Πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας με VPN κατά τη χρήση δημόσιων δικτύων WiFi

Σήμερα, δεν είναι πολύ δύσκολο για κανέναν να βρει δημόσια δίκτυα WiFi όπου μπορούν να συνδέσουν τις κινητές συσκευές τους δωρεάν. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα hotspots σε δημόσια πάρκα, σχολεία, πανεπιστήμια, καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, αεροδρόμια και πολλά άλλα μέρη. Μερικά από τα δίκτυα είναι ασφαλή, ενώ πολλά άλλα δεν είναι ασφαλή. Ένα ασφαλές δίκτυο WiFi σημαίνει ότι η πρόσβαση στο δίκτυο είναι δυνατή μόνο εάν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης για αυτό το δίκτυο, ενώ το μη ασφαλές δίκτυο σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση χωρίς κωδικό πρόσβασης.


Δεδομένου ότι πολλά δημόσια δίκτυα WiFi δεν είναι ασφαλή, αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο χωρίς να χρειάζεται να βάλει τον κωδικό πρόσβασης για αυτό. Η μη ασφαλής σύνδεση δεν είναι επίσης κρυπτογραφημένη, πράγμα που σημαίνει ότι η μετάδοση δεδομένων σας ενδέχεται να παρακολουθείται από τρίτα μέρη, όπως ο κάτοχος του δικτύου WiFi, ο ISP, η κυβέρνηση και ακόμη και οι χάκερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται πάντα να ασφαλίζετε τη σύνδεσή σας χρησιμοποιώντας VPN κάθε φορά που χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε δημόσιο δίκτυο, ειδικά εάν δεν είναι ασφαλές. Αυτό γίνεται για να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια και ιδιωτικά χρησιμοποιώντας αυτήν τη σύνδεση. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας με VPN όταν χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα WiFi:

1. Εγγραφείτε σε μια υπηρεσία Premium VPN

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, καθώς δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική σύνδεση χωρίς να εγγραφείτε πρώτα σε μια premium υπηρεσία VPN που προτιμάτε. Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια premium υπηρεσία, ενώ υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες VPN εκεί έξω; Αυτό συμβαίνει επειδή η premium υπηρεσία σας προσφέρει περισσότερες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου και είναι πιο αξιόπιστες στη συνολική τους απόδοση. Οι δωρεάν υπηρεσίες VPN, από την άλλη πλευρά, τείνουν να έχουν ασθενέστερη προστασία ασφάλειας και απορρήτου και μπορούν εύκολα να παραβιαστούν από έναν εξειδικευμένο χάκερ. Επομένως, αξίζει πάντα η επένδυση από την πλευρά σας να χρησιμοποιήσετε μια premium υπηρεσία αντί για μια δωρεάν υπηρεσία.

2. Εγκαταστήστε την εφαρμογή VPN στην κινητή συσκευή σας

Αφού επιλέξετε την προτιμώμενη premium υπηρεσία VPN και εγγραφείτε στην υπηρεσία τους, είναι καιρός να εγκαταστήσετε την εφαρμογή VPN στην κινητή συσκευή σας. Βεβαιωθείτε ότι εγκαθιστάτε την εφαρμογή από τον επίσημο σύνδεσμο που παρέχεται από τον πάροχο υπηρεσιών. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, μπορείτε να ελέγξετε αν η εφαρμογή λειτουργεί σωστά ή όχι. Επίσης, μπορείτε να μάθετε για την εφαρμογή και να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον εργασίας χρήστη της εφαρμογής. Να θυμάστε ότι αυτή είναι η εφαρμογή που θα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, οπότε πρέπει να μάθετε για αυτό.

3. Συνδεθείτε στο δημόσιο δίκτυο WiFi

Τώρα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την πραγματική εφαρμογή VPN. Όταν επισκέπτεστε οποιοδήποτε δημόσιο δίκτυο, όπως σε καφετέρια ή εστιατόριο, μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύνδεση της συσκευής σας στο δίκτυο WiFi ως συνήθως. Αρχικά, πατήστε στο εικονίδιο WiFi στην κινητή συσκευή σας για να δείτε τα διαθέσιμα δίκτυα WiFi. Στη συνέχεια, συνδεθείτε σε αυτήν που ανήκει στην τρέχουσα τοποθεσία σας, όπως το δημόσιο δίκτυο του καφέ. Μόλις συνδεθείτε, μην κάνετε κάποια δραστηριότητα περιήγησης ακόμα. Πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή VPN πριν ξεκινήσετε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα.

4. Ανοίξτε την εφαρμογή VPN

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα περιήγησης χρησιμοποιώντας το δημόσιο WiFi, πρέπει πρώτα να ανοίξετε την εφαρμογή VPN. Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύνδεση στην υπηρεσία VPN κάνοντας κλικ στο κουμπί “Έναρξη” ή “Σύνδεση”. Θα πρέπει να γράψετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας VPN πριν ξεκινήσετε τη σύνδεση. Μόλις γίνει αυτό, θα μπορείτε να συνδεθείτε στην υπηρεσία VPN αμέσως. Μόλις το VPN σας εμφανίσει το εικονίδιο κλειδιού στην περιοχή ειδοποιήσεων, αυτό σημαίνει ότι η σύνδεσή σας είναι πλέον ιδιωτική και είστε συνδεδεμένοι στον εικονικό διακομιστή.

5. Ξεκινήστε την περιήγηση

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την κανονική περιήγηση χρησιμοποιώντας την κινητή συσκευή σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε επειδή η σύνδεσή σας είναι πλέον κρυπτογραφημένη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε με ασφάλεια στον τραπεζικό λογαριασμό σας, να κάνετε ορισμένες οικονομικές συναλλαγές και να επισκεφθείτε αποκλεισμένους ιστότοπους χρησιμοποιώντας τη σύνδεσή σας. Κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα σε αυτό το σημείο. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών τοποθεσιών διακομιστή μέσω της εφαρμογής VPN σε περίπτωση που θέλετε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας με τη διεύθυνση IP μιας συγκεκριμένης χώρας.

Αυτές είναι οι συμβουλές για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας με VPN όταν χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα WiFi. Θυμηθείτε ότι συνιστάται ιδιαίτερα να συνδέεστε στο ιδιωτικό σας δίκτυο κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα μη ασφαλές δημόσιο WiFi. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η κίνηση του διαδικτύου σας είναι κρυπτογραφημένη και μπορείτε να παραμείνετε ανώνυμοι στο διαδίκτυο, αποκρύπτοντας την πραγματική σας διεύθυνση IP.