Γιατί πρέπει να αποφύγετε τη χρήση υπηρεσιών VPN που βασίζονται στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο

Γιατί πολλές υπηρεσίες VPN βασίζονται σε υπεράκτιες τοποθεσίες; Ίσως αναρωτιέστε γιατί. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι αξιόπιστοι πάροχοι εικονικού ιδιωτικού δικτύου δεν εδρεύουν στις ΗΠΑ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και ναι, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες VPN που βασίζονται σε υπεράκτιες τοποθεσίες αντί σε αυτές που βασίζονται στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι γνωστό ότι είναι πολύ αυστηρές στην επιβολή των νόμων επιτήρησης στους πολίτες τους. Αγαπούν να κατασκοπεύουν τι κάνουν οι πολίτες τους.


Εάν χρησιμοποιείτε το VPN που βασίζεται στις Η.Π.Α. ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενδέχεται να μην προστατεύσετε καθόλου το διαδικτυακό σας απόρρητο. Ναι, ενδέχεται να μπορείτε να καταργήσετε τον αποκλεισμό ιστότοπων που λογοκρίνονται ή υπόκεινται σε περιορισμούς, αλλά τα δεδομένα σας πιθανότατα θα διατηρηθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς οι εταιρείες VPN πρέπει να το κάνουν. Αυτός είναι μόνο ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο προτιμώνται οι υπηρεσίες VPN που βασίζονται σε υπεράκτιες τοποθεσίες. Υπάρχουν ακόμα πολλοί άλλοι λόγοι. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφύγετε τη χρήση υπηρεσιών VPN που εδρεύουν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο:

1. Το παγκόσμιο πρόγραμμα μαζικής επιτήρησης

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και του ΗΒ είναι πολύ πρόθυμη να κατασκοπεύσει τους πολίτες τους σε πολλά πράγματα που κάνουν. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια από τις κυβερνητικές οργανώσεις των ΗΠΑ που ονομάζεται NSA, η οποία φημίζεται για την κατασκοπεία των πολιτών τόσο εκτός σύνδεσης όσο και διαδικτυακά. Φυσικά, στόχος αυτού του οργανισμού είναι να προστατεύσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και να διατηρήσει τη χώρα σε μια σταθερή και ασφαλή κατάσταση. Ωστόσο, η πρακτική εφαρμογή αυτού του ευγενικού στόχου μπορεί να πάει εκτός λειτουργίας μερικές φορές, απειλώντας την ιδιωτική ζωή των πολιτών που προσπαθούν να προστατεύσουν.

Σε αυτό το στάδιο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι υπηρεσίες VPN που εδρεύουν στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μεγάλη βεβαιότητα καταγραφής της δραστηριότητας του χρήστη και αναφορά της στην κυβέρνηση τακτικά ή όταν είναι απαραίτητο. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιλέξετε τις υπηρεσίες ιδιωτικού δικτύου υπεράκτιων.

2. Τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ασφαλή και ασφαλή

Με απλά λόγια, οι υπηρεσίες που δεν εδρεύουν στις ΗΠΑ και το ΗΒ δεν υπόκεινται στους κανονισμούς των ΗΠΑ και του ΗΒ, πράγμα που σημαίνει ότι οι νόμοι των ΗΠΑ και του ΗΒ δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτές τις εταιρείες VPN. Για τους χρήστες, αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα τους μπορούν πάντα να διατηρούνται ασφαλή χωρίς κίνδυνο παραβίασης της ιδιωτικής ζωής. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι υπηρεσίες VPN δεν καταγράφουν ούτε παρακολουθούν τη δραστηριότητα του χρήστη κατά τη χρήση του ιδιωτικού δικτύου. Σημαίνει επίσης περισσότερη ηρεμία για εσάς.

3. Καταγράφουν τα δεδομένα σας για την κυβέρνηση

Όταν χρησιμοποιείτε ένα από τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα που βασίζονται στις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως πιστεύετε ότι το απόρρητό σας είναι ασφαλές, αλλά δεν ισχύει. Τα δεδομένα σας θα ρυθμιστούν σύμφωνα με τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών ή του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι εάν είναι απαραίτητο, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει από την εταιρεία να αποκαλύψει τα δεδομένα χρήσης για συγκεκριμένους χρήστες που θέλουν να γνωρίζουν. Η εταιρεία ιδιωτικού δικτύου θα υποχρεωθεί σύμφωνα με το νόμο να συμμορφωθεί με τα αιτήματα της κυβέρνησης. Για το σκοπό αυτό, η υπηρεσία θα εφαρμόσει την καταγραφή και την παρακολούθηση των δεδομένων σας ενώ τα χρησιμοποιείτε. Γι ‘αυτό δεν είναι απολύτως ασφαλές για το απόρρητό σας.

4. Η κυβέρνηση βρίσκει πάντα έναν τρόπο να σας κατασκοπεύει

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ή του ΗΒ είναι γνωστή για την προσπάθειά της να βρει τρόπους να κατασκοπεύει τους πολίτες τους, ειδικά στο διαδίκτυο. Ακόμα και όταν χρησιμοποιούν υπηρεσίες ιδιωτικού δικτύου, η κυβέρνηση διαθέτει προγράμματα που τους επιτρέπουν να διεισδύσουν στο ιδιωτικό δίκτυο και προσπαθούν να το χαράξουν για να αποκαλύψουν τη δραστηριότητα του χρήστη. Αυτή η πρακτική, παρόλο που μπορεί ή όχι να επιτύχει ανάλογα με το σύστημα ασφάλειας και κρυπτογράφησης του ιδιωτικού δικτύου, μπορεί να είναι επικίνδυνη για το διαδικτυακό απόρρητο για τους χρήστες VPN. Ένας άλλος λόγος για να μεταβείτε σε μια εταιρεία VPN που βασίζεται σε υπεράκτια.

5. Ενδέχεται να εισαχθούν Backdoors στο πρόγραμμα VPN

Και πάλι, σε μια προσπάθεια κατασκοπείας των χρηστών και παρακολούθησης της δραστηριότητάς τους στο διαδίκτυο παρά τη χρήση του ιδιωτικού δικτύου, η κυβέρνηση ενδέχεται να εισάγει κάποιους χώρους πίσω στο πρόγραμμα VPN. Οι χρήστες ενδέχεται να μην συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το κακόβουλο λογισμικό αναπτύσσεται στο πρόγραμμα VPN τους, αλλά θα στείλει σιωπηλά τα δεδομένα χρήσης από τους χρήστες στην κυβέρνηση. Και πάλι, θα εξαρτηθεί από την ποιότητα του ίδιου του προγράμματος VPN όσον αφορά το σύστημα ασφάλειας και προστασίας του. Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν καλό να αποφύγετε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες VPN που βασίζονται στις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά δωρεάν υπηρεσίες που δεν εμπιστεύεστε πραγματικά ή δεν γνωρίζετε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map