Πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας με ασφαλή χρήση ασφαλούς σύνδεσης VPN

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας πρέπει να γίνεται περιοδικά, ειδικά εάν έχετε σημαντικά δεδομένα στους τοπικούς υπολογιστές σας. Είναι καλό να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, καθώς θα έχετε πρόσβαση σε αυτά όποτε θέλετε, ακόμα και όταν έχετε προβλήματα με τους τοπικούς υπολογιστές ή άλλες συσκευές σας. Ωστόσο, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud σημαίνει ότι διακινδυνεύετε την πρόσβαση ή την παραβίαση των δεδομένων σας από ανεύθυνα άτομα, όπως χάκερ. Ίσως να ανησυχείτε για αυτό, καθώς οι χάκερ μπορούν να παρακολουθούν τη μετάδοση δεδομένων σας κατά τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να αντιγράψουν τα δεδομένα στους δικούς τους διακομιστές. Υπάρχουν επίσης προβλήματα με τα άτομα που χάνουν τα ευαίσθητα ή ιδιωτικά τους δεδομένα λόγω της παραβίασης του χώρου αποθήκευσης cloud.


Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό για εσάς να διατηρήσετε την σύνδεσή σας ασφαλή κατά τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψετε την πρόσβαση τρίτων στα δεδομένα σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας με ασφάλεια χρησιμοποιώντας μια ασφαλή σύνδεση VPN:

1. Βεβαιωθείτε ότι το VPN σας είναι πάντα ενεργό κατά το συγχρονισμό των δεδομένων σας

Πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud θα παρέχουν το λογισμικό ή την εφαρμογή που μπορείτε να εγκαταστήσετε στη συσκευή σας. Η λειτουργία του λογισμικού είναι να σας επιτρέπει να συγχρονίζετε τα δεδομένα με το cloud storage, όπως ακριβώς και η τοπική αποθήκευση. Επομένως, απλά πρέπει να αντιγράψετε τα δεδομένα στο φάκελο αποθήκευσης cloud στη συσκευή σας και θα μεταφορτωθούν αυτόματα στο χώρο αποθήκευσης cloud. Επίσης, τα δεδομένα σε αυτόν το φάκελο συγχρονίζονται αυτόματα με το cloud storage, οπότε μεταδίδετε συνεχώς τα δεδομένα σας από τη συσκευή σας στο cloud storage. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το VPN σας είναι πάντα ενεργό όταν συμβαίνει αυτή η διαδικασία συγχρονισμού.

2. Χρησιμοποιήστε μόνο αξιόπιστο πάροχο αποθήκευσης cloud

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι αποθήκευσης cloud που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, όπως Dropbox, Google Drive, Microsoft One Drive και ούτω καθεξής. Τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν δωρεάν χώρο αποθήκευσης στο cloud για ένα ορισμένο όριο, με συγκεκριμένες χρεώσεις για επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τον πάροχο αποθήκευσης cloud που είναι αξιόπιστος. Όσο λιγότερο αξιόπιστος είναι ο πάροχος αποθήκευσης cloud, τόσο πιο πιθανό είναι να παραβιαστεί. Με έναν καλό και αξιόπιστο πάροχο αποθήκευσης cloud, η μετάδοση δεδομένων σας θα είναι πάντα ασφαλής, ειδικά με την προσθήκη της σύνδεσης VPN.

3. Συνδεθείτε στον ιστότοπο του παροχέα αποθήκευσης cloud χρησιμοποιώντας μόνο VPN

Εάν θέλετε να συνδεθείτε στον λογαριασμό αποθήκευσης cloud μέσω του επίσημου ιστότοπου, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη σύνδεση VPN όταν το κάνετε. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να συνδεθείτε μόνο στον λογαριασμό του παροχέα αποθήκευσης χρησιμοποιώντας VPN για να διασφαλίσετε ότι η μετάδοση δεδομένων σας είναι πάντα ασφαλής. Θυμηθείτε ότι αποθηκεύετε σημαντικά δεδομένα στον αποθηκευτικό σας χώρο στο cloud, επομένως πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε πρόσβαση στα δεδομένα χρησιμοποιώντας μια ιδιωτική σύνδεση για να αποφύγετε την κατασκοπεία σε κανέναν από την επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο.

4. Χρησιμοποιείτε πάντα ισχυρό κωδικό πρόσβασης και έλεγχο ταυτότητας δύο βημάτων

Όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό με έναν πάροχο αποθήκευσης cloud, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για αυτόν τον λογαριασμό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κωδικός πρόσβασής σας είναι το μόνο πράγμα που ένας εισβολέας θα χρειαστεί να εισέλθει στον λογαριασμό σας. Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας δεν είναι ισχυρός, ένας εξειδικευμένος χάκερ μπορεί να βρει τον κωδικό πρόσβασής σας σε λίγα λεπτά ή λίγες ώρες. Ωστόσο, εάν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι ισχυρός, θα χρειαστούν χρόνια για τους hackers να καταλάβουν τον κωδικό πρόσβασής σας. Επίσης, μην ξεχάσετε να ορίσετε τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο βημάτων για τον λογαριασμό σας, έτσι ώστε να χρειαστεί να επικυρώσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας όποτε προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσθέσετε περισσότερα επίπεδα ασφάλειας στα σημαντικά δεδομένα σας.

5. Εφαρμογή VPN σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Cloud Storage

Τέλος, πρέπει να εγκαταστήσετε το λογισμικό ή την εφαρμογή εικονικού ιδιωτικού δικτύου σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο cloud storage. Μία από τις λειτουργίες ενός cloud storage είναι να σας επιτρέπει να συγχρονίζετε τα δεδομένα σας μεταξύ πολλών συσκευών. Επομένως, πρέπει να διατηρείτε πάντα ασφαλή τη μετάδοση δεδομένων σε όλες τις συσκευές εγκαθιστώντας το VPN σε όλες τις συσκευές σας. Με αυτόν τον τρόπο, τα δεδομένα θα παραμείνουν ιδιωτικά και ασφαλή για εσάς, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Αυτές είναι οι συμβουλές για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας με ασφάλεια χρησιμοποιώντας μια ασφαλή σύνδεση VPN. Όσο περισσότερα δεδομένα αποθηκεύετε στο cloud storage, τόσο πιο σημαντικό είναι για εσάς να κρυπτογραφείτε τη μετάδοση δεδομένων χρησιμοποιώντας μια σύνδεση VPN. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα σας θα συγχρονίζονται με ασφάλεια και ιδιωτικά σε όλες τις συσκευές, καθώς και για να αποφευχθεί η κλοπή σημαντικών δεδομένων από τους εισβολείς.