7 σημάδια παρόχων VPN που είναι σοβαροί με τη δέσμευσή τους για την ελευθερία του Διαδικτύου

Όταν επιλέγετε έναν πάροχο VPN, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλοι οι πάροχοι VPN πραγματικά δεσμευμένοι για την ελευθερία του διαδικτύου των χρηστών τους. Ορισμένοι πάροχοι κάνουν μόνο τις επιχειρήσεις εικονικού ιδιωτικού δικτύου για να κερδίσουν κέρδη, λόγω της δημοτικότητας των άλλων παρόμοιων υπηρεσιών. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός παρόχων VPN που είναι πολύ σοβαροί στη διατήρηση της ελευθερίας του διαδικτύου των χρηστών τους, λόγω της φιλοσοφίας ή της ιδεολογίας τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την ανωνυμία και το απόρρητο.


Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε ένα ιδιωτικό δίκτυο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον πάροχο που ενδιαφέρεται πραγματικά για το απόρρητό σας, καθώς και δεσμευτείτε πλήρως σε αυτό. Ακολουθούν 7 ενδείξεις παρόχων VPN που είναι σοβαροί με τη δέσμευσή τους για ελευθερία στο Διαδίκτυο:

1. Βελτιώνουν την υπηρεσία τους με βάση τα σχόλια των χρηστών

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι δικτύου VPN που δεν ενδιαφέρονται για τη γνώμη των χρηστών τους. Όταν οι χρήστες τους διαμαρτύρονται για την υπηρεσία VPN που καταγράφει τη δραστηριότητά τους, ο πάροχος υπηρεσιών δεν ενδιαφέρεται καθόλου. Θέλουν μόνο κέρδος από τους χρήστες τους και εφαρμόζουν διάφορες άλλες μεθόδους για να διατηρήσουν τους χρήστες τους σύμφωνα με το σχέδιο κέρδους τους. Αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ενός παρόχου υπηρεσιών που δεσμεύεται για το απόρρητο του χρήστη. Μια καλή εταιρεία VPN θα ακούει πάντα τους χρήστες της και θα βελτιώνει την υπηρεσία της με βάση τα σχόλια που λαμβάνουν από τους χρήστες τους.

2. Έχουν πολλαπλές μεθόδους κρυπτογράφησης δεδομένων

Οι φτηνές υπηρεσίες VPN που χρησιμοποιούν μόνο ένα πρωτόκολλο ασφαλείας ή χρησιμοποιούν ένα επίπεδο κρυπτογράφησης δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την ανωνυμία και το απόρρητο του χρήστη. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ εύκολο για τους χάκερ και ορισμένους ανεύθυνους ανθρώπους να εισχωρήσουν σε αυτήν την κρυπτογράφηση ενός επιπέδου, ειδικά εάν έχει ένα πολύ αδύναμο πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως το PPTP. Ένας καλός πάροχος VPN που ενδιαφέρεται για το απόρρητο των χρηστών του πρέπει να εφαρμόζει διάφορα πρωτόκολλα ασφαλείας, ειδικά τα πρωτόκολλα που γίνονται σήμερα πρότυπα ασφαλείας. Επίσης, η μέθοδος κρυπτογράφησης πρέπει να γίνεται σε πολλά επίπεδα, όχι μόνο σε ένα επίπεδο.

3. Έχουν αυστηρή πολιτική να μην καταγράφουν τους χρήστες τους

Εάν ένας πάροχος VPN ενδιαφέρεται πραγματικά για το απόρρητο και την ελευθερία του διαδικτύου του χρήστη σας, δεν θα έχει καμία πολιτική παρακολούθησης ή καταγραφής της δραστηριότητας των χρηστών του. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό με ορισμένες υπηρεσίες VPN που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα των χρηστών τους και να τα πουλήσουν στο τρίτο μέρος για κέρδος. Αυτό έχει γίνει μεγάλη ανησυχία για πολλούς χρήστες και αυτή η πρακτική είναι κάπως απαράδεκτη, αλλά οι χρήστες δεν μπορούν να παραπονεθούν πολύ, καθώς πρέπει να χρησιμοποιούν την υπηρεσία VPN ή να εμπιστεύονται τον πάροχο VPN. Ωστόσο, ένας καλός πάροχος VPN που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ελευθερία του Διαδικτύου δεν θα έχει καμία πρόθεση να πουλήσει τα δεδομένα των χρηστών του και να καταγράψει τη δραστηριότητά τους.

4. Παρέχουν τη δυνατότητα αυτόματου διακόπτη Kill σε περίπτωση που η σύνδεση VPN σταματά

Όταν κάνετε περιήγηση με ενεργή τη σύνδεση VPN, γίνεται επικίνδυνο όταν δεν συνειδητοποιείτε ότι η σύνδεσή σας VPN πέφτει κάπως. Όταν η σύνδεση VPN είναι απενεργοποιημένη για οποιονδήποτε λόγο, όπως κακή σύνδεση διακομιστή, αποτυχία διακομιστή και ούτω καθεξής, δεν θα μπορείτε να προστατεύσετε τη σύνδεσή σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Επιπλέον, δεν καταλαβαίνετε για την πτώση της σύνδεσης, επομένως διατρέχετε τον κίνδυνο να μην είστε ασφαλείς η σύνδεσή σας κατά τη διάρκεια της περιόδου σύνδεσης. Ένας καλός πάροχος υπηρεσιών θα προσφέρει μια λειτουργία όπως αυτόματο διακόπτη kill για αυτόματη διακοπή της σύνδεσής σας κατά τη διάρκεια αυτής της πτώσης σύνδεσης VPN, έτσι ώστε να μην μεταδίδετε δεδομένα χρησιμοποιώντας την κανονική σας σύνδεση.

5. Έχουν πολλούς διακομιστές με μέγιστη ταχύτητα διακομιστή

Όσο περισσότεροι διακομιστές διαθέτει ο πάροχος υπηρεσιών σας, τόσο καλύτερο είναι για εσάς. Γιατί; Αυτό συμβαίνει επειδή όταν ένας διακομιστής αντιμετωπίζει πρόβλημα, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε σε άλλον διακομιστή. Είναι καλύτερο εάν η εταιρεία σας προσφέρει πολλούς διακομιστές ακόμη και σε μία τοποθεσία, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών διακομιστών από την ίδια τοποθεσία εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία για τη σύνδεση VPN. Επίσης, θα πρέπει να προσφέρει τη μέγιστη ταχύτητα διακομιστή, καθώς είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται ειδικά όταν κάνετε ροή περιεχομένου βίντεο χρησιμοποιώντας τη σύνδεση VPN, έτσι ώστε να έχετε την καλύτερη ροή βίντεο υψηλής ποιότητας για την απόλαυσή σας.

6. Αποδέχονται την πληρωμή Bitcoin

Ένα άλλο σημάδι ότι ένας πάροχος υπηρεσιών νοιάζεται για το απόρρητο των χρηστών είναι ο τρόπος με τον οποίο δέχονται πληρωμές για την υπηρεσία VPN τους. Η πληρωμή Bitcoin γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ διαφόρων παρόχων υπηρεσιών, λόγω της δυνατότητας απορρήτου που διαθέτει. Όταν χρησιμοποιείτε το Bitcoin, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διανομή των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας στον πάροχο υπηρεσιών, ώστε να είναι απόλυτα ιδιωτικό για εσάς να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Ακόμα και η υπηρεσία VPN δεν γνωρίζει την ταυτότητά σας.

7. Περιλαμβάνουν τεχνολογία Onion-Over-VPN

Η τεχνολογία Onion-Over-VPN είναι η τεχνολογία που σας επιτρέπει να κρυπτογραφείτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο μέσω πολλών επιπέδων ασφαλούς σύνδεσης. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να κάνετε το Διαδίκτυο σας ακόμη πιο ασφαλές κρυπτογραφώντας πρώτα το δίκτυό σας με VPN και, στη συνέχεια, κρυπτογραφεί τη σύνδεση VPN στο δίκτυο Tor. Με αυτόν τον τρόπο, η διεύθυνση IP σας αποκρύπτεται πολλές φορές, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε να παραβιάσει τη σύνδεσή σας. Αυτή η τεχνολογία είναι η απόδειξη ότι ο πάροχος υπηρεσιών ενδιαφέρεται πολύ για το απόρρητο του χρήστη, καθώς πολλοί άλλοι πάροχοι ενδέχεται να μην είναι καν πρόθυμοι να εφαρμόσουν αυτό το πρόσθετο επίπεδο κρυπτογράφησης στο ιδιωτικό τους δίκτυο.

Αυτά είναι τα 7 σημάδια παρόχων VPN που είναι σοβαρά με τη δέσμευσή τους για ελευθερία στο Διαδίκτυο. Είναι σημαντικό για εσάς να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αυτών των εταιρειών VPN, καθώς θα διατηρούν πάντα τα δεδομένα των χρηστών τους ασφαλή και θα προστατεύουν τους χρήστες τους από τρίτα μέρη που θέλουν να αντλήσουν τα σημαντικά δεδομένα τους. Είναι πάντα προσεκτικοί στο να διατηρούν τις υπηρεσίες τους ασφαλείς, ασφαλείς και ευχάριστες για τους χρήστες τους.