Γιατί η χρήση του WhatsApp χωρίς VPN δεν είναι πλέον ασφαλής και τι πρέπει να κάνετε για αυτό

Ποια είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων σε κινητές συσκευές σήμερα; Ναι, είναι WhatsApp. Τώρα ανήκει στο Facebook, αυτή η εφαρμογή έχει φτάσει ένα δισεκατομμύριο χρήστες και η βάση χρηστών συνεχίζει να αυξάνεται σήμερα. Μπορούμε να πούμε ότι είναι η κύρια εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα για να επικοινωνήσουν με την οικογένεια και τους φίλους τους. Επίσης, με τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων, φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων, έχει γίνει μια απαραίτητη εφαρμογή που πρέπει να εγκαταστήσει ο καθένας στις κινητές συσκευές της.


Το WhatsApp χρησιμοποιεί σύστημα κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν άμεσα μηνύματα, εικόνες και βίντεο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για το απόρρητο. Είναι εντελώς ιδιωτικό και η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο που παρέχεται από αυτήν την εφαρμογή μπορεί να προστατεύσει κάθε πληροφορία που αποστέλλεται και λαμβάνεται μεταξύ των χρηστών. Επιπλέον, διατίθεται και ως εφαρμογή ιστού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων από οποιαδήποτε επιτραπέζια συσκευή, μεταβαίνοντας στο WhatsApp Web. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν συνιστάται η χρήση του WhatsApp χωρίς VPN. Εδώ είναι οι λόγοι:

1. Η κυβέρνηση μπορεί να σπάσει την κρυπτογράφηση End-to-End της WhatsApp

Εάν θέλετε να προστατεύσετε τα δεδομένα επικοινωνίας σας από την κυβέρνηση, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε εάν δεν χρησιμοποιείτε κανένα VPN στις κινητές συσκευές σας. Γιατί; Αυτό συμβαίνει επειδή το σύστημα κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο του WhatsApp μπορεί εύκολα να παραβιαστεί από την κυβέρνηση και μπορούν εύκολα να δουν τα δεδομένα επικοινωνίας σας αν το θέλουν. Για τους σκοπούς της έρευνας, η κυβέρνηση θα μπορεί να εισχωρήσει στα δεδομένα του λογαριασμού σας στο WhatsApp και να δει τα αρχεία καταγραφής επικοινωνίας σας.

Αυτό είναι διαφορετικό εάν χρησιμοποιείτε πάντα ιδιωτικά δίκτυα ενώ χρησιμοποιείτε το WhatsApp. Με αυτές τις υπηρεσίες, θα έχετε ένα επιπλέον σύστημα κρυπτογράφησης από την ιδιωτική σας σύνδεση που προστατεύει οποιοδήποτε από τα δεδομένα επικοινωνίας σας σε αυτήν την εφαρμογή από τρίτα μέρη που προσπαθούν να κατασκοπεύουν τις διαδικτυακές σας συνομιλίες.

2. Είναι ιδιοκτησία του Facebook, οπότε τα δεδομένα σας διατρέχουν κίνδυνο

Το WhatsApp ανήκει στο Facebook από τότε που αυτή η εταιρεία κοινωνικών μέσων αγόρασε την εφαρμογή από τους αρχικούς ιδρυτές πριν από λίγα χρόνια. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το Facebook δεν αντιμετωπίζει τους χρήστες του WhatsApp όπως αντιμετωπίζουν τους χρήστες του Facebook, με όλο το σύστημα παρακολούθησης και παρακολούθησης για τους χρήστες. Έτσι, μπορεί να ειπωθεί ότι όλα τα δεδομένα επικοινωνίας WhatsApp θα καταγραφούν από το Facebook και ως εκ τούτου μπορούν να κοινοποιηθούν σε τρίτους κάποια στιγμή αργότερα.

Όταν χρησιμοποιείτε VPN, τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με το Facebook προσπαθώντας να παρακολουθείτε όλη τη ρουτίνα επικοινωνίας σας. Δεν θα χρειαστεί επίσης να αντιμετωπίσετε την ανησυχία ότι τυχόν τρίτα μέρη ενδέχεται να παρακολουθήσουν ή ακόμη και να ακούσουν τις διαδικτυακές σας συνομιλίες με αυτήν την εφαρμογή.

3. Το σύστημα κρυπτογράφησης της εφαρμογής μόνο του δεν είναι αρκετό

Όπως έχει ήδη ενημερωθεί για εσάς, αυτή η εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων διαθέτει το δικό της σύστημα κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο που λειτουργεί για την προστασία των δεδομένων επικοινωνίας σας από τυχόν αδίστακτους τρίτους που προσπαθούν να το εισβάλουν. Το σύστημα κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο σημαίνει ότι τα δεδομένα σας θα αποστέλλονται και θα λαμβάνονται μόνο μεταξύ εσάς και του παραλήπτη, οπότε δεν θα αποκαλυφθούν σε κανέναν άλλον. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς ένα βασικό σύστημα κρυπτογράφησης που κανονικά θα έχει οποιαδήποτε εφαρμογή κινητής επικοινωνίας. Δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο.

Με το VPN, θα μπορείτε να προσθέσετε μία ή περισσότερες επιπλέον κρυπτογράφηση για την κινητή επικοινωνία σας. Έτσι, ενώ χρησιμοποιείτε το WhatsApp, γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει τρόπος να παραβιάσουν άλλοι άνθρωποι την επικοινωνία που κάνετε, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης. Σας δίνει διαβεβαίωση και εγγύηση για την προστασία του διαδικτυακού σας απορρήτου.

4. Η προστασία της συνολικής μετάδοσης δεδομένων σας είναι σημαντική

Δεν είναι απλώς θέμα διατήρησης των δεδομένων που έχετε σταλεί και ληφθεί στο WhatsApp μόνο για εσάς και τις επαφές σας. Καθόλου. Είναι θέμα να διατηρείτε όλες τις επικοινωνίες σας ασφαλείς και ιδιωτικές, χωρίς κίνδυνο τρίτων να ακούνε ή να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας συνομιλίες. Έτσι, ενώ το WhatsApp χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες τους έχουν την ασφάλεια και το απόρρητο που χρειάζονται, δεν αρκεί επειδή θα προστατεύει μόνο τις ατομικές σας επικοινωνίες σε αυτήν την εφαρμογή.

Με το VPN, θα προχωρήσετε πέρα ​​από αυτό. Η κρυπτογράφηση που παρέχεται από την ιδιωτική σύνδεση θα σας επιτρέψει να προστατεύσετε όλες τις μεταδόσεις δεδομένων σας, όχι μόνο τις συνομιλίες σας στο WhatsApp. Έτσι, θα προστατεύετε τα συνολικά δεδομένα που στέλνετε και λαμβάνετε στις κινητές σας συσκευές όλη την ώρα.

5. Οι χάκερ στοχεύουν αυτήν την εφαρμογή

Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, το WhatsApp έχει στοχευτεί από χάκερ επειδή αυτή η εφαρμογή θα αποθηκεύσει πολλές ιδιωτικές πληροφορίες από τους χρήστες τους. Για τους χάκερ, αυτό σημαίνει πολλούς πιθανούς στόχους για τους οποίους πρέπει να πειραματιστούν. Αν και υπάρχουν μέτρα ασφαλείας από αυτήν την εφαρμογή για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες δεν θα χάσουν την πρόσβαση στην επικοινωνία τους μέσω WhatsApp, οι χάκερ ενδέχεται να εξακολουθούν να μπορούν να ρίξουν μια ματιά στις συνομιλίες τους, εάν δεν υπάρχει επιπλέον σύνδεση VPN..

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η χρήση του WhatsApp χωρίς VPN δεν είναι πλέον ασφαλής και πώς να το κάνετε. Το θέμα είναι ότι το VPN απαιτείται όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για να προσθέσετε πολλαπλά επίπεδα κρυπτογράφησης για τις διαδικτυακές σας επικοινωνίες, κάτι που είναι σημαντικό εάν θέλετε να διατηρήσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες ασφαλείς.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map