5 βήματα για την εγκατάσταση VPN στο Amazon Fire TV για ροή περιεχομένου περιορισμένης περιοχής

Το Amazon Fire TV είναι μια μικρή συσκευή που μπορείτε να συνδέσετε στην HDTV σας μέσω της θύρας HDMI, η οποία σας παρέχει διάφορα κανάλια ροής που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως. Αυτό το προϊόν διατίθεται αποκλειστικά στο Amazon και χρησιμοποιείται κυρίως για να διευκολύνει τους πελάτες να μεταδίδουν βίντεο από το Amazon Prime Video, αν και υπάρχουν πολλά διαθέσιμα κανάλια ροής με αυτό το προϊόν, όπως το Netflix, το Hulu, το PlayStation Vue και το σαν. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένες εφαρμογές σε αυτό καθώς εκτελείται σε προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα Android. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να το τροποποιήσετε λίγο για να το κάνετε αυτό.


Παρόλο που φαίνεται ότι αυτή είναι η συσκευή μετάβασης για να μετατρέψει την τηλεόρασή σας σε απόλυτη ροή ψυχαγωγίας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες υπηρεσίες ροής είναι διαθέσιμες μόνο στις ΗΠΑ και είναι προσβάσιμες κυρίως για πολίτες των ΗΠΑ. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα κανάλια προστατεύονται από περιοχή, δεν μπορείτε να κάνετε ροή στα περισσότερα από τα διαθέσιμα κανάλια χωρίς VPN. Έτσι, για να κάνετε το Amazon Fire TV ικανό να μεταδίδει αυτά τα κανάλια στη χώρα σας, πρέπει να έχετε ενεργό ένα VPN κατά τη χρήση του. Ακολουθούν 5 βήματα για την εγκατάσταση VPN στο Amazon Fire TV για τη ροή περιεχομένου που περιορίζεται στην περιοχή:

1. Βάλτε πρώτα τα χέρια σας στη συσκευή

Η συσκευή Fire TV διατίθεται αποκλειστικά στο Amazon και δεν αποστέλλεται σε πελάτες που ζουν εκτός των υποστηριζόμενων χωρών. Τις περισσότερες φορές, θα αποστέλλεται μόνο σε διευθύνσεις των ΗΠΑ. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε τη συσκευή από την Amazon. Δεδομένου ότι δεν υποστηρίζει την αποστολή για τις περισσότερες χώρες στον κόσμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εικονική διεύθυνση ΗΠΑ και την υπηρεσία προώθησης για την αποστολή του προϊόντος στο σπίτι σας.

Η τιμή του ίδιου του προϊόντος είναι πολύ προσιτή σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες συσκευές όπως το Apple TV ή το Android TV box και η προδιαγραφή που προσφέρεται για τη συσκευή είναι επίσης πολύ καλή, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε διάφορα βίντεο υψηλής ευκρίνειας χωρίς καθυστερήσεις ή προβλήματα

2. Εγγραφείτε σε ένα Premium VPN με υποστήριξη εγκατάστασης δρομολογητή

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγγραφείτε σε μια premium υπηρεσία VPN που υποστηρίζει την εγκατάσταση της εφαρμογής VPN τους σε δρομολογητές. Θα πρέπει επίσης να υποστηρίζει την εγκατάσταση για το Amazon Fire TV ή το OpenVPN. Χωρίς αυτήν την υποστήριξη, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN σας στη συσκευή Fire TV που έχετε αγοράσει.

Θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε δωρεάν εικονικές ιδιωτικές υπηρεσίες δικτύου για το σκοπό αυτό, επειδή οι περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες έχουν περιορισμένο εύρος ζώνης, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ροή μερικών βίντεο. Πρέπει να εγγραφείτε σε μια πραγματική και αξιόπιστη υπηρεσία VPN, ώστε να μπορείτε να κάνετε απεριόριστη ροή στο Amazon Fire TV.

3. Εγκαταστήστε την εφαρμογή OpenVPN στο Amazon Fire TV

Εκτός από την εγκατάσταση της σύνδεσης VPN στο δρομολογητή σας και τη σύνδεση του Fire TV stick στο δίκτυο του δρομολογητή, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση VPN στο Fire TV. Απλά πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή OpenVPN σε αυτήν. Η συσκευή δεν σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εφαρμογές τρίτων από προεπιλογή, επομένως πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο μενού Ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης της εφαρμογής OpenVPN και να το εγκαταστήσετε στο Fire TV stick. Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε απλώς να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο της υπηρεσίας VPN για να φορτώσετε τη διαμόρφωση OpenVPN.

4. Φόρτωση της μονάδας από τον πάροχο υπηρεσιών VPN στην εφαρμογή OpenVPN

Η εφαρμογή OpenVPN που έχετε εγκαταστήσει δεν θα λειτουργήσει εάν δεν της δώσετε ένα συμβατό αρχείο διαμόρφωσης. Έτσι, στην εφαρμογή OpenVPN, πρέπει να διαμορφώσετε τη σύνδεση OpenVPN με τη διαμόρφωση VPN που λαμβάνετε από τον πάροχο υπηρεσιών VPN. Αυτό το αρχείο διαμόρφωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση της εφαρμογής OpenVPN με τους διακομιστές που παρέχονται από το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο στο οποίο έχετε εγγραφεί.

Μόλις διαμορφώσετε το OpenVPN για σύνδεση με τον πάροχο υπηρεσιών VPN, μπορείτε να δοκιμάσετε την ιδιωτική σύνδεση για να δείτε αν λειτουργεί στο Amazon Fire TV.

5. Χρησιμοποιήστε μόνο τους διακομιστές των ΗΠΑ κατά τη χρήση της τηλεόρασης Fire

Όταν έχει ρυθμιστεί σωστά, η εφαρμογή OpenVPN που μόλις εγκαταστήσατε στη συσκευή Fire TV θα λειτουργήσει για σύνδεση σε διάφορους ιδιωτικούς διακομιστές, όπως παρέχεται από την υπηρεσία εικονικής ιδιωτικής σύνδεσης. Ωστόσο, για να μπορείτε να κάνετε ροή διαφόρων καναλιών που είναι διαθέσιμα στη συσκευή Fire TV, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο τους διακομιστές των ΗΠΑ για ροή.

Θυμηθείτε ότι για να κάνετε streaming των περισσότερων καναλιών που είναι διαθέσιμα για το Fire TV, όπως το Amazon Prime Video, το Netflix, το Hulu, το PlayStation Vue και άλλα, πρέπει να εγγραφείτε σε αυτές τις υπηρεσίες ροής. Επίσης, να θυμάστε ότι πολλοί από αυτούς δέχονται μόνο πελάτες των ΗΠΑ και πρέπει να πληρώνετε για μηνιαία ή ετήσια συνδρομή για να απολαμβάνετε το περιεχόμενό τους. Έτσι, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιείτε την εικονική σας διεύθυνση στις ΗΠΑ τις περισσότερες φορές και να πληρώνετε για τις συνδρομές ροής χρησιμοποιώντας δωροκάρτες.