Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης χωρίς να αφήσετε το ίχνος σας στο διαδίκτυο

Οι μηχανές αναζήτησης έχουν γίνει μέρος της ζωής όλων από τότε που το Διαδίκτυο γίνεται μια βασική τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση. Οποιεσδήποτε πληροφορίες θέλετε να βρείτε στο Διαδίκτυο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα τους και να πληκτρολογήσετε τα ερωτήματά σας στο πλαίσιο αναζήτησης. Στη συνέχεια, θα σας παραδώσει πολλούς συνδέσμους προς τις ιστοσελίδες που περιέχουν τις πληροφορίες που αναζητάτε. Είτε χρησιμοποιείτε το Google, το Bing ή άλλες υπηρεσίες, μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες που θέλετε στο Διαδίκτυο χάρη σε αυτές τις υπηρεσίες.


Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη χρήση αυτών των υπηρεσιών. Το πρόβλημα είναι ότι τα ερωτήματά σας και άλλα δεδομένα καταγράφονται από την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε. Τα δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την προβολή της προσωπικότητάς σας και την αποκάλυψη άλλων τύπων προσωπικών πληροφοριών που μπορεί να σας ανήκουν. Με άλλα λόγια, οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης είναι επικίνδυνες για το διαδικτυακό σας απόρρητο. Χρησιμοποιώντας αυτές τις υπηρεσίες, κινδυνεύετε να αφήσετε ίχνη για τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα, καθώς και να αποκαλύψετε την πραγματική σας ταυτότητα. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη χρήση της μηχανής αναζήτησης χωρίς να αφήσετε το ίχνος σας στο διαδίκτυο:

1. Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία ιδιωτικής μηχανής αναζήτησης

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Google και το Bing λειτουργούν από μεγάλες εταιρείες που ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών τους. Στην πραγματικότητα, είναι ο τρόπος που μπορούν να βγάλουν περισσότερα χρήματα για τις εταιρείες τους, επεκτείνοντας έτσι την επιχειρηματική τους αυτοκρατορία. Ωστόσο, υπάρχει ο τύπος εναλλακτικών υπηρεσιών που ονομάζεται υπηρεσία ιδιωτικών μηχανών αναζήτησης, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε πληροφορίες στο Διαδίκτυο χωρίς να αφήσετε κανένα ίχνος. Ονομάζεται επίσης μηχανή αναζήτησης απορρήτου και χρησιμοποιώντας αυτήν την υπηρεσία, μπορείτε να προστατεύσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο ενώ εκτελείτε διάφορες διαδικτυακές αναζητήσεις. Αυτή η υπηρεσία μπορεί να είναι διαθέσιμη για εσάς δωρεάν ή πληρωμένη ανάλογα με την εταιρεία που χρησιμοποιείτε.

2. Μην συνδεθείτε στον λογαριασμό σας κατά την εκτέλεση διαδικτυακών αναζητήσεων

Το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι δεν τροφοδοτείτε προσωπικά στοιχεία στην εταιρεία μηχανών αναζήτησης είναι να μην συνδεθείτε κατά την εύρεση πληροφοριών στο διαδίκτυο. Είτε χρησιμοποιείτε το Google, το Bing ή άλλες υπηρεσίες, μην συνδεθείτε στον λογαριασμό σας κατά την υποβολή των ερωτημάτων σας. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν είστε συνδεδεμένοι, τα ερωτήματά σας θα καταγράφονται από την υπηρεσία και η δραστηριότητα περιήγησής σας θα παρακολουθείται επίσης. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να το κάνετε αυτό.

3. Χρησιμοποιήστε την επέκταση προγράμματος περιήγησης αναζήτησης απορρήτου

Υπάρχουν ορισμένες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που θα σας βοηθήσουν να κάνετε όλες τις διαδικτυακές αναζητήσεις σας απαλλαγμένες από κάθε είδους παρακολούθηση. Χρησιμοποιώντας την επέκταση του προγράμματος περιήγησης αναζήτησης απορρήτου, θα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες με την αγαπημένη σας πλατφόρμα μηχανών αναζήτησης ιδιωτικά και να βρείτε τις πληροφορίες που θέλετε χωρίς να αφήσετε κανένα ίχνος στο διαδίκτυο. Αυτή η επέκταση λειτουργεί ανακατευθύνοντας την επισκεψιμότητά σας σε έναν ιδιωτικό διακομιστή που ανήκει στον προγραμματιστή επέκτασης, παρέχοντας έτσι το αποτέλεσμα αναζήτησης μέσω του ιδιωτικού διακομιστή. Χρησιμοποιώντας αυτήν την επέκταση, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι όλα τα ερωτήματα παραμένουν κρυμμένα από το σύστημα παρακολούθησης και παρακολούθησης της μηχανής αναζήτησης.

4. Χρησιμοποιήστε μια σύνδεση VPN

Μια σύνδεση VPN μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποκρύψετε τη δραστηριότητα αναζήτησης διατηρώντας την κίνηση του δικτύου σας κρυπτογραφημένη συνεχώς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μην συνδεθείτε στον λογαριασμό σας κατά την εκτέλεση της δραστηριότητας αναζήτησης. Ωστόσο, όταν αλλάζετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική σύνδεση, θα αποσυνδεθείτε αυτόματα από τον λογαριασμό σας επειδή θα συνδεθείτε σε έναν ιδιωτικό διακομιστή σε διαφορετική χώρα και οι μηχανές αναζήτησης θα θεωρήσουν τη διεύθυνση IP σας ως νέο χρήστη, ο οποίος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας ενώ χρησιμοποιείτε την υπηρεσία ιδιωτικής σύνδεσης.

5. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι ένας τύπος ιδιωτικού προγράμματος περιήγησης που κρυπτογραφεί αυτόματα όλες τις μεταδόσεις δεδομένων σας και αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης, θα μπορείτε να εισέλθετε στο δίκτυο Tor και να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας σε πολλούς διακομιστές σε αυτό το δίκτυο. Στην πραγματικότητα, η διεύθυνση IP σας είναι κρυμμένη πολύ καλά, επειδή η κίνηση δικτύου που χρησιμοποιείτε ανακατευθύνεται από διακομιστή σε διακομιστή πολλές φορές, γεγονός που αφαιρεί εντελώς τα διαδικτυακά σας ίχνη. Χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου, μπορείτε επίσης να αποκρύψετε τη δραστηριότητα αναζήτησής σας και να το κρατήσετε μακριά από το σύστημα παρακολούθησης της μηχανής αναζήτησης.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές για τη χρήση της μηχανής αναζήτησης χωρίς να αφήσετε το ίχνος σας στο διαδίκτυο. Αφαιρώντας τα ίχνη της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο αναζήτησης, θα μπορείτε να αποτρέψετε οποιονδήποτε τύπο παρακολούθησης ή παρακολούθησης που εφαρμόζεται από την εταιρεία μηχανών αναζήτησης για την προβολή των χρηστών τους βάσει των ερωτημάτων τους.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map