Κατανόηση του τείχους προστασίας εφαρμογών Ιστού (WAF) – Οι κορυφαίες υπηρεσίες WAF που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Το τείχος προστασίας της εφαρμογής ιστού δεν είναι το ίδιο με το κανονικό τείχος προστασίας που μπορείτε να εγκαταστήσετε στη συσκευή σας. Με το κανονικό τείχος προστασίας, μπορείτε να προστατεύσετε τη συσκευή σας από διάφορες επιθέσεις που ενδέχεται να την θέσουν σε κίνδυνο, ιδίως επιθέσεις χάκερ που μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειάς σας. Ωστόσο, το τείχος προστασίας WAF ή εφαρμογής Ιστού ασχολείται μόνο με την προστασία από διάφορες απειλές σε μια εφαρμογή Ιστού. Ναι, αντί να εγκατασταθεί σε μια συσκευή, το WAF χρησιμοποιείται για την προστασία μιας εφαρμογής ιστού για να διασφαλίζει ότι εκτελείται πάντα χωρίς κανένα πρόβλημα.


Το τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού έχει χρησιμοποιηθεί από τις περισσότερες εταιρείες που εκτελούν το λογισμικό ή τις εφαρμογές τους πλήρως στον Ιστό, προκειμένου να αποφευχθούν διάφορες πιθανές απειλές, όπως απώλεια δεδομένων, επιθέσεις DDoS, εισβολή και άλλα είδη παρόμοιων επιθέσεων. Το WAF λειτουργεί εμποδίζοντας την είσοδο των κακόβουλων αιτημάτων HTTP ή HTTPS στην εφαρμογή ιστού σας, γεγονός που διατηρεί τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία της εφαρμογής ιστού για τους χρήστες. Ακολουθούν οι κορυφαίες υπηρεσίες WAF που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

1. Προστασία έναντι DDoS και πρόληψη απώλειας δεδομένων

Αυτή είναι η κοινή υπηρεσία που μπορεί να παρέχει η WAF για εσάς, δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί για να μετριάσει διάφορες πιθανές διαδικτυακές επιθέσεις που μπορεί να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη σωστή λειτουργία των εφαρμογών ιστού σας. Η προστασία έναντι της υπηρεσίας DDoS θα σας αποτρέψει από την απόρριψη της αίτησής σας από την εφαρμογή Ιστού σας και, ως εκ τούτου, ότι δεν θα έχετε πρόσβαση στους χρήστες. Λειτουργεί αποτρέποντας τυχόν εκμεταλλεύσεις αιτήσεων HTTP που μπορούν να ενεργοποιήσουν το DDoS στο διακομιστή σας. Επίσης, η πρόληψη απώλειας δεδομένων θα αποτρέψει τυχόν απειλές από την κλοπή των σημαντικών δεδομένων του χρήστη σας και θα τα διατηρήσει ανέπαφα και απόρρητα για τους χρήστες.

2. Εκφόρτωση και καταγραφή SSL

Η υπηρεσία εκφόρτωσης SSL είναι ο τύπος υπηρεσίας τείχους προστασίας εφαρμογών ιστού που σας επιτρέπει να εκφορτώσετε τον φόρτο εργασίας της εφαρμογής ιστού σε άλλον διακομιστή. Αυτό γίνεται συνήθως για την επεξεργασία αιτημάτων από το SSH και το HTTP με πολύ γρηγορότερο τρόπο, παρέχοντας στους χρήστες την ευκολία χρήσης των εφαρμογών ιστού σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές σας πιο γρήγορα χωρίς καθυστέρηση. Η υπηρεσία καταγραφής σάς επιτρέπει να παρέχετε διαφορετικούς τύπους καταγραφής για τις εφαρμογές ιστού σας και να διευκολύνετε την πρόσβαση των χρηστών με διάφορους τρόπους.

3. Αποκλεισμός γεωγραφικής θέσης και εξισορρόπηση φορτίου διακομιστή

Μια άλλη υπηρεσία που αξίζει να αναφερθεί είναι ο αποκλεισμός γεωγραφικής θέσης, ο οποίος σας επιτρέπει να αποκλείσετε την πρόσβαση ορισμένων περιοχών στην εφαρμογή ιστού σας. Με αυτήν την υπηρεσία ενεργοποιημένη, θα μπορείτε να αποκλείσετε την περιοχή που ενδέχεται να προσπαθήσει να επιτεθεί ξανά στον διακομιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο, μια τέτοια επίθεση δεν μπορεί να επαναληφθεί, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε την εφαρμογή ιστού σας ασφαλή. Επίσης, η υπηρεσία εξισορρόπησης φορτίου διακομιστή σάς επιτρέπει να ασκείτε λιγότερη πίεση στους φυσικούς διακομιστές σας εξισορροπώντας το φόρτο εργασίας μεταξύ φυσικών και εικονικών διακομιστών. Αυτό μπορεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη σταθερότητα στις εφαρμογές σας και να σας προσφέρει περισσότερη ευκολία για να διατηρήσετε την προστασία ασφαλείας σε υψηλό επίπεδο.

4. Κάλυψη διακομιστή και έλεγχος ταυτότητας

Το τείχος προστασίας της εφαρμογής ιστού μπορεί επίσης να παρέχει την υπηρεσία cloaking διακομιστή που σας επιτρέπει να αποκρύψετε ορισμένα περιττά δεδομένα από τις κεφαλίδες HTTP. Δίνει περισσότερη ιδιωτικότητα στους χρήστες και σας επιτρέπει να εμφανίσετε τα δεδομένα που είναι σημαντικά για τον διακομιστή. Η υπηρεσία ελέγχου ταυτότητας σάς επιτρέπει να ασκείτε λιγότερη πίεση στον διακομιστή, εκφορτώνοντας τις εργασίες ελέγχου ταυτότητας σε άλλον διακομιστή, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε πλήρως τους διακομιστές για την επεξεργασία δεδομένων. Όχι μόνο το WAF μπορεί να προστατεύσει την ασφάλεια των εφαρμογών ιστού σας, αλλά και να διατηρεί τους διακομιστές σας σε σταθερή κατάσταση.

5. Έλεγχος συμμόρφωσης και ενσωμάτωση Sandbox

Η υπηρεσία ελέγχου συμμόρφωσης είναι το τμήμα της υπηρεσίας WAF που σας επιτρέπει να πληροίτε όλα τα πρότυπα συμμόρφωσης όπως απαιτείται από τις αρχές χωρίς να χρειάζεται να πληροίτε αυτά τα πρότυπα χειροκίνητα. Ο έλεγχος συμμόρφωσης περιλαμβάνεται ήδη στο σύστημα WAF και δεν χρειάζεται να το ρυθμίσετε για μεμονωμένη εφαρμογή ιστού. Η υπηρεσία ενοποίησης sandbox σάς βοηθά να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον sandbox για την πολύ ύποπτη κίνηση πριν από την επεξεργασία τους στο διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι τυχόν πιθανές απειλές θα απομονωθούν ακόμη και πριν να εκτελεστούν στην εφαρμογή ιστού σας. Είναι σαν τη λειτουργία καραντίνας που περιλαμβάνεται στο κανονικό λογισμικό προστασίας από ιούς ή τείχος προστασίας.

Αυτές είναι οι κορυφαίες υπηρεσίες WAF που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Κατανοώντας περισσότερα σχετικά με το τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι εφαρμογές ιστού σας είναι ασφαλείς από διάφορες πιθανές απειλές και να τη διατηρήσετε σε σταθερή και αξιόπιστη κατάσταση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map