Γιατί το φιλτράρισμα Διαδικτύου δεν είναι απαραίτητο και γιατί πρέπει να ξεκινήσετε την κατάργηση αποκλεισμού ιστότοπων τώρα

Η συζήτηση για το φιλτράρισμα του Διαδικτύου μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να περιορίσουν τους χρήστες του Διαδικτύου από το να απολαμβάνουν ελεύθερα το δίκτυο. Θέλουν να αποκλείσουν και να λογοκρίνουν πολλούς ιστότοπους και να χρεώσουν περισσότερα για την πρόσβαση σε ορισμένους ιστότοπους. Το φιλτράρισμα Διαδικτύου είναι παντού γύρω μας και οι κυβερνήσεις του κόσμου έχουν τη δική τους έκδοση ή κανόνες καθαρού φιλτραρίσματος. Κατά κάποιο τρόπο, με τέτοιους κανόνες φιλτραρίσματος, κάθε κυβέρνηση θέλει να ελέγχει τους χρήστες της στη διαδικτυακή τους δραστηριότητα.


Ενώ το φιλτράρισμα στο Διαδίκτυο δεν είναι 100% κακό για τους χρήστες, καθώς δίνει πολλά οφέλη για αυτούς, μπορεί να μην είναι καθόλου απαραίτητο. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους λόγω του αποκλεισμού αυτών των ιστότοπων από την κυβέρνηση ή τον ISP, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε τώρα. Με ένα VPN ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, το καθαρό φιλτράρισμα δεν έχει καθόλου νόημα. Μπορείτε να απολαύσετε το Διαδίκτυο ελεύθερα χωρίς περιορισμούς απλώς ενεργοποιώντας τη σύνδεση VPN. Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους το φιλτράρισμα στο Διαδίκτυο δεν είναι απαραίτητο και γιατί πρέπει να ξεκινήσετε την κατάργηση αποκλεισμού ιστότοπων τώρα:

1. Οι χρήστες έχουν τα δικαιώματα να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ανοιχτά και ελεύθερα

Ναι, στην πραγματικότητα, έχετε τα δικαιώματα ενός ανοιχτού και δωρεάν διαδικτύου. Περιορίζοντας το Διαδίκτυο με κάποιο είδος συνόρων, αυτοί που κάνουν αυτούς τους περιορισμούς στερούν πραγματικά τα δικαιώματά σας ως χρήστες του Διαδικτύου. Στην Κίνα, για παράδειγμα, υπάρχει κάτι που ονομάζεται το μεγάλο τείχος προστασίας της Κίνας, που είναι βασικά ο τρόπος με τον οποίο η κινεζική κυβέρνηση λέει στους πολίτες ότι δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση στο Διαδίκτυο πέρα ​​από το μεγάλο τείχος προστασίας, που σημαίνει ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στους ιστότοπους που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση. Από τη μία πλευρά, οι κανόνες υπάρχουν για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της χώρας, αλλά από την άλλη πλευρά, χρησιμεύει ως φυλακή που δεν επιτρέπει στους πολίτες να εξερευνούν ελεύθερα τον διαδικτυακό κόσμο. Αυτό είναι το παράδειγμα της υπόθεσης όπου παραβιάζονται τα δικαιώματα απορρήτου και ασφάλειας στο διαδίκτυο των χρηστών.

2. Αντιμετωπίζει τους χρήστες του Διαδικτύου σαν τα μικρά παιδιά

Όταν ρίξετε μια ματιά στη λίστα λογοκριμένων ή αποκλεισμένων ιστότοπων, οι περισσότεροι από αυτούς αποτελούνται από ιστότοπους που δεν είναι κατάλληλοι για ανηλίκους για επίσκεψη. Όμως, δεδομένου ότι το σύστημα φιλτραρίσματος επηρεάζει ολόκληρη τη χώρα, αυτό σημαίνει ότι όσοι κάνουν αυτό το σύστημα φιλτραρίσματος αντιμετωπίζουν τους χρήστες του Διαδικτύου σαν μικρά παιδιά, στους οποίους δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε τέτοιου είδους «ακατάλληλους» ιστότοπους. Θα ήταν καλύτερο εάν το σύστημα φιλτραρίσματος λειτουργεί μόνο για τον αποκλεισμό ιστότοπων που ενδεχομένως να είναι επιβλαβείς για τους χρήστες, όπως το ηλεκτρονικό ψάρεμα και οι ψευδείς ιστότοποι. Όμως, στην πραγματικότητα, οι κυβερνήσεις αποκλείουν τυχόν ιστότοπους που θεωρούν ότι δεν είναι κατάλληλοι για να επισκεφθούν ορισμένοι χρήστες, ο οποίος αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλους τους χρήστες του Διαδικτύου όπως τα μικρά παιδιά.

3. Αντιμετωπίζει τους χρήστες σαν πιθανούς εγκληματίες ή προβλήματα

Σε πολλές περιπτώσεις, οι κυβερνήσεις δημιουργούν το σύστημα φιλτραρίσματος για να προστατεύσουν τη χώρα από τυχόν επιβλαβείς επιθέσεις. Οι χρήστες αποκλείονται από την πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αντίθετοι με την κυβερνητική προπαγάνδα ή την ιδεολογία. Έχουν τη λογική ότι εάν οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε τέτοιες ιστοσελίδες, ενδέχεται να γίνουν δυνητικά επικίνδυνοι για την κυβέρνηση. Τι γίνεται με τη χρήση τέτοιων πληροφοριών μόνο για λόγους εκπαίδευσης ή μάθησης; Με αυτή τη λογική, το σύστημα φιλτραρίσματος Διαδικτύου αντιμετωπίζει τους μέσους χρήστες του Διαδικτύου ως πιθανούς εγκληματίες ή ταραχοποιούς, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα. Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ενισχύσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αντί να αποκλείει κάποιους άσχετους ιστότοπους.

4. Οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να κάνουν το σύστημα φιλτραρίσματος ούτως ή άλλως

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το φιλτράρισμα στο Διαδίκτυο είναι ένα είδος περιττού και άχρηστου είναι ότι οι χρήστες θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να παρακάμψουν ένα τέτοιο σύστημα φιλτραρίσματος. Φυσικά, οι άνθρωποι είναι περίεργοι. Οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν γιατί αποκλείονται ορισμένοι ιστότοποι και γιατί πρέπει να εμποδίζονται από την πρόσβαση σε τέτοιες ιστοσελίδες. Για παράδειγμα, το YouTube, ο κορυφαίος ιστότοπος ροής στον κόσμο, έχει αποκλειστεί σε ορισμένες χώρες. Φυσικά, οι άνθρωποι θα ήθελαν να γνωρίζουν τι είναι αυτός ο ιστότοπος και γιατί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν, ενώ τα άλλα άτομα σε άλλες χώρες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Έτσι, θα χρησιμοποιούν το VPN για να παρακάμψουν το σύστημα φιλτραρίσματος και να απελευθερωθούν από τέτοιους περιορισμούς στο Διαδίκτυο.

5. Η εκπαίδευση για την ασφάλεια και το απόρρητο στο Διαδίκτυο είναι αυτό που έχει σημασία

Αντί να σκεφτόμαστε ποιοι ιστότοποι πρέπει να αποκλείονται ή να λογοκρίνονται, θα ήταν καλύτερο για την κυβέρνηση να σκεφτεί πώς να εκπαιδεύσει τις μάζες για την ασφάλεια και το απόρρητο στο διαδίκτυο. Επίσης, δώστε στους γονείς την εκπαίδευση σχετικά με τη σημασία του γονικού ελέγχου στην ψηφιακή εποχή. Το σύστημα φιλτραρίσματος δεν θα κάνει πολλά αν οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να παραμένουν ασφαλείς και ιδιωτικοί στο διαδίκτυο. Η εκπαίδευση είναι αυτό που έχει σημασία γιατί θα δώσει στους πολίτες ή στους χρήστες του διαδικτύου τις απαραίτητες γνώσεις για να παραμείνουν ασφαλείς στο Διαδίκτυο. Αντί να είναι παρανοϊκή από πιθανές επικίνδυνες συμπεριφορές που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ελευθερίας του Διαδικτύου, η κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηρίξει μια τέτοια ελευθερία στο Διαδίκτυο δίνοντας στους πολίτες την πλήρη εκπαίδευση για να παραμείνουν ασφαλείς στο Διαδίκτυο.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους το φιλτράρισμα στο Διαδίκτυο δεν είναι απαραίτητο και γιατί θα πρέπει να ξεκινήσετε την κατάργηση αποκλεισμού ιστότοπων τώρα. Εάν ζείτε σύμφωνα με τους περιοριστικούς νόμους του Διαδικτύου στη χώρα σας, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτούς τους περιορισμούς χρησιμοποιώντας μια premium υπηρεσία VPN. Θα σας δώσει πίσω την ελευθερία σας στο διαδίκτυο. Λοιπόν, ξεκινήστε την κατάργηση αποκλεισμού ιστότοπων σήμερα. Αλλά, θυμηθείτε να είστε πάντα υπεύθυνοι χρήστες του Διαδικτύου.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map