Πώς να χρησιμοποιήσετε εύκολα το VPN για το δρομολογητή σας και άλλες συσκευές

Ορισμένες υπηρεσίες VPN προσφέρουν την εικονική τους ιδιωτική σύνδεση μόνο για επιτραπέζιους υπολογιστές, ενώ άλλες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πολλές συσκευές. Εάν είναι δυνατόν, πρέπει να επιλέξετε την υπηρεσία VPN που προσφέρει τις υπηρεσίες τους για πολλές συσκευές, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική τους σύνδεση στις κινητές συσκευές σας, τις κονσόλες παιχνιδιών, τις έξυπνες τηλεοράσεις και ούτω καθεξής. Το πρόβλημα με τις περισσότερες υπηρεσίες VPN είναι ότι είναι αρκετά περίπλοκο όταν πρόκειται για την εγκατάσταση της σύνδεσης VPN στο δρομολογητή σας. Ωστόσο, μόλις εξασφαλίσετε με επιτυχία τη σύνδεση του δρομολογητή σας με VPN, μπορείτε εύκολα να συνδέσετε τις συσκευές σας στο δρομολογητή για να αποκτήσετε αυτόματα το πλεονέκτημα της ιδιωτικής σύνδεσης.


Γιατί είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα εικονικό δίκτυο για το δρομολογητή σας; Αυτό συμβαίνει επειδή δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε το ιδιωτικό δίκτυο με μη αυτόματο τρόπο για κάθε συσκευή μόλις ρυθμίσετε το δρομολογητή σας με VPN. Ωστόσο, η εγκατάσταση του δρομολογητή με ιδιωτική σύνδεση είναι αρκετά περίπλοκη, οπότε πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία προσεκτικά. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για εύκολη χρήση του VPN για το δρομολογητή σας και άλλες συσκευές:

1. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση VPN υποστηρίζει δρομολογητές

Δεν θα σας επιτρέψουν όλες οι υπηρεσίες VPN να ρυθμίσετε την ιδιωτική σύνδεση για τους δρομολογητές σας. Κανονικά, μια εικονική ιδιωτική υπηρεσία δικτύου θα σας παρέχει το λογισμικό για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές και δεν υπάρχει καμία απολύτως υποστήριξη δρομολογητή. Ορισμένες άλλες υπηρεσίες προσφέρουν υποστήριξη δρομολογητή μόνο ως επιπλέον δυνατότητα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για να μπορέσετε να δημιουργήσετε μια ιδιωτική σύνδεση για το δρομολογητή σας. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η σύνδεσή σας VPN υποστηρίζει δρομολογητές, καθώς δεν παρέχουν όλες αυτές οι υπηρεσίες αυτό το πλεονέκτημα.

2. Ρίξτε μια ματιά στον επίσημο ιστότοπο για οδηγίες εγκατάστασης δρομολογητή

Συνήθως, ένα πλήρες εγχειρίδιο οδηγιών παρέχεται στον επίσημο ιστότοπο του παρόχου VPN, το οποίο θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στη διαδικασία εγκατάστασης του δρομολογητή. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του παρόχου VPN και να αναζητήσετε αυτού του είδους τις πληροφορίες. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες, μπορείτε να δοκιμάσετε να μιλήσετε στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και να τους ρωτήσετε σχετικά με τη μέθοδο ρύθμισης ιδιωτικής σύνδεσης για το δρομολογητή σας. Κατά πάσα πιθανότητα θα σας παράσχουν τον σύνδεσμο προς την οδηγία και θα σας βοηθήσουν με οποιαδήποτε βοήθεια που ίσως χρειαστείτε κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

3. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε χειροκίνητα VPN για κάθε συσκευή που διαθέτετε

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ρύθμισης σύνδεσης VPN για το δρομολογητή σας είναι ότι δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε την ιδιωτική σύνδεση για κάθε συσκευή που διαθέτετε. Μόλις ο δρομολογητής σας διαμορφωθεί με σύνδεση VPN, οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται με το δρομολογητή σας θα έχει αυτόματα ασφαλή και προστατευμένη σύνδεση. Αυτό είναι χρήσιμο για συσκευές που δεν διαθέτουν εγγενείς εφαρμογές VPN, όπως κονσόλες παιχνιδιών και έξυπνες τηλεοράσεις. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιους υπολογιστές, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κανένα λογισμικό VPN για την επιφάνεια εργασίας σας, καθώς πρέπει να συνδεθείτε μόνο στο δρομολογητή σας για να επωφεληθείτε από την ασφάλεια, το απόρρητο και την ανωνυμία στο διαδίκτυο.

4. Βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζεται το μοντέλο του δρομολογητή σας

Παρόλο που ο πάροχος VPN υποστηρίζει τη ρύθμιση του δρομολογητή, αυτό δεν σημαίνει ότι ο δρομολογητής σας υποστηρίζεται. Δεν υποστηρίζονται όλα τα μοντέλα ή οι μάρκες του δρομολογητή για τη σύνδεση VPN. Επομένως, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις πληροφορίες σχετικά με τους δρομολογητές που υποστηρίζονται από τον εικονικό σας πάροχο δικτύου. Μόλις είστε βέβαιοι ότι ο δρομολογητής σας υποστηρίζεται, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία ρύθμισης ακολουθώντας το εγχειρίδιο οδηγιών από τον παροχέα υπηρεσιών σας. Εάν ο δρομολογητής σας δεν υποστηρίζεται, δυστυχώς πρέπει να αγοράσετε έναν νέο δρομολογητή που υποστηρίζεται από τον πάροχο υπηρεσιών.

5. Αγοράστε έναν δρομολογητή που έχει προρυθμιστεί με τη σύνδεση VPN

Οι περισσότεροι πάροχοι VPN που παρέχουν υποστήριξη για σύνδεση δρομολογητή συνήθως πωλούν προ-διαμορφωμένους δρομολογητές για τους χρήστες τους. Αγοράζοντας έναν από αυτούς τους δρομολογητές, μπορείτε να αποκτήσετε διάφορα πλεονεκτήματα ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε. Οι προ-διαμορφωμένοι δρομολογητές έχουν ρυθμίσει τη σύνδεση VPN από την αρχή, οπότε δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με την ταλαιπωρία της διαμόρφωσής της με μη αυτόματο τρόπο. Αυτοί οι δρομολογητές μπορούν συνήθως να αγοραστούν από τον επίσημο ιστότοπο του παρόχου VPN και είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους που μπορείτε να κάνετε για να ρυθμίσετε εύκολα τη σύνδεση VPN με το δρομολογητή σας.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να χρησιμοποιήσετε εύκολα το VPN για το δρομολογητή σας και άλλες συσκευές. Στην πραγματικότητα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε έναν δρομολογητή για το VPN σας αντί να ρυθμίζετε χειροκίνητα την ιδιωτική σύνδεση για όλες τις συσκευές σας. Πρέπει να ρυθμίσετε το δρομολογητή σας μόνο μία φορά και, στη συνέχεια, μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή σε αυτόν για να απολαμβάνετε το απόρρητο και την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια.