Οι λόγοι για τους οποίους οι υπηρεσίες VPN με μόνο πρωτόκολλο PPTP δεν είναι ασφαλείς

Η δημιουργία μιας βιώσιμης υπηρεσίας VPN χρειάζεται μεγάλη επένδυση εκ μέρους της εταιρείας VPN. Γι ‘αυτό σας χρεώνουν με λογικό μηνιαίο ή ετήσιο τέλος για την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε. Προσφέρουν επίσης διάφορες πρόσθετες δυνατότητες για επιπλέον χρεώσεις, οι οποίες θα σας προσφέρουν καλύτερη προστασία στη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Ωστόσο, υπάρχουν φθηνές ή δωρεάν υπηρεσίες VPN που δεν θέλουν να ξοδέψουν πάρα πολλά χρήματα για να δημιουργήσουν μια βιώσιμη υπηρεσία ιδιωτικού δικτύου για τους χρήστες τους. Χρησιμοποιούν μόνο ένα πολύ βασικό πρωτόκολλο προστασίας που πιστεύουν ότι είναι αρκετά καλό για τους μέσους χρήστες.


Ναι, αυτή είναι μια συνήθης πρακτική για τους σκιερούς παρόχους υπηρεσιών VPN που προσφέρουν την υπηρεσία τους δωρεάν ή μόνο με φτηνή τιμή. Ο στόχος τους είναι απλώς να προσελκύσουν όλο και περισσότερους χρήστες, έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργούν έσοδα από τους χρήστες τους με διαφημίσεις τρίτων και άλλες προσφορές. Για το πρωτόκολλο ασφαλείας, χρησιμοποιούν ένα απλό πρωτόκολλο PPTP που δεν παρέχει αρκετή ασφάλεια και απόρρητο στους χρήστες τους. Θα πρέπει να αποφύγετε αυτόν τον τύπο υπηρεσίας VPN. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους οι υπηρεσίες VPN με μόνο πρωτόκολλο PPTP δεν είναι ασφαλείς:

1. Είναι ένα ξεπερασμένο πρωτόκολλο ασφαλείας

Το PPTP έχει χρησιμοποιηθεί από την εποχή των Windows 95 και το πρωτόκολλο ασφαλείας δεν έχει ενημερωθεί τόσο συχνά όσο τα άλλα πιο προηγμένα πρωτόκολλα ασφαλείας με ισχυρή κρυπτογράφηση σήμερα. Γι ‘αυτό οι φτηνές ή δωρεάν υπηρεσίες VPN μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο PPTP εύκολα, καθώς δεν υπάρχει πραγματικό κόστος χρήσης αυτού του πρωτοκόλλου. Ωστόσο, αυτό το ξεπερασμένο πρωτόκολλο ασφαλείας το καθιστά πολύ επικίνδυνο για τους χρήστες. Γιατί; Αυτό συμβαίνει επειδή όταν βασίζεστε αποκλειστικά σε αυτό το πρωτόκολλο ασφαλείας, υπάρχει κίνδυνος διαρροής των δεδομένων σας, καθώς δεν προστατεύονται πλήρως.

2. Υπάρχουν πιο ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις

Για παράδειγμα, υπάρχει πρωτόκολλο OpenVPN, μια πιο ασφαλής εναλλακτική λύση για το PPTP που είναι ανοιχτού κώδικα και ενημερώνεται πάντα. Υπάρχουν άλλα πιο προηγμένα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν μέθοδο κρυπτογράφησης 256-bit, η οποία διασφαλίζει ότι η σύνδεση δικτύου σας προστατεύεται συνεχώς. Μόνο καλοί και αξιόπιστοι πάροχοι VPN θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις πιο ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις για το ιδιωτικό τους δίκτυο, καθώς αυτά τα πρωτόκολλα είναι πιο κατάλληλα για την προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας του χρήστη. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το PPTP εάν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις πιο ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις.

3. Το PPTP είναι γνωστό ότι είναι πολύ ευάλωτο σε κακόβουλες επιθέσεις

Υπάρχουν πάρα πολλές τρύπες ασφαλείας που εντοπίζονται στα πρωτόκολλα PPTP και αυτές οι τρύπες ασφαλείας συνήθως θα γίνουν αδύνατα σημεία εισόδου για διάφορες κακόβουλες επιθέσεις. Είναι πολύ εύκολο ακόμη και για έναν αρχάριο χάκερ να προσπαθήσει να πειράξει το πρωτόκολλο PPTP και να παρεμβαίνει στη μετάδοση δεδομένων μέσα σε αυτό το πρωτόκολλο. Επομένως, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτό το πρωτόκολλο ασφαλείας στην ιδιωτική σας σύνδεση. Με λίγα λόγια, εάν χρησιμοποιείτε μόνο PPTP, δεν χρησιμοποιείτε πραγματικά ιδιωτική σύνδεση, καθώς μπορείτε εύκολα να εκθέσετε τη μετάδοση δεδομένων σας σε διάφορες κακόβουλες επιθέσεις.

4. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα PPTP Hacks

Ο καθένας μπορεί να περιηγηθεί στο διαδίκτυο για λίγο και να βρει πολλά λογισμικά χάραξης PPTP διαθέσιμα για λήψη. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε, ακόμη και αν το άτομο δεν καταλαβαίνει καθόλου για hacking, μπορεί να εγκαταστήσει το λογισμικό hacking PPTP και να χαράξει τη διαθέσιμη σύνδεση PPTP. Ως αποτέλεσμα, μπορούν εύκολα να αναχαιτίσουν τη μετάδοση δεδομένων εντός αυτού του πρωτοκόλλου, και έτσι, να εκθέσουν τις σημαντικές πληροφορίες των χρηστών που χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο. Σκεφτείτε πότε χρησιμοποιείτε αυτό το πρωτόκολλο για ιδιωτική δραστηριότητα, όπως διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές και αγορές. Όταν τοποθετείτε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας σε διάφορα διαδικτυακά καταστήματα, οι χρήστες μπορούν εύκολα να χαράξουν αυτές τις πληροφορίες εάν χρησιμοποιείτε αυτό το αδύναμο πρωτόκολλο PPTP.

5. Πολλοί χάκερ στοχεύουν πρωτόκολλα PPTP

Τέλος, υπάρχουν τόσοι πολλοί χάκερ που στοχεύουν πρωτόκολλα PPTP επειδή είναι πολύ εύκολο για αυτούς να σπάσουν την ασφάλεια αυτού του πρωτοκόλλου και να αποκτήσουν τα σημαντικά δεδομένα από τους χρήστες. Επιπλέον, δεδομένου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο, κυρίως μέσω δωρεάν ή φθηνών υπηρεσιών VPN, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά πιθανά θύματα στα οποία μπορούν να εργαστούν αυτοί οι χάκερ. Για αυτούς τους χάκερ, η παραβίαση ενός πιο ασφαλούς και προηγμένου πρωτοκόλλου ασφαλείας είναι πολύ δύσκολο να γίνει και χρειάζεται πολύ χρόνο, προσπάθεια και δεξιότητα για να το κάνουν. Γι ‘αυτό θα προτιμούσαν να χαράξουν ορισμένα πρωτόκολλα PPTP παρά να αφιερώσουν απεριόριστο χρόνο προσπαθώντας να χαράξουν ένα πιο ασφαλές πρωτόκολλο.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους οι υπηρεσίες VPN με μόνο πρωτόκολλο PPTP δεν είναι ασφαλείς. Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για το απόρρητό σας, πρέπει να δείτε τα πρωτόκολλα ασφαλείας που χρησιμοποιεί ο πάροχος VPN και να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούν τα προηγμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. Εάν χρησιμοποιούν μόνο πρωτόκολλο PPTP, φροντίστε να μεταβείτε σε άλλον πάροχο VPN για χάρη του προσωπικού σας απορρήτου και ασφάλειας στο διαδίκτυο.