN
paraqiten si trafiku i rregullt HTTPS. VPN vjedhurazi, protokolli i kameleonit, etj
disa shembuj të metodave të përdorura nga shërbimet më të larta VPN për të anashkaluar të shkëlqyerin
firewall.

Disa shërbime të VPN nuk do të përmendin as
çdo teknologji e tillë ekskluzive, megjithatë ata lehtë do t’ju marrin përmes
firewall.

Serverat VPN në vendet fqinje të Kinës

Në përgjithësi, kur duhet të gjejmë një të përshtatshme
Shërbimi VPN për një vend, sigurohemi që ka mjaft serverë VPN brenda
kombi. Por ky rast është pak më ndryshe.

Meqenëse nuk është e mundur të keni një VPN
server në Kinë pa i lejuar autoritetet të përdorin atë, shumica e shërbimeve VPN zgjedhin
në vend të kësaj, të keni serverë në vendet fqinje.

Kina ka shumë fqinjë që kanë
ligje të rrepta të privatësisë dhe qeveritë nuk i detyrojnë shërbimet për të mbledhur
informacion në lidhje me aktivitetet në internet të përdoruesve. Këto vende veprojnë si ideale
pika për serverat VPN për të drejtuar trafikun kinez.

Afërsia e tyre me Kinën kontinent lejon
për të mbajtur normat e ping-ut sa më të ulëta të jetë e mundur, dhe ligjet lokale lejojnë shërbimet VPN të
mbaj përdoruesit anonimë.

Kur shikoni për një shërbim VPN për
Kina, sigurohuni që ka mjaft servera në vendet fqinje të Kinës. ajo
nuk ka shumë rëndësi nëse shërbimi ka ndonjë në territorin e Kinës apo jo. ato
do të bëjë më shumë keq sesa mirë gjithsesi.

Masat e forta të sigurisë

Pas filtrimit të shërbimeve me bezdisje
aftësitë dhe serverët në vendet fqinje, ju duhet të kujdeseni për të
siguria në internet.

Karakteristikat për të cilat diskutojmë këtu e tutje janë
e dëshirueshme në çdo rast që ju bën të zgjidhni një shërbim VPN.

Siguria në shërbimin VPN mund të gjykohet nga
protokoll dhe encryption. Një rrjet privat virtual kripton internetin tuaj
trafiku në mënyrë që palët e treta nuk mund të bëjnë përmbajtjen e tij.

Një protokoll është një kanal i sigurt përmes
të cilat ky trafik i koduar është ridrejtuar për të mos lejuar ndërhyrjen e të tjerëve
me të.

Shumica e shërbimeve VPN do të ofrojnë AES
Kriptimi 256-bit për trafikun tuaj. Isshtë kodifikim i shkallës ushtarake dhe
më e mira në dispozicion. Edhe nëse ekziston një shërbim i cili siguron AES 128-bit
encryption, ju mund ta konsideroni atë që ka një encryption mjaft të sigurt.

Gjërat mund të bëhen paksa të ndërlikuara për zgjedhjen e një
shërbim me një protokoll të përshtatshëm. OpenVPN në përgjithësi konsiderohet një përzierje e duhur
të shpejtësisë dhe sigurisë. Sidoqoftë, pasi që një nga qëllimet tona është të anashkalojmë të madhen
firewall, protokolle të tjerë do të vijnë në figurë gjithashtu.

Ju mund të vendosni midis këtyre protokolleve
bazuar në aftësinë e tyre për të marrë përmes firewall kinez.

Ka shpejtësi të mirë

Shpejtësia e ngadaltë e internetit tashmë është problem
China. Prandaj, nuk do të doni të merrni një shërbim VPN që e ngadalëson atë
edhe më larg. Përkundrazi, shërbimi i duhur VPN mund t’ju ​​ndihmojë të përjetoni më shpejt
internet se zakonisht në disa raste.

Kjo është për shkak se shumica e trafikut dalës
përgjithësisht është hedhur në Kinë. Isshtë për të parandaluar që njerëzit të përpiqen të vizitojnë
faqet e huaja.

Ju mund të kontrolloni performancën e përgjithshme të një
Shërbimi VPN në Kinë. Do të pikturojë një pamje të qartë se çfarë lloji ju shpejton
mund të presin nga shërbimi pasi të regjistroheni në të. Disa shërbime ofrojnë falas
provat të cilat mund të jenë një metodë e shkëlqyeshme për kontrollimin e shpejtësive, si dhe të tjera
veçoritë në shërbim.

Disa veçori shtesë

Pasi të keni kujdesur për të gjitha të nevojshme
veçori, tani mund të shikoni për veçori të cilat do të përmirësojnë më tej tuaj
përvojë.

Karakteristika të tilla si dërgimi i portit dhe dyfish
VPN mund t’ju ndihmojë të siguroheni që nuk e humbni lidhjen mjaft shpesh. kinez
qeveria nganjëherë përfundon duke bllokuar portet për të ndaluar trafikun VPN.

Përcjellja e portit do t’ju lejojë të bëni manualisht
zgjidhni një port i cili mund t’ju ndihmojë të kaloni në pengesa të tilla.

Për shembull, porti 443 përdoret nga shumica
Prandaj, pajisjet e Microsoft mund të kaloni në të. Bllokimi i këtij porti do
ndaloni trafikun e internetit për shumë njerëz në Kinë, dhe shanset për këtë
ndodh janë shumë të pakta.

Karakteristika të tjera shtesë që mund të kërkoni
janë ndërprerës të vrasjeve në internet, mbrojtje ndaj malware, adblocker, etj.