Αρχεία καταγραφής VPN – Τι είναι αυτά και τι πρέπει να γνωρίζετε

Όταν επισκέπτεστε τον επίσημο ιστότοπο ορισμένων παρόχων VPN, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι συχνά αναφέρονται για αρχεία καταγραφής VPN. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών ενδέχεται να μην το καταστήσουν προφανές στην αρχική τους σελίδα, αλλά θα σας ενημερώσουν εάν διατηρούν κάποιο είδος καταγραφής στις υπηρεσίες VPN ή όχι. Οι καλοί πάροχοι VPN θα κάνουν πάντα προφανές ότι έχουν πολιτική μη καταγραφής για να ενημερώνουν τους χρήστες ότι τα δεδομένα τους προστατεύονται με ασφάλεια και να παραμένουν ανώνυμα.


Ωστόσο, σχεδόν όλες οι δωρεάν υπηρεσίες VPN διατηρούν αρχεία καταγραφής από τους χρήστες τους. Δεν θα αναφέρουν τίποτα για αυτό στην αρχική τους σελίδα επειδή το κάνουν. Καταγράφουν τη δραστηριότητά σας ακόμη και στην ιδιωτική σας σύνδεση. Ορισμένοι ειλικρινείς πάροχοι υπηρεσιών μπορεί να σας πουν ότι διατηρούν κάποιο είδος καταγραφής στην υπηρεσία τους και ότι οι χρήστες πρέπει να το γνωρίζουν όταν χρησιμοποιούν την ιδιωτική τους σύνδεση. Λοιπόν, τι είναι τα αρχεία καταγραφής VPN? Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε γι ‘αυτό:

1. Σύνδεση Logs Vs. Αρχεία χρήσης

Υπάρχουν δύο τύποι αρχείων καταγραφής VPN. Ο πρώτος τύπος είναι αρχεία καταγραφής σύνδεσης και ο δεύτερος τύπος είναι αρχεία καταγραφής χρήσης. Τα αρχεία καταγραφής συνδέονται με την παρακολούθηση των λεπτομερειών της σύνδεσής σας κατά τη χρήση του ιδιωτικού σας δικτύου, όπως η πραγματική διεύθυνση IP και η ιδιωτική διεύθυνση IP, καθώς και τα χρονικά σήματα για τη δραστηριότητα σύνδεσης. Ασχολείται επίσης με την παρακολούθηση δεδομένων ή δραστηριότητας που σχετίζεται με το εύρος ζώνης, όπως η ποσότητα δεδομένων που μεταδίδετε μέσω της ιδιωτικής σύνδεσης. Από την άλλη πλευρά, τα αρχεία καταγραφής χρήσης ασχολούνται με την παρακολούθηση της δραστηριότητας περιήγησής σας, όπως οι ιστότοποι που επισκέπτεστε, τα αρχεία που έχετε κατεβάσει και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται με το ιδιωτικό δίκτυο.

2. Τα περισσότερα δωρεάν VPN θα καταγράψουν τη δραστηριότητά σας

Όπως μπορείτε να δείτε, η χρήση μιας υπηρεσίας VPN που καταγράφει τη δραστηριότητά σας δεν διαφέρει από την παρακολούθηση από τον ISP ή την κυβέρνησή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι δραστηριότητες περιήγησής σας παρακολουθούνται από τον πάροχο υπηρεσιών VPN, κάτι που δεν το καθιστά πλέον ιδιωτικό για εσάς. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες VPN που θα καταγράφουν τη δραστηριότητά σας, ακόμη και για τις δωρεάν υπηρεσίες που παρέχονται από αξιόπιστες εταιρείες VPN. Λοιπόν, προσέξτε αυτό.

3. Τα αρχεία καταγραφής VPN κάνουν την ιδιωτική περιήγησή σας πλέον ιδιωτική

Ενώ ο λόγος που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια υπηρεσία VPN είναι να αποφύγουν την παρακολούθηση από την κυβέρνηση και τον ISP, καθώς και να διατηρήσουν τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα ιδιωτική και ανώνυμη, αυτό δεν συμβαίνει όταν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εικονικού ιδιωτικού δικτύου που καταγράφουν τη δραστηριότητά τους. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν χρησιμοποιούν τέτοιες υπηρεσίες, ενδέχεται να είναι σε θέση να ξεφύγουν από την παρακολούθηση της κυβέρνησης ή του ISP, αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από την παρακολούθηση των ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών δικτύου. Κάνει τη διαδικτυακή δραστηριότητά τους να μην είναι πλέον ιδιωτική και ξεπερνά τον σκοπό της χρήσης της ιδιωτικής σύνδεσης.

4. Διατηρούν το αρχείο καταγραφής σας για συμμόρφωση με τους κυβερνητικούς κανονισμούς

Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN πρέπει να διατηρούν τα αρχεία καταγραφής των χρηστών τους όχι επειδή θέλουν να κατασκοπεύουν τους χρήστες τους, αλλά λόγω των κυβερνητικών κανονισμών. Εάν οι υπηρεσίες λειτουργούν στις χώρες όπου κάθε εταιρεία πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες διατήρησης δεδομένων της κυβέρνησης, τότε δεν υπάρχει τρόπος τέτοιου είδους ιδιωτικές εταιρείες σύνδεσης να αποφύγουν τους κυβερνητικούς κανονισμούς. Με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να εφαρμόσουν τη διαδικασία παρακολούθησης για τους χρήστες VPN τους. Φυσικά, οι περισσότεροι από αυτούς θα διατηρήσουν τα δεδομένα του χρήστη ιδιωτικά, αλλά στις περιπτώσεις όπου η κυβέρνηση χρειάζεται τέτοια δεδομένα, οι εταιρείες VPN θα δώσουν τα δεδομένα του χρήστη στην κυβέρνηση.

5. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα VPN χωρίς πολιτική καταγραφής

Γνωρίζοντας ότι τα αρχεία καταγραφής VPN δεν είναι καλύτερα από την παρακολούθηση ISP ή την παρακολούθηση της κυβέρνησης, είναι πάντα καλύτερο για εσάς να επιλέξετε μια εικονική ιδιωτική υπηρεσία δικτύου που δεν έχει αυστηρή πολιτική καταγραφής. Συνήθως μπορείτε να δείτε αυτήν τη λειτουργία στον επίσημο ιστότοπο του ιδιωτικού παρόχου δικτύου, τον οποίο θα πρέπει να ελέγξετε αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για το δικό σας διαδικτυακό απόρρητο. Επιλέγοντας την υπηρεσία που δεν έχει πολιτική καταγραφής, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η διαδικτυακή σας δραστηριότητα είναι πάντα ιδιωτική και ανώνυμη.

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα αρχεία καταγραφής VPN. Να θυμάστε ότι δεν έχουν όλοι οι πάροχοι VPN την αυστηρή πολιτική καταγραφής για την υπηρεσία τους, επομένως πρέπει να γνωρίζετε ποιοι σας παρέχουν την πραγματική διαδικτυακή προστασία της ιδιωτικής ζωής και ποιοι δεν είναι. Χρησιμοποιείτε μόνο την υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου που εξασφαλίζει αυστηρή προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στο διαδίκτυο για τους χρήστες τους.