5 Μειονεκτήματα του Opera VPN και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αποκλειστικό VPN

Το Opera είναι ένα από τα κύρια προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιούν οι χρήστες τόσο για την επιφάνεια εργασίας όσο και για τις φορητές συσκευές τους. Το σημαντικό για αυτό το πρόγραμμα περιήγησης είναι ότι διαθέτει μια ενσωματωμένη υπηρεσία VPN την οποία οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν χωρίς κανένα όριο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εύρους ζώνης κατά τη χρήση αυτής της υπηρεσίας VPN, η οποία ονομάζεται Opera VPN και οι χρήστες μπορούν εύκολα να κρυπτογραφήσουν την κυκλοφορία τους που περνά από αυτό το πρόγραμμα περιήγησης απλώς ενεργοποιώντας τη δυνατότητα VPN.


Όταν εγκαθιστάτε το Opera για πρώτη φορά, αυτή η δυνατότητα απενεργοποιείται από προεπιλογή. Μόνο αφού το ενεργοποιήσετε από τις Ρυθμίσεις απορρήτου του προγράμματος περιήγησης θα μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία VPN. Το σημάδι ότι η ιδιωτική σύνδεση είναι ενεργή στο Opera είναι ότι θα δείτε το μικρό μπλε κουτί με τη λέξη VPN γραμμένο στη γραμμή διευθύνσεων. Ωστόσο, όσο καλύτερα ακούγεται, η υπηρεσία VPN αυτού του προγράμματος περιήγησης έχει διάφορα μειονεκτήματα και όταν τη συγκρίνετε με τις αποκλειστικές υπηρεσίες ιδιωτικής σύνδεσης, θα βρείτε ότι είναι κατώτερη από την άποψη της ποιότητας της υπηρεσίας. Ακολουθούν 5 μειονεκτήματα του Opera VPN και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αποκλειστικό VPN:

1. Διατίθεται μόνο εντός του προγράμματος περιήγησης

Ενώ αυτό το πρόγραμμα περιήγησης προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία ιδιωτικού δικτύου για τους χρήστες, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και άλλες ειδικές υπηρεσίες ιδιωτικής σύνδεσης. Η κύρια διαφορά είναι ότι είναι διαθέσιμη μόνο μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης και αν θέλετε να απολαύσετε την ιδιωτική σύνδεση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Opera για να το κάνετε αυτό. Επιπλέον, είναι διαθέσιμο μόνο στην έκδοση επιτραπέζιου Opera και δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην εφαρμογή Opera Mobile. Ωστόσο, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Opera VPN από το κατάστημα εφαρμογών για να απολαύσετε την ίδια ιδιωτική υπηρεσία που διατίθεται στο πρόγραμμα περιήγησης επιτραπέζιου Opera.

2. Έχει συχνά ασταθή ταχύτητα για την ιδιωτική σύνδεση

Παρόλο που δεν περιορίζει τη χρήση του εύρους ζώνης για την ιδιωτική σύνδεση, όπως οποιαδήποτε άλλη δωρεάν υπηρεσία VPN, η ταχύτητα είναι κυρίως το πρόβλημα. Ενώ το εύρος ζώνης είναι απεριόριστο, η ταχύτητα του διαδικτύου που παράγεται από την ιδιωτική σύνδεση δεν είναι τόσο γρήγορη όσο οποιαδήποτε άλλα ιδιωτικά δίκτυα. Η ταχύτητα είναι καλή για ελαφριά περιήγηση, αλλά για μεταφορά δεδομένων βαρέως τύπου, καλύτερα να μην βασίζεστε σε αυτήν την ιδιωτική σύνδεση. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα τους ιδιωτικούς διακομιστές και οι πόροι του διακομιστή είναι περιορισμένοι λόγω του ότι είναι δωρεάν υπηρεσία.

3. Δεν προσφέρει τους διακομιστές τους βάσει τοποθεσιών χώρας

Ενώ στο παρελθόν, το Opera VPN προσφέρθηκε ως δωρεάν υπηρεσία VPN για τους χρήστες με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από διάφορες τοποθεσίες διακομιστή με βάση κάθε χώρα, η υπηρεσία έχει πλέον μετατραπεί σε μια πολύ περιορισμένη υπηρεσία ιδιωτικής σύνδεσης. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τοποθεσίες διακομιστή δεν είναι διαθέσιμες με βάση τη χώρα, αλλά βασίζονται στην ήπειρο. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διακομιστών στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική για την ιδιωτική τους σύνδεση. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλό να παρακάμψετε το περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο στην περιοχή στο Διαδίκτυο.

4. Δεν είναι καλό για ροή ταινιών ή βίντεο

Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης επιτραπέζιου Opera και ενεργοποιείτε αυτό το δωρεάν VPN, δεν θα πρέπει να περιμένετε πολλά αν προσπαθείτε να μεταδώσετε ροή ταινίας ή βίντεο από τους αγαπημένους σας ιστότοπους. Αυτό συμβαίνει επειδή η ταχύτητα δεν είναι πολύ καλή για ροή. Βελτιστοποιείται μόνο για ελαφριά δραστηριότητα περιήγησης και προφανώς δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ροή του Netflix ή οποιωνδήποτε άλλων διαδικτυακών υπηρεσιών ροής που έχουν αποκλειστεί στη χώρα σας. Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό VPN εάν θέλετε να το κάνετε αυτό.

5. Οι λήψεις αρχείων διακόπτονται συχνά κατά τη χρήση της ιδιωτικής σύνδεσης

Και πάλι, δεδομένου ότι αυτή η υπηρεσία ιδιωτικής σύνδεσης δεν είναι βελτιστοποιημένη για μετάδοση δεδομένων βαρέως τύπου, είναι πάντα καλύτερο να αποφεύγετε τη χρήση της ιδιωτικής σύνδεσης για λήψη αρχείων μέσω του Διαδικτύου, ειδικά μεγάλων αρχείων. Αυτό συμβαίνει επειδή η πρόοδος λήψης διακόπτεται συχνά κατά τη χρήση της ιδιωτικής σύνδεσης, ενώ εάν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία VPN, θα κατεβάσετε όλα τα αρχεία εντάξει. Αυτό το σφάλμα ήταν γνωστό από τους χρήστες, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει επιλυθεί από τους προγραμματιστές. Επιπλέον, η ταχύτητα λήψης είναι πολύ αργή, γεγονός που το καθιστά καλύτερο για εσάς να χρησιμοποιείτε την αποκλειστική υπηρεσία VPN.

Αυτά είναι τα μειονεκτήματα του Opera VPN και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό VPN. Χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική υπηρεσία ιδιωτικής σύνδεσης, θα μπορείτε να απολαμβάνετε όλα τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει μια υπηρεσία VPN, όπως γρήγορη ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης, παράκαμψη περιεχομένου που έχει αποκλειστεί από την περιοχή, ροή βίντεο ή ταινιών, βελτιωμένη προστασία απορρήτου, βελτιωμένη ασφάλεια , ανωνυμία και πολλά άλλα.