5 Κανόνες χρήσης VPN για Torrents σε χώρες που απαγορεύουν τη χρήση του BitTorrent

Το BitTorrent είναι η τεχνολογία που σας επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία μέσω ομότιμης βάσης μέσω διαδικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι τα αρχεία που λαμβάνετε θα μεταφερθούν απευθείας από τις συσκευές του χρήστη. Κανείς δεν φιλοξενεί αυτά τα αρχεία σε έναν αποκλειστικό διακομιστή, αλλά θα μπορείτε να λάβετε τα αρχεία απευθείας ζητώντας από τους χρήστες που έχουν αποθηκεύσει τα αρχεία στις συσκευές τους. Αυτοί οι χρήστες ονομάζονται seeders.


Η τεχνολογία πίσω από το ίδιο το BitTorrent δεν είναι παράνομη, αλλά χρησιμοποιείται συχνά για την παράνομη κοινή χρήση υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, το οποίο είναι η ρίζα του προβλήματος εδώ. Δεδομένου ότι η τεχνολογία torrenting ή BitTorrent έχει χρησιμοποιηθεί για την κοινή χρήση διαφόρων υλικών που είναι παράνομου χαρακτήρα, πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει τη χρήση torrents ή BitTorrent για τους πολίτες τους. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η πειρατεία και η παράνομη λήψη και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους torrenting εάν ζείτε σε μία από αυτές τις χώρες.

Ωστόσο, μπορείτε πάντα να παρακάμψετε αυτόν τον περιορισμό χρησιμοποιώντας VPN. Ακολουθούν 5 κανόνες χρήσης του VPN για torrents σε χώρες που απαγορεύουν τη χρήση του BitTorrent:

1. Μάθετε αν η Torrenting μπορεί να σας κάνει να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τους νόμους

Οι περισσότερες από τις χώρες του κόσμου, ενώ δεν επιτρέπουν το torrenting, θα φτάσουν στο βαθμό που θα εμποδίζουν τους πολίτες τους να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους torrent. Πραγματικά δεν ενδιαφέρονται αν οι πολίτες τους μπορούν να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα τους, και έτσι, ουσιαστικά, η χρήση VPN σε τέτοιες χώρες δεν θα σας δώσει κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο, σε ορισμένες ειδικές χώρες, δεν επιτρέπουν τον torrenting και θα επιβάλουν νόμους στους πολίτες τους εάν καταφέρουν να παρακάμψουν το κυβερνητικό αποκλεισμό. Εάν ζείτε σε αυτόν τον τύπο χωρών, τότε η χρήση torrents μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και ενοχλητική. Συνιστάται να βεβαιωθείτε ότι η χώρα σας δεν θα σας διώξει μόνο για τη χρήση του BitTorrent και την πρόσβαση σε ιστότοπους torrent.

2. Χρησιμοποιήστε μόνο VPN που έχει εξειδικευμένους διακομιστές για Torrents

Μόλις είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τις απειλές από την κυβέρνηση ή τις αρχές, ήρθε η ώρα να βρείτε την υπηρεσία VPN που μπορεί να κάνει τη δουλειά σωστά. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN θα σας επιτρέψουν να κάνετε κάποια torrent. Ακόμη και οι δωρεάν υπηρεσίες VPN θα σας επιτρέψουν να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους torrent και να κάνετε λήψη και μεταφόρτωση αρχείων από αυτούς τους ιστότοπους χρησιμοποιώντας το BitTorrent.

Ωστόσο, θα σας δώσει την καλύτερη εμπειρία για τη χρήση της εικονικής ιδιωτικής σύνδεσης που προσφέρει εξειδικευμένους διακομιστές για torrents. Συνήθως, αυτοί οι διακομιστές είναι τόσο βελτιστοποιημένοι για torrents που παρέχουν την πιο σταθερή και ταχύτερη ταχύτητα για λήψη και μεταφόρτωση torrent. Το κόλπο είναι ότι πρέπει να μεταβείτε πρώτα στον διακομιστή torrenting, προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον πελάτη BitTorrent για να ξεκινήσετε να κάνετε κάποιες δραστηριότητες κοινής χρήσης αρχείων.

3. Χρησιμοποιήστε την Τεχνολογία BitTorrent με σύνεση

Και πάλι, αυτό που καθιστά τον torrenting παράνομο σε ορισμένες χώρες είναι τα δεδομένα που κοινοποιούνται σε αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε torrents για νόμιμη κοινή χρήση αρχείων, όπως κοινή χρήση νόμιμου λογισμικού (κυρίως λογισμικό ανοιχτού κώδικα), βιβλία δημόσιου τομέα, δωρεάν μουσική (μουσική indie), δωρεάν ταινίες και οτιδήποτε δεν παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα οποιασδήποτε εταιρείας ή ατόμου, τότε είστε εντελώς ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε το BitTorrent όσο θέλετε. Όμως, παρόλο που επιλέγετε να κατεβάσετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χρησιμοποιώντας torrents, εξακολουθεί να είναι η δική σας επιλογή και δική σας ευθύνη.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την τεχνολογία BitTorrent με σύνεση. Να γνωρίζετε τους νόμους της χώρας σας και πώς γενικά οι άνθρωποι στην κοινότητά σας χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία. Κυρίως, αποφύγετε τη χρήση του για παράνομη δραστηριότητα κοινής χρήσης αρχείων, εάν γνωρίζετε ότι οι αρχές θα επιβάλουν νόμους και θα σας διώξουν αμέσως.

4. Βεβαιωθείτε ότι κρυπτογραφείτε ολόκληρο το σύστημα και όχι μόνο το πρόγραμμα περιήγησης

Όταν χρησιμοποιείτε VPN για torrent, μην εφαρμόζετε το σύστημα VPN μόνο στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες VPN που παρέχουν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική τους σύνδεση μόνο στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ωστόσο, είναι πάντα χρήσιμο για εσάς να κρυπτογραφείτε το δίκτυο σε ολόκληρο το σύστημα.

Είναι πάντα καλύτερο να εγκαταστήσετε το λογισμικό VPN στον υπολογιστή σας, έτσι ώστε όλο το λογισμικό που χρησιμοποιείται στον υπολογιστή να στέλνει και να μεταφέρει δεδομένα μόνο μέσω της σύνδεσης VPN. Αυτό είναι ευεργετικό για τη διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας και απορρήτου κατά τη χρήση των ιστότοπων torrenting καθώς και κατά την κανονική περιήγηση στο Διαδίκτυο.

5. Ελέγχετε τακτικά για διαρροή IP

Τέλος, η διαρροή IP μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή που μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητά σας στην κυβέρνηση ή στο κοινό κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας torrenting. Πρέπει να ελέγχετε τακτικά τη διαρροή IP για να αποτρέψετε τυχόν ανεπιθύμητη αλλαγή IP στο σύστημά σας, που είναι η αλλαγή από την ιδιωτική διεύθυνση IP στη δημόσια διεύθυνση IP.

Να θυμάστε ότι η διαρροή IP μπορεί ενδεχομένως να διαρρεύσει τα προσωπικά σας στοιχεία, επομένως πρέπει να ελέγχετε τακτικά τη διαρροή IP. Εναλλακτικά, εάν η υπηρεσία VPN σας διαθέτει τη λειτουργία διακόπτη kill, πρέπει να την ενεργοποιήσετε. Αυτή είναι η λειτουργία που είναι γνωστό ότι αποτρέπει τυχόν διαρροή IP στην ιδιωτική σας σύνδεση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map