Πώς το VPN μπορεί να προστατεύσει την επιχείρησή σας από επιθέσεις DDoS και άλλες προσπάθειες εισβολής

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης που διαχειρίζεται μια εταιρεία που διαθέτει διάφορα διαδικτυακά περιουσιακά στοιχεία και υποδομές, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι πτυχές ασφάλειας και απορρήτου των διαδικτυακών στοιχείων και υποδομών σας πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη και οι μεγάλες εταιρείες μπορεί μερικές φορές να έχουν πτώση. Μεγάλες εταιρείες ή εταιρείες που έχουν ήδη σχεδόν τέλεια μέτρα ασφαλείας εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από ορισμένους χάκερ και τα σημαντικά διαδικτυακά τους στοιχεία να κλαπούν από αυτούς.


Δεν μπορείτε ποτέ να υποτιμήσετε τις δεξιότητες που έχουν ορισμένοι διαδικτυακοί χάκερς σήμερα. Μπορούν να επιτεθούν στους διακομιστές σας και να προκαλέσουν DDoS (Κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας), να επιχειρήσουν να εισβάλουν στο σύστημά σας, να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης του χρήστη και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας κ.ο.κ.. Δείτε πώς το VPN μπορεί να προστατεύσει την επιχείρησή σας από επιθέσεις DDoS και άλλες απόπειρες εισβολής:

1. Η απόκρυψη της διεύθυνσης IP σημαίνει ότι αποτρέπεται η στόχευση του συστήματός σας

Χρησιμοποιώντας ένα VPN για το επιχειρηματικό σας σύστημα, αποκρύπτετε τη διεύθυνση IP των φυσικών σας διακομιστών και αντ ‘αυτού, χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση IP από τους ιδιωτικούς διακομιστές. Η σύνδεση VPN λειτουργεί ως εργαλείο για την απόκρυψη της πραγματικής διεύθυνσης IP σας και ως εκ τούτου αποκρύπτει όλες τις ιδιωτικές πληροφορίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Αυτό θα βοηθήσει να αποτρέψει τους χάκερ από τον εντοπισμό των διακομιστών σας και να ξεκινήσουν τις επιθέσεις τους που μπορούν να προκαλέσουν DDoS ή άλλα προβλήματα συστήματος.

Η εικονική ιδιωτική σύνδεση θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε το σύστημά σας από τον εύκολο στόχο κακόβουλων τρίτων που ενδέχεται να θέλουν να διαταράξουν την επιχείρησή σας με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εφαρμόσετε τουλάχιστον δύο επίπεδα ιδιωτικής σύνδεσης στην επιχείρησή σας.

2. Η προστασία τείχους προστασίας διατηρεί τους χάκερ στον κόλπο

Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN στις μέρες μας θα περιλαμβάνουν λογισμικό τείχους προστασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής τους, ειδικά για επιχειρήσεις που το χρειάζονται ακόμη πιο επείγον. Η λειτουργία του τείχους προστασίας είναι να δημιουργήσει τα φανταστικά «τείχη της φωτιάς» γύρω από το δίκτυο του συστήματός σας που θα εμποδίσουν τυχόν εισβολείς ή εισβολείς να εισέλθουν στο σύστημά σας. Το τείχος προστασίας θα αναγνωρίσει τυχόν απόπειρες που γίνονται από αυτούς τους εισβολείς για να διαταράξει τη σταθερότητα και την ασφάλειά σας.

Έτσι, με το VPN, μπορείτε να λάβετε ισχυρή προστασία από τους χάκερ χρησιμοποιώντας τη συμπεριλαμβανόμενη δυνατότητα τείχους προστασίας. Χωρίς το τείχος προστασίας, μπορεί να είστε σε θέση να αποκρύψετε την επιχείρησή σας από χάκερ, αλλά με το τείχος προστασίας, θα είστε σε θέση να υπερασπιστείτε το σύστημά σας σε περίπτωση βίαιης βίας ή ξαφνικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από αυτούς τους αδίστακτους ανθρώπους.

3. Μπορείτε να αλλάξετε τους ιδιωτικούς διακομιστές ανά πάσα στιγμή

Όταν χρησιμοποιείτε την εικονική ιδιωτική σύνδεση, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τυχόν ιδιωτικούς διακομιστές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Έτσι, για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τον ιδιωτικό διακομιστή που βρίσκεται στις ΗΠΑ, μπορείτε να μεταβείτε στον διακομιστή που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο όποτε θέλετε. Αυτό είναι σημαντικό γιατί σε περίπτωση επίθεσης DDoS, μπορείτε απλά να μεταβείτε σε διαφορετικό διακομιστή για να τον εξαφανίσετε εντελώς.

Επίσης, για λόγους ασφάλειας, η τακτική αλλαγή ιδιωτικών διακομιστών μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ασφάλεια των διακομιστών σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να αποκρύψετε το δίκτυο της επιχείρησής σας από τους χάκερ με αυτόν τον κανονικό διακόπτη ιδιωτικών διακομιστών, καθώς οι εισβολείς δεν θα γνωρίζουν ακριβώς ποιοι διακομιστές θα χρησιμοποιείτε σε δεδομένη στιγμή.

4. Διαδικτυακά περιουσιακά στοιχεία και υποδομές είναι προσβάσιμα μόνο με ιδιωτική σύνδεση

Όταν εγκαθιστάτε τη σύνδεση VPN σε όλο το σύστημα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας ή εκείνοι που έχουν πρόσβαση στα διαδικτυακά στοιχεία και υποδομές σας μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο μέσω της ιδιωτικής σύνδεσης. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να προσθέσετε ένα άλλο επίπεδο προστασίας για την ασφάλεια της επιχείρησής σας.

Εάν επιτρέπετε στους υπαλλήλους και τους διαχειριστές σας να έχουν πρόσβαση στις υποδομές της επιχείρησής σας μέσω δημόσιου δικτύου, οι εισβολείς ενδέχεται να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το ίχνος σύνδεσής τους και, στη συνέχεια, να φτάσουν στο επιχειρηματικό σας σύστημα χρησιμοποιώντας τη συσκευή του υπαλλήλου ως τη γέφυρα. Ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει όταν απαιτείτε από τους υπαλλήλους σας να έχουν πρόσβαση στα διαδικτυακά στοιχεία και τις υποδομές σας μόνο με ιδιωτική σύνδεση, καθώς και η συσκευή και το επιχειρηματικό σας σύστημα θα είναι πλήρως κρυπτογραφημένα..

5. Οι χάκερ δεν γνωρίζουν την πραγματική τοποθεσία των διακομιστών σας

Οι χάκερ μπορούν να επιτεθούν στο επιχειρηματικό σας δίκτυο ή να ξεκινήσουν μια επίθεση DDoS μόνο όταν γνωρίζουν την τοποθεσία των διακομιστών σας. Αυτό απαιτείται για να εντοπίσουν τους ακριβείς στόχους τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εταιρείες που δεν έχουν εγκατεστημένο VPN μπορούν να αποτελέσουν εύκολο θύμα για αυτούς τους χάκερ, επειδή μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τους διακομιστές τους και να τους επιτεθούν απευθείας.

Ωστόσο, με το VPN, δεν μπορεί να γίνει αφού η πραγματική τοποθεσία του διακομιστή σας είναι κρυμμένη από το κοινό. Οι εισβολείς δεν θα γνωρίζουν την πραγματική του τοποθεσία, επειδή το δίκτυό σας είναι κρυπτογραφημένο και υπάρχουν άλλα μέτρα ασφαλείας. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, το VPN μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τυχόν επιθέσεις DDoS και άλλες απόπειρες εισβολής.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map