Γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε τουλάχιστον ένα πρόγραμμα περιήγησης VPN στη συσκευή σας

Το VPN έχει γίνει όλο και πιο απαραίτητο στη σημερινή κατάσταση στο Διαδίκτυο, όπου η κυβέρνηση, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου, οι εταιρείες, οι ιστότοποι και άλλα τρίτα μέρη παρακολουθούν κάθε χρήστη του Διαδικτύου προκειμένου να κατασκοπεύουν τις συνήθειες τους και να λαμβάνουν ορισμένες πληροφορίες που θα τους ωφελήσουν. Το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο γίνεται πιο δημοφιλές επειδή μπορεί να παρέχει στους χρήστες του Διαδικτύου την ασφάλεια και το απόρρητο που χρειάζονται για να απελευθερωθούν από το παγκόσμιο σύστημα μαζικής παρακολούθησης. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες VPN που είναι διαθέσιμες στην αγορά σήμερα και προσφέρονται σε πολλά σχήματα και μορφές.


Ένας τύπος υπηρεσίας VPN που πρέπει να γνωρίζετε είναι το πρόγραμμα περιήγησης VPN. Το πρόγραμμα περιήγησης είναι ο τύπος του προγράμματος περιήγησης με το ενσωματωμένο VPN σε αυτό, το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επιπλέον λογισμικό. Απλώς εγκαθιστάτε το πρόγραμμα περιήγησης στη συσκευή σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε την ιδιωτική σύνδεση χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης. Το πρόγραμμα περιήγησης VPN ονομάζεται συχνά ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης, καθώς προστατεύει το απόρρητο και την ασφάλεια του χρήστη στο διαδίκτυο. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εγκαταστήσετε τουλάχιστον ένα πρόγραμμα περιήγησης VPN στη συσκευή σας:

1. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για οποιαδήποτε συνδρομή VPN

Τα περισσότερα ενσωματωμένα προγράμματα περιήγησης VPN δεν θα σας χρεώσουν για τη χρήση της ασφαλούς σύνδεσης που παρέχει. Ωστόσο, οι ρυθμίσεις ενδέχεται να είναι κρυφές στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης και πρέπει να μεταβείτε στις Σύνθετες ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης για να το ενεργοποιήσετε. Μόλις ενεργοποιήσετε το VPN, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το όριο εύρους ζώνης. Συνήθως, αυτά τα εικονικά ιδιωτικά προγράμματα περιήγησης προσφέρουν απεριόριστο εύρος ζώνης και οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιδιωτική σύνδεση δωρεάν. Ωστόσο, η ταχύτητα μπορεί να είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με τις αξιόπιστες και αφοσιωμένες υπηρεσίες VPN εκεί έξω.

2. Είναι πολύ καλύτερο από τις περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες VPN εκεί έξω

Αντί να χρησιμοποιείτε μερικές δωρεάν εικονικές υπηρεσίες ιδιωτικού δικτύου που είναι διαθέσιμες τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για κινητές συσκευές, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε το ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης. Οι περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες ιδιωτικού δικτύου στην αγορά προσφέρουν σήμερα το δωρεάν ιδιωτικό τους δίκτυο ως δωρεάν δοκιμή, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε αργότερα για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Επίσης, προσφέρονται με περιορισμένο εύρος ζώνης, διακομιστή χαμηλής ποιότητας και πολύ αργή ταχύτητα που συχνά σας κάνει να νιώθετε απογοητευμένοι όταν τα χρησιμοποιείτε. Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα περιήγησης VPN προσφέρεται χωρίς δωρεάν δοκιμαστικό σχήμα, χωρίς περιορισμό εύρους ζώνης και με υποδομή διακομιστή υψηλής ποιότητας που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

3. Χτίζεται από μη κερδοσκοπικό οργανισμό

Εάν μια εμπορική εταιρεία δημιουργεί ένα ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης και λέει ότι θα παρέχει την ιδιωτική σύνδεση στους χρήστες δωρεάν, ενδέχεται να είστε προσεκτικοί με την αξίωσή τους. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις εικονικών ιδιωτικών παρόχων δικτύου που παρέχουν τη σύνδεση VPN δωρεάν, οι οποίες αποδείχθηκαν χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του χρήστη χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ορισμένα άλλα δωρεάν ιδιωτικά δίκτυα καταγράφουν επίσης τη συνήθη περιήγησή σας και πωλούν τα δεδομένα σας σε τρίτους. Αυτό συμβαίνει επειδή ο προσανατολισμός τους είναι κέρδος και όχι το απόρρητο του χρήστη. Τα προγράμματα περιήγησης VPN, ως επί το πλείστον, δεσμεύονται για το απόρρητο του χρήστη και προσπαθούν να παρέχουν την καλύτερη προστασία ασφάλειας για τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατασκευάζονται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εστιάζουν στη βελτίωση του Διαδικτύου, όχι μόνο για την απόκτηση κερδών.

4. Είναι απολύτως ασφαλές και δωρεάν

Το ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης που εγκαθιστάτε στο σύστημά σας είναι απολύτως ασφαλές και απαλλαγμένο τόσο από δομή συνδρομής πληρωμών όσο και από κακόβουλο λογισμικό. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν θέλουν να χάσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών που έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια. Οι περισσότερες από τις υπηρεσίες τους παρέχονται δωρεάν και το λογισμικό τους είναι είτε ανοιχτού κώδικα είτε κατασκευάζεται από έργα ανοιχτού κώδικα. Αν και είναι επικίνδυνο για εσάς να χρησιμοποιήσετε τους άλλους δωρεάν παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικού δικτύου εκεί έξω, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια και το απόρρητο όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης VPN.

5. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρική σύνδεση VPN

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη τη σύνδεση VPN από έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών VPN, δεν θα σας βλάψει να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης VPN μόνο σε περίπτωση που χρειάζεστε αντίγραφο ασφαλείας για την ιδιωτική σας σύνδεση. Μερικές φορές, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την αποκλειστική σύνδεση ιδιωτικού δικτύου, είτε πρόκειται για το πρόβλημα του διακομιστή είτε η ταχύτητα σύνδεσης δεν είναι αρκετά καλή. Προς το παρόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης VPN ως εφεδρική σύνδεση, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα ενώ περιμένετε να επιδιορθωθεί η κύρια σύνδεση ιδιωτικού δικτύου σας.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εγκαταστήσετε τουλάχιστον ένα πρόγραμμα περιήγησης VPN στη συσκευή σας. Υπάρχουν διάφορες λειτουργίες που μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό, και το πιο σημαντικό, δεν θα σας κοστίσει τίποτα για να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική σύνδεση στο πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο για όλες τις πλατφόρμες και το πρόγραμμα περιήγησης ενδέχεται να μην σας παρέχει την ίδια απόδοση με αυτήν που παρέχεται από τις περισσότερες premium υπηρεσίες μεσολάβησης στην αγορά σήμερα. Ωστόσο, αξίζει να εγκαταστήσετε ένα για το σύστημά σας.