Κατανόηση IPv6 και διαρροή DNS

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη διεύθυνση IP που ανήκει στην τεχνολογία IPv4, η οποία έχει γίνει αρκετά παλιά καθώς έχουμε όλο και περισσότερες συσκευές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τεχνολογία IPv6 εισάγεται αυτή τη στιγμή, αν και το χαμηλό ποσοστό υιοθέτησης αυτής της τεχνολογίας καθιστά πολύ αργή την πρόσβαση στο mainstream. Ο ISP σας είναι αυτός που εκχωρεί τη διεύθυνση IP του δικτύου σας και, ως εκ τούτου, εναπόκειται πρωτίστως στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας εάν θα παρέχει την τεχνολογία IPv4 ή IPv6.


Ενώ το IPv6 είναι η νεότερη τεχνολογία που σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε περισσότερες διευθύνσεις IP για περισσότερες συσκευές στο Διαδίκτυο, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία στο δικό τους δίκτυο διαδικτύου για διάφορους λόγους. Λόγω αυτής της βραδείας υιοθέτησης της τεχνολογίας IPv6, διατρέχετε τον κίνδυνο διαρροής της διεύθυνσης IP σας, καθώς και της διεύθυνσης DNS όταν χρησιμοποιείτε σύνδεση VPN. Γιατί? Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κατανοήσετε σχετικά με τη διαρροή IPv6 και DNS:

1. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN αγνοούν τα αιτήματα IPv6

Επομένως, παρόλο που ο ISP σας παρέχει τη διεύθυνση IP που έχει εκχωρηθεί από την ομάδα IPv6, δεν ισχύει πάντοτε με την υπηρεσία VPN που χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν ακόμη πολλοί πάροχοι VPN που αγνοούν τα αιτήματα από το Πρωτόκολλο Internet v6, πράγμα που σημαίνει ότι η διεύθυνση IP σας που έχει εκχωρηθεί από την ομάδα IPv6 δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν χρησιμοποιείτε το ιδιωτικό δίκτυο. Η υπηρεσία VPN θα αναγνωρίσει αντ ‘αυτού τα αιτήματά σας ως αιτήματα IPv4, πράγμα που σημαίνει ότι αναγνωρίζει μόνο τις συσκευές σας με τη διεύθυνση IP που έχει εκχωρηθεί από την ομάδα IPv4. Αυτός ο τύπος εσφαλμένης διαμόρφωσης μεταξύ της υπηρεσίας VPN και του ISP είναι αυτό που συνήθως προκαλεί διαρροή DNS ή IP.

2. Η τεχνολογία IPv6 πρέπει να υιοθετηθεί εξ ολοκλήρου προκειμένου να σας προσφέρει πραγματική προστασία της ιδιωτικής ζωής

Δεδομένου ότι η τεχνολογία Internet Protocol v6 είναι ακόμα αρκετά νέα και το ποσοστό υιοθέτησης αυτής της τεχνολογίας δεν φθάνει ακόμη στους κύριους χρήστες, αυτό σημαίνει ότι για λίγα χρόνια μπροστά είμαστε ακόμα κολλημένοι με τη χρήση της τεχνολογίας IPv4. Εν τω μεταξύ, εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε το IPv6 χρησιμοποιήσιμο για την προστασία του απορρήτου σας και την αποτροπή οποιουδήποτε τύπου διεύθυνσης IP ή διαρροής DNS, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνολογία σε όλα τα μέτωπα. Αυτό σημαίνει ότι το λειτουργικό σας σύστημα πρέπει να υποστηρίζει IPv6, η συσκευή σας πρέπει να διαμορφωθεί για IPv6, ο ISP σας θα πρέπει να έχει το IPv6 ενεργοποιημένο και το VPN σας πρέπει να δέχεται αιτήματα IPv6. Εκτός από αυτό, εξακολουθείτε να είστε επιρρεπείς σε διαρροές DNS και IP κατά καιρούς.

3. Όταν υπάρχει αναντιστοιχία, η διαρροή μπορεί να συμβεί

Η διαρροή μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει αναντιστοιχία στη διαμόρφωση μεταξύ του ISP, του παρόχου VPN, του λειτουργικού συστήματος και ακόμη και μεμονωμένων συσκευών. Όταν η διαμόρφωση δεν ταιριάζει με ορισμένους τρόπους, η διαρροή μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι κάθε μέτωπο του δικτύου σας πρέπει να έχει ενεργοποιημένη την τεχνολογία Internet Protocol v6, πρέπει να ρυθμίσετε όλες τις σχετικές υπηρεσίες για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ομάδα διευθύνσεων IP αντί να χρησιμοποιήσετε το παλιό IPv4. Μόνο μια συνολική διαμόρφωση σε όλα τα μέτωπα μπορεί να αποτρέψει τη διαρροή DNS ή IP.

4. Οι διαρροές DNS συνέβησαν κυρίως λόγω σφαλμάτων διαμόρφωσης

Και πάλι, η διαμόρφωση του πρωτοκόλλου Internet v6 ώστε να λειτουργεί για εσάς δεν είναι απλή εργασία. Από τώρα, μόνο οι ειδικοί τεχνολογίας μπορούν να το κάνουν εύκολα και για τους περισσότερους χρήστες, η διαμόρφωση αυτής της νέας τεχνολογίας διευθύνσεων IP εξακολουθεί να είναι απρόσιτη. Αυτό συμβαίνει επειδή περιλαμβάνει την τροποποίηση των διαμορφώσεων του λειτουργικού σας συστήματος με κάποιους τρόπους, τους οποίους οι περισσότεροι χρήστες σίγουρα θα το βρίσκουν πολύ δύσκολο. Επίσης, δεν θα αποδεχθούν όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου το αίτημά σας για ενεργοποίηση της τεχνολογίας IPv6 στο σύστημά σας. Έτσι, πρέπει να επιλέξετε όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το δίκτυο που χρησιμοποιείτε πολύ προσεκτικά.

5. Η διαρροή DNS δεν είναι τόσο σοβαρή όσο η διαρροή διεύθυνσης IP

Τη στιγμή της διαρροής DNS, η οποία μπορεί να συμβεί λόγω αναντιστοιχίας στη διαμόρφωσή σας, αποκαλύπτετε μόνο λίγες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας. Αυτό σημαίνει ότι όταν το DNS σας έχει διαρρεύσει, τότε τρίτα μέρη μπορούν να δουν μόνο από πού προήλθε και από ποιον ISP χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, δεν μπορούν ακόμη να εντοπίσουν την τοποθεσία σας. Ωστόσο, όταν υπάρχει διαρροή διεύθυνσης IP, εκεί μπορείτε να βρείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας από τα τρίτα μέρη. Έτσι, με άλλα λόγια, παρόλο που μπορεί να συμβεί διαρροή DNS, η ζημιά στο απόρρητό σας δεν είναι τόσο σοβαρή όσο όταν έχετε διαρροή διεύθυνσης IP.

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κατανοήσετε σχετικά με τη διαρροή IPv6 και DNS. Το IPv6 θα πρέπει να είναι η επόμενη γενιά τεχνολογίας διευθύνσεων IP που θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Όσο περισσότερο αφήνουν την παλιά τεχνολογία Internet Protocol v4, τόσο περισσότερο μπορούν να προστατεύσουν το απόρρητό τους στο διαδίκτυο. Ωστόσο, εφόσον υπάρχει ακόμη εσφαλμένη διαμόρφωση μεταξύ της παλιάς και της νέας τεχνολογίας διευθύνσεων IP, η διαρροή DNS ή η διαρροή διευθύνσεων IP μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να γνωρίζετε αυτόν τον κίνδυνο επιλέγοντας την υπηρεσία VPN που μπορεί να προστατεύσει το απόρρητό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τρόπος.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map