Γιατί οι περισσότερες υπηρεσίες VPN δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Κίνα για να ξεμπλοκάρετε το Μεγάλο Τείχος προστασίας

Η Κίνα είναι γνωστό ότι είναι μία από τις αυστηρότερες χώρες στον κόσμο που εφαρμόζει περιορισμούς VPN. Ενώ οι ταξιδιώτες μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν την εικονική ιδιωτική σύνδεση που φέρνουν από τη χώρα καταγωγής τους χωρίς κανένα πρόβλημα, οι Κινέζοι πολίτες αποθαρρύνονται να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τύπο υπηρεσίας VPN, εκτός εάν είναι απαραίτητο για την επιχείρησή τους. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν την άδεια από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία VPN και η χρήση μιας τέτοιας υπηρεσίας για την επιχείρησή τους υπόκειται σε παρακολούθηση από την κυβέρνηση..


Έχει γίνει πραγματικό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα όταν προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε τύπο υπηρεσίας ιδιωτικής σύνδεσης, καθώς δεν λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες VPN σε αυτήν τη χώρα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι το Κινέζικο Μεγάλο Τείχος προστασίας έχει ένα πολύ ισχυρό σύστημα κρυπτογράφησης που εμποδίζει οποιονδήποτε να παρακάμψει τους περιορισμούς διαδικτύου της κυβέρνησης. Μόνο μια χούφτα αξιόπιστων παρόχων υπηρεσιών VPN μπορεί να παρακάμψει το τείχος προστασίας της Κίνας και να παρέχει πρόσβαση στην ελευθερία του διαδικτύου από αυτήν τη χώρα. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους οι περισσότερες υπηρεσίες VPN δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Κίνα για να ξεμπλοκάρετε το μεγάλο τείχος προστασίας:

1. Η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα προηγμένο σύστημα DPI

Ενώ οι περισσότερες χώρες που περιορίζουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των πολιτών τους θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία που ονομάζεται DPI ή Deep Packet Inspection για να παρακολουθούν την κυκλοφορία του δικτύου τους, το μεγάλο τείχος προστασίας της Κίνας βρίσκεται σε ένα εντελώς νέο επίπεδο όσον αφορά την εφαρμογή DPI. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα προηγμένο σύστημα DPI που συνεχίζει να βελτιώνεται καθημερινά, προσθέτοντας περισσότερες λίστες αποκλεισμένων ιστότοπων και διαδικτυακών υπηρεσιών. Όχι μόνο αυτό, συνεχίζει να αναβαθμίζεται όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία από την παράκαμψη του ίδιου του τείχους προστασίας, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προσθέσει επίσης τη λίστα των αποκλεισμένων υπηρεσιών VPN σε καθημερινή βάση. Αυτό καθιστά δύσκολο για τις τακτικές υπηρεσίες να παρακάμπτουν τον περιορισμό του διαδικτύου σε αυτήν τη χώρα.

2. Η κυβέρνηση απαγορεύει σχεδόν όλο το διαθέσιμο λογισμικό και εφαρμογές VPN

Η απαγόρευση VPN σε όλη τη χώρα θα τεθεί σε πλήρη ισχύ από το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα γίνει πολύ αυστηρή στην παρακολούθηση της κυκλοφορίας δικτύου των πολιτών τους. Πριν από την απαγόρευση, οι υπηρεσίες VPN είναι ευρέως διαθέσιμες για λήψη από τους πολίτες χωρίς κανένα πρόβλημα και είναι διαθέσιμες τόσο για υπολογιστές όσο και για φορητές πλατφόρμες. Ωστόσο, μετά από μια σειρά περιστατικών όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την ιδιωτική τους σύνδεση για να διαταράξουν την κινεζική κυβέρνηση, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το τολμηρό βήμα για την απαγόρευση όλων αυτών των ιδιωτικών διακομιστών μεσολάβησης από τις πλατφόρμες κινητών και επιτραπέζιων υπολογιστών. Πολλές κανονικές υπηρεσίες VPN επηρεάζονται από αυτήν την απαγόρευση.

3. Οι περισσότερες διαθέσιμες ιδιωτικές συνδέσεις δεν προσφέρουν προηγμένη τεχνολογία Stealth

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι πολύ δύσκολο για μια τακτική ιδιωτική σύνδεση να παρακάμψει το τείχος προστασίας της κινεζικής κυβέρνησης είναι επειδή το τείχος προστασίας διαθέτει προηγμένη τεχνολογία DPI που μπορεί να παρακαμφθεί μόνο από μια συγκεκριμένη τεχνολογία VPN. Η τεχνολογία stealth που διατίθεται μόνο σε αξιόπιστες υπηρεσίες VPN με πιο ακριβό κόστος συνδρομής είναι το μόνο ασφαλές στοίχημα για τους Κινέζους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που έχουν αποκλειστεί από την κυβέρνηση. Χρησιμοποιεί τον διακομιστή cloaking και ένα τροποποιημένο πρωτόκολλο για να διασφαλίσει ότι το σύστημα DPI των Κινέζων δεν μπορεί να εντοπίσει την ιδιωτική σύνδεση.

4. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN προσφέρουν μόνο τακτικές κρυπτογράφηση

Ενώ το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται από την υπηρεσία VPN θα καθορίσει πόσο αποτελεσματικό είναι να παρακάμψει τον αποκλεισμό της κινεζικής κυβέρνησης, οι περισσότερες υπηρεσίες VPN προσφέρουν μόνο τακτικές κρυπτογράφηση για τους χρήστες τους. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κρυπτογράφηση βαρέων καθηκόντων, όπως παράκαμψη του κινεζικού εξαιρετικού τείχους προστασίας, γι ‘αυτό τα περισσότερα από αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτήν τη χώρα. Οι περισσότερες κανονικές ιδιωτικές συνδέσεις χρησιμοποιούν μόνο πρωτόκολλο PPTP ή L2TP, ενώ το ελάχιστο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που πρέπει να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα είναι το πρωτόκολλο OpenVPN. Συνήθως, το πρωτόκολλο OpenVPN πρέπει να τροποποιηθεί πρώτα για να μπορέσει πραγματικά να λειτουργήσει σε αυτήν τη χώρα.

5. Η κυβέρνηση αποκλείει μεμονωμένες συνδέσεις που χρησιμοποιούν ιδιωτικούς διακομιστές ή διακομιστές μεσολάβησης

Η κινεζική κυβέρνηση είναι πολύ δραστήρια στην εύρεση ατόμων που χρησιμοποιούν την ιδιωτική σύνδεση για πρόσβαση σε εξωτερικούς ιστότοπους. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η κυβέρνηση πρέπει να συλλάβει τα άτομα μόνο για τη χρήση της ιδιωτικής σύνδεσης στη συσκευή τους. Στη συνέχεια, είτε θα θέσουν τα άτομα στη φυλακή ή θα απαιτήσουν μεγάλο πρόστιμο για την παράβαση του συστήματος DPI της κυβέρνησης. Αυτό καθιστά δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στους αποκλεισμένους ιστότοπους σε αυτήν τη χώρα και είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι δεν ενοχλούνται να δοκιμάσουν επειδή φοβούνται τις συνέπειες που θα προκύψουν από αυτό.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους οι περισσότερες υπηρεσίες VPN δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Κίνα για να ξεμπλοκάρετε το μεγάλο τείχος προστασίας. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο να ξεμπλοκάρετε τους περιορισμούς του ιστότοπου από αυτήν τη χώρα, ειδικά εάν είστε ταξιδιώτης. Απλώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια αξιόπιστη σύνδεση VPN που προσφέρει τη λειτουργία stealth που έχει σχεδιαστεί για να παρακάμψει το Κινέζικο Μεγάλο Τείχος προστασίας, ώστε η ιδιωτική σας σύνδεση να μην εντοπιστεί από το σύστημα DPI σε αυτήν τη χώρα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map