Γιατί πρέπει να αγοράσετε πράγματα μέσω Διαδικτύου χρησιμοποιώντας ιδιωτική σύνδεση

Οι διαδικτυακές αγορές έχουν γίνει μια μεγάλη τάση σήμερα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου αντί να πηγαίνουν στα τοπικά πολυκαταστήματα. Επιπλέον, με τις πολλές προσφορές και εκπτώσεις που παρέχονται από διάφορους διαδικτυακούς εμπόρους, δυσκολεύεται ο κόσμος να αντισταθεί στην τοποθέτηση των στοιχείων της πιστωτικής του κάρτας για να αγοράσει αυτά τα πράγματα στο διαδίκτυο. Είναι βολικό, εύκολο και γρήγορο. Δεν χρειάζεται να ανεβείτε σε μια ουρά για να πάρετε κάποια έκπτωση για να επιστρέψετε στο σπίτι. Επιπλέον, τα πράγματα παραδίδονται στο σπίτι σας σε λίγες μέρες, οπότε απλά πρέπει να καθίσετε και να χαλαρώσετε.


Όσο βολικό και αν είναι οι διαδικτυακές αγορές, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τοποθετείτε τις προσωπικές σας πληροφορίες στο διαδίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να κρυπτογραφείτε πάντα τη σύνδεσή σας όταν κάνετε οικονομικές συναλλαγές για να αποφύγετε τυχόν διαδικτυακές απειλές που μπορεί να κρύβονται πίσω σας. Η χρήση ιδιωτικής σύνδεσης είναι το νέο πρότυπο για να κάνετε τις διαδικτυακές σας αγορές πιο ασφαλείς. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγοράζετε πράγματα στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας μια ιδιωτική σύνδεση:

1. Κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί τα οικονομικά σας δεδομένα

Όταν η σύνδεσή σας δεν είναι κρυπτογραφημένη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ορισμένα τρίτα μέρη να παρακολουθούν τα οικονομικά σας δεδομένα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε τα δημόσια δίκτυα όταν κάνετε τις οικονομικές σας συναλλαγές. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος σε παρακολουθεί. Η σύνδεση VPN μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κρυπτογράφηση όλων των μεταδόσεων δεδομένων που εκτελείτε κατά τη διάρκεια των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων οικονομικών δεδομένων σας. Με την ιδιωτική σύνδεση ενεργή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί τα οικονομικά σας δεδομένα και θα παραμείνει ασφαλής για εσάς.

2. Δεν διακινδυνεύετε να διαρρεύσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας σε μη εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη

Εάν αγοράζετε πράγματα από διαδικτυακά καταστήματα, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας θα αποθηκεύονται σε διακομιστές τρίτων που είναι πάντα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι αδίστακτοι τρίτοι ενδέχεται να είναι σε θέση να χαράξουν αυτούς τους διακομιστές και να κλέψουν τα οικονομικά σας δεδομένα εάν η ασφάλεια του διακομιστή δεν είναι αρκετά καλή. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα, καθώς οι περισσότεροι χρηματοοικονομικοί διακομιστές είναι κρυπτογραφημένοι με το πιο πρόσφατο και πιο ενημερωμένο σύστημα κρυπτογράφησης που είναι διαθέσιμο. Αυτό που πρέπει να ανησυχείτε είναι η ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών κατά τη διαδικασία διαβίβασης δεδομένων. Εάν τοποθετείτε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας χρησιμοποιώντας μια μη κρυπτογραφημένη σύνδεση, τότε ενδέχεται να διακινδυνεύσετε να διαρρεύσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες στους χάκερ, οι οποίοι μπορούν να αναχαιτίσουν τη σύνδεσή σας ανά πάσα στιγμή. Με το VPN, δεν θα συμβεί, καθώς η σύνδεσή σας είναι κρυπτογραφημένη με ασφάλεια, δημιουργώντας ένα τυφλό σημείο για εκείνους τους χάκερ που τους εμποδίζουν να ρίξουν μια ματιά στα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

3. Προστατέψτε τις οικονομικές σας συναλλαγές κατά τη χρήση δημόσιων δικτύων

Είναι πολύ επικίνδυνο να κάνετε χρηματοοικονομικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας τα δημόσια δίκτυα, ειδικά τα μη κρυπτογραφημένα δημόσια δίκτυα. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά άτομα που χρησιμοποιούν δημόσια δίκτυα για διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές και αγορές, τα οποία ενδέχεται να θέσουν πραγματικά τα οικονομικά τους δεδομένα σε κίνδυνο. Τα δημόσια δίκτυα συνήθως δεν διαθέτουν ισχυρό σύστημα κρυπτογράφησης και οι εισβολείς μπορούν εύκολα να μολύνουν αυτόν τον τύπο δικτύου χωρίς να εντοπιστούν. Εάν χρησιμοποιείτε το δημόσιο δίκτυο για την πραγματοποίηση οικονομικών συναλλαγών, είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια των ευαίσθητων πληροφοριών σας. Με τη χρήση VPN, δεν έχει σημασία τι είδους δίκτυο χρησιμοποιείτε. Θα προστατεύεται πάντα, καθώς η σύνδεση VPN θα κρυπτογραφεί το δίκτυό σας, καθώς και όλες τις μεταδόσεις δεδομένων σε αυτό.

4. Αποτρέψτε τον κίνδυνο κάρτας και κλοπής ταυτότητας

Χρησιμοποιώντας το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, μπορείτε να προστατευτείτε από διάφορους τύπους εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, όπως κάρτες και κλοπή ταυτότητας. Το Carding είναι ο τύπος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο όταν χάκερ ή τρίτα μη εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη κλέβουν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και τα χρησιμοποιούν για να ξεκινήσουν οικονομικές συναλλαγές χωρίς την άδειά σας. Από την άλλη πλευρά, η κλοπή ταυτότητας είναι ο τύπος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο όταν οι χάκερ χρησιμοποιούν την ταυτότητά σας για να εκτελέσουν κάποιες εγκληματικές δραστηριότητες. Ο κίνδυνος κλοπής και κλοπής ταυτότητας μπορεί να αποφευχθεί όταν χρησιμοποιείτε τη σύνδεση εικονικού δικτύου.

5. Αποτρέψτε τους χάκερ να σπάσουν τη σύνδεσή σας και να κλέψουν τα οικονομικά σας δεδομένα

Μερικές φορές, οι χάκερ πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ωμή δύναμη για να εισέλθουν στη σύνδεση δικτύου σας για να κλέψουν τα οικονομικά σας δεδομένα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνουν αυτό. Ο πρώτος τρόπος είναι να αναπτύξετε ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να κλέβει τα οικονομικά σας δεδομένα, όπως οικονομικά δούρειοι. Δεύτερον, θα μπορούσαν να προχωρήσουν με το χέρι, εισάγοντας χειροκίνητα τη σύνδεσή σας για να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στο σύστημά σας. Αυτοί οι τύποι απειλών μπορούν εύκολα να ξεκινήσουν από τους χάκερ, εάν έχετε αδύναμη ασφάλεια για το δίκτυό σας. Όμως, με το VPN, αυτές οι απειλές μπορούν να αποφευχθούν. Εγκαθιστώντας ένα VPN, οι εισβολείς δεν μπορούν να αναπτύξουν κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας και δεν μπορούν επίσης να εισέλθουν στο δίκτυό σας χρησιμοποιώντας ωμή βία.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγοράζετε πράγματα μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας ιδιωτική σύνδεση. Εάν δεν το έχετε κάνει, είναι καιρός να αλλάξετε την επικίνδυνη συνήθεια αγορών στο διαδίκτυο. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο για τη διεξαγωγή οποιωνδήποτε χρηματοοικονομικών συναλλαγών στο διαδίκτυο, καθώς θα σας παρέχει τη μέγιστη προστασία για τα οικονομικά σας δεδομένα.