Αναθεώρηση ibVPN

Πλεονεκτήματα


 • Διατίθενται διαφορετικές κατηγορίες διακομιστών που επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει τον διακομιστή σύμφωνα με τις απαιτήσεις του. Βοηθά τον χρήστη να συνδεθεί σύμφωνα με τις προτεραιότητές του: ταχύτητα, ασφάλεια ή ικανότητα ροής.
 • Όλα τα σημαντικά πρωτόκολλα είναι διαθέσιμα που βοηθούν και πάλι στην ιεράρχηση συγκεκριμένων απαιτήσεων. Επιπλέον, παρέχουν το πρωτόκολλο ShadowSocks που βοηθά στην παράκαμψη της λογοκρισίας της Κίνας.
 • Παρέχουν καλό έλεγχο χρήστη όσον αφορά τη συμπεριφορά της εφαρμογής παρέχοντας δυνατότητες συνδεσιμότητας και επιλογές άδειας.
 • Το ibVPN έχει δικούς διακομιστές DNS που θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον αποκλεισμό διαφημίσεων.
 • Παρέχουν διαφορετικά σχέδια ανάλογα με την ανάγκη των χρηστών. Μπορείτε να αγοράσετε τυπικό DNS, VPN για Torrent, IBDNS έξυπνο DNS ή Ultimate VPN (που είναι ο συνδυασμός των πρώτων τριών με ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες).
 • Το Netflix Originals είναι προσβάσιμο από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Κάποιος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το Hulu και το BBC iplayer χρησιμοποιώντας το ibVPN.
 • Διατίθεται δωρεάν δοκιμή μιας ημέρας εάν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει και να βιώσει πόσο αποτελεσματική είναι η εφαρμογή.

Μειονεκτήματα

 • Δεν παρέχεται δυνατότητα διάσπασης σήραγγας. Θα μπορούσε να παρέχει καλύτερο έλεγχο χρήστη εάν αυτή η δυνατότητα προστεθεί στην εφαρμογή.
 • Υπάρχουν τρεις διακομιστές στην κατηγορία Tor over VPN. Προσπαθήσαμε να συνδέσουμε το σύστημα, αλλά είχε δείξει σφάλμα δικτύου. Ωστόσο, μετά από μερικές ώρες όταν προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ξανά μια σύνδεση, δημιουργήθηκε εύκολα και με τους τρεις διακομιστές.
 • Μόνο το πρόγραμμα Ultimate VPN έχει την επιλογή πέντε ταυτόχρονων συνδέσεων. Άλλα σχέδια παρέχουν μόνο μία ταυτόχρονη σύνδεση. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ibVPN σε επτά ή περισσότερους αριθμούς συσκευών, πρέπει να ακολουθήσετε τα επιχειρηματικά του σχέδια.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Κύρια οθόνη ibVPN

Το ibVPN είχε κάνει συνεχείς προσπάθειες για να παρέχει όλο και περισσότερες εγκαταστάσεις και δυνατότητες στους χρήστες του από το έτος 2010 όταν κυκλοφόρησε. Μετά την έναρξη, έχουν κάνει μια συνεχή αναβάθμιση στις ρυθμίσεις πρωτοκόλλου και οι διακομιστές ήταν ορατοί. Βρίσκεται στην Τρανσυλβανία, μια όμορφη πόλη στη Ρουμανία, το ibVPN απέχει πολύ από τα Five Eyes, Nine Eyes ή the Fourteen Eyes.

Έχουν προσθέσει διακομιστές ειδικά για τη χρήση του Tor και είναι ένας από τους πρώτους παρόχους VPN που είχαν δημιουργήσει μια διπλή τεχνολογία διακομιστή VPN. Επίσης, η εφαρμογή του ShadowSocks προσθέτει ένα πλεονέκτημα για τους Κινέζους χρήστες.

Σε αυτήν την κριτική, κάθε πτυχή του ibVPN θα κριθεί διεξοδικά και θα γίνουν συμπεράσματα σχετικά με την ταχύτητα, την υποστήριξη πελατών και την αξιοπιστία. Θα εξετάζαμε επίσης τις αποκλειστικές δυνατότητες που παρέχει το ibVPN που περιλαμβάνεται στην καρτέλα Wizard.

Διαφορετικοί διακομιστές για διαφορετικές απαιτήσεις

Λίστα διακομιστών ibVPN

Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή, θα παρέχει την επιλογή σύνδεσης με τον ταχύτερο διακομιστή. Γι ‘αυτό, ελέγχει όλους τους διακομιστές, οι οποίοι ειρωνικά για πρώτη φορά διαρκούν ένα λεπτό. Ωστόσο, μετά από αυτό, αν προσπαθήσετε να συνδεθείτε ξανά, θα συνδεθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εκτός από τον ταχύτερο διακομιστή για τυπική χρήση, παρέχουν επίσης την επιλογή σύνδεσης του συστήματός σας με τον ταχύτερο διακομιστή P2P. Αυτή η σύνδεση είναι χρήσιμη για τη λήψη οποιουδήποτε περιεχομένου.

Η λίστα αγαπημένων διακομιστών σάς επιτρέπει να επιλέξετε το διακομιστή με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε χειροκίνητα. Αυτή η λίστα διακομιστών είναι χρήσιμη όταν πρέπει να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο οποιασδήποτε συγκεκριμένης χώρας. Μπορείτε να επισημάνετε τον πιο διακεκριμένο διακομιστή αυτής της χώρας και να τον προσθέσετε στη λίστα αγαπημένων. Αυτό βοηθά το χρήστη να συνδεθεί απευθείας αντί να μετακινηθεί ξανά και ξανά στη λίστα διακομιστών. Η δυνατότητα περιστροφής σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με διαφορετικούς αγαπημένους διακομιστές μετά από λίγα λεπτά (ο χρόνος θα μπορούσε να οριστεί σύμφωνα με εσάς) αφού συνδεθείτε με τον πελάτη VPN.

Πάνω από τη λίστα διακομιστών, μπορεί κανείς να βρει μια επιλογή “Ομαδοποίηση κατά” που επίσης βοηθά στην ομαδοποίηση σε διαφορετικές κατηγορίες:

 • Διακομιστές Tor Over VPN
 • Διακομιστές P2P
 • Διακομιστές παιχνιδιών
 • Διπλοί διακομιστές VPN

Το Tor θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μαζί με οποιονδήποτε διακομιστή VPN, αλλά αυτοί οι εξειδικευμένοι διακομιστές βοηθούν στην απόδοση του Tor. Όταν το Tor χρησιμοποιείται με έναν πελάτη VPN, η ταχύτητα περιήγησης μειώνεται τρομερά λόγω τεσσάρων επιπέδων κρυπτογράφησης: Τρία επίπεδα Tor και ένα στρώμα VPN. Για να αποφευχθεί αυτή η μείωση, το ibVPN διαθέτει επί του παρόντος τρεις ειδικούς διακομιστές αφιερωμένους για χρήση με το Tor.

Διατίθεται μια μεγάλη λίστα διακομιστών P2P, και ούτως ή άλλως, μπορεί κανείς να συνδεθεί εύκολα με τον ταχύτερο διακομιστή P2P αναζητώντας τον απευθείας στην καρτέλα διακομιστή πάνω από τη λίστα. Ωστόσο, εάν κάποιος θέλει να συνδεθεί με τον διακομιστή P2P συγκεκριμένης χώρας, θα μπορούσε να βρεθεί από τη λίστα.

Υπάρχει μόνο ένας διακομιστής τυχερών παιχνιδιών που ιδρύθηκε στις Κάτω Χώρες το 2015. Μετά από αυτό, δεν έχουν προσθέσει κανένα διακομιστή τυχερών παιχνιδιών μέχρι τώρα. Ίσως, δεν υπάρχει μεγάλη απαίτηση αυτού του είδους των διακομιστών, αλλά ακόμα, κάθε χρήστης που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει VPN για παιχνίδια, πρέπει να βασιστεί σε αυτόν τον διακομιστή εάν αγοράσει ibVPN.

Η χρήση διπλών διακομιστών VPN θα μπορούσε να είναι μια επιλογή εάν απαιτείται υψηλή ασφάλεια. Σε αυτήν την κατηγορία, τα δεδομένα ταξιδεύουν από έναν πελάτη στον διακομιστή 1 και από εκεί αντί να πηγαίνουν στον διακομιστή προορισμού σε σημεία πρόσβασης στον διακομιστή 2. Από τον διακομιστή 2, τα δεδομένα ταξιδεύουν στον διακομιστή προορισμού. Φαίνεται ότι θα επιβραδύνει την ταχύτητα του διαδικτύου. Λοιπόν, είναι αλήθεια ότι ένα σημαντικό ποσοστό θα μειώσει την ταχύτητα του Διαδικτύου, αλλά αυτό συνοδεύεται από αποτελεσματική ασφάλεια.

Εκτός από αυτούς τους διακομιστές, θα βρείτε δύο ακόμη διακομιστές στην κατηγορία Wizard. Αυτοί οι διακομιστές προορίζονται για ροή περιεχομένου από τις συγκεκριμένες χώρες. Στις ΗΠΑ, ο διακομιστής ροής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στο Netflix Originals και το Hulu. Διαθέτει επίσης έναν ειδικό διακομιστή για πρόσβαση στο BBC iPlayer. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix Ηνωμένο Βασίλειο ή στο Amazon Prime Η.Π.Α. ή σε πολλά άλλα κανάλια με περιορισμό γεωγραφικού χαρακτήρα.

Η ταξινόμηση του διακομιστή θα μπορούσε επίσης να γίνει με αλφαβητική σειρά. Η ταξινόμηση και οι αποκλειστικές λίστες διακομιστών συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία χρήστη. Ωστόσο, υπάρχουν μόνο 173 διακομιστές που είναι πολύ λιγότεροι από πολλούς άλλους παρόχους VPN και επηρεάζει επίσης την ταχύτητα του Διαδικτύου εάν υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός χρηστών που χρησιμοποιούν τον ίδιο διακομιστή. Επίσης, από την εμπειρία μας, αντιμετωπίσαμε σφάλματα δικτύου κατά τη χρήση του Tor μέσω VPN. Εάν ο αριθμός των διακομιστών θα μπορούσε να αυξηθεί ειδικά στην κατηγορία Tor over VPN, θα μπορούσε να ληφθεί καλύτερη συνδεσιμότητα.

Πληρώστε σύμφωνα με την απαίτηση

Σχέδια ibVPN

Παρέχουν ευέλικτα πακέτα που επιτρέπουν στον χρήστη να πληρώνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του. Εάν το άτομο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει VPN για ροή, τότε δεν χρειάζεται να πληρώσει για διακομιστές torrent. Συνολικά, υπάρχουν πέντε διαφορετικά πακέτα διαθέσιμα:

 • Τυπικό VPN
 • Απόλυτο VPN
 • Torrent VPN
 • Έξυπνο DNS IBDNS
 • Επιχειρηματικά σχέδια VPN

Εάν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε τον τυπικό πελάτη VPN, τότε θα μπορούσαμε να αποκρύψουμε αποτελεσματικά τη διεύθυνση IP μας, αλλά δεν θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε το Smart DNS ή να κάνουμε ασφαλή Torrenting. Για σκοπούς Torrenting, κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει το πρόγραμμα Torrent VPN, και για βαριά ροή, το IBDNS Smart DNS είναι διαθέσιμο. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τα τρία σε ένα πακέτο, τότε πρέπει να αγοράσετε το πακέτο Ultimate VPN. Με το απόλυτο πακέτο VPN, έχετε επίσης την επιπλέον δυνατότητα του διακομιστή Tor Over VPN και των διακομιστών Double VPN και σε όλες τις εγκαταστάσεις των άλλων τριών σχεδίων. Επιτρέπει τη σύνδεση με πέντε συσκευές με έναν λογαριασμό, αλλά αν χρειαστεί να συνδέσετε περισσότερες συσκευές, η αγορά επιχειρηματικού σχεδίου θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή.

Στα επιχειρηματικά σχέδια, έχετε τρεις επιλογές: VPN 7, VPN 15, VPN 25. Ο αριθμός δηλώνει τον αριθμό συσκευών στις οποίες θα μπορούσε να γίνει λήψη του προγράμματος-πελάτη VPN. Η μόνη διαφορά μεταξύ του Ultimate VPN και των επιχειρηματικών σχεδίων είναι ο αριθμός των συσκευών στις οποίες θα μπορούσαν να εγκατασταθούν. Έτσι, θα μπορούσε να είναι μια επιλογή που κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει απόλυτο VPN, να το εγκαταστήσει στο δρομολογητή και με αυτόν τον τρόπο, όλοι θα μπορούσαν εύκολα να το χρησιμοποιήσουν χωρίς να πληρώσουν για επιχειρηματικά σχέδια.

Όλα τα πιθανά πρωτόκολλα διαθέσιμα

Πρωτόκολλα ibVPN

Δεν συναντήσαμε ποτέ κάποιον πάροχο VPN που παρέχει αυτά τα πολλά πρωτόκολλα VPN. Το ibVPN παρέχει εννέα επιλογές πρωτοκόλλου (συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης επιλογής) που έχουν διαφορετικά επίπεδα κρυπτογράφησης AES. Ξεκινώντας με το πιο ανασφαλές PPTP έως το πιο αξιόπιστο OpenVPN, το ibVPN παρέχει όλα τα κύρια πρωτόκολλα VPN.

Για υψηλή ταχύτητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρωτόκολλο PPTP. Ωστόσο, δεν είναι ένα ασφαλές πρωτόκολλο λόγω του χαμηλότερου επιπέδου κρυπτογράφησης. Όταν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλεια, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρωτόκολλο OpenVPN, αλλά συνοδεύεται από ταχύτητα. Όταν απαιτείται καλή ισορροπία ταχύτητας και ασφάλειας, θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη πρωτόκολλα L2PT και SSTP.

Παρέχει επίσης πρωτόκολλα Stealth VPN που επιτρέπουν την ανάμιξη των δεδομένων με την τυπική κίνηση στο Διαδίκτυο. Κάνει τη χρήση του VPN λιγότερο ανιχνεύσιμη. Χρησιμοποιείται κυρίως στις χώρες όπου απαγορεύεται η χρήση του VPN. Για χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, αυτό το πρωτόκολλο παρέχει ασφάλεια στους χρήστες για να προστατευθούν από τα μάτια της κυβέρνησης. Το ibVPN παρέχει ένα ειδικό πρωτόκολλο VPN, το ShadowSocks του οποίου η ειδική λειτουργία είναι να παρακάμψει το τείχος προστασίας της Κίνας. Είναι σαν το SOCKS5. Ωστόσο, είναι απλούστερο και επίσης με ένα επίπεδο κρυπτογράφησης.

Η αποτελεσματικότητα των αποκλειστικών διακομιστών ροής

Το ibVPN διαθέτει το έξυπνο DNS που σας επιτρέπει να κάνετε αποτελεσματική ροή. Ωστόσο, στην επιλογή του οδηγού, υπήρχαν μόνο δύο διαφορετικές επιλογές για ροή μέσω ibVPN. Όταν συνδεθήκαμε στον διακομιστή ροής των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορέσαμε να έχουμε πρόσβαση στο Netflix και το Hulu. Ωστόσο, όταν συνδεθήκαμε με τον διακομιστή Netflix του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορέσαμε να έχουμε πρόσβαση στο BBC iPlayer αλλά όχι στο Netflix. Επίσης, πρέπει να προσθέσουν το περιεχόμενο άλλων χωρών, όπως η Ιαπωνία και οι Κάτω Χώρες. Αυτές οι χώρες έχουν εξαιρετικά αποκλειστικό περιεχόμενο και θεατές Netflix σε όλο τον κόσμο. Επίσης, εάν υπάρχει μόνο ένας συγκεκριμένος διακομιστής για πρόσβαση στο περιεχόμενο των Ηνωμένων Πολιτειών, τότε δεν θα μπορούσε να υποσχεθεί αποτελεσματικότητα.

Προστασία διαρροών

Προστασία διαρροών ibVPN DNS

Ο κύριος λόγος για τον οποίο κάποιος χρησιμοποιεί το VPN είναι να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα και να αποκρύψει την πραγματική διεύθυνση IP. Επίσης, ποιος θέλει να γνωρίζει κανείς για τη διαδικτυακή του δραστηριότητα. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα διαρροής IP και διαρροής DNS που ενημερώνουν τον τρίτο για τον ιστότοπο που επισκέπτεστε και από ποια τοποθεσία. Το ibVPN προσφέρει ρυθμίσεις προστασίας διαρροών DNS, έτσι ώστε η δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο να μην μπορεί να παρακολουθείται. Επίσης, έχετε την επιλογή να απενεργοποιήσετε την κίνηση IPV6 διασφαλίζοντας ότι θα γεμίσετε όλους τους ανασφαλείς πόρους.

Ρυθμίσεις συμπεριφοράς πελάτη για καλύτερο περιβάλλον εργασίας χρήστη

Ρυθμίσεις συμπεριφοράς ibVPN

Αυτές οι βασικές ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες σε όλους τους παρόχους VPN. Ωστόσο, πρέπει να συζητηθεί καθώς παρέχει ευελιξία στον χρήστη και τον βοηθά να έχει τον έλεγχο του πελάτη VPN. Μπορείτε να έχετε την ευελιξία που όταν θέλετε να ξεκινήσει η εφαρμογή. Η δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης βοηθά το χρήστη να δημιουργήσει μια σύνδεση μόλις ξεκινήσει το σύστημα ή εάν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μόνο όταν την ανοίξει, τότε θα μπορούσε να επιλέξει την επιλογή αυτόματης σύνδεσης για τη δημιουργία σύνδεσης κατά την έναρξη της εφαρμογής.

Οι επιλογές συμπεριφοράς σχετίζονται εδώ με ένα τμήμα στο οποίο πρέπει να εμφανίσετε την εφαρμογή. Είναι δυνατόν να το τοποθετήσετε πάνω από οποιαδήποτε άλλη οθόνη ενώ εκτελείτε οποιαδήποτε άλλη εργασία. Επίσης, μπορείτε να το επιλέξετε για να παραμείνει στο κέντρο της οθόνης. Αφού συνδεθείτε με το VPN, θα ελαχιστοποιηθεί αυτόματα ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Θα μπορούσε επίσης να αλλάξει η λειτουργικότητα του κουμπιού κλεισίματος (X). Ακόμα κι αν αυτές οι επιλογές δεν σχετίζονται με την κύρια χρήση, προσθέτουν στη διεπαφή χρήστη της εφαρμογής.

Ανάλυση χρόνου σύνδεσης

ServerAttempt 1Attempt 2Attempt 3Aemptempt 4Ο μέσος χρόνος
Χρόνος που απαιτείται (σε ​​δευτερόλεπτα) για τη δημιουργία σύνδεσης διακομιστή
Γρηγορότερος διακομιστής14.529.6117.4312.1413.425
Γρηγορότερος διακομιστής P2P11.7612.0610.3811.1211.33
Διακομιστής παιχνιδιών12.3212.0312.2812.5112.28
Διπλός διακομιστής VPN15.3711.7610.8411.6412.4
Διακομιστής Tor Over VPN10.1710.1111.7811.310.84
Διακομιστής ροής ΗΠΑ11.4310.4510.329.4610.41
Διακομιστής ροής του Ηνωμένου Βασιλείου10.7710.9910.4311.1910.84
Διακομιστής για παράκαμψη
Τείχος προστασίας της Κίνας
10.198.8411.279.439.93

Είναι ειρωνικό ότι ο μέσος χρόνος που απαιτείται για τη σύνδεση με τον ταχύτερο διακομιστή είναι μέγιστος και περισσότερο από τον μέσο χρόνο σύνδεσης με διακομιστές από άλλες κατηγορίες. Ομαδοποιήσαμε τον διακομιστή ανά κατηγορία και επιλέξαμε τον κορυφαίο διακομιστή της ομαδοποιημένης κατηγορίας. Στη συνέχεια καθιέρωσε μια σύνδεση που μας παρείχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Για οποιαδήποτε κατηγορία, κάθε δοκιμή πλησιάζει τη μέση διαφήμιση που εξασφαλίζει μια αξιόπιστη σύνδεση. Ο μέσος όρος για οποιαδήποτε κατηγορία δεν έχει ξεπεράσει τα 13 δευτερόλεπτα, ο οποίος είναι συγκριτικά καλύτερος από πολλούς παρόχους VPN.

Δοκιμασία ταχύτητας

Δοκιμή ταχύτητας IB

Έγινε δοκιμή ταχύτητας για τις διάφορες κατηγορίες διακομιστών και τα αποτελέσματα δεν ήταν απογοητευτικά. Υπήρξε μείωση της ταχύτητας. Ωστόσο, είναι αποτελεσματικό ανάλογα με τον αριθμό των διακομιστών που διαθέτει το ibVPN. Ο γρηγορότερος διακομιστής στον οποίο συνδέεται παρέχει αυτόματα ταχύτητα λήψης 71% της αρχικής ταχύτητας, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί επαρκής όταν έχετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Όταν χρησιμοποιήθηκε η διπλή κατηγορία διακομιστή VPN, η ταχύτητα λήψης μειώθηκε κατά 54% που αναμενόταν καθώς τα δεδομένα μετακινούνται από έναν διακομιστή σε έναν άλλο διακομιστή πριν φτάσουν στον διακομιστή προορισμού.

Παρόλο που έχουν μόνο έναν διακομιστή παιχνιδιών, έναν διακομιστή ροής Ηνωμένων Πολιτειών και έναν διακομιστή ροής Ηνωμένου Βασιλείου, η μείωση της ταχύτητας λήψης ήταν μόνο 40%, 42% και 30% αντίστοιχα. Αυτό δείχνει ότι οι διακομιστές είναι αποτελεσματικοί για τη διαχείριση ενός τεράστιου αριθμού χρηστών. Η αλλαγή στην ταχύτητα λήψης κατά τη χρήση του VPN εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόσταση μεταξύ των διακομιστών. Η τοποθεσία μας και αυτοί οι διακομιστές βρίσκονται στη διαφορετική ήπειρο λόγω των οποίων υπάρχουν χιλιάδες μίλια μεταξύ της τοποθεσίας μας και των διακομιστών.

Όταν μιλάμε για τη χρήση του πρωτοκόλλου ShadowSocks, η μείωση ήταν σημαντική λόγω ενός υψηλού επιπέδου κρυπτογράφησης. Με μείωση κατά 79% στην ταχύτητα λήψης, δεν θα συνιστάται η χρήση πρωτοκόλλου ShadowSocks. Ωστόσο, οφείλεται στο υψηλό επίπεδο ασφάλειας που παρέχει και είναι ακόμη δύσκολο για την κυβέρνηση να εντοπίσει τη χρήση VPN.

Αν μιλάμε για την ταχύτητα μεταφόρτωσης, είναι σχεδόν το 50% της συνολικής ταχύτητας για τις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, και πάλι, για το ShadowSocks, δείχνει μείωση κατά 85%. Εάν ανησυχείτε για την ταχύτητα και τη ζωή σε μια χώρα όπου η χρήση του VPN είναι περιορισμένη, τότε θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το πρωτόκολλο Stealth VPN εάν το ShadowSocks παρέχει μειωμένη ταχύτητα. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι το επίπεδο ασφάλειας θα μειωθεί με την αύξηση της ταχύτητας.

Ασφάλεια

Το ibVPN παρέχει τα περισσότερα από τα σημαντικά πρωτόκολλα, και για επιπλέον ασφάλεια, προστίθενται επίσης πρωτόκολλο Stealth VPN και ShadowSocks. Αυτά τα πρωτόκολλα επιτρέπουν την ανάμιξη των δεδομένων με την τυπική κίνηση στο Διαδίκτυο και τα καθιστά λιγότερο ανιχνεύσιμα. Ακόμα και με αυτήν τη λειτουργία, δεν συμβιβάζονται με την κρυπτογράφηση (ωστόσο, το ShadowSocks έχει χαμηλότερο επίπεδο κρυπτογράφησης από άλλα πρωτόκολλα VPN) και για τα περισσότερα από τα πρωτόκολλα, χρησιμοποιούν Κρυπτογράφηση RIJNDAEL που υιοθετείται ως Advanced Encryption Standard από την NSA. Ωστόσο, το μήκος του κλειδιού μπορεί να αλλάξει με την αλλαγή στο πρωτόκολλο.

Η χρήση του OpenVPN είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ασφάλεια καθώς έρχεται με κλειδί AES 256-bit που δεν διασφαλίζει σημαντικές απειλές κατά τη χρήση του. Το PPTP είναι το παλαιότερο πρωτόκολλο και, ως εκ τούτου, το ibVPN συνιστά να το χρησιμοποιείτε μόνο εάν η συσκευή δεν υποστηρίζει άλλες κρυπτογραφίες. Το PPTP έχει σημαντικά προβλήματα ασφαλείας και επίπεδο κρυπτογράφησης φωτός. Εκτός από αυτό, έχει SSTP το οποίο θεωρείται τόσο ασφαλές όσο το πρωτόκολλο OpenVPN.

Η εγκατάσταση του Kill Switch και η ασφάλεια από την κυκλοφορία IPv6 αυξάνουν επίσης για να προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια. Χρησιμοποιούν δικά τους DNS και γι ‘αυτό καμία συμμετοχή τρίτων δεν γεμίζει τον πόρο που θα μπορούσε να επιτρέψει σε τρίτους να αποθηκεύσουν τη δραστηριότητά μας. Ωστόσο, όπως πολλοί άλλοι πάροχοι VPN, θα μπορούσαν επίσης να αναβαθμίσουν το προϊόν τους προσθέτοντας λειτουργίες που βοηθούν στην αποφυγή επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού.

Ασφάλεια δεδομένων ibVPN

Επίσης, το “no log Policy” βοηθά στην προστασία των δεδομένων σας από άλλους, κυρίως εταιρείες εξόρυξης δεδομένων. Εάν η κυβέρνηση τους ζητήσει να παράσχουν ένα κομμάτι της δραστηριότητάς σας, τότε πρέπει να δώσουν τα δεδομένα σας στις αρχές. Δεδομένου ότι η έδρα βρίσκεται στη Ρουμανία, γενικά δεν αναμένονται ούτε αντιμετωπίζονται τέτοια ζητήματα. Μοιράζονται μη προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες σε τρίτους για να κατανοήσουν τη δραστηριότητα των χρηστών στον ιστότοπο του ibVPN. Επίσης, δεν εγγυώνται ούτε εγγυώνται την παραβίαση της ασφάλειας των πληροφοριών μας.

Διεπαφή χρήστη και εμπειρία χρήστη

Το ibVPN παρέχει μια απλή διεπαφή χρήστη που κατευθύνεται προς τον μοναδικό σκοπό της παροχής της τεχνολογίας VPN. Η προσθήκη πολλαπλών κατηγοριών διακομιστών, οι επιλογές ταξινόμησης και η δυνατότητα ομαδοποίησης διακομιστών διευκολύνουν την εξερεύνηση του απαιτούμενου διακομιστή. Μεταξύ όλων των παρόχων VPN, το ibVPN διαθέτει την πιο προηγμένη και αποτελεσματική κατηγοριοποίηση των διακομιστών. Οι μικρογραφίες που χρησιμοποιούνται από το προϊόν είναι ελκυστικές και επιτυγχάνουν τον σκοπό της μόνο από την εικόνα.

Όσον αφορά την εμπειρία χρήστη, πολλές πτυχές ενώνονται για να δώσουν την τελική εμπειρία. Εάν συζητήσουμε τις δυνατότητες, η προσθήκη προώθησης θύρας, το Split Tunneling και η προστασία από κακόβουλα προγράμματα θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ευκολία και την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής. Οι τρέχουσες δυνατότητες όπως επιλογές εμφάνισης, επιλογές συμπεριφοράς και Kill Switch δείχνουν ότι το ibVPN βρίσκεται ήδη σε πολύ καλό στάδιο από όπου η ανάπτυξη είναι εύκολη.

Πλατφόρμες

Πλατφόρμες ibVPN

Εκτός από όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα (Linux, Windows, MacOS, iOS και Android), παρέχουν επίσης επεκτάσεις για όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης (Chrome, Firefox και Opera Mini). Ωστόσο, δεν έχουν επεκτάσεις για το Safari και τον Internet Explorer. Παρέχουν επίσης προϊόν VPN για έξυπνες τηλεοράσεις: Apple TV, Apple TV 4, LG Smart TV, LG WebOS Smart TV, Samsung Smart TV και Sony Smart PV και Gaming Console: PS Vita, PS3, PS4, Xbox 360 και Xbox One. Ο αριθμός των πλατφορμών που παρέχουν είναι αρκετός για να καλύψει μια τεράστια βάση χρηστών. Το ibVPN προσφέρει επίσης διαμόρφωση δρομολογητή για Asus RT-N66U, Linksys E2500 Wi-Fi και Netgear WNR3500L Wi-Fi. Πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των πλατφορμών για δρομολογητές, καθώς είναι χαμηλότερος από πολλούς παρόχους VPN που παρέχουν διαμόρφωση δρομολογητή για πάνω από δέκα διαφορετικούς δρομολογητές. Επίσης, η τιμή διαφέρει και για τους τρεις δρομολογητές που μπορείτε να ελέγξετε στον ιστότοπό τους.

Υποστήριξη πελατών

Η υποστήριξη πελατών είναι το πιο αποτελεσματικό μέρος οποιασδήποτε υπηρεσίας που παρέχει οποιαδήποτε εταιρεία. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ικανοποίηση των πελατών για τη βελτίωση των επιχειρήσεων και μόνο η αποτελεσματική υποστήριξη πελατών θα μπορούσε να το εγγυηθεί.

Μέχρι τώρα, βρήκα το ibVPN ως ένα καλό προϊόν συνολικά. Ωστόσο, αφού μιλήσαμε με την εξυπηρέτηση πελατών, απογοητευτήκαμε όσον αφορά την ευγένεια και την αξιοπιστία. Θα ρίξουμε μια ματιά σε ζωντανή συνομιλία, αλλά αρχικά ας ρίξουμε μια ματιά στη δημιουργία εισιτηρίων. Τους κάναμε μια ερώτηση σχετικά με την πολιτική απορρήτου σχετικά με την οποία ήμασταν σύγχυση. Απάντησαν στο εισιτήριό μου μετά από επτά ώρες. Ωστόσο, περίμενα μια απάντηση εντός μίας ώρας, όπως ισχύει για πολλούς άλλους παρόχους VPN. Μου απάντησαν με ευγένεια και με πολύπλοκες απαντήσεις μέσω email. Ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο όταν πρόκειται για ζωντανή συνομιλία.

Ισχυρίζονται ότι έχουν 24/7 ζωντανή επιλογή συνομιλίας, αλλά δεν είναι αλήθεια. Η ζωντανή συνομιλία δεν ήταν παρούσα όλη την ημέρα, ενώ γράφουμε αυτήν την κριτική. Την προηγούμενη ημέρα, έλεγξα τη διαθεσιμότητα της ζωντανής συνομιλίας και δεν ήταν εκεί. Όταν εμφανίστηκε ξανά, ρώτησα το στέλεχος υποστήριξης πελατών σχετικά με τη μη διαθεσιμότητα της ζωντανής συνομιλίας στην οποία απάντησε ότι «ήταν παρούσα όλη την ώρα. Κλείνουμε τη συνομιλία μόνο όταν γευματίζουμε. ” Συμφωνήσαμε σε αυτό και περιμέναμε όλη την ημέρα, αλλά η ζωντανή συνομιλία δεν εμφανίστηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτούς, ήταν παρούσα όλη την ώρα. Δεν έχουν δώσει λόγο για αυτό, και έτσι δεν μπορούμε να πούμε ότι η ζωντανή συνομιλία τους είναι αξιόπιστη. Επίσης, υπήρχε έλλειψη ευγένειας.

συμπέρασμα

Το ibVPN βρίσκεται ακόμη στη φάση ανάπτυξης. Όσον αφορά τα πρωτόκολλα, αποδίδουν τους μέγιστους τύπους στη σύγκριση των περισσότερων παρόχων VPN – επίσης, τα διαφορετικά σχέδια που προσφέρουν για να παρέχουν ευελιξία στον χρήστη να πληρώνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του. Ακόμα κι αν ο αριθμός των διακομιστών είναι 173, η ταχύτητα και η συνδεσιμότητα δεν διακυβεύονται καθόλου. Ωστόσο, όταν αυξάνεται η βάση χρηστών, πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των διακομιστών που θέτουν την προσθήκη διακομιστών ροής και παιχνιδιών κατά προτεραιότητα.

Πρέπει να προσθέσουν περισσότερες δυνατότητες που έχουμε ήδη συζητήσει παραπάνω, οι οποίες θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Επίσης, δεν μπορεί κανείς να δεχτεί την υποστήριξη πελατών ως αγενής και αναξιόπιστη, και το ανθρώπινο δυναμικό πρέπει πρώτα να βελτιωθεί. Χρειάστηκαν έξι ώρες για να μας απαντήσουν, κάτι που δεν είναι καθόλου αποδεκτό κατά τη στιγμή της έκτακτης ανάγκης. Μας εξήγησαν ότι η ερώτησή μας δεν ήταν υψηλής προτεραιότητας και γι ‘αυτό χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος. Θα συνιστούσαμε αυτό το προϊόν για τις χώρες όπου η χρήση του VPN είναι περιορισμένη λόγω της αποτελεσματικότητάς της να κρύψει το περιεχόμενο μέσα στην τυπική κίνηση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map