Αναθεώρηση PeaZip

Πλεονεκτήματα


Παρέχει δωρεάν λογισμικό αρχειοθέτησης αρχείων και κρυπτογράφησης με υψηλή αναλογία συμπίεσης. Υποστηρίζει περισσότερους από 180 τύπους αρχείων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ανοίγματος και εξαγωγής αρχείων.

Μειονεκτήματα

Διατίθεται μόνο για τις πλατφόρμες Windows και Linux, χωρίς διαθεσιμότητα για την πλατφόρμα Mac OS. Η φορητή έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο σε Windows ή Linux χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Wine.

Συνολικά

Προσφέρει έναν από τους καλύτερους διαχειριστές αρχείων, λογισμικό αρχειοθέτησης και κρυπτογράφησης που υποστηρίζει σχεδόν όλους τους τύπους αρχείων που είναι διαθέσιμοι σήμερα. Χρησιμοποιεί το προηγμένο σύστημα κρυπτογράφησης.

Ιστοσελίδα: Κάντε κλικ εδώ

Το PeaZip είναι ένα λογισμικό αρχειοθέτησης και κρυπτογράφησης αρχείων ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε από την PeaZip SLR, έναν προγραμματιστή λογισμικού που εδρεύει στην Ιταλία. Η κύρια λειτουργία του λογισμικού είναι η διαχείριση, συμπίεση και κρυπτογράφηση αρχείων χρησιμοποιώντας την τυπική τεχνολογία κρυπτογράφησης καθώς και την υψηλή αναλογία συμπίεσης. Σε αντίθεση με παρόμοια προγράμματα, αυτό το πρόγραμμα σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο στον σκληρό σας δίσκο κατά τη συμπίεση των αρχείων σας σε διάφορες δημοφιλείς μορφές αρχείων.

Υψηλή αναλογία συμπίεσης

Το κύριο πρόβλημα με το λογισμικό αρχειοθέτησης αρχείων είναι ο λόγος συμπίεσης που συνήθως δεν είναι πολύ υψηλός. Αυτό σημαίνει ότι όταν αποθηκεύετε τα αρχεία σας σε ένα αρχείο, το συνολικό μέγεθος του αρχείου δεν έχει μεγάλη διαφορά από το κανονικό μέγεθος του αρχείου. Ωστόσο, το PeaZip διαθέτει την τεχνολογία που σας επιτρέπει να συμπιέζετε αρχεία με υψηλή αναλογία συμπίεσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε το μέγεθος του αρχείου πολύ λιγότερο από τα παρόμοια προγράμματα συμπίεσης αρχείων. Η λειτουργία με υψηλή αναλογία συμπίεσης σάς βοηθά να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο στον σκληρό σας δίσκο, επιτρέποντάς σας να αποθηκεύετε περισσότερα αρχεία με τη μορφή αρχείων. Είναι επίσης χρήσιμο για τη δημιουργία ενός αρχείου εγκατάστασης, ώστε να μην χρειάζεται να χρειάζεται πολύς χώρος για λήψη.

Υποστήριξη για 180+ μορφές αρχείων

Υπάρχουν εκατοντάδες μορφές αρχείων που είναι διαθέσιμες σήμερα και αυτό το λογισμικό υποστηρίζει περισσότερες από 180 μορφές αρχείων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διαβάσει και να εξαγάγει σχεδόν οποιονδήποτε τύπο αρχείου αρχειοθέτησης. Κάνει αυτό το λογισμικό ένα ιδανικό εργαλείο για να εξαγάγετε ή να προβάλετε ένα αρχείο αρχείων. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε εύκολα οποιαδήποτε μορφή αρχειοθέτησης εξάγοντας πρώτα το αρχείο και αποθηκεύοντάς το σε άλλη μορφή. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, καθώς άλλο λογισμικό αρχειοθέτησης αρχείων ενδέχεται να είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο μια χούφτα τύπων αρχείων αρχείων. Επιπλέον, είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, οπότε μπορείτε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν.

Κρυπτογράφηση αρχείων με το τυπικό σύστημα κρυπτογράφησης

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε κρυπτογραφημένο αρχείο, μπορείτε επίσης να το κάνετε με το PeaZip. Αυτό το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που είναι δύσκολο να σπάσει. Όταν δημιουργείτε ένα αρχείο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό, προστατεύει όλα τα ιδιωτικά αρχεία σας, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να δει ή να εξαγάγει τα αρχεία σας, εκτός εάν έχουν τον κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποιεί το τυπικό σύστημα κρυπτογράφησης που είναι δύσκολο να ξεπεράσει ακόμη και για έναν εξειδικευμένο χάκερ. Με άλλα λόγια, τα κρυπτογραφημένα αρχεία που δημιουργείτε χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό είναι απολύτως ιδιωτικό και ασφαλές για εσάς.

Διαχωρισμός και συγχώνευση μεγάλων αρχείων

Η δυνατότητα split και συγχώνευσης σάς επιτρέπει είτε να χωρίσετε ένα μεγάλο αρχείο σε πολλά μικρότερα αρχεία είτε να συγχωνεύσετε πολλά μικρά αρχεία σε ένα αρχείο. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ βολική όταν πρέπει να αποθηκεύσετε μεγάλα αρχεία που μπορεί να μην είναι βολικά εάν αποθηκευτούν ως ένα μεγάλο αρχείο αρχείων. Χωρίζοντας το μεγάλο αρχείο σε διάφορα μέρη, μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε και να μεταφέρετε τα αρχεία σας σε πολλά μέσα αποθήκευσης. Βοηθά επίσης όταν πρέπει να ανεβάσετε τα αρχεία στο cloud, καθώς δεν χρειάζεται να ανεβάσετε ένα μεγάλο αρχείο με μία κίνηση. Απλά πρέπει να κατεβάσετε το τμήμα αρχειοθέτησης κατά μέρος για να απλοποιήσετε τη διαδικασία.

Φορητή έκδοση

Εκτός από την πλήρη έκδοση εγκατάστασης, το PeaZip διατίθεται επίσης στη φορητή έκδοση. Η φορητή έκδοση αυτού του λογισμικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργικό σύστημα Windows καθώς και σε σύστημα Linux χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Wine. Το καλό με το φορητό σύστημα είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε πλήρη εγκατάσταση του λογισμικού για να ανοίξετε, να εξαγάγετε ή να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας. Μπορείτε απλά να αντιγράψετε τη φορητή έκδοση στη μονάδα flash και να τη χρησιμοποιήσετε σε οποιονδήποτε υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται να την εγκαταστήσετε πλήρως.

συμπέρασμα

Όταν εξετάζετε ένα καλό λογισμικό αρχειοθέτησης αρχείων, υπάρχουν μερικά premium προγράμματα που έρχονται στο μυαλό. Ωστόσο, ακόμη και αυτά τα premium προγράμματα δεν έχουν τις δυνατότητες τόσο εκτεταμένες όσο το PeaZip. Το PeaZip είναι ένα απλό εργαλείο συμπίεσης αρχείων που προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες από το παρόμοιο λογισμικό. Σας επιτρέπει να ανοίξετε εκατοντάδες μορφές αρχείων, να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας, να συγχωνεύσετε και να διαιρέσετε τα αρχεία σας, και το πιο σημαντικό, έχει υψηλή αναλογία συμπίεσης. Με αυτό το λογισμικό, μπορείτε εύκολα να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο στον σκληρό σας δίσκο επειδή μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε αποτελεσματικά το μέγεθος των συμπιεσμένων αρχείων. Επίσης, η φορητή έκδοση είναι διαθέσιμη, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το λογισμικό εν κινήσει.