Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN με δυνατότητα πρωτοκόλλου SOCKS5

Το πρωτόκολλο SOCKS5 ή Socket Secure 5 είναι το πιο ενημερωμένο πρωτόκολλο SOCKS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για online μετάδοση δεδομένων σήμερα. Δεν θα σας επιτρέψουν όλες οι υπηρεσίες VPN στην αγορά να χρησιμοποιήσετε το πρωτόκολλο SOCKS5 στην ιδιωτική τους σύνδεση. Ωστόσο, ορισμένες υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό θα σας δώσουν σημαντικά οφέλη για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική σας μετάδοση δεδομένων και να κάνετε την εμπειρία σας στο διαδίκτυο πολύ πιο ευχάριστη και χωρίς άγχος.


Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους ορισμένες υπηρεσίες VPN αποφασίζουν να ενεργοποιήσουν το πρωτόκολλο SOCKS5 στην ιδιωτική τους σύνδεση. Υπάρχουν πολλά οφέλη αυτού του πρωτοκόλλου που δεν είναι διαθέσιμα σε άλλα πρωτόκολλα εκεί έξω, και σίγουρα, όταν συνδυάζεται με VPN, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε αυτά τα οφέλη και να έχετε περισσότερη απόδοση και ενίσχυση της ασφάλειας για τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN με τη δυνατότητα πρωτοκόλλου SOCKS5:

1. Αυτό το πρωτόκολλο βελτιστοποιείται για την καλύτερη ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης

Εάν προσπαθείτε να βρείτε το καλύτερο πρωτόκολλο για λήψη και μεταφόρτωση δεδομένων από το Διαδίκτυο, δεν μπορείτε να βρείτε το καλύτερο πρωτόκολλο από το SOCKS5. Επιπλέον, δεδομένου ότι η φύση αυτού του πρωτοκόλλου που χρησιμοποιεί κρυφή κίνηση για να το κάνει, θα έχετε ακόμη περισσότερα οφέλη για την ανωνυμία στις μεταδόσεις δεδομένων σας. Το πρωτόκολλο SOCKS5 έχει αναπτυχθεί για πολλά χρόνια για να προσφέρει την άνευ προηγουμένου ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης μέσω του Διαδικτύου. Έτσι, εάν το VPN σας διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να περιμένετε την ταχύτερη ταχύτητα από τους ιδιωτικούς διακομιστές, επειδή αυτό το πρωτόκολλο βελτιστοποιεί όλες τις μεταδόσεις δεδομένων.

2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο κοινής χρήσης αρχείων P2P χωρίς πρόβλημα

Ενώ το torrent μπορεί να πέσει στην γκρίζα περιοχή του Διαδικτύου και τουλάχιστον δεν έχει επιτραπεί να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες χώρες, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο κοινής χρήσης αρχείων P2P για να μοιράζονται γρήγορα αρχεία μέσω του Διαδικτύου. Το δίκτυο κοινής χρήσης αρχείων P2P είναι γνωστό ότι είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους κοινής χρήσης αρχείων μέσω του Διαδικτύου και το καλό με το SOCKS5 είναι ότι μπορεί να σας προσφέρει τη σταθερή και αξιόπιστη υποδομή για μια τέτοια διαδικτυακή δραστηριότητα. Το SOCKS5 χρησιμοποιείται καλύτερα για κοινή χρήση αρχείων P2P απλώς και μόνο επειδή παρέχει την καλύτερη ταχύτητα μεταφοράς αρχείων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή και λήψη κίνησης σε σχεδόν όλα τα μέσα.

3. Σας καθιστά λιγότερο πιθανό να διαρρεύσετε τη διεύθυνση IP σας

Ακόμα και χωρίς VPN, μπορείτε να αποκρύψετε την κυκλοφορία του δικτύου σας απλώς συνδέοντας σε έναν διακομιστή SOCKS5 και έχετε το όφελος απόκρυψης της διεύθυνσης IP σας χρησιμοποιώντας αυτό το πρωτόκολλο. Σε συνδυασμό με το VPN, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να λάβετε μια πιο προηγμένη προστασία ασφάλειας που εμποδίζει την κυκλοφορία του δικτύου σας να διαρρεύσει δεδομένα σχετικά με τη διεύθυνση IP σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη και αν δεν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία διακόπτη kill στο VPN σας, μπορείτε ακόμα να επιστρέψετε στο δίκτυο SOCKS5 όταν το ιδιωτικό σας δίκτυο έχει διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να αποτρέψετε τυχόν διαρροή δεδομένων IP κάθε φορά που διακόπτεται η σύνδεση VPN.

4. Είναι καλό για όλους τους τύπους διαδικτυακής δραστηριότητας

Το πρωτόκολλο SOCKS5 έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να λειτουργεί σε διάφορους τύπους διαδικτυακής δραστηριότητας. Είτε χρησιμοποιείτε αυτό το πρωτόκολλο για τακτική περιήγηση σε ιστότοπους, ροές ταινιών, αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών, κάνοντας torrenting ή άλλους τύπους διαδικτυακής δραστηριότητας, θα είστε σε θέση να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την καλύτερη απόδοση για τη σύνδεσή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το πρωτόκολλο χρησιμοποιεί μεταδόσεις δεδομένων TCP και UDP και εναλλάσσει έξυπνα μεταξύ τους σε διαφορετικές διαδικτυακές δραστηριότητες, οι οποίες παρέχουν όλο και λιγότερα προβλήματα απόδοσης, όπως καθυστέρηση, χρονικό όριο σύνδεσης, αποσύνδεση κ.ο.κ..

5. Θα αντιμετωπίσετε λιγότερα σφάλματα με τη σύνδεσή σας

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται από πολλά άλλα πρωτόκολλα για την προστασία της μετάδοσης δεδομένων σας είναι με την επανεγγραφή των κεφαλίδων των πακέτων δεδομένων, γεγονός που καθιστά δύσκολη για οποιονδήποτε τρίτο μέρος να παρακολουθεί τη μετάδοση δεδομένων σας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι γνωστό ότι είναι ξεπερασμένη και πολύ ευάλωτη σε σφάλματα. Με την επανεγγραφή των κεφαλίδων πακέτων δεδομένων, έχετε την τάση να έχετε διάφορα σφάλματα στη σύνδεσή σας και να μην μπορείτε να απολαύσετε άνετα το Διαδίκτυο. Με το SOCKS5, αυτό το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί επειδή χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό τύπο κρυπτογράφησης που σας επιτρέπει να λαμβάνετε τα πακέτα δεδομένων σας χωρίς να τροποποιείτε τις κεφαλίδες, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να οδηγήσει σε σφάλματα.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN με ενεργοποιημένη τη λειτουργία πρωτοκόλλου SOCKS5. Αυτή η λειτουργία θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ασφάλεια και την απόδοση στην ιδιωτική σας σύνδεση και να σας προσφέρει μια καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία. Είτε κάνετε ροή, τραπεζικό ή διαδικτυακό παιχνίδι, χρησιμοποιώντας το συνδυασμό VPN και SOCKS5 θα παρέχετε την καλύτερη ταχύτητα σύνδεσης, απόρρητο και ασφάλεια στην online δραστηριότητά σας.