Αναθεώρηση KeePass

Πλεονεκτήματα

Παρέχει δωρεάν, ελαφρύ και ασφαλές λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που σας βοηθά να αποθηκεύσετε οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης σε ένα βολικό μέρος. Η άδεια χρήσης είναι ανοιχτού κώδικα και υποστηρίζει το προηγμένο σύστημα κρυπτογράφησης.


Μειονεκτήματα

Είναι διαθέσιμο μόνο για Windows, αν και υπάρχουν κάποιες ανεπίσημες εκδόσεις που είναι διαθέσιμες για άλλες πλατφόρμες, όπως Android, iOS και Linux.

Συνολικά

Παρέχει μια απλή και ασφαλή πλατφόρμα για να αποθηκεύετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε ένα μέρος με προηγμένο σύστημα κρυπτογράφησης. Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας εύκολα και με ασφάλεια.

Δικτυακός τόπος: Keepass.info

Συνολική βαθμολογία: [yasr_overall_rating]

Το KeePass είναι ένα δωρεάν λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε το 2003 από τον Dominik Reichl, έναν προγραμματιστή λογισμικού με έδρα τη Γερμανία. Ενώ αναπτύχθηκε αρχικά από ένα άτομο, ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα, έχει βελτιωθεί ακολουθώντας τις προτάσεις πολλών ενθουσιωδών χρηστών, κάνοντας το λογισμικό να εξελιχθεί όπως είναι σήμερα. Ο σκοπός αυτού του λογισμικού είναι να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν και να αποθηκεύσουν όλους τους σημαντικούς κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να αποφύγουν τη χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για κάθε λογαριασμό που έχουν.

Πολλαπλά κλειδιά χρήστη

Όταν δημιουργείτε τη βάση δεδομένων για τον κωδικό πρόσβασής σας, έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης για τη βάση δεδομένων. Ωστόσο, υπάρχουν πρόσθετα κλειδιά που μπορείτε να εφαρμόσετε στη βάση δεδομένων κωδικού πρόσβασης για να την κάνετε πιο ασφαλή. Με πολλά κλειδιά χρήστη, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ασφαλίσετε τη βάση δεδομένων κωδικού πρόσβασης και να διασφαλίσετε ότι μόνο εσείς έχετε την πρόσβαση σε αυτήν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά βασικά αρχεία σε περίπτωση που απαιτείται για να ενισχύσετε την ασφάλεια της βάσης δεδομένων κωδικού πρόσβασης. Αυτό συνιστάται να κάνετε, αν και είναι λίγο δύσκολο να παρακολουθείτε κάθε κλειδί χρήστη που έχετε δημιουργήσει. Ωστόσο, όσον αφορά την ασφάλεια, η δυνατότητα πολλαπλών κλειδιών χρήστη μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας της βάσης δεδομένων κωδικού πρόσβασης.

Δημιουργία τυχαίων κωδικών πρόσβασης

Οι περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν απλούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς τους. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή οι σύνθετοι κωδικοί πρόσβασης είναι δύσκολο να θυμηθούν, και επίσης, είναι δύσκολο να δημιουργηθούν. Η δυνατότητα δημιουργίας τυχαίων κωδικών πρόσβασης είναι διαθέσιμη σε αυτό το λογισμικό, το οποίο βοηθά τους χρήστες να δημιουργήσουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς τους. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα πρέπει πλέον να διευθετούν κωδικούς πρόσβασης που είναι αδύναμοι, καθώς αυτοί μπορούν εύκολα να παραβιαστούν αργότερα. Αυτή είναι η δυνατότητα που βοηθά τους χρήστες να προστατεύουν κάθε έναν από τους λογαριασμούς τους με τους ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης που είναι αδύνατο να χαραχθούν.

Προηγμένο σύστημα κρυπτογράφησης

Το KeePass είναι σαν ένας μεγάλος χώρος αποθήκευσης για όλους τους κωδικούς πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για τη διαχείριση και την αποθήκευση των κλειδιών πρόσβασης στους λογαριασμούς σας. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι αυτό το λογισμικό είναι απόλυτα ασφαλές και ασφαλές για χρήση. Ευτυχώς, χρησιμοποιεί το προηγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, το οποίο είναι αδύνατο να σπάσει. Με άλλα λόγια, οι χρήστες δεν μπορούν απλώς να ανοίξουν δυναμικά τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και να λάβουν εύκολα πληροφορίες σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασής σας. Αυτό το λογισμικό δεν σπάει εύκολα και το μόνο που μπορεί να έχει πρόσβαση στις πολύτιμες πληροφορίες στη βάση δεδομένων είναι ο χρήστης.

Εύκολη διαχείριση κωδικού πρόσβασης

Μία από τις κύριες λειτουργίες αυτού του λογισμικού είναι να βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται εύκολα τους κωδικούς πρόσβασης. Δεν έχει σημασία πόσους κωδικούς πρόσβασης αποθηκεύετε σε αυτό το λογισμικό, είναι πολύ εύκολο για εσάς να το διαχειριστείτε με τον τρόπο που θέλετε. Υπάρχει η επιλογή κατηγοριοποίησης των κωδικών πρόσβασης και διευκόλυνσης της πρόσβασης. Επίσης, υπάρχουν δυνατότητες που σας βοηθούν να αναζητήσετε τον αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασής σας πολύ γρήγορα, παρόλο που είναι βαθιά στη βάση δεδομένων σας. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε ή να εξαγάγετε τη βάση δεδομένων σας πολύ εύκολα σε περίπτωση που θέλετε να μετεγκαταστήσετε τα δεδομένα σας από ή σε άλλη πλατφόρμα.

Αρχιτεκτονική προσθηκών

Οι βασικές δυνατότητες του KeePass παρέχουν στους χρήστες όλες τις λειτουργίες και τα οφέλη που χρειάζονται από έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τις βασικές δυνατότητες, που ονομάζεται δυνατότητα προσθήκης. Με την αρχιτεκτονική προσθηκών που διαθέτει αυτό το λογισμικό, είναι πολύ εύκολο για εσάς να προσθέσετε προσθήκες σε αυτό το λογισμικό για να βελτιώσετε τη λειτουργικότητά του. Δεδομένου ότι αυτό το λογισμικό είναι ανοιχτού κώδικα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαφόρων προσθηκών για αυτό το λογισμικό.

συμπέρασμα

Το KeePass είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης εκεί έξω. Με αυτό το λογισμικό, μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε και να διαχειριστείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε ένα βολικό μέρος. Επίσης, το λογισμικό προστατεύεται από ένα προηγμένο σύστημα κρυπτογράφησης καθώς και από πολλά αρχεία χρηστών για να διασφαλιστεί ότι η βάση δεδομένων είναι αδιάβροχη. Κανείς δεν μπορεί να σπάσει το λογισμικό και να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης στη βάση δεδομένων σας εύκολα. Επιπλέον, έχει επίσης τη δυνατότητα να βοηθά τους χρήστες να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς τους, καθώς και να προσθέτουν κάποια πρόσθετα για την ενίσχυση των λειτουργιών του λογισμικού. Συνολικά, το KeePass είναι ένα συνιστώμενο λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης αν ψάχνετε για μια απλή και ασφαλή λύση για να διατηρήσετε όλα τα δεδομένα κωδικού πρόσβασης ασφαλή και προστατευμένα με ασφάλεια σε ένα βολικό μέρος.