5 πράγματα που κάνουν τη σύνδεση VPN σας ευάλωτη σε επιθέσεις χάκερ

Ο κύριος σκοπός μιας σύνδεσης VPN είναι να διασφαλίσει το διαδικτυακό απόρρητο και την ασφάλειά σας, έτσι ώστε να μπορείτε να διασφαλίσετε εντελώς τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα χωρίς να ανησυχείτε για τρίτα μέρη που ενδέχεται να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας συμπεριφορές. Η ιδιωτική σύνδεση λειτουργεί κρυπτογραφώντας την κανονική σας σύνδεση στο Διαδίκτυο, αποκρύπτοντας εντελώς την πραγματική σας διεύθυνση IP από τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, του ISP σας, των ιστότοπων που επισκέπτεστε και των χάκερ. Ωστόσο, μεταξύ των πιθανών τρίτων που ενδέχεται να θέλουν να παρακολουθούν τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα, οι χάκερ είναι αυτοί που πρέπει να είστε προσεκτικοί.


Γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί με τους χάκερ; Αυτό συμβαίνει επειδή ενώ η κυβέρνησή σας ή ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου ενδέχεται να παρακολουθούν την τακτική σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, δεν θα επιβάλουν τον τρόπο τους να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας όταν χρησιμοποιείτε ιδιωτική σύνδεση. Δεν θα προσπαθήσουν σε αυτό το σημείο να σας εντοπίσουν ενώ χρησιμοποιείτε την ιδιωτική σας σύνδεση και ούτε θα προσπαθήσουν να το κάνουν. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι χάκερ είναι επίμονοι και μπορεί να προσπαθήσουν να διεισδύσουν στη σύνδεσή σας στο δίκτυο, παρόλο που χρησιμοποιείτε ένα VPN. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί απέναντι στους χάκερ, καθώς έχουν την ικανότητα και την προθυμία να εκτελέσουν την εγκληματική τους πράξη στον κυβερνοχώρο όπως το κρίνουν κατάλληλο. Ακολουθούν 5 πράγματα που κάνουν τη σύνδεση VPN σας ευάλωτη σε επιθέσεις χάκερ:

1. Αδύναμο πρωτόκολλο ασφάλειας

Δεν έχουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας την ίδια ποιότητα κρυπτογράφησης και τα κακά νέα είναι ότι, πολλές υπηρεσίες VPN εκεί έξω εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ένα αδύναμο πρωτόκολλο ασφαλείας ως το κύριο σύστημα προστασίας τους. Αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για τους χρήστες, καθώς υπάρχουν ήδη ορισμένες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η χρήση ενός αδύναμου πρωτοκόλλου ασφαλείας μπορεί πραγματικά να θέσει τους χρήστες σε κίνδυνο. Εάν το VPN σας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα αδύναμο πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως το PPTP, και δεν υπάρχει τρόπος να μεταβείτε σε άλλο πρωτόκολλο ασφαλείας, τότε παρόλο που η σύνδεσή σας είναι κρυπτογραφημένη με ιδιωτικό δίκτυο, θα εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε επιθέσεις χάκερ. Μόλις οι χάκερ βρήκαν την αδυναμία στο πρωτόκολλο ασφαλείας σας, θα το χρησιμοποιήσουν ως σημείο εισόδου για να διεισδύσουν περαιτέρω στο δίκτυό σας.

2. Προβλήματα διακομιστή

Όχι μόνο τα προβλήματα του διακομιστή είναι απογοητευτικά, αλλά μπορεί επίσης να δώσει μια μεγάλη ευπάθεια ασφαλείας για το σύστημά σας. Όταν συνδέεστε σε έναν ιδιωτικό διακομιστή και ο εν λόγω διακομιστής έχει πρόβλημα, τότε η σύνδεσή σας δεν μπορεί να είναι τόσο ιδιωτική όσο θα περίμενε κανείς. Τα προβλήματα του διακομιστή μπορεί να κυμαίνονται από αργή ταχύτητα σύνδεσης, διακοπή λειτουργίας διακομιστή, αδυναμία σύνδεσης με το διακομιστή και ούτω καθεξής. Θα διακόψει αυτόματα την ιδιωτική ή ασφαλή σύνδεσή σας, αφήνοντας τη σύνδεσή σας στο δίκτυο ευάλωτη σε επιθέσεις χάκερ.

3. Αναξιοπιστία της υπηρεσίας VPN

Ο πάροχος υπηρεσιών VPN που δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και το απόρρητο του χρήστη συνήθως αγνοεί οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι χρήστες. Επιπλέον, αυτός ο τύπος υπηρεσίας είναι συνήθως αναξιόπιστος και δεν μπορούν να παρέχουν στους χρήστες την εγγυημένη διαδικτυακή προστασία και απόρρητο που χρειάζονται. Σχεδόν όλες οι δωρεάν υπηρεσίες VPN είναι έτσι, ειδικά με τις υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κινητή συσκευή σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους ασφαλείας που επιβάλλονται από αυτούς τους αναξιόπιστους παρόχους υπηρεσιών VPN, καθώς μπορεί να προσελκύσει την προσοχή των χάκερ να διεισδύσουν στο σύστημά σας.

4. Προστασία μονής στρώσης

Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών VPN εξακολουθούν να χρησιμοποιούν προστασία ενός επιπέδου για την προστασία των χρηστών τους στο διαδίκτυο. Αυτή η προστασία ενός επιπέδου λειτουργεί αποκρύπτοντας την πραγματική διεύθυνση IP του χρήστη και εμφανίζοντας στο κοινό τη διεύθυνση IP του ιδιωτικού διακομιστή. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πρόσθετα επίπεδα προστασίας που παρέχονται από τον πάροχο υπηρεσιών VPN, γεγονός που το καθιστά πολύ ευάλωτο σε επιθέσεις χάκερ απλώς και μόνο επειδή όταν αφαιρεθεί το ενιαίο επίπεδο προστασίας, οι χρήστες εκθέτουν την πραγματική τους διεύθυνση IP στους χάκερ και αυτό είναι πολύ εύκολο για τους χάκερ να εισχωρήσουν περαιτέρω στο σύστημα μόλις φύγει αυτή η προστασία ενός στρώματος. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό για εσάς να επιλέξετε το VPN που προσφέρει πολλαπλά επίπεδα προστασίας, γεγονός που καθιστά αδύνατο για τους χάκερ να εντοπίσουν την πραγματική σας διεύθυνση IP.

5. Βασικό σύστημα κρυπτογράφησης

Το πρόβλημα με τις δωρεάν υπηρεσίες VPN εκεί έξω είναι ότι προσφέρουν μόνο το βασικό σύστημα κρυπτογράφησης, το οποίο είναι ο τύπος κρυπτογράφησης που μπορούν εύκολα να σπάσουν οι χάκερ. Ορισμένες φθηνές υπηρεσίες VPN χρησιμοποιούν το ίδιο βασικό σύστημα κρυπτογράφησης με την τυπική προστασία ασφάλειας για τους χρήστες τους, κάτι που μπορεί να θέσει τους χρήστες σε κίνδυνο. Είναι πάντα καλύτερο να επιλέξετε την υπηρεσία VPN που παρέχει τουλάχιστον 256-bit κρυπτογράφησης ή το σύστημα κρυπτογράφησης στρατιωτικής ποιότητας για να διασφαλίσετε ότι το δίκτυό σας είναι αδιαπέραστο. Οι χάκερ δεν μπορούν να διεισδύσουν στην ιδιωτική σύνδεση που διαθέτει σύστημα κρυπτογράφησης στρατιωτικού βαθμού.

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που κάνουν τη σύνδεση VPN σας ευάλωτη σε επιθέσεις χάκερ. Είναι δική σας ευθύνη να διατηρείτε ασφαλή τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να προστατεύετε τις σημαντικές πληροφορίες σας στο διαδίκτυο. Για το σκοπό αυτό, είναι καλύτερο να ελέγξετε ξανά την υπηρεσία VPN σας και να βεβαιωθείτε ότι σας παρέχουν αρκετό σύστημα προστασίας που δεν προστατεύει από χάκερ, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία τους με σιγουριά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map