5 συμβουλές για τη χρήση σύνδεσης VPN ως ταξιδιώτη στην Κίνα

Το ταξίδι στην Κίνα μπορεί να ακούγεται αρκετά ανησυχητικό για μερικούς ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει επειδή υπήρξαν ειδήσεις που λένε ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο στην Κίνα. Λοιπόν, ποια είναι η συμφωνία με αυτό; Εάν τα νέα είναι αλήθεια, τότε ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε από τους δημοφιλείς ιστότοπούς σας ενώ βρίσκεστε στην Κίνα και αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι σας ενδέχεται να είναι βαρετό. Επειδή δεν υπάρχουν κύριες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σε αυτήν τη χώρα, δεν μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας όσο βρίσκεστε εκεί. Είναι όμως αλήθεια?


Η αλήθεια είναι ότι είναι εν μέρει αλήθεια. Ναι, η κινεζική κυβέρνηση ενδέχεται να απαγορεύσει τις περισσότερες υπηρεσίες εικονικού ιδιωτικού δικτύου στην Κίνα, αλλά μόνο για εκείνους που το πωλούν. Η χρήση του VPN είναι ακόμα δυνατή για τους μεμονωμένους Κινέζους πολίτες και για επιχειρήσεις που θέλουν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε υπηρεσία VPN, πρέπει να το εγγράψουν πρώτα στην κυβέρνηση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ταξιδιώτες, καθώς η κυβέρνηση συνήθως δεν θα εφαρμόζει την απαγόρευση VPN για ταξιδιώτες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε τη σύνδεση VPN ενώ βρίσκεστε σε αυτήν τη χώρα. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Ακολουθούν 5 συμβουλές για τη χρήση σύνδεσης VPN ως ταξιδιώτη στην Κίνα:

1. Χρησιμοποιήστε μόνο το VPN που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Κίνα

Με την απαγόρευση χρήσης VPN γενικά στην Κίνα, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες μεσολάβησης που εδρεύουν στην Κίνα που επηρεάζονται ή κλείνουν από την κυβέρνηση. Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση δεν επιτρέπει στην Apple ή την Google να εμφανίζει εφαρμογές VPN στο κατάστημα εφαρμογών τους, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο για εσάς να κάνετε λήψη και εγκατάσταση μιας εφαρμογής VPN όταν βρίσκεστε στην Κίνα. Ωστόσο, η χρήση εικονικών υπηρεσιών ιδιωτικού δικτύου που βασίζονται σε χώρες εκτός της Κίνας είναι ακόμα δυνατή, αλλά ακόμη και τότε, η κινεζική κυβέρνηση είναι ένα είδος περιορισμού της χρήσης τους εντός της χώρας. Επομένως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο το VPN που είναι εγγυημένο ότι λειτουργεί σε αυτήν τη χώρα. Κάντε κάποια έρευνα και επιλέξτε ένα premium VPN που σας λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρακάμψετε το Κινέζικο Μεγάλο Τείχος προστασίας.

2. Εγκαταστήστε το VPN σας πριν πάτε στην Κίνα

Η εγκατάσταση του εικονικού ιδιωτικού λογισμικού ή της εφαρμογής δικτύου θα πρέπει να γίνεται όταν βρίσκεστε ακόμα στη χώρα σας ή πριν να προσγειωθείτε στην Κίνα. Αυτό συμβαίνει επειδή θα είναι δύσκολο να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε εφαρμογές ή λογισμικό VPN από τη χώρα. Επομένως, είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε το εικονικό ιδιωτικό σας δίκτυο πριν από την απογείωση. Βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα λειτουργούν σωστά σε κάθε συσκευή σας και βεβαιωθείτε ότι η συνδρομή σας εξακολουθεί να είναι ενεργή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Κίνα. Και πάλι, εάν η συνδρομή σας δεν είναι ενεργή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και πρέπει να ανανεώσετε τη συνδρομή μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα ήταν πολύ δύσκολο να το κάνετε αν δεν ενεργοποιήσετε την επιλογή αυτόματης ανανέωσης.

3. Το μεγάλο τείχος προστασίας βελτιώνεται συνεχώς

Θυμηθείτε ότι η κινεζική κυβέρνηση προστατεύει τις «γη του διαδικτύου» με το τείχος προστασίας που ονομάζεται Μεγάλο Τείχος προστασίας. Οι τακτικοί Κινέζοι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στους ιστότοπους που έχουν εγκριθεί εντός της χώρας και γενικά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στους ιστότοπους που βρίσκονται εκτός αυτού του τείχους προστασίας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους ιστότοπους VPN και οι υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης ταξινομούνται ως ιστότοποι που αποκλείονται από το τείχος προστασίας και η λίστα των αποκλεισμένων ιστότοπων αυξάνεται συνεχώς, καθώς το Μεγάλο Τείχος προστασίας βελτιώνεται συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότερες υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης αποκλείονται και μεγάλο μέρος αυτών θα περιοριστεί στη χρήση τους. Έτσι, επιλέξτε προσεκτικά την υπηρεσία VPN σας.

4. Επιλέξτε τον καλύτερο διακομιστή απόδοσης

Όταν βρίσκεστε στην Κίνα και μπορείτε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την υπηρεσία VPN, φροντίστε να επιλέξετε τον διακομιστή με την καλύτερη απόδοση. Εάν το εικονικό ιδιωτικό σας δίκτυο διαθέτει τη δυνατότητα που σας επιτρέπει να επιλέξετε αυτόματα τον διακομιστή με την καλύτερη απόδοση, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές υπηρεσίες VPN που εξακολουθούν να λειτουργούν στην Κίνα ενδέχεται να επιβραδυνθούν από τον ISP για να περιορίσουν τη σύνδεσή σας στον «εξωτερικό κόσμο». Εάν μπορείτε, συνιστάται πάντα να χρησιμοποιείτε τον διακομιστή των ΗΠΑ, καθώς θα σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία πρόσβασης σε διάφορους αποκλεισμένους ιστότοπους.

5. Επιλέξτε το VPN που δεν επιτρέπει τον περιορισμό ή την επιβράδυνση του ISP

Μια επιπλέον συμβουλή για την επιλογή της καλύτερης υπηρεσίας διακομιστή μεσολάβησης όταν ταξιδεύετε στην Κίνα είναι ότι πρέπει να επιλέξετε την υπηρεσία VPN που δεν επιτρέπει κανένα τύπο επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης ISP. Όταν επιλέγετε αυτόν τον τύπο VPN, θα μπορείτε να απολαύσετε την ιδιωτική σύνδεση με πλήρη ταχύτητα. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ο αριθμός των υπηρεσιών VPN που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα είναι ακόμα μικρός. Λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει για τις δυνατότητες της υπηρεσίας VPN που έχετε επιλέξει πριν φτάσετε στον προορισμό σας.

Αυτές είναι οι 5 συμβουλές για τη χρήση σύνδεσης VPN ως ταξιδιώτη στην Κίνα. Το ταξίδι στην Κίνα μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό, καθώς υπάρχουν πολλά φανταστικά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στη χώρα. Είτε πηγαίνετε σε αυτήν τη χώρα για να σπουδάσετε, να εργαστείτε ή απλά να απολαύσετε διακοπές, είναι πάντα απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση VPN, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία σας σε αυτήν τη χώρα με τους φίλους σας στο σπίτι.