Πώς να αποτρέψετε τον ISP σας από την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο

Οποιοσδήποτε πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου ή ISP στον οποίο έχετε εγγραφεί αυτήν τη στιγμή, θα πρέπει να γνωρίζετε ένα απλό πράγμα για αυτό. Ο ISP θα καταγράφει ή θα παρακολουθεί πάντα τη δραστηριότητα περιήγησής σας από προεπιλογή. Είναι στο σύστημά τους και έτσι δημιουργείται η τεχνολογία. Με αυτήν την παρακολούθηση δραστηριότητας προγράμματος περιήγησης, μπορούν να γνωρίζουν οποιουσδήποτε ιστότοπους στους οποίους έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο και συλλέγουν αυτά τα δεδομένα ως μέρος της πολιτικής απορρήτου τους. Στη συνέχεια, στο μέλλον, μπορούν επίσης να πουλήσουν τα δεδομένα σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο τρίτο μέρος ή μπορούν να αποκαλύψουν τα δεδομένα στην κυβέρνηση όταν είναι απαραίτητο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ο κυβερνητικός κανόνας ουδετερότητας αφαιρείται από την κυβέρνηση. Περισσότερη δύναμη στον ISP.


Το ανησυχητικό πράγμα σχετικά με αυτήν την τυπική πρακτική ISP είναι ότι πρέπει να τροφοδοτήσετε τον ISP σας με τα δεδομένα δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο, ακόμη και αν δεν το θέλετε. Δηλαδή, εκτός εάν χρησιμοποιείτε σύνδεση VPN με την οποία κρυπτογραφείτε όλες τις μεταδόσεις δεδομένων, καθιστώντας τον ISP σας ανίκανο να διαβάσει καμία από τις δραστηριότητες περιήγησής σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να αποτρέψετε τον ISP από την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο:

1. Χρησιμοποιήστε μια πλήρη διαδικτυακή ανωνυμία

Εάν δεν χρησιμοποιείτε κανένα εργαλείο για να αποκρύψετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο, τότε όχι μόνο ο πάροχος υπηρεσιών σας, άλλα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη θα καταφέρουν επίσης να καταγράψουν κάθε κίνηση σας ενώ είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, οι διαφημιζόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από εσάς και να τα χρησιμοποιήσουν για να εμφανίσουν διάφορους τύπους διαφημίσεων που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Φυσικά, δεν το ζητάτε, αλλά το κάνουν. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό για εσάς να είστε εντελώς ανώνυμοι στο διαδίκτυο και να κρυπτογραφείτε συνεχώς την επισκεψιμότητά σας στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, ο ISP σας δεν μπορεί να δει την κρυπτογραφημένη επισκεψιμότητά σας. Επομένως, ο ISP δεν μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας.

2. Διατηρήστε κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε για να χρησιμοποιήσετε το πρωτόκολλο HTTPS

Υπάρχουν μερικές χρήσιμες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που θα μετατρέψουν οποιονδήποτε ιστότοπο που επισκέπτεστε σε ασφαλή ιστότοπο. Με άλλα λόγια, οποιαδήποτε σελίδα HTTP που επισκέπτεστε στο Διαδίκτυο θα μετατραπεί αυτόματα σε HTTPS κατά την περιήγησή τους. Έτσι, θα χρησιμοποιείτε πάντα το πρωτόκολλο HTTPS κατά την πρόσβαση σε οποιονδήποτε ιστότοπο στο διαδίκτυο. Υπάρχουν δύο βασικά οφέλη όταν το κάνετε αυτό. Το πρώτο είναι ότι χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο HTTPS, η κίνηση κρυπτογραφείται αυτόματα ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε VPN ή όχι. Το δεύτερο είναι ότι, δεδομένου ότι η κίνηση είναι κρυπτογραφημένη, ο ISP σας ή οι ιστότοποι τρίτων δεν μπορούν να παρακολουθούν καθόλου τη συνήθεια περιήγησής σας.

3. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το VPN χωρίς την πολιτική μη καταγραφής

Το VPN που χρησιμοποιείτε επίσης έχει μεγαλύτερη σημασία. Φυσικά, υπάρχουν πολλές αρετές που μπορεί να σας προσφέρει το VPN όσον αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια. Ωστόσο, ο αυξανόμενος αριθμός δωρεάν υπηρεσιών δείχνει ότι πρέπει να είστε πιο επιλεκτικοί στην επιλογή της υπηρεσίας VPN. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί πάροχοι VPN που καταγράφουν τους χρήστες τους χωρίς την άδειά τους. Είναι το ίδιο με τον ISP που παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία τέτοιων κακών παρόχων VPN, ενδέχεται να μπορείτε να αποκρύψετε τη δραστηριότητα περιήγησής σας από τον ISP, αλλά δεν μπορείτε να την αποκρύψετε από τον πάροχο VPN. Επομένως, πρέπει να επιλέξετε τον πάροχο VPN που δεν καταγράφει καθόλου τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις που ίσως θέλετε να δείτε.

ΠροϊόνΓιαΤιμολόγηση απόΔικτυακός τόποςΔιαβάστε περισσότερα

Πιο ανταποκρινόμενη υποστήριξη2,99 $ / μήναΕπισκέψου την ιστοσελίδαΔιαβάστε την κριτική

Συνολικά καλύτερα6,67 $ / μήναΕπισκέψου την ιστοσελίδαΔιαβάστε την κριτική

Για καλύτερη ασφάλεια4,65 $ / μήναΕπισκέψου την ιστοσελίδαΔιαβάστε την κριτική

Για υψηλότερο απόρρητο8,95 € / ΜήναςΕπισκέψου την ιστοσελίδαΔιαβάστε την κριτική

Καλύτερο δίκτυο διακομιστών2,88 $ / μήναΕπισκέψου την ιστοσελίδαΔιαβάστε την κριτική

4. Χρησιμοποιήστε το Tor ή άλλα προγράμματα περιήγησης απορρήτου

Υπάρχουν ορισμένα προγράμματα περιήγησης απορρήτου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, με το πιο δημοφιλές να είναι το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor χρησιμοποιεί πολλούς ιδιωτικούς διακομιστές για την κρυπτογράφηση της κίνησής σας, που ονομάζονται ρελέ, έτσι ώστε κάθε ιστότοπος που επισκέπτεστε να μην μπορεί να παρακολουθεί κανείς. Υπάρχουν επίσης μερικά άλλα προγράμματα περιήγησης απορρήτου που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για επιτραπέζιους υπολογιστές είτε για φορητές συσκευές. Χρησιμοποιώντας αυτά τα προγράμματα περιήγησης, είναι εγγυημένο ότι η μετάδοση δεδομένων ιστού σας είναι ασφαλής και ιδιωτική και ο ISP σας δεν μπορεί να το παρακολουθεί καθόλου.

5. Διατηρήστε το VPN σας ενεργό σε όλες τις συσκευές

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την δραστηριότητα περιήγησής σας ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα Διαδικτύου ασφαλή και ιδιωτική όλη την ώρα, χωρίς να παρακολουθείτε τον ISP σας, τότε πρέπει να διατηρήσετε το VPN σας ενεργό σε όλες τις συσκευές που έχετε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και το δρομολογητή σας. Επίσης, φροντίστε να ρυθμίσετε το VPN να ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που ενεργοποιείτε τη συσκευή σας. Χωρίς να το κάνετε αυτό, ενδέχεται να διαρρεύσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες περιήγησης στον ISP σας κατά καιρούς. Λοιπόν, είναι καλύτερο να το λάβετε υπόψη.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές για να αποτρέψετε τον ISP σας από την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορείτε να είστε μυστικοί κάθε φορά που συνδέεστε στο Διαδίκτυο, χωρίς κανείς να μπορεί να σας παρακολουθεί ή να σας παρακολουθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Όχι μόνο για τον ISP σας, αλλά και για την κυβέρνηση, τους χάκερ, τους διαφημιστές και τις εταιρείες.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map