5 τρόποι με τους οποίους το VPN μπορεί να σας προστατεύσει από προηγμένες απειλές ηλεκτρονικού ψαρέματος που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο HTTPS

Κανονικά, κακοί άνθρωποι που προσπαθούν να κλέψουν τα προσωπικά στοιχεία άλλων ατόμων θα δημιουργήσουν ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) σε ένα κανονικό όνομα τομέα HTTP. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους παράνομους και παράνομους ιστότοπους δεν μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε άδεια πιστοποίησης ιστότοπου από τις αρχές, επειδή είναι προφανές ότι εκτελούν παράνομο ιστότοπο. Ωστόσο, με την πρόσφατη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του πρωτοκόλλου HTTPS, πολλοί χρήστες απέφυγαν επιτυχώς επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος που προσπαθούν να μιμηθούν έναν νόμιμο ιστότοπο χρησιμοποιώντας φθηνά κόλπα. Το κάνουν απλά κοιτάζοντας το πράσινο λουκέτο που σχετίζεται με το πρωτόκολλο HTTPS.


Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν λίγο χειρότερα στη σκηνή του ηλεκτρονικού ψαρέματος, επειδή πολλοί έξυπνοι χάκερ έχουν ξεπεράσει επιτυχώς το όριο κρυπτογράφησης HTTP. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των ιστότοπων ηλεκτρονικού “ψαρέματος” που χρησιμοποιούν πρωτόκολλο HTTPS στο όνομα τομέα τους, παρά την αναξιόπιστη φύση αυτών των ιστότοπων. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα άτομα εξαπατούνται από αυτό το νέο και προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την κλοπή των προσωπικών τους πληροφοριών. Για να αποφύγετε αυτό το ίδιο πρόβλημα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση VPN κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο. Εδώ είναι 5 τρόποι με τους οποίους το VPN μπορεί να σας προστατεύσει από προηγμένες απειλές ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που χρησιμοποιούν πρωτόκολλο HTTPS:

1. Η σύνδεση VPN έρχεται με κακόβουλο ανιχνευτή ιστότοπου

Παρόλο που δεν έχουν όλες οι υπηρεσίες VPN προηγμένη δυνατότητα προστασίας ασφαλείας για τη δραστηριότητα περιήγησής σας, υπάρχουν πολλές καλές υπηρεσίες που σας παρέχουν προστασία απορρήτου και ασφάλειας για τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Αυτές οι υπηρεσίες VPN συνήθως έρχονται με τον κακόβουλο ανιχνευτή ιστότοπου, ο οποίος είναι ουσιαστικά η βάση δεδομένων που περιέχει διάφορους συνδέσμους ιστότοπων ηλεκτρονικού ψαρέματος που είναι επικίνδυνοι για το απόρρητό σας. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν την ιδιωτική σύνδεση θα ειδοποιηθούν αμέσως όταν συναντούν τέτοιους κακούς ιστότοπους και θα ειδοποιηθούν να μην κοινοποιήσουν δεδομένα σε αυτήν.

2. Οι χάκερ δεν μπορούν να παρακολουθούν την κυκλοφορία σας και να σας οδηγούν σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού “ψαρέματος”

Υπάρχει κάτι που ονομάζεται παραβίαση του προγράμματος περιήγησης όπου οι χρήστες που επισκέπτονται έναν συγκεκριμένο νόμιμο ιστότοπο ανακατευθύνονται χωρίς τη συγκατάθεσή τους στον ιστότοπο που είναι παράνομος. Με το προηγμένο τέχνασμα του ιστότοπου ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), οι χάκερ χρησιμοποιούν συνήθως τη μέθοδο παραβίασης του προγράμματος περιήγησης για να εισβάλουν στους χρήστες τους από έναν νόμιμο ιστότοπο στον ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος. Αυτό είναι μερικές φορές επιτυχές, επειδή ορισμένοι χρήστες θεωρούν τον ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) ως νόμιμο λόγω του πράσινου λουκέτου. Η σύνδεση VPN μπορεί να προστατεύσει την κυκλοφορία του δικτύου σας και να αποτρέψει τυχόν απόπειρες πειρατείας του προγράμματος περιήγησης που έχουν γίνει από χάκερ που προσπαθούν να σας οδηγήσουν σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

3. Το VPN αποτρέπει τα ανεπιθύμητα μηνύματα που οδηγούν σε παράνομους ιστότοπους

Οι περισσότεροι χρήστες δελεάζονται στους ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) λόγω πολλών πραγμάτων. Το πιο κοινό πράγμα είναι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται από τους χάκερ. Μόλις λάβουν οι χρήστες το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι φαινομενικά νόμιμο, το οποίο τους οδηγεί στην επίσκεψη στον ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), ενδέχεται να μοιραστούν τα προσωπικά τους δεδομένα επειδή πίστευαν ότι είναι ένας νόμιμος ιστότοπος που έχει το πρωτόκολλο HTTPS. Αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί απλά χρησιμοποιώντας τη σύνδεση VPN, επειδή η ιδιωτική σύνδεση δεν επιτρέπει σε κανέναν χάκερ να παρακολουθεί τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και να σας στέλνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

4. Το VPN έρχεται με τείχος προστασίας που αποτρέπει κάθε είδους απειλές ηλεκτρονικού ψαρέματος

Ενώ επιλέγετε μια υπηρεσία VPN, είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που διαθέτει τη λειτουργία τείχους προστασίας απλώς και μόνο επειδή μπορεί να σας προστατεύσει από διάφορους τύπους επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των απειλών ηλεκτρονικού ψαρέματος. Το τείχος προστασίας θα εμποδίσει την πρόσβαση σε οποιονδήποτε χάκερ ή κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας χωρίς την άδειά σας και θα τον ελέγξει. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε είδους απειλές ηλεκτρονικού ψαρέματος μπορεί να αποφευχθεί, είτε χρησιμοποιεί οποιοδήποτε πρωτόκολλο HTTPS είτε όχι.

5. Το VPN διατηρεί ασφαλή τη συνολική περίοδο σύνδεσης περιήγησης

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε ασφαλή τη συνολική περίοδο περιήγησής σας, επειδή όταν το κάνετε, θα μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητό σας σε όλες τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Ωστόσο, είναι δύσκολο να το καταφέρετε χρησιμοποιώντας τις κανονικές δυνατότητες ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης που έχετε. Χρειάζεστε μια σύνδεση VPN που θα προστατεύει την κυκλοφορία του δικτύου σας, επομένως, προστατεύει τη συνεδρία περιήγησής σας από κάθε είδους παρακολούθηση και απειλές. Με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιώντας την ιδιωτική σύνδεση, θα μπορείτε να διασφαλίσετε τη μετάδοση δεδομένων σας στο διαδίκτυο και να καταστήσετε δυνατή την αποτροπή κλοπής ιδιωτικών δεδομένων από τυχόν κακόβουλους ιστότοπους ή ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

Αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους το VPN μπορεί να σας προστατεύσει από προηγμένες απειλές ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που χρησιμοποιούν πρωτόκολλο HTTPS. Καθώς οι σημερινές κυβερνοεπιθέσεις γίνονται όλο και πιο προχωρημένες, πρέπει να προστατευτείτε με το καλύτερο σύστημα προστασίας που διατίθεται κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής σας δραστηριότητας. Το VPN είναι ένα από τα εργαλεία ασφαλείας που χρειάζεστε για να αποτρέψετε τυχόν απειλές ηλεκτρονικού ψαρέματος που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε.