5 μεγάλα σημάδια μιας κακής και κακόβουλης εφαρμογής VPN για κινητά

Εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν μια δωρεάν υπηρεσία VPN για τις κινητές τους συσκευές, λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι δωρεάν εφαρμογές VPN είναι διαθέσιμες σε αφθονία στο App Store. Ωστόσο, μην νομίζετε ότι επειδή υπάρχουν εκατομμύρια άτομα που χρησιμοποιούν τις δωρεάν εφαρμογές, αυτό σημαίνει ότι είναι καλές εφαρμογές για να χρησιμοποιήσετε. Η πρόσφατη έρευνα ασφάλειας ανακάλυψε ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των δωρεάν εφαρμογών VPN για κινητά είναι επικίνδυνο για χρήση, καθώς είναι ενσωματωμένο σε κακόβουλους πηγαίους κώδικες που έχουν σχεδιαστεί για να διακινδυνεύουν τα δεδομένα του χρήστη. Επιπλέον, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές έχουν υψηλή βαθμολογία στο κατάστημα εφαρμογών, οπότε οποιοσδήποτε μπορεί να μπεί στον πειρασμό να δοκιμάσει την εφαρμογή και να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ιδιωτικής σύνδεσης χωρίς την παραμικρή αμφιβολία για την ασφάλειά της.


Ενώ ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των εφαρμογών για κινητά είναι κακόβουλο, εξακολουθεί να υπάρχει ένας καλός αριθμός εφαρμογών VPN που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ελαφριά περιήγηση στην κινητή συσκευή σας. Με άλλα λόγια, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικός αριθμός εφαρμογών που είναι αρκετά ασφαλείς στη χρήση, αν και δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές για διαδικτυακές συναλλαγές ή για άλλους σκοπούς που απαιτούν το απόρρητό σας. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τις κακές εφαρμογές VPN, ώστε να μην είστε θύμα αυτών των κακών εφαρμογών. Ακολουθούν 5 μεγάλα σημάδια μιας κακής και κακόβουλης εφαρμογής VPN για κινητά:

1. Ενσωματώνεται με κακόβουλη κωδικοποίηση κατά τη σάρωση με λογισμικό προστασίας από ιούς

Όταν εγκαθιστάτε αυτές τις δωρεάν εφαρμογές VPN μέσω του επίσημου καταστήματος εφαρμογών, ενδέχεται να μην συνειδητοποιήσετε ότι αυτές οι εφαρμογές περιέχουν κακόβουλους κωδικούς πηγής που είναι ενσωματωμένοι σε αυτό. Ίσως πιστεύετε ότι λειτουργεί σωστά αφού το ανοίξετε, χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως, δεν πρέπει να βασίζεστε στην εμφάνιση των εφαρμογών. Πρέπει να το σαρώσετε με κατάλληλο λογισμικό προστασίας από ιούς που υποστηρίζει τη σάρωση εφαρμογών για κινητά, για να γνωρίζετε ακριβώς εάν αυτές οι εφαρμογές είναι καλές ή κακές. Τις περισσότερες φορές, κακές και κακόβουλες εφαρμογές εικονικού ιδιωτικού δικτύου μπορούν εύκολα να εντοπιστούν από το λογισμικό προστασίας από ιούς. Εάν ανακαλύψετε ότι μια εφαρμογή έχει κακόβουλη κωδικοποίηση, σταματήστε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή και απεγκαταστήστε την αμέσως.

2. Αποστραγγίζει γρήγορα την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου

Η χρήση μιας εφαρμογής VPN στην κινητή συσκευή σας δεν πρέπει να επηρεάζει υπερβολικά την μπαταρία σας, καθώς χρησιμοποιεί την κανονική σύνδεση στο Διαδίκτυο που έχετε και απλώς κρυπτογραφεί τη σύνδεση. Έτσι, εάν ανακαλύψετε ότι η εφαρμογή εξαντλεί υπερβολικά την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου, ενώ χρησιμοποιείτε μόνο το Διαδίκτυο κανονικά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εφαρμογή για κινητά να είναι κακόβουλη. Μπορεί να στείλει κακόβουλα δεδομένα στους διακομιστές τρίτων και να δημιουργεί συνεχή επικοινωνία με αυτούς τους διακομιστές, οι οποίοι καταλήγουν να εξαντλούν γρήγορα την μπαταρία της κινητής συσκευής σας.

3. Κάνει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο πολύ αργή

Μια καλή εφαρμογή VPN για κινητά θα χρησιμοποιεί την κανονική σας σύνδεση στο Διαδίκτυο χωρίς να επιβραδύνει καθόλου την ταχύτητα της σύνδεσής σας. Εκτός αν συνδέεστε από μια τοποθεσία με έλλειψη ασύρματου σήματος, θα πρέπει να μπορείτε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας VPN με κανονική ταχύτητα. Ωστόσο, με κακόβουλες εφαρμογές εικονικού ιδιωτικού δικτύου για κινητά, η κανονική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας σας μπορεί να επιβραδυνθεί για διάφορους λόγους. Αυτοί οι λόγοι περιλαμβάνουν συνεχή μετάδοση δεδομένων που δεν εξουσιοδοτείτε, αργή απόδοση διακομιστή, υπερφόρτωση διακομιστή και ούτω καθεξής.

4. Εκτελεί περισσότερη μετάδοση δεδομένων που τρώει το εύρος ζώνης σας

Όταν χρησιμοποιείτε μια κακή και κακόβουλη εφαρμογή VPN για κινητά, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην κατανάλωση δεδομένων της κινητής συσκευής σας. Εάν η κινητή συσκευή δείχνει ότι χρησιμοποιεί περισσότερα δεδομένα στη σύνδεσή σας, αυτό σημαίνει ότι η σύνδεση VPN ενδέχεται να καταναλώνει το εύρος ζώνης σας εκτελώντας περισσότερη μετάδοση δεδομένων. Συνήθως, αυτό συμβαίνει συχνά, καθώς οι κακόβουλες υπηρεσίες VPN θα συνεχίσουν να διαβιβάζουν δεδομένα ακόμα και όταν είστε σε αδράνεια. Αυτό συνιστά μη εξουσιοδοτημένη μετάδοση δεδομένων και θα πρέπει να μείνετε μακριά από μια υπηρεσία που το κάνει.

5. Διατηρεί τις κανονικές λειτουργίες του τηλεφώνου σας

Είδατε ότι οι κανονικές λειτουργίες του τηλεφώνου σας διαταράσσονται μετά την εγκατάσταση της συγκεκριμένης εφαρμογής VPN; Για παράδειγμα, μπορεί να ανακαλύψετε ότι γίνεται πιο δύσκολο να καλέσετε κάποιον από τη λίστα επαφών σας ή μπορεί να παρατηρήσετε ότι η εφαρμογή SMS δεν λειτουργεί σωστά. Επίσης, εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι η εφαρμογή VPN για κινητά είναι επικίνδυνη. Μια αξιόπιστη εφαρμογή VPN δεν θα έχει αυτόν τον τύπο συμπεριφοράς και θα διατηρεί πάντα το τηλέφωνό σας ασφαλές χωρίς να διαταράσσει τις κανονικές λειτουργίες του.

Αυτά είναι τα 5 μεγάλα σημάδια μιας κακής και κακόβουλης εφαρμογής VPN για κινητά. Μόλις ανακαλύψετε αυτήν την εφαρμογή στην κινητή συσκευή σας, φροντίστε να την απεγκαταστήσετε αμέσως και να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε λήψη αυτών των τύπων εφαρμογών για την κινητή συσκευή σας ξανά. Για μια πραγματική προστασία για τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εφαρμογή VPN από μια γνωστή εταιρεία VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map