Γιατί πρέπει να εγκατασταθεί το λογισμικό προστασίας από ιούς παράλληλα με το λογισμικό VPN

Για την προστασία του συστήματός σας από κακόβουλες απειλές, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς στο σύστημά σας. Χωρίς λογισμικό προστασίας από ιούς, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέγιστη προστασία για το σύστημά σας από τον αυξανόμενο αριθμό κακόβουλων απειλών, οι οποίες μπορούν να επιτεθούν στο σύστημά σας με διάφορους τρόπους. Εάν βασίζεστε μόνο στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα κατά του κακόβουλου λογισμικού του λειτουργικού σας συστήματος, ενδέχεται να μην είναι αρκετό για να προστατεύσετε πλήρως το σύστημά σας, καθώς το προεπιλεγμένο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό όπως το Windows Defender είναι γνωστό ότι είναι αρκετά ευάλωτο σε εξωτερικές επιθέσεις.


Ωστόσο, δεν αρκεί η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς. Το VPN είναι στην πραγματικότητα σημαντικό να σας βοηθήσει να προστατέψετε τη σύνδεση του συστήματός σας, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα εισέλθουν εξωτερικές απειλές στο σύστημά σας. Με τη σημερινή διαδικτυακή τεχνολογία, είναι πολύ εύκολο για τους χάκερ να στέλνουν κακόβουλες απειλές στο σύστημά σας μέσω διαφόρων διαδικτυακών καναλιών και το VPN μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προστατευτικό φράγμα για τέτοιες επιθέσεις. Έτσι, το λογισμικό προστασίας από ιούς και το λογισμικό VPN είναι ο καλύτερος συνδυασμός για την ασφάλεια του συστήματός σας. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εγκατασταθεί λογισμικό προστασίας από ιούς παράλληλα με το λογισμικό VPN:

1. Προστατεύει το δίκτυο του συστήματός σας και όχι μόνο τα αρχεία συστήματος

Η λειτουργία του λογισμικού προστασίας από ιούς είναι να διασφαλίζει ότι τα αρχεία του συστήματός σας παραμένουν ανέπαφα, χωρίς διακοπές από κακόβουλες απειλές. Εάν τα αρχεία συστήματος έχουν αλλάξει από κακόβουλο λογισμικό, ολόκληρο το σύστημά σας ενδέχεται να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Από την άλλη πλευρά, το λογισμικό VPN λειτουργεί για την προστασία του δικτύου του συστήματός σας, το οποίο είναι η σύνδεση που χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση του συστήματός σας με τον εξωτερικό κόσμο ή το Διαδίκτυο, επιτρέποντάς σας να προστατεύετε το σύστημά σας από εξωτερικές απειλές. Όταν συνδυάζετε μεταξύ antivirus και VPN, θα μπορείτε να προστατεύετε όχι μόνο τα αρχεία του συστήματός σας, αλλά και το δίκτυο του συστήματός σας.

2. Απωθεί και τις επιθέσεις χάκερ και το κακόβουλο λογισμικό

Το σύστημα VPN έχει την κύρια λειτουργία για να διατηρεί τη σύνδεση δικτύου σας ασφαλή και ιδιωτική. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε ένα εικονικό δίκτυο, δεν προστατεύετε απλώς το σύστημά σας, αλλά μπορείτε να περιηγηθείτε ανώνυμα και να διατηρήσετε και την πραγματική ταυτότητά σας ιδιωτική. Ο συνδυασμός μεταξύ λογισμικού προστασίας από ιούς και VPN θα απωθήσει τόσο τις επιθέσεις χάκερ όσο και το κακόβουλο λογισμικό, καθώς οι εισβολείς δεν μπορούν να διεισδύσουν στο δίκτυό σας και κακόβουλο λογισμικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί στο σύστημά σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Τα δύο εργαλεία ασφαλείας θα λειτουργήσουν για να αποκρούσουν τις επιθέσεις χάκερ και το κακόβουλο λογισμικό κάθε φορά που το σύστημά σας κινδυνεύει από αυτές τις απειλές.

3. Διατηρεί όλα τα δεδομένα μετάδοσης του συστήματος σας ασφαλή

Το σύστημά σας θα μεταδίδει αυτόματα τα απαραίτητα δεδομένα μέσω του διαδικτυακού σας δικτύου για διάφορους σκοπούς. Για παράδειγμα, όταν το σύστημα χρειάζεται να ανακτήσει τα αρχεία ενημέρωσης, θα στείλει αιτήματα στον διακομιστή ενημέρωσης για τη μετάδοση των δεδομένων ενημέρωσης. Είναι το ίδιο για μεμονωμένο λογισμικό ή εφαρμογές. Μεταδίδουν πάντα δεδομένα στο διαδίκτυο και αν δεν προστατεύετε αυτήν τη διαδικασία, οι εισβολείς ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη μετάδοση δεδομένων και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας. Με το VPN, θα μπορείτε να διατηρείτε τη διαδικασία μετάδοσης δεδομένων προστατευμένη με ασφάλεια.

4. Αποτρέπει τους χάκερ να καταστρέψουν τα δεδομένα του συστήματός σας

Από προεπιλογή, τα δεδομένα του συστήματός σας προστατεύονται από οποιονδήποτε τύπο μη εξουσιοδοτημένων τροποποιήσεων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και όταν δεν εγκαθιστάτε λογισμικό προστασίας από ιούς, το λειτουργικό σύστημα θα προστατεύει τα δεδομένα συστήματος από οποιαδήποτε τροποποίηση. Τα κακά νέα είναι ότι μερικές φορές, ειδικευμένοι χάκερ μπορούν να βρουν έναν τρόπο να αναζητήσουν τις ευπάθειες του συστήματός σας για να εγκαταστήσουν κακόβουλους κωδικούς στο σύστημά σας. Ως αποτέλεσμα, τροποποιεί τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος χωρίς να ανιχνεύεται από το λειτουργικό σύστημα. Όταν τα δεδομένα του συστήματος είναι κατεστραμμένα από χάκερ, μπορούν να ελέγχουν τη συσκευή σας όπως κρίνουν κατάλληλο. Με την εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς και VPN, αυτό μπορεί να αποφευχθεί, καθώς οι εισβολείς δεν μπορούν να καταστρέψουν τα δεδομένα του συστήματός σας με οποιονδήποτε τρόπο, λόγω της μεγάλης κρυπτογράφησης που έχετε στο δίκτυό σας.

5. Δημιουργεί πολύ ισχυρά επίπεδα προστασίας για το σύστημά σας

Η εγκατάσταση μόνο του ιού ενδέχεται να είναι αρκετή για την προστασία των δεδομένων του συστήματός σας εάν σπάνια ή ποτέ δεν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, εάν συνδέεστε στο Διαδίκτυο σχεδόν όλη την ώρα, χρειάζεστε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για το σύστημά σας, το οποίο μπορεί να παρέχεται από το λογισμικό VPN. Προστατεύει τη σύνδεση δικτύου σας και διασφαλίζει ότι το σύστημά σας παραμένει ασφαλές όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Έτσι, με το συνδυασμό των δύο λογισμικών, θα δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή προστασία ασφαλείας για το σύστημά σας, δίνοντας στο σύστημά σας την απόλυτη ασφάλεια. Επιπλέον, με τις πρόσθετες δυνατότητες που προσφέρει το λογισμικό VPN, όπως παρακάμπτοντας περιορισμούς στο Διαδίκτυο και λογοκρισία, μπορείτε να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τη χρήση της συσκευής σας.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εγκατασταθεί λογισμικό προστασίας από ιούς παράλληλα με το λογισμικό VPN. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς η εγκατάσταση μόνο ενός λογισμικού δεν παρέχει απόλυτη ασφάλεια για το σύστημά σας. Μόνο συνδυάζοντας τα δύο λογισμικά θα μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το απόρρητο και η ασφάλεια του συστήματός σας προστατεύονται πλήρως.