5 Κοινές παρανοήσεις σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου Tor

Το Tor είναι το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται συχνά από χρήστες του Διαδικτύου για πρόσβαση στο deep web, το οποίο είναι ένα βαθύ τμήμα του διαδικτύου, το οποίο γενικά δεν είναι προσβάσιμο μέσω των κανονικών προγραμμάτων περιήγησης. Το Tor ονομάζεται επίσης πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου, καθώς κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας χρησιμοποιώντας ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, επιτρέποντάς σας να περιηγείστε ανώνυμα στον deep web ή στον κανονικό ιστό. Χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία κρυπτογράφησης που καθιστά δύσκολο για τρίτους να παρακολουθούν την πραγματική σας διεύθυνση IP. Σε συνδυασμό με τη χρήση του VPN, μπορείτε να είστε εντελώς ασφαλείς στο διαδίκτυο όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Tor, καθώς το σύστημα κρυπτογράφησης θα διπλασιαστεί.


Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τον Tor. Πρώτα απ ‘όλα, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται κυρίως για πρόσβαση στο deep web, πολλοί άνθρωποι το βλέπουν ακόμα ως κάτι «τρομακτικό» για χρήση. Τότε, οι άνθρωποι γενικά δεν θέλουν να χρησιμοποιούν το Tor λόγω διαφόρων προβλημάτων ασφάλειας. Ακολουθούν οι 5 κοινές παρανοήσεις σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου Tor:

1. Το Tor είναι το πρόγραμμα περιήγησης για χάκερ

Είναι αλήθεια ότι το Tor έχει χρησιμοποιηθεί από χάκερ και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο για να κάνει κάθε είδους ψηφιακά εγκλήματα. Όμως, μόνο επειδή παρέχει την ανωνυμία στο διαδίκτυο, αυτοί οι κακοί άνθρωποι πρέπει να κρατηθούν απαρατήρητοι από τις αρχές. Επίσης, όταν περιηγείστε στο deep web χρησιμοποιώντας το Tor, θα βρείτε πολλούς τύπους παράξενων, κακόβουλων και κακών ιστότοπων που δημιουργούνται από κακόβουλα και δόλια άτομα, οπότε να είστε πολύ προσεκτικοί στη δραστηριότητα περιήγησής σας. Ωστόσο, λόγω της πλήρους ανωνυμίας που μπορεί να σας παρέχει αυτό το πρόγραμμα περιήγησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό πρόγραμμα περιήγησής σας. Όταν το χρησιμοποιείτε, θα έχετε το όφελος του πλήρους απορρήτου και της ανωνυμίας κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής σας δραστηριότητας. Έχει χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς, ερευνητές, δημοσιογράφους, συγγραφείς, στρατιωτικό προσωπικό και άτομα από διάφορα υπόβαθρα για να παραμείνουν ιδιωτικοί στη διαδικτυακή τους δραστηριότητα.

2. Δεν είναι φιλικό προς τον χρήστη

Ίσως πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, λόγω της φύσης του να διαφέρει από άλλα προγράμματα περιήγησης όπως ο Firefox ή το Chrome. Όμως, στην πραγματικότητα, είναι αρκετά φιλικό προς το χρήστη και έχει σχεδιαστεί για χρήση από όλους, όπως τα κανονικά προγράμματα περιήγησης. Η διεπαφή χρήστη είναι παρόμοια με τα προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιείτε καθημερινά και είναι βασικά ένα απλό λογισμικό για χρήση. Απλά πρέπει να το εγκαταστήσετε και μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση στο Διαδίκτυο αμέσως με αυτό. Επιπλέον, μπορείτε να το κάνετε με απόλυτο απόρρητο χωρίς να ανησυχείτε για οποιοδήποτε σύστημα παρακολούθησης ή παρακολούθησης τρίτων.

3. Το Tor είναι γεμάτο κακόβουλους ιστότοπους

Ακριβώς όπως τα κανονικά προγράμματα περιήγησης όπου μπορείτε να βρείτε πολλούς κακόβουλους ιστότοπους όταν δεν είστε προσεκτικοί κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τέτοια προγράμματα περιήγησης, το Tor είναι επίσης το ίδιο. Ναι, μπορείτε να συναντήσετε πολλούς κακόβουλους ιστότοπους εάν είστε απρόσεκτοι κατά την περιήγησή σας. Να θυμάστε ότι είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου και χρησιμοποιείται κυρίως από χάκερ και άλλους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Έτσι, φυσικά, υπάρχουν πολλοί υπόγειοι ιστότοποι που μπορείτε να βρείτε όταν έχετε πρόσβαση σε ορισμένες ιδιωτικές διευθύνσεις ιστότοπων μέσω του δικτύου Tor. Ωστόσο, εάν είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε το Tor, όπως θα κάνατε όταν χρησιμοποιείτε τα κανονικά προγράμματα περιήγησης, το πρόγραμμα περιήγησης Tor μπορεί να είναι ένα ασφαλές μέρος για να απολαύσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο.

4. Διαφέρει από άλλα προγράμματα περιήγησης

Σε αντίθεση με τα κανονικά προγράμματα περιήγησης, το πρόγραμμα περιήγησης Tor έχει δημιουργηθεί κυρίως για ανωνυμία στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι όταν το χρησιμοποιείτε, η πραγματική σας διεύθυνση IP θα αποκρυφτεί εντελώς. Η πραγματική σας διεύθυνση IP θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, ειδικά εάν έχετε ενεργοποιήσει τη σύνδεση VPN πριν χρησιμοποιήσετε το Tor. Δεδομένου ότι αυτό το πρόγραμμα περιήγησης έχει δημιουργηθεί για ανωνυμία στο διαδίκτυο, δεν πρέπει να εκπλαγείτε που διαθέτει πολλές από τις δυνατότητες απορρήτου που δεν διαθέτουν πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης. Στην αρχή, μπορεί να φαίνεται περίεργο για εσάς, αλλά έχει σχεδιαστεί κυρίως για την προστασία της ασφάλειας, της ασφάλειας και του απορρήτου των χρηστών στο διαδίκτυο.

5. Το δίκτυο Tor έχει αργή σύνδεση και κακή απόδοση

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα για αυτό το πρόγραμμα περιήγησης είναι η ταχύτητα ή η απόδοση του προγράμματος περιήγησης. Ίσως παρατηρήσετε ότι όταν χρησιμοποιείτε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης, η ταχύτητα είναι πολύ πιο αργή από τη χρήση των κανονικών προγραμμάτων περιήγησης. Αυτό οφείλεται κυρίως στο σύστημα κρυπτογράφησης και αναμετάδοσης που διαθέτει, το οποίο μπορεί να επιβραδύνει τη σύνδεση. Το δίκτυο Tor κάνει όλο το σύστημα κρυπτογράφησης μεταδίδοντας την επισκεψιμότητά σας σε πολλούς διακομιστές, οπότε μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να φορτώσει τον ιστότοπο που θέλετε να επισκεφθείτε. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι παρά την αργή ταχύτητα σύνδεσης, οι προγραμματιστές του προγράμματος περιήγησης Tor εργάζονται για τη βελτίωση της απόδοσης του δικτύου Tor. Η απόδοση του προγράμματος περιήγησης Tor σήμερα είναι πολύ καλύτερη από ό, τι πριν από ένα χρόνο, ή ακόμα και πριν από λίγους μήνες.

Αυτές είναι οι 5 κοινές παρανοήσεις σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου Tor. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης, αλλά φοβάστε τη φαινομενική κακή φήμη του, τότε θα πρέπει να καταλάβετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτού του προγράμματος περιήγησης απορρήτου. Το Tor είναι ακριβώς σαν ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, μόνο που ενδιαφέρεται πολύ για το απόρρητο των χρηστών του. Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το VPN σας προτού προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης για να αποκτήσετε το απόλυτο απόρρητο για τη δραστηριότητα περιήγησής σας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map