Πώς οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να χρησιμοποιούν το VPN στο επιχειρηματικό τους περιβάλλον

Η χρήση του VPN στην προσωπική σας συσκευή δεν είναι ίδια με τη χρήση του στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Αν και η λειτουργία της ίδιας της εικονικής ιδιωτικής σύνδεσης είναι λίγο πολύ η ίδια, η χρήση της εικονικής ιδιωτικής σύνδεσης σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και προσοχή. Όχι μόνο το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης που είναι αρκετά υψηλό, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις συνολικές αλλαγές που θα πρέπει να εφαρμόσετε στο δίκτυό σας.


Ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας σας, η χρήση VPN μπορεί να είναι απλή ή περίπλοκη. Ωστόσο, τα οφέλη του VPN εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικά για την ασφάλεια και το απόρρητο της εταιρείας σας. Δείτε πώς οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να χρησιμοποιούν το VPN στο επιχειρηματικό τους περιβάλλον:

1. Επιλέξτε τον πάροχο VPN προσαρμοσμένο για επιχειρήσεις

Δεν μπορούν όλοι οι πάροχοι VPN να χειρίζονται την εγκατάσταση σε ολόκληρη την εταιρεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για νέες ή μικρές εταιρείες VPN. Είναι καλύτερο να επιλέξετε τον πάροχο που μπορεί να χειριστεί την εγκατάσταση και τη χρήση των επιχειρήσεων. Συνήθως, μεγάλες και αξιόπιστες εταιρείες VPN θα προσφέρουν τη δυνατότητα VPN επιχείρησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρές επιχειρήσεις ή εταιρείες. Η επιλογή αυτού του τύπου εικονικού ιδιωτικού παρόχου δικτύου θα σας σώσει από πολλούς πονοκεφάλους και προβλήματα αργότερα όταν χρειάζεστε επείγουσα υποστήριξη ή βοήθεια από αυτούς. Το VPN που είναι ειδικά προσαρμοσμένο για επιχειρήσεις θα έχει ένα εξαιρετικό σύστημα υποστήριξης που θα είναι έτοιμο να σας βοηθήσει όποτε το χρειάζεστε.

2. Ενεργοποιήστε τη σύνδεση VPN για όλο το δίκτυο της εταιρείας

Όταν έχετε επιλέξει τον πάροχο VPN, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο σε όλα τα επιχειρηματικά δίκτυα που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει το δίκτυο που χρησιμοποιείται από την εταιρεία σας για να κάνει διάφορες επιχειρηματικές λειτουργίες, καθώς και το δίκτυο που χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους σας για πρόσβαση στο σύστημα της εταιρείας. Εάν, κατά πάσα πιθανότητα, η υπηρεσία σας προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα πρόσβασης στο περιβάλλον του δικτύου σας μέσω του δημόσιου δικτύου, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή σύνδεση μόνο για τους πελάτες σας. Οι βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να παραμένουν με ιδιωτικές συνδέσεις.

3. Απαιτήστε από τους υπαλλήλους σας να συνδεθούν μόνο μέσω ιδιωτικού δικτύου

Αυτό είναι σημαντικό για να διατηρήσετε την ασφάλεια, την προστασία και το απόρρητο της επιχείρησής σας υπό έλεγχο. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα που επιτρέπει στους υπαλλήλους σας να συνδέονται στο σύστημά σας μέσω του ιδιωτικού δικτύου. Αυτό είναι σημαντικό ειδικά όταν οι υπάλληλοί σας εργάζονται εκτός γραφείου ή ακόμη και σε άλλη χώρα. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, ενδέχεται να διαρρεύσουν κατά λάθος τα δεδομένα της επιχείρησής σας εάν τους επιτρέψετε να συνδεθούν στο επιχειρηματικό σύστημα μέσω οποιασδήποτε σύνδεσης δικτύου. Ενδέχεται να συνδεθούν στο σύστημά σας μέσω μη ασφαλών δημόσιων δικτύων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την επιχείρησή σας. Όλοι οι υπάλληλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο σύστημα μέσω ιδιωτικής σύνδεσης.

4. Βεβαιωθείτε ότι η διαδικτυακή σας αποθήκευση αρχείων είναι κρυπτογραφημένη με VPN

Όπως και άλλες επιχειρήσεις, η εταιρεία σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων για να διατηρήσει όλα τα δεδομένα της εταιρείας ασφαλή. Ενώ όλες οι διαδικτυακές υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων σίγουρα θα προσφέρουν ένα καλό σύστημα κρυπτογράφησης για να διατηρείται η μετάδοση δεδομένων ασφαλής, είναι πάντα δυνατό για τους εισβολείς να εισέλθουν στο διαδικτυακό σας χώρο αποθήκευσης αρχείων. Επομένως, είναι καλύτερο να καλύψετε όλη τη σύνδεση δικτύου σας με VPN, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων. Μεταδίδοντας τα δεδομένα της εταιρείας σας από τον τοπικό διακομιστή στην online υπηρεσία αποθήκευσης μέσω του ιδιωτικού δικτύου, δίνετε στην επιχείρησή σας σημαντική ώθηση στην ασφάλεια και το απόρρητο, διασφαλίζοντας ότι όλα τα ιδιωτικά και ευαίσθητα δεδομένα προστατεύονται συνεχώς.

5. Εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους σας σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια της εταιρείας

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό είναι το σύστημα ασφαλείας σας, ένα μόνο λάθος από έναν υπάλληλο μπορεί να προκαλέσει σημαντική παραβίαση του συστήματος ασφαλείας της επιχείρησής σας. Επομένως, είναι καλύτερο να επενδύσετε λίγο χρόνο και χρήμα για να εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους σας σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές απορρήτου και ασφάλειας της εταιρείας που μπορούν να ακολουθήσουν αμέσως. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση της ενημέρωσης του λογισμικού της συσκευής τους, τη σύνδεση μόνο από ιδιωτικά ή κρυπτογραφημένα δίκτυα, την τακτική αλλαγή των κωδικών πρόσβασής τους, τη χρήση του συστήματος ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για σύνδεση στο δίκτυο της εταιρείας και ούτω καθεξής. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα για τους υπαλλήλους σας να κάνουν τα μεγάλα λάθη που σχετίζονται με το απόρρητο και την ασφάλειά της επιχείρησής σας.

Έτσι πρέπει οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να χρησιμοποιούν το VPN στο επιχειρηματικό τους περιβάλλον. Εάν εξακολουθείτε να βασίζεστε στη σύνδεση όπως παρέχεται από τον ISP σας χωρίς να την κρυπτογραφήσετε, είναι καλύτερο να προσθέσετε την κρυπτογράφηση VPN για την επιχειρηματική σας σύνδεση. Μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τις επιχειρήσεις και τα δεδομένα της επιχείρησής σας από οποιουσδήποτε τύπους πιθανών απειλών.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map