Γιατί η κυβέρνηση παρακολουθεί τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα και πώς μπορεί να βοηθήσει το VPN να το αποτρέψει

Για τους μέσους πολίτες, βλέπουν την κυβέρνηση ως κάτι που θα τους προστατεύει συνεχώς, και ακόμη και αν γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τη δραστηριότητά τους, θα είναι καλά με αυτήν, αρκεί να μην κάνουν τίποτα κακό. Έτσι, θα είναι καλοί πολίτες και θα ακολουθούν κάθε κυβερνητικό κανόνα, παρόλο που κατά καιρούς τείνει να είναι παράλογος. Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιες κυβερνήσεις εκεί έξω που περιορίζουν τον τρόπο πρόσβασης των χρηστών στο Διαδίκτυο λόγω του φόβου ότι οι χρήστες μπορούν να λάβουν πληροφορίες που ενδέχεται να αντιβαίνουν στην κυβερνητική προπαγάνδα.


Πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν σήμερα να πάρουν όσες περισσότερες πληροφορίες για κάθε πολίτη παρακολουθούν τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα, τις συνήθειες περιήγησης, τους όρους αναζήτησης που πληκτρολογούν στη μηχανή αναζήτησης, τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν στα κοινωνικά μέσα και ούτω καθεξής. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση θα περιορίσει τη διαδικτυακή δραστηριότητα των πολιτών τους και είναι σημαντικό να το γνωρίζετε. Είναι επίσης σημαντικό ότι η κύρια λειτουργία του VPN είναι να παρέχει κυριαρχία στους χρήστες τους, επιστρέφοντας τα βασικά τους διαδικτυακά δικαιώματα ασφάλειας και απορρήτου. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση παρακολουθεί τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα και πώς το VPN μπορεί να την αποτρέψει:

1. Να διατηρήσει τη σταθερότητα της εθνικής τους ασφάλειας

Τις περισσότερες φορές, η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει μια μέθοδο που να τους επιτρέπει να παρακολουθούν τους πολίτες τους για λόγους διατήρησης της σταθερότητας της εθνικής τους ασφάλειας. Η εθνική ασφάλεια είναι η πιο σημαντική πτυχή που διατηρεί τη χώρα τους για το καλύτερο για όλους τους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, με αυτόν τον στόχο έρχονται πολλά προβλήματα, καθώς πρέπει να εισβάλλουν στο απόρρητο των χρηστών στο διαδίκτυο κατά διαστήματα, κάτι που δεν θα συμφωνούσαν όλοι οι άνθρωποι.

Με ένα VPN, μπορείτε πάντα να πάρετε πίσω το δικό σας διαδικτυακό απόρρητο και ασφάλεια. Κρυπτογραφώντας την κίνηση στο Διαδίκτυο, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τι κάνετε, καθώς κάθε μετάδοση δεδομένων είναι κρυπτογραφημένη με πολλά επίπεδα κρυπτογράφησης, κάτι που είναι δύσκολο να σπάσει.

2. Για τον εντοπισμό πιθανών απειλών στην εθνική τους ασφάλεια

Ακόμα για την εθνική ασφάλεια, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να παρακολουθεί τους πολίτες τους προκειμένου να εντοπίσει πιθανές απειλές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αστάθεια στην εθνική τους ασφάλεια. Ενώ αυτός ο σκοπός φαίνεται να είναι ευγενής, θέτει όλους τους πολίτες στο ίδιο μέρος και θεωρεί καθέναν από αυτούς ως πιθανές απειλές για τη χώρα τους. Ίσως είναι καλό εάν η κυβέρνηση παρακολουθεί μόνο τη διαδικτυακή δραστηριότητα των κακών ανθρώπων, αλλά στην πραγματικότητα, όλοι οι πολίτες θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνοι όπως οι κακοί άνθρωποι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υπηρεσίες VPN προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ελευθερία του Διαδικτύου και να δώσουν στους χρήστες τα βασικά τους δικαιώματα στη διαδικτυακή τους δραστηριότητα. Με την κάλυψη της διεύθυνσης IP τους και την ανώνυμη περιήγησή τους, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν απεριόριστο Διαδίκτυο και να εξερευνήσουν το Διαδίκτυο ελεύθερα.

3. Να διατηρήσει ανέπαφη την εξουσία τους

Ορισμένες χώρες έχουν μια αυστηρή κυβέρνηση που απαιτεί από τους πολίτες τους να ακολουθούν κάθε κανόνα τους. Κάποιος που προσπαθεί να επαναστατήσει και να εκφράσει τη διαφωνία του θα συλληφθεί αμέσως και θα τεθεί υπό κράτηση. Για αυτές τις κυβερνήσεις, ο απόλυτος έλεγχος της διαδικτυακής κίνησης στη χώρα τους είναι πολύ σημαντικός για να διατηρηθεί η αρχή τους ανέπαφη. Χωρίς τους περιοριστικούς κανόνες, φοβούνται ότι οι πολίτες θα αψηφούν τη δική τους κυβέρνηση και, επομένως, τη δική τους χώρα.

Η σύνδεση VPN μπορεί να παρακάμψει όλους αυτούς τους περιορισμούς, εκχωρώντας σας νέες διευθύνσεις IP που ανήκουν σε χώρες που δεν έχουν καθόλου κανόνες περιορισμού διαδικτύου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο, καθώς περιηγείστε στο Διαδίκτυο με τη διεύθυνση IP που ανήκει σε άλλες χώρες.

4. Για την αποτροπή διάφορων διαδικτυακών παράνομων δραστηριοτήτων

Η παράνομη κοινή χρήση αρχείων, για παράδειγμα, είναι μία από τις πολλές παράνομες δραστηριότητες που η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποτρέψει στη χώρα τους. Με τη φύση του Διαδικτύου, με τις περιοχές χωρίς σύνορα και το απεριόριστο δυναμικό της, η παράνομη κοινή χρήση αρχείων έχει γίνει ανεξέλεγκτη, και ακόμη και οι μέσες άνθρωποι διαπράττουν αυτές τις παράνομες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους συνεδριών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να παρακολουθεί κάθε πολίτη, έτσι ώστε να μπορούν να αποτρέψουν αυτό να συμβεί.

Το VPN, από την άλλη πλευρά, δεν ενθαρρύνει την παράνομη διαδικτυακή δραστηριότητα, αλλά οι χρήστες έχουν τα δικαιώματά τους να εξερευνήσουν διάφορα πράγματα που έχει να προσφέρει το Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκπομπές που είναι διαθέσιμες μόνο σε άλλες χώρες, χωρίς να καταφεύγουν στην πειρατεία, για παράδειγμα. Μπορούν επίσης να πληρώσουν για συνδρομητικές υπηρεσίες που προσφέρονται μόνο σε άλλες χώρες χωρίς να χρειάζεται να ζουν εκεί. Η σύνδεση VPN μπορεί να το κάνει αυτό παρακάμπτοντας τον περιορισμό περιοχής στο Διαδίκτυο.

5. Να γνωρίζει καλύτερα για κάθε πολίτη

Γνωρίζοντας καλύτερα για κάθε πολίτη, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θέλει να γνωρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις λεπτομερείς πληροφορίες για τα θέματα τους. Θέλουν να γνωρίζουν τις συνήθειες περιήγησής τους, τι κάνουν σήμερα στο διαδίκτυο, την τοποθεσία τους σήμερα, πώς επικοινωνούν με άλλους, ποια προϊόντα αγοράζουν σήμερα και ούτω καθεξής. Ως καλός πολίτης, δεν είναι πρόβλημα εάν η κυβέρνησή σας ζητά ορισμένα σημαντικά δεδομένα από εσάς. Ωστόσο, εάν ζητούν ευαίσθητα δεδομένα από εσάς χωρίς την άδειά σας ή χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή μέθοδο παρακολούθησης που παραβιάζει τα βασικά σας δικαιώματα απορρήτου, είναι παράλογο να επιτρέψετε σε εσάς να το κάνουν αυτό.

Γι ‘αυτό το VPN είναι σημαντικό, καθώς μπορεί να διατηρήσει τη δραστηριότητα περιήγησής σας ιδιωτική, ανεξάρτητα από τις συσκευές που χρησιμοποιείτε. Κρυπτογραφεί όλη την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο και κρύβει τη μετάδοση δεδομένων μακριά από την κυβέρνηση και τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση παρακολουθεί τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα και πώς το VPN μπορεί να την αποτρέψει. Εάν η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει σημαντικά δεδομένα από εσάς χωρίς την άδειά σας και παραβιάζοντας τα βασικά διαδικτυακά σας δικαιώματα ασφάλειας και απορρήτου, τότε έχετε τα δικαιώματα να τα εμποδίσετε να το κάνουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το VPN απαιτείται για να σας προστατεύει από μη εξουσιοδοτημένη παρακολούθηση από διάφορα τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης.