5 συμβουλές για τη μεγιστοποίηση της ανωνυμίας της σύνδεσης VPN

Αν και μπορεί να υποστηρίξετε ότι ο μοναδικός σκοπός ενός VPN είναι να βοηθήσει στην προστασία του διαδικτυακού σας απορρήτου, υπάρχουν πολλά άτομα που χρησιμοποιούν μια υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τι κάνει. Αυτό που γνωρίζουν για το VPN είναι ότι μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στους ιστότοπους που έχουν αποκλειστεί από την κυβέρνηση ή τον ISP. Δεν γνωρίζουν ότι το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο είναι επίσης ικανό να προστατεύει τη σύνδεσή τους από διάφορες διαδικτυακές απειλές, καθώς και να διατηρεί ανώνυμες τις περιόδους περιήγησής τους.


Λόγω αυτής της έλλειψης γνώσεων, πολλά άτομα χρησιμοποιούν VPN χωρίς δεύτερη σκέψη και χρησιμοποιούν την υπηρεσία χωρίς να ελέγχουν πραγματικά την πολιτική απορρήτου των παρόχων υπηρεσιών. Ως αποτέλεσμα, δεν εκμεταλλεύονται πλήρως τη δυνατότητα ανωνυμίας που παρέχεται από την υπηρεσία VPN. Εάν είστε ένας από αυτούς τους χρήστες, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επωφεληθείτε πλήρως από τη διαδικτυακή δυνατότητα ανωνυμίας του VPN σας. Ακολουθούν 5 συμβουλές για τη μεγιστοποίηση της ανωνυμίας της σύνδεσης VPN σας:

1. Μην εγκαταστήσετε απλώς την εφαρμογή VPN στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Πολλές υπηρεσίες VPN παρέχουν στους χρήστες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για τις εφαρμογές VPN τους, παρόλο που ο αριθμός των υποστηριζόμενων προγραμμάτων περιήγησης ενδέχεται να διαφέρει. Ωστόσο, οι περισσότερες υπηρεσίες θα παρέχουν τουλάχιστον μία επέκταση προγράμματος περιήγησης την οποία οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν στο πρόγραμμα περιήγησής τους, έτσι ώστε οι μεταδόσεις δεδομένων που πραγματοποιούνται μέσω αυτού του προγράμματος περιήγησης να γίνονται κρυπτογραφημένες. Δυστυχώς, οι περισσότεροι χρήστες θα εγκαταστήσουν το VPN μόνο στο πρόγραμμα περιήγησής τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα επωφεληθούν από την προστασία του απορρήτου μόνο εφόσον χρησιμοποιούν ένα τέτοιο πρόγραμμα περιήγησης. Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την ανωνυμία σας, δεν πρέπει να εγκαταστήσετε μόνο την εφαρμογή VPN στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά και στην πλατφόρμα του λειτουργικού σας συστήματος.

2. Εγκαταστήστε το VPN σας σε όλες τις συσκευές που έχετε

Εάν θέλετε να επωφεληθείτε πλήρως από την online προστασία από την υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου που χρησιμοποιείτε, είναι πάντα καλύτερο να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές VPN σε όλες τις συσκευές που έχετε. Όχι μόνο ότι πρέπει να το εγκαταστήσετε στις φορητές συσκευές σας, όπως κάνουν οι περισσότεροι, αλλά και να το εγκαταστήσετε σε επιτραπέζιους υπολογιστές, υπολογιστές Linux, έξυπνη τηλεόραση ή ακόμα και κονσόλες παιχνιδιών. Φυσικά, ενδέχεται να μην μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή VPN απευθείας σε ορισμένες συσκευές, όπως κονσόλες παιχνιδιών και έξυπνη τηλεόραση, αλλά μπορείτε πάντα να την εγκαταστήσετε στο δρομολογητή σας.

3. Ελέγξτε την ιδιωτική σας σύνδεση για διεύθυνση IP και διαρροή DNS

Η χρήση σύνδεσης VPN δεν σημαίνει ότι η σύνδεσή σας είναι εντελώς ανώνυμη, εκτός εάν ελέγξετε εάν υπάρχει διεύθυνση IP ή διαρροή DNS. Υπάρχουν ορισμένοι ιστότοποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε εάν η ιδιωτική σας σύνδεση διαρρέει τη διεύθυνση IP ή τις πληροφορίες DNS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους ιστότοπους για να ελέγξετε εάν η σύνδεσή σας στο δίκτυο είναι απόλυτα ιδιωτική πριν χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση για να κάνετε τις κανονικές σας διαδικτυακές δραστηριότητες. Η διεύθυνση IP και η διαρροή διεύθυνσης DNS ενδέχεται να μην είναι άμεσα εμφανείς, εκτός εάν την ελέγξετε με τη διεύθυνση IP και τον ιστότοπο ελέγχου διαρροών DNS.

4. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένος ο διακόπτης Kill και το τείχος προστασίας

Η διαδικτυακή σας δραστηριότητα δεν θα έχει μεγάλη σημασία αν ξαφνικά απενεργοποιήσετε την ιδιωτική σας σύνδεση για συγκεκριμένους λόγους. Στην πραγματικότητα, για μια υπηρεσία VPN, οι πτώσεις σύνδεσης είναι πολύ συχνές. Επομένως, για να αποτρέψετε τη διαρροή της σύνδεσης VPN από τις πραγματικές σας πληροφορίες στο διαδίκτυο ενώ αντιμετωπίζει πτώση σύνδεσης, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία διακόπτη kill για να αποτρέψετε την εμφάνιση του. Αυτή η λειτουργία θα σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε ολόκληρη τη σύνδεση δικτύου σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πτώση σύνδεσης στην ιδιωτική σας σύνδεση. Επίσης, φροντίστε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία τείχους προστασίας για να προστατεύσετε τις συσκευές σας από χάκερ και άλλες διαδικτυακές απειλές.

5. Χρησιμοποιήστε μια αποκλειστική ιδιωτική διεύθυνση IP

Ορισμένες υπηρεσίες VPN θα σας προσφέρουν να χρησιμοποιείτε μια αποκλειστική ιδιωτική διεύθυνση IP αντί να χρησιμοποιείτε μια κοινόχρηστη ιδιωτική διεύθυνση IP. Θα σας προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία για μια επιπλέον τιμή. Ωστόσο, σε αντάλλαγμα, θα έχετε το πλήρες όφελος της ανωνυμίας στη διαδικτυακή σας δραστηριότητα, επειδή η αποκλειστική ιδιωτική σας διεύθυνση IP είναι η διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται μόνο από εσάς. Δεν χρησιμοποιείται από άλλους χρήστες VPN, επομένως χρησιμοποιείτε την αποκλειστική διεύθυνση IP από τον πάροχο υπηρεσιών VPN, όπως ακριβώς χρησιμοποιείτε την αποκλειστική διεύθυνση IP από τον ISP σας. Θα σας δώσει πολλά περισσότερα οφέλη προστασίας της ιδιωτικής ζωής στην online δραστηριότητά σας.

Αυτές είναι οι συμβουλές για τη μεγιστοποίηση της ανωνυμίας της σύνδεσης VPN. Μην χρησιμοποιείτε μόνο τη σύνδεση VPN για πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους. Χρησιμοποιήστε το για να μεγιστοποιήσετε την ανωνυμία σας στο διαδίκτυο ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map