Οι καλύτερες επεκτάσεις VPN και απορρήτου που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome

Το Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο σήμερα, τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για κινητές συσκευές. Αυτό είναι το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούσαν οι περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά. Από την κυκλοφορία αυτού του προγράμματος περιήγησης και την αυξανόμενη δημοτικότητα του λειτουργικού συστήματος Android, η ανάπτυξη του Chrome έχει ανεβεί στα ύψη. Πολλές δυνατότητες προστίθενται σε τακτική βάση και το πρόγραμμα περιήγησης γίνεται πιο σταθερό και γρηγορότερο. Υπάρχουν μερικές πολύ σημαντικές δυνατότητες προστασίας απορρήτου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα περιήγησης, όπως προστασία κακόβουλου λογισμικού, κακόβουλη προστασία ιστότοπου και ούτω καθεξής.


Ωστόσο, η χρήση του προγράμματος περιήγησης χωρίς επιπλέον VPN και επεκτάσεις απορρήτου δεν θα σας δώσει την πλήρη προστασία για το διαδικτυακό απόρρητο και την ασφάλειά σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επεκτάσεις VPN και απορρήτου που μπορείτε να βρείτε στο Chrome Web Store. Απλά πρέπει να επιλέξετε τα καλύτερα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συσκευή σας. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επεκτάσεις VPN και απορρήτου που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome αυτήν τη στιγμή:

1. Windscribe

Μεταξύ πολλών premium υπηρεσιών VPN που παρέχουν δωρεάν σύνδεση VPN, το Windscribe είναι εκείνο που προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος ζώνης ανά μήνα. Επιπλέον, η δωρεάν υπηρεσία έχει την ποιότητα που είναι στην ίδια ποιότητα με την premium υπηρεσία με τη διαφορά μόνο στο όριο εύρους ζώνης και στις επιλογές διακομιστή. Το premium είναι απεριόριστο, ενώ το δωρεάν περιορίζεται στα 10 GB ανά μήνα.

Η ποιότητα της ταχύτητας και της σταθερότητας της σύνδεσης VPN είναι κορυφαία. Επομένως, συνιστάται να εγκαταστήσετε αυτήν την επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Chrome, ώστε να μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε την περιήγησή σας σε ιδιωτική περιήγηση αμέσως. Καλύτερα, μπορείτε να εγγραφείτε στο premium πρόγραμμα για να λάβετε τα πλήρη οφέλη του διαδικτυακού απορρήτου χρησιμοποιώντας αυτήν την επέκταση Chrome.

2. uBlock Origin

Το uBlock Origin είναι μια επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων που έχει πάρει τον κόσμο από καταιγίδα, αυξάνεται σε δημοτικότητα με όλο και περισσότερους ανθρώπους που εγκαθιστούν αυτήν την επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησής τους. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια αλλαγή που συμβαίνει όσον αφορά την προτιμώμενη επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων προς χρήση.

Το AdBlock Plus ήταν δημοφιλές στο παρελθόν, αλλά αυτή η επέκταση περιλαμβάνει περισσότερες δυνατότητες και παρέχει στους χρήστες την πλήρη προστασία από κακόβουλες διαφημίσεις στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, είναι εύκολο στη χρήση και τη διαμόρφωση, δίνοντάς σας τον απόλυτο έλεγχο των διαφημίσεων που θέλετε να εμφανίζονται ή των ιστότοπων που θέλετε να φιλτράρετε. Είναι σίγουρα μια απαραίτητη επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome εάν θέλετε να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο με ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

3. Ασβός απορρήτου

Είναι ενοχλητικό να γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι ιστότοποι που επισκέπτεστε σήμερα σας κατασκοπεύουν. Θέλουν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα από τους επισκέπτες τους, ώστε να προωθήσουν περαιτέρω τη δική τους ατζέντα. Συνήθως, το κάνουν για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από τις διαφημίσεις τους.

Όμως, μερικοί κακοί ιστότοποι εκεί έξω μπορεί να προχωρήσουν περισσότερο από αυτό. Μπορεί να θέλουν να συλλέξουν τα δεδομένα σας με σκοπό να τα πουλήσουν σε τρίτους. Αυτοί οι ιστότοποι παραβιάζουν το απόρρητο του χρήστη χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες. Το Privacy Badger είναι μια επέκταση που μπορεί να σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε τις κακόβουλες διαφημίσεις και να απενεργοποιήσετε την κατασκοπεία από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Με αυτήν την επέκταση, οι ιστότοποι που επισκέπτεστε δεν μπορούν να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας συμπεριφορές για τα δικά τους οφέλη.

4. Προώθηση

Να θυμάστε ότι δεν είναι όλοι οι ιστότοποι που επισκέπτεστε καλό για την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Υπάρχουν χιλιάδες ιστότοποι που είναι κακόβουλοι και αυτοί οι ιστότοποι είναι αρκετά δημοφιλείς. Έτσι, μπορεί να ξεγελιέστε από τη δημοτικότητά τους πιστεύοντας ότι αυτές οι ιστοσελίδες είναι ασφαλείς για επίσκεψη. Όμως, στην πραγματικότητα, αυτές οι τοποθεσίες δεν είναι καθόλου ασφαλείς για επίσκεψη. Τα παραδείγματα αυτών των ιστότοπων περιλαμβάνουν ιστότοπους που προσφέρουν παράνομη λήψη, παράνομη ροή, παράνομη κοινή χρήση αρχείων, άσεμνο υλικό, δωρεάν λογισμικό και ούτω καθεξής. Πολλοί ιστότοποι που δημιουργούνται με δευτερεύοντες τομείς μιας δημοφιλούς πλατφόρμας ιστού όπως το Blogger και το WordPress μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνοι για εσάς. Συχνά, σας αναγκάζουν να εγκαταστήσετε κακό λογισμικό που μπορεί να βλάψει το σύστημά σας ή να εγκαταστήσει ιούς και κακόβουλο λογισμικό σε αυτό.

Το ντεμπούτο είναι η επέκταση για το Chrome που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τη φήμη κάθε ιστότοπου που επισκέπτεστε. Έτσι, πριν εισαγάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία εκεί, μπορείτε απλά να ελέγξετε τη φήμη του ιστότοπου χρησιμοποιώντας αυτήν την επέκταση και θα γνωρίζετε εάν είναι ασφαλές να το κάνετε.

5. LastPass

Είναι σημαντικό για εσάς να παρακολουθείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε διαφορετικές διαδικτυακές υπηρεσίες σε τακτική βάση. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να αποθηκεύετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε ασφαλές μέρος σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε διαφορετικούς πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης για αυτές τις διαδικτυακές υπηρεσίες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε πάντα να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να παρακολουθείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης χωρίς προβλήματα.

Το LastPass είναι ένα λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που διατίθεται ως επέκταση Chrome, που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να διαχειρίζεστε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε ένα ασφαλές και ιδιωτικό μέρος. Σας βοηθά επίσης να συμπληρώσετε αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασής σας σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτές οι υπηρεσίες είναι νόμιμες και ασφαλείς στη χρήση. Συνιστάται να εγκαταστήσετε στο Chrome έτσι ώστε να προστατεύεστε από τυχόν ιστότοπους ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing password) κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο.