Πώς η απόκρυψη της πραγματικής τοποθεσίας σας με VPN θα ωφελήσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας στο διαδίκτυο

Το καλό με το VPN είναι ότι μπορεί να σας δώσει το απόλυτο απόρρητο και την ανωνυμία όποτε θέλετε. Εάν θέλετε να είστε ανώνυμοι στο διαδίκτυο, απλώς ενεργοποιείτε την εικονική ιδιωτική σύνδεση. Εάν δεν το κάνετε, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε αμέσως και θα περιηγηθείτε κανονικά στο Διαδίκτυο. Ένα από τα χαρακτηριστικά της σύνδεσης VPN είναι ότι μπορεί να κρύψει την πραγματική τοποθεσία σας αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP και DNS. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο σαν να βρίσκεστε από κάπου αλλού, γεγονός που κάνει οποιονδήποτε ιχνηλάτη τρίτου μέρους να έχει προβλήματα εντοπισμού ή παρακολούθησης της δραστηριότητάς σας.


Με την εικονική ιδιωτική σύνδεση, διατηρείτε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα ασφαλή και ιδιωτική. Δείτε πώς η απόκρυψη της πραγματικής σας τοποθεσίας με VPN θα ωφελήσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας στο διαδίκτυο:

1. Τα αδίστακτα τρίτα μέρη δεν μπορούν να καθορίσουν την πραγματική τοποθεσία σας

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ιδιωτικό σας απόρρητο. Όταν περιηγείστε στο Διαδίκτυο, υπάρχουν πιθανότητες ότι ορισμένα τρίτα μέρη προσπαθούν να εντοπίσουν την τοποθεσία σας για διάφορους σκοπούς. Ωστόσο, οι αδίστακτοι τρίτοι ενδέχεται να θέλουν να παρακολουθούν την τοποθεσία σας για ιδιαίτερα κακούς σκοπούς, όπως η κλοπή της πραγματικής σας ταυτότητας. Επομένως, όταν χρησιμοποιείτε το VPN και αποκρύπτετε την πραγματική σας τοποθεσία, θα είστε σε θέση να διατηρήσετε την πραγματική σας ταυτότητα ασφαλή από τυχόν αδίστακτους τρίτους που ενδέχεται να θέλουν να το κλέψουν..

2. Μόνο εγκεκριμένες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία GPS

Όταν χρησιμοποιείτε την κανονική σύνδεση στην κινητή συσκευή σας, η δυνατότητα GPS και η πραγματική τοποθεσία σας θα έχουν πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό εάν ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές χρησιμοποιούν την πραγματική σας τοποθεσία για κακούς σκοπούς, όπως η παρακολούθηση της διαδικτυακής σας συνήθειας ή ακόμη και της πραγματικής σας δραστηριότητας. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε το VPN, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πραγματική τοποθεσία σας και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία GPS μόνο για τις εφαρμογές που εμπιστεύεστε, όπως εφαρμογές πλοήγησης.

3. Αποτρέψτε την εμφάνιση κακόβουλων διαφημίσεων

Όχι μόνο το VPN θα σας προστατεύσει από τυχόν αδίστακτα τρίτα μέρη που προσπαθούν να κατασκοπεύσουν την καθημερινή σας δραστηριότητα – είτε online είτε εκτός σύνδεσης – με τη βοήθεια της δυνατότητας GPS, θα αποτρέψει επίσης την εμφάνιση κακόβουλων διαφημίσεων που είναι απευθύνεται ειδικά για εσάς. Μερικές φορές, υπάρχουν εφαρμογές, λογισμικό ή ιστότοποι που προσπαθούν να εγκαταστήσουν κακόβουλες διαφημίσεις στη συσκευή σας με βάση τα δεδομένα τοποθεσίας σας. Κρύβοντας την πραγματική σας τοποθεσία χρησιμοποιώντας VPN, θα μπορείτε να αποτρέψετε αυτό να συμβεί και να διατηρήσετε την περιήγησή σας όσο το δυνατόν πιο ιδιωτική.

4. Οι αδίστακτοι τρίτοι δεν μπορούν να κατασκοπεύσουν τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα

Η κυβέρνηση, οι αδίστακτοι τρίτοι, οι καταδιώκτες ή ακόμη και οι πραγματικοί εγκληματίες μπορούν εύκολα να κατασκοπεύουν αυτό που κάνετε σε καθημερινή βάση. Απλώς παρατηρώντας την κίνηση της τοποθεσίας σας, μπορούν να κατασκοπεύσουν τις δραστηριότητές σας, να αποκαλύψουν την προσωπικότητά σας, να σχεδιάσουν τις πληροφορίες σας και ούτω καθεξής. Στο τέλος, δεν θα αισθάνεστε πλέον ασφαλείς γιατί αισθάνεστε σαν να παρακολουθείτε κάθε κίνηση που κάνετε. Είτε πηγαίνετε για ψώνια στα τοπικά καταστήματα σήμερα, πηγαίνετε στην τράπεζα, μείνετε στο σπίτι και κάνετε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, μπορείτε να το διατηρήσετε ιδιωτικό μόνο για εσάς, απλώς κρύβοντας την πραγματική σας τοποθεσία χρησιμοποιώντας τη σύνδεση VPN.

5. Κρατήστε την online δραστηριότητά σας ιδιωτική όποτε θέλετε

Η απόκρυψη της πραγματικής σας τοποθεσίας χρησιμοποιώντας την ιδιωτική σύνδεση θα διασφαλίσει ότι η πραγματική σας ταυτότητα, η τοποθεσία και άλλα προσωπικά στοιχεία θα παραμείνουν κρυμμένα από οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσάς. Κανείς δεν μπορεί να κατασκοπεύει τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα, παρατηρώντας τα μέρη που έχετε επισκεφτεί και κλέβει την ταυτότητά σας. Δεδομένου ότι η σύνδεση VPN θα κρατήσει κρυφή τη διεύθυνση IP σας και θα την αποκρύψει με μια ιδιωτική διεύθυνση IP, θα είστε σε θέση να προστατεύσετε τις συσκευές σας από οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής από κάποιους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Το καλύτερο από όλα, είναι ευέλικτο. Ορισμένες υπηρεσίες VPN ενδέχεται να προσφέρουν ακόμη και τη δυνατότητα ενεργοποίησης του συστήματος GPS για αξιόπιστες εφαρμογές διατηρώντας ταυτόχρονα τη σύνδεσή σας ιδιωτική.

Έτσι, η απόκρυψη της πραγματικής σας τοποθεσίας με VPN θα ωφελήσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας στο διαδίκτυο. Όχι μόνο θα μπορείτε να αποκρύψετε την πραγματική σας τοποθεσία με VPN, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την online δραστηριότητά σας ιδιωτική και ανώνυμη. Σε συνδυασμό με καλές εφαρμογές ή λογισμικό προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η συσκευή σας, το σύστημα και η σύνδεση δικτύου σας θα είναι απαλλαγμένα από εισβολείς και κατασκόπους.