5 VPN kryesore për Indinë

India është vendi i dytë më i populluar
në botë. Vendi është shtëpi për kultura të ndryshme, gjuhë, gjeografi,
dhe ideologjitë.


India është perceptuar si më tepër një
vend rudimentar për një kohë të gjatë. Sidoqoftë, gjërat kanë ndryshuar mjaft shpejt
në vend.

Tani është ekonomia e gjashtë më e madhe në botë e cila ende po rritet me një ritëm të shpejtë. Kombi ka pothuajse 700 milion përdorues të internetit. Numri është më shumë se popullsia e shumicës së kontinenteve të botës.

Ndalimet dhe kufizimet në përmbajtje nuk janë
tema të huaja në vend. Motivimet prapa këtyre kufizimeve mbajnë
megjithëse të ndryshme Disa kanë ndikime politike ndërsa bizneset dhe korporatat
mund të zbatojë të tjerët.

Përdoruesi mesatar i internetit në internet nuk është
shumë të vetëdijshëm për kërcënimet në internet. Shtë për këtë arsye që ky komunitet
është një objektiv relativisht më i lehtë për kriminelët në internet.

VPN-të janë mënyra më e mirë për të luftuar kërcënimin
të kufizimeve në internet dhe krimeve në internet. Një VPN lejon përdoruesin të hyjë në
hap internet në mënyrë të sigurt.

Përdorimi i mbrojtjes së VPN është përsëri një e mirë
ide nëse jeni turist që udhëton për në Indi. Do të jetë e vështirë të gjesh të brendshëm
paqja dhe vetja juaj e vërtetë në Himalajet nëse shqetësoheni për internetin tuaj
siguri.

Sidoqoftë, nuk do të thotë se duhet
pajtohuni vetëm në çdo shërbim VPN dhe filloni ta përdorni. Ka disa VPN
shërbime të cilat bëjnë më shumë dëm sesa të mirat, sidomos ato falas.

Shumë faktorë peshojnë kur jeni
zgjedhja e një VPN për Indinë. Ne do të kalojmë nëpër të gjitha konsideratat e tilla në
pjesët e mëvonshme të rishikimit.

Sidoqoftë, këtu janë shërbimet më të mira VPN që
ne do të donim t’i rekomandonim për Indinë, dhe ato nuk janë në ndonjë rend të veçantë.

rekomandime

1. IPVanish

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

IPVanish është i njohur për shpejtësitë e mëdha në rrjet. Shërbimi siguron lidhje me VPN me shpejtësi të lartë edhe për përdoruesit në Indi.

Ata kanë më shumë se 1300 serverë të vendosur në mënyrë strategjike në më shumë se 75 vende në të gjithë botën. Kjo ndihmon përdoruesin në shërbim të marrë pjesën më të madhe të kufizimeve rajonale në internet. Rrjeti i gjerë i serverëve përbëhet nga serverë edhe në Indi.

IPVanish ka punësuar të gjitha të nevojshme
masat e sigurisë për t’i mbajtur përdoruesit e saj të sigurt dhe anonim në internet.

Përdorimi i kodimit AES 256-bit dhe
disponueshmëria e protokolleve të shumëfishta në shërbim ndihmojnë në mbajtjen e kërcënimeve të sigurisë
gji.

IPVanish është i vendosur në SH.B.A. i cili është një
të vendeve me 5 sy. Sidoqoftë, përkundër këtij fakti, IPVanish gëzon një hapësirë ​​të gjerë
baza e përdoruesit dhe shërbimi nuk ka asnjë çështje që lidhet me privatësinë.

2. SurfShark

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

SurfShark është një shërbim VPN i bazuar në Ishujt e Virgjër Britanikë. Juridiksioni ndihmon shërbimin të mbajë një politikë të rreptë të mos-logs dhe të ndihmojë përdoruesin të shijojë një internet të hapur dhe të sigurt.

SurfShark ka më shumë se 500 servera në më shumë se 50 vende përfshirë Indinë. Nuk ka shumë serverë në vendet më të afërta me Indinë, por serverët lokalë në vend nuk e lejojnë përdoruesin të bëjë ankesa për performancën.

SurfShark është mjaft mbresëlënëse kur vjen puna
në shpejtësinë në rrjet edhe në vendet aziatike si India. plotësues
karakteristika të tilla si Multihop dhe CleanWeb përmirësojnë përvojën e përdoruesit në
shërbim.

Mbështetja e platformës është e bollshme, dhe opsioni
për të përdorur ruterin për t’u lidhur me rrjetin përfshin edhe më shumë pajisje nën
kapaku i VPN. Nuk ka gjithashtu asnjë kufi në numrin e pajisjeve që mundeni
lidheni njëkohësisht në rrjet nga një llogari e përdoruesit.

3. VyprVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Regjistrohuni Provimi falas!

Nuk ka ndonjë veçori thelbësore të shërbimeve VPN e cila nuk është e pranishme në VyprVPN. Kompania është e vendosur në Zvicër e cila ka ligje të rrepta të intimitetit.

VyprVPN ka më shumë se 700 servera në më shumë se 60 qarqe. Ata po zgjerojnë vazhdimisht rrjetin e serverëve i cili po shton më shumë mundësi për përdoruesin kur është fjala për të anashkaluar kufizimet gjeo.

Shpejtësia nuk ka qenë kurrë më shumë çështje
ky shërbim VPN. Prania e serverave VPN në Indi siguron që
përdoruesi lokal nuk has në ndonjë problem latente.

Shërbimi VPN nuk ka lënë asnjë gur të paprekur
për të siguruar të dhënat e përdoruesit në internet. Punëson Kameleonin pronësor
protokoll së bashku me kriptimin e shkallës ushtarake.

4. TigerVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

TigerVPN është ndër shërbimet më të shpejta VPN të disponueshme në Indi. Ky shërbim VPN do t’ju lejojë të transmetoni të gjithë përmbajtjen me rezolucion të lartë që dëshironi të shihni.

Ata kanë serverë në më shumë se 42 vende të botës përfshirë Indinë. Rrjeti i serverëve është mjaft i madh për të trajtuar shumicën e gjeo-kufizimeve.

Kompania është e vendosur në Sllovaki, dhe
vendi nuk ndërhyn në përpjekjet e kompanisë për të mbajtur të dhënat e përdoruesit
të sigurt dhe private. Ata kanë një politikë pa log dhe nuk ruajnë asnjë informacion
në lidhje me faqet e arritura nga përdoruesi.

TigerVPN ofron protokolle të shumta për të
përdoruesit, dhe gjithashtu nuk ka asgjë që dikush të ankohet në seksionin e kriptimit
të shërbimit VPN.

5. NordVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Regjistrohuni Provimi falas!

NordVPN ka një rrjet të gjerë serverash që mbulon 60 qarqe të botës me më shumë se 5000 serverë.

Shërbimi është i bazuar në Panama. Ky juridiksion ndihmon ofruesin e shërbimit të ruajë privatësinë dhe anonimitetin e përdoruesit në shërbim.

Ata kanë një politikë të rreptë të mos-logs dhe
masa të përparuara të sigurisë për ta ndihmuar atë. NordVPN kodon të dhënat e përdoruesit nën
mbulesa e enkriptimit AES-256-bit.

Ata kanë vetëm një mundësi kur bëhet fjalë
për të protokolluar, domethënë OpenVPN. Megjithatë, është një nga më të sigurt dhe të shpejtë
protokollet.

Rrjeti i madh i serverëve të NordVPN lejon
ju të anashkaloni të gjitha kufizimet rajonale pa ndonjë problem. Ajo gjithashtu
u jep përdoruesve mundësinë për të renditur serverat në kategori të ndryshme.

Ka serverë të dedikuar për përrua
në shërbim. Këta serverë janë vendosur në vendet që nuk ofrojnë
shumë rezistencë ndaj shkëmbimit të skedarëve P2P.

India, interneti dhe ndërhyrjet

Interneti në Indi është akoma në rritje, dhe
autoritetet duhet të trajtojnë çështjet themelore siç është infrastruktura në të
të sigurojë qasje në internet për gjithnjë e më shumë qytetarë.

Nga ana tjetër, vendi është gjithashtu
duke luftuar kërcënimet e ditëve moderne në internet të hapur.

Beteja për neutralitetin neto ishte vetëm e para:

Neutraliteti neto nuk ishte një term i njohur për të
përdoruesit indianë të internetit deri sa u fut nën kërcënim. Facebook ofroi dobi
Programi për Bazat Falas në Indi i cili do të sigurojë disa shërbime të zgjedhura online
falas.

Sidoqoftë, kjo do t’i jepte korporatave
gjigantët një avantazh të padrejtë ndaj kompanive më të vogla dhe fillestare lokale.
komuniteti i internetit i Indisë shpejt u hakmor duke shkaktuar një fushatë për neto
asnjanësia në vend.

Duke shkuar me opinionin dhe kërkesën e publikut,
organi rregullues i internetit në Indi ndaloi çdo lloj diskriminimi ose preferencial
trajtimi ndaj të dhënave ose përmbajtjes në internet. Rregulli ishte rezultat i një
fushatë njëvjeçare.

Vendi tani ka disa nga më të fuqishmit
ligjet neto të neutralitetit në botë. Sidoqoftë, ka ende shumë pengesa në rrugë
që një të jetë në gjendje të përdorë internetin e hapur në Indi.

Censura e vazhdueshme

Siç e përmendëm edhe më parë, shtëpitë e Indisë
kulturave dhe ideologjive të ndryshme. Kultura të ndryshme kanë këndvështrime të ndryshme,
dhe ndonjëherë ndikon edhe në një netizen të rregullt gjithashtu.

Ka shumë përmbajtje dhe media në internet
internet. Shtë një dukuri e zakonshme në vend që disa komunitet mund të gjejnë
përmbajtje të veçantë në internet duke ofenduar.

Kur kjo të ndodhë, komuniteti kërkon
autoritetet për të hequr përmbajtjen. Meqenëse kombi është sekular dhe
gjithëpërfshirëse, komunitetet e thonë fjalën e tyre më së shumti.

Shumë filma dhe shfaqje janë ndaluar
në vend sepse ato ishin fyese për një komunitet ose grup në një
mënyrë apo tjetër.

Grupet po merren më shumë
çdo ditë e cila po çon në gjithnjë e më shumë censurë në internet.

Ndalimet e papara:

Ne diskutuam vetëm diversitetin në këtë
vend. Mjaft interesante, komunitetet bashkohen së bashku kur bëhet fjalë
imponimi i ndalimeve të çuditshme në internet.

Një nga modifikimet e fundit në këtë
Seksioni është një ndalim i lojës mobile PUBG në disa pjesë të vendit. Arsyet
të cituar për ndalimin ishin se është i dëmshëm dhe i varur për fëmijët.

Autoritetet lokale zbatuan ndalimin.
Sidoqoftë, i detyroi prodhuesit e lojës të krijojnë një afat kohor për këtë
sesion lojrash në ditë.

Ky është vetëm një shembull i disa prej veçorive
ndalimet në vend. Ekziston gjithashtu një ndalim në faqet pornografike në
vend i bazuar në baza morale.

Qytetarët e vendit kanë qenë
mohoi hyrjen në shumë përmbajtje në internet për shkak të ndalimeve të tilla.

Nevoja për VPN në Indi

VPN është e nevojshme jo vetëm për t’i anashkaluar këto
kufizimet dhe ndalimet në vend, por edhe për të luftuar kundër tjetrit
armiqtë e internetit.

Sulmet kibernetike janë më të zakonshme se ato
do të dëshiroja ta shihja në këtë pjesë të botës.

India nuk ka pasur marrëdhëniet më të mira me të
vendet e saj fqinje Pakistani dhe Kina.

Përçarja midis kombeve ka tani
derdhur edhe në hapësirën në internet. Shumë nga faqet e internetit të qeverisë dhe
llogaritë individuale preken nga përpjekjet e hakerimit nga të gjithë
kufijtë.

Sulmet nuk janë shumë befasuese si
Kina gjithashtu është konsideruar përgjegjëse, për gjysmën e krimeve në internet në
Japonia, nga qeveria e shtetit në fjalë.

Edhe pse këto sulme janë kryesisht
përqendruar në faqet e internetit të qeverisë, një numër i konsiderueshëm i individëve në Indi bëjnë
preken nga këto sulme çdo vit.

VPN sigurojnë një shtresë sigurie për
individuale dhe e bën atë anonim në internet. Ai gjithashtu shifron kodin e përdoruesit
të dhëna për ta bërë të vështirë për çdo palë të tretë të shohë përmbajtjen e saj.

Shkëmbimi ose torrentimi i skedarëve P2P ka qenë
duke përjetuar kundërshtim në shumë pjesë të botës. Arsyeja kryesore për
që është përdorimi i platformave përrua për qarkullimin e piratizuar dhe
përmbajtje të mbrojtur nga e drejta e autorit në internet.

Megjithatë, njerëzit e përdorin atë për të ligjshme
qëllime gjithashtu. Torrentimi ka shumë avantazhe në krahasim me metodat e tjera të
shkarkimi i përmbajtjes nga interneti. Especiallyshtë veçanërisht efektive në rast të
skedarë të mëdhenj.

ISP-të dhe organet rregullatore të internetit
e kanë bërë jashtëzakonisht të vështirë shkarkimin e skedarëve duke përdorur shkëmbimin e skedarëve P2P
metodë. Shumica e motorëve të kërkimit përrua janë të ndaluara në Indi, dhe ISP-të
gjithashtu hedhin lidhjet në internet kur vëren se dikush e përdor këtë
metodë për të shkarkuar një skedar.

Një VPN mund të ju ndihmojë të merrni këtë
bllokimi i rrugës me lehtësi pasi kripton të dhënat në mënyrë që as ISP-të nuk mund të bëjnë
jashtë përmbajtjes së tij. Meqenëse ISP-ja nuk do ta dijë se çfarë është ajo që jeni
duke bërë, nuk do të ketë asnjë goditje.

Disa shërbime VPN gjithashtu i kanë kushtuar
serverat për shkëmbimin e skedarëve P2P. Mund të përdorni një nga këta serverë dhe të jeni i sigurt
duke pasur një përvojë përleshje pa sherr.

Një pjesë e madhe e përmbajtjes nuk është e disponueshme në internet
Versioni indian i shërbimeve të transmetimit. Ndonjëherë, madje edhe disa në vend
përmbajtja e krijuar nuk është e disponueshme për shikuesit.

Epo, VPN është përgjigjja për këtë problem si
mirë. Një VPN maskon adresën tuaj IP dhe e bën atë të duket sikur jeni i pranishëm
ndonjë vendndodhje tjetër ose ndonjë vend tjetër.

Nëse shërbimi ju percepton si një përdorues nga
rajoni ku përmbajtja nuk është e ndaluar, atëherë ai nuk do të ndërhyjë në mes
ju dhe përmbajtja.

Anonimiteti në internet mund të jetë një
gjë veçanërisht e dobishme nëse jetoni në një vend si India. Ka
kanë qenë raporte të ndryshme të gazetarëve, njoftuesve të lajmeve, madje edhe të rregullt
qytetarët janë në shënjestër për diçka që ata shkruan ose postuar në
internet.

Sulmimi në internet mund të marrë një formë të tmerrshme në
kontekste të tilla. Pra, nëse doni të ngrini disa nga shqetësimet tuaja në internet
pa u munduar nga ata që nuk pajtohen me ju, një VPN është mënyra për të
Shko.

Si të zgjidhni një VPN për Indinë

Ju duhet të keni kuptuar tani sa e një
gjatë gjithë jetës një VPN mund të jetë në Indi. Por, para se të bëni ndonjë blerje marramendëse dhe
mbërtheheni me një shërbim VPN për vitin e ardhshëm, ne dëshirojmë që ju ta kuptoni
si mund të zgjidhni VPN më të mirë për Indinë.

Gjërat e para së pari, ju duhet të vlerësoni
rrjeti i serverëve në shërbim. Një shërbim VPN mund të performojë ndryshe në
rajone të ndryshme të botës.

Faktori diktues, në këtë rast, është serveri
rrjet. Nëse shërbimi juaj VPN nuk ka ndonjë vendndodhje të serverit në tuaj
Afërsia, atëherë do të përballeni me disa çështje gjatë përdorimit të rrjetit.

Distanca e gjatë e serverit do t’ju bëjë të merreni
me çështje latente, dhe ju gjithashtu mund të përjetoni shpejtësi shumë të ngadaltë në internet.

Shumica e shërbimeve VPN përqendrohen në
tregu i Amerikës së Veriut dhe Evropës. Kontinenti aziatik merr vetëm një
pjesë e vogël e serverëve edhe pse është kontinenti më i madh në
botë.

Ju do të duhet të siguroheni që VPN
shërbimi që ju zgjidhni ka servera të bollshëm në Indi dhe vendet fqinje.
India është një vend i gjerë, kështu që një shërbim VPN me thjesht një ose dy server
vendndodhjet në vend ende nuk mund ta bëjnë mashtrimin për ju.

Rrjeti i serverëve gjithashtu do të jetë përgjegjës
për anashkalimin e kufizimeve gjeo. Një rrjet i gjerë i serverëve do të sigurojë që ju
merrni përsipër pjesën më të madhe të kufizimeve rajonale dhe transmetoni përmbajtjen tuaj të preferuar
në internet.

Shërbimi VPN gjithashtu duhet të ketë mjaft
karakteristikat e sigurisë për t’ju mbajtur të sigurt dhe anonim në internet. AES 256-bit
kriptimi është standardi i arit kur bëhet fjalë për enkriptimet. Ky kodim
përdoret nga shumica e ushtarakëve të ditëve moderne për të ruajtur sekretin.

Protokollet janë si një tunel i sigurt përmes
e cila VPN ridrejton trafikun tuaj të internetit për ta mbajtur larg syve të
palët e treta. OpenVPN është përzierja më e mirë e shpejtësisë dhe sigurisë në këtë moment.

Disa nga shërbimet VPN mund të ofrojnë gjithashtu
protokollet e tyre pronësore. Ju duhet të jeni të sigurt për protokollin nëse vendosni
për të investuar në çdo shërbim të tillë.

Ekzistojnë disa veçori të tjera si psh
ndërprerësi i vrasjes në internet dhe mbrojtja e rrjedhjeve IPv6 të cilat kontribuojnë në sigurinë tuaj
dhe anonimati. Sigurohuni që ofruesi i shërbimit të shfrytëzojë këto siguri
tipare gjithashtu.

Juridiksioni dhe politika e prerjeve
do të vendosë se sa të sigurta janë të dhënat tuaja me ofruesin e shërbimit. Sigurohu
ata ndjekin një politikë të rreptë të mos-logs.

Kompania nuk duhet të jetë e bazuar në një
vend ku qeveria nuk është shumë mbështetëse e privatësisë individuale. ju
gjithashtu duhet të përpiqen të qëndrojnë larg vendeve të 14-syve.

Shpejtësia është një nga kontribuesit më domethënës
në popullaritetin dhe pranimin e shërbimit VPN. Gjithmonë do të ketë disa
zhyt në shpejtësinë e internetit kur lidheni me VPN.

Nuk ka asnjë pikë për t’u pajtuar në një VPN
shërbim i cili do t’ju mbrojë, por jo ju lejoni të shijoni internetin.

Faktorë të tjerë si mbështetja e platformës dhe
çmimet janë kontekstuale dhe ndryshojnë nga personi në person tjetër. Do të duhet të peshoni
nevojat tuaja ndaj asaj që shërbimi ka për të ofruar në këto raste.