5 Εργαλεία που σχετίζονται με VPN που μπορούν να βελτιώσουν το απόρρητο και την ασφάλεια της μικρής επιχείρησής σας

Το απόρρητο και η ασφάλεια της μικρής επιχείρησής σας πρέπει να διατηρούνται υπό έλεγχο εάν θέλετε να διατηρήσετε την επιχείρησή σας ομαλά. Γιατί; Αυτό συμβαίνει επειδή οποιαδήποτε παραβίαση απορρήτου και ασφάλειας στη μικρή επιχείρησή σας μπορεί να σημαίνει μεγάλα έξοδα για να επιλύσετε τέτοια προβλήματα. Επιπλέον, εάν συμβεί, ας μην ξεχνάμε τους πελάτες που ενδέχεται να μην αισθάνονται πλέον άνετα να συνεργάζονται μαζί σας λόγω της έλλειψης ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής για τα δεδομένα τους.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης VPN για τη μικρή τους επιχείρηση, επειδή θα τους βοηθήσουν να προστατεύσουν τα σημαντικά δεδομένα που έχουν, είτε πρόκειται για τα δεδομένα της επιχείρησής τους είτε για τα δεδομένα των πελατών τους. Όχι μόνο αυτό, υπάρχουν ορισμένα εργαλεία ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαζί με τη σύνδεση VPN για να βελτιώσετε την προστασία απορρήτου και ασφάλειας γύρω από το επιχειρηματικό σας δίκτυο. Ακολουθούν 5 εργαλεία που σχετίζονται με το VPN που μπορούν να βελτιώσουν το απόρρητο και την ασφάλεια της μικρής επιχείρησής σας:

1. SpiderOak – Κρυπτογραφημένη αποθήκευση δεδομένων

Εάν θέλετε να προστατέψετε τα δεδομένα της επιχείρησής σας και των χρηστών σας, δεν πρέπει να αναζητάτε απλώς μια τακτική κρυπτογράφηση για την αποθήκευση δεδομένων στο διαδίκτυο. Αντ ‘αυτού, πρέπει να επιλέξετε ένα καλύτερο σύστημα κρυπτογράφησης για το απόρρητο των δεδομένων σας. Το SpiderOak είναι μια από τις καλύτερες κρυπτογραφημένες πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων που σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε όλα τα δεδομένα της επιχείρησής σας και των χρηστών σε ένα ασφαλές και εξαιρετικά κρυπτογραφημένο περιβάλλον.

Το SpiderOak όχι μόνο θα κρυπτογραφήσει τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά δεδομένων, αλλά και θα κρυπτογραφήσει τα δεδομένα σας τοπικά προτού μεταφορτωθεί στους διαδικτυακούς διακομιστές cloud. Με αυτόν τον τρόπο, θα διπλασιαστεί η κρυπτογράφηση για όλα τα δεδομένα σας και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλα τα τοπικά δεδομένα και τα δεδομένα cloud είναι πάντα κρυπτογραφημένα και συγχρονισμένα σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές.

2. Wickr – Σύστημα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων

Εάν θέλετε ένα καλύτερο σύστημα επικοινωνίας για τη μικρή σας επιχείρηση, ειδικά μεταξύ των υπαλλήλων της εταιρείας σας, το Wickr μπορεί να είναι μια καλή πλατφόρμα για χρήση. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων δεν μοιάζει με τις κανονικές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι διαθέσιμες στην αγορά σήμερα. Άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων ενδέχεται να κρυπτογραφήσουν τα μηνύματά σας, αλλά χρησιμοποιούν μόνο κανονικό σύστημα κρυπτογράφησης που μερικές φορές οι εισβολείς μπορούν να διαπεράσουν.

Η Wickr χρησιμοποιεί το σύστημα κρυπτογράφησης 256-bit που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προστατεύουν τα μηνύματα και τις επικοινωνίες τους, καθώς και τις ιδιωτικές πληροφορίες που μεταφέρονται μεταξύ των χρηστών. Επιπλέον, λειτουργεί σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων επιτραπέζιων και κινητών συσκευών.

3. HighTail – Ασφαλής και κρυπτογραφημένη μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στην αγορά και σας επιτρέπουν να μοιράζεστε αρχεία μεταξύ συσκευών. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές συνήθως δεν έχουν καμία εγγύηση ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή. Αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν μόνο για να σας βοηθήσουν να στείλετε τα δεδομένα από τη μία συσκευή στην άλλη συσκευή και ποτέ δεν ξέρετε εάν η εταιρεία πίσω από αυτές τις εφαρμογές ενδέχεται να συλλέξει τα δεδομένα του χρήστη κατά τη διάρκεια της πορείας.

Με το HighTail, η κοινή χρήση αρχείων μεταξύ διαφορετικών συσκευών, όπως υπολογιστές σε φορητές συσκευές, θα γίνει ακόμη πιο ασφαλής. Διαθέτει διάφορες δυνατότητες ασφαλείας που διασφαλίζουν ότι τα αρχεία σας μεταφέρονται με ασφάλεια από τη μία συσκευή στην άλλη, απαιτώντας έλεγχο ταυτότητας χρήστη, κωδικό πρόσβασης και επαλήθευση ταυτότητας προτού ο δέκτης μπορεί να ανοίξει τα μεταφερόμενα αρχεία.

4. FraudLabs Pro – Εργαλείο πρόληψης απάτης

Ως επιχείρηση που ασχολείται κυρίως με διαδικτυακές συναλλαγές, είναι πολύ σημαντικό για εσάς να αποτρέψετε την επιχείρησή σας από διάφορες δόλιες συναλλαγές στην πορεία. Η αντιστροφή χρέωσης και οι ψεύτικες συναλλαγές μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή όταν αποδέχεστε πληρωμές με πιστωτική κάρτα στον ιστότοπό σας, οπότε πρέπει να προστατεύσετε την επιχείρησή σας από απώλεια κερδών στο μέλλον διατηρώντας το σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας απαλλαγμένο από απάτες και απατεώνες.

Το FraudLabs Pro θα βοηθήσει τη μικρή επιχείρησή σας να αποτρέψει διάφορες πιθανές δόλιες συναλλαγές στο σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας και διασφαλίζει ότι όλες οι συναλλαγές που περνούν από τα καλάθια αγορών σας προστατεύονται με ασφάλεια. Ανεξάρτητα από τους τρόπους πληρωμής που αποδέχεστε, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο για να αποτρέψετε τυχόν απάτες που μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή.

5. AxCrypt – Εργαλείο ασφάλειας και κρυπτογράφησης αρχείων

Το AxCrypt είναι ένα λογισμικό κρυπτογράφησης που σας επιτρέπει να κρυπτογραφείτε εύκολα τα αρχεία που αποθηκεύετε στον τοπικό σας χώρο αποθήκευσης. Διαθέτει υψηλό επίπεδο κρυπτογράφησης που σας επιτρέπει να κλειδώσετε την πρόσβαση στα σημαντικά αρχεία σας με διάφορες μεθόδους. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα σημαντικά αρχεία που αποθηκεύετε τοπικά θα προστατεύονται πάντα από οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Επιπλέον, διαθέτει επίσης τη δυνατότητα αποθήκευσης cloud που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας σε ένα cloud storage και να το μοιράζεστε με άλλους χρησιμοποιώντας τα κλειδιά κρυπτογράφησης. Έτσι, μόνο άτομα που έχουν τα κλειδιά για να ανοίξουν τα αρχεία έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Αυτά είναι τα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στη μικρή επιχείρησή σας μαζί με τη σύνδεση VPN που έχετε ήδη. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων της επιχείρησής σας και των χρηστών σας και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι αδίστακτοι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κανένα από τα σημαντικά αρχεία σας.