5 λόγοι ασφαλείας για τους οποίους πρέπει να κάνετε Online Banking με σύνδεση VPN

Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων χρησιμοποιούν σύνδεση VPN για λόγους ψυχαγωγίας, όπως για να ξεμπλοκάρουν τους ιστότοπους στους οποίους συνήθως δεν έχουν πρόσβαση μέσω της κανονικής σύνδεσης ή να παρακολουθούν κάποιες ξένες ταινίες ή βίντεο που δεν είναι διαθέσιμα στις χώρες τους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα για το VPN από αυτό. Αυτό το ιδιωτικό δίκτυο σύνδεσης δημιουργήθηκε αρχικά για να διασφαλίσει την ασφάλεια, την ασφάλεια και το απόρρητο του χρήστη κατά την περιήγησή του στο διαδίκτυο. Είναι το εργαλείο που δημιουργήθηκε αρχικά για να επιτρέπει την ελευθερία του Διαδικτύου για όλους, ενώ παραμένει ασφαλές και προστατευμένο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ψηφιακής τους ζωής.


Ωστόσο, όλο και περισσότεροι χρήστες έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία του VPN και στις διαδικτυακές συναλλαγές τους, όπως οι διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές και αγορές. Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή VPN μόνο για πρόσβαση σε περιεχόμενο τρίτων, ροή ταινιών ή για ακρόαση μουσικής, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης VPN για τη διαδικτυακή τραπεζική σας δραστηριότητα. Ακολουθούν 5 λόγοι ασφαλείας για τους οποίους πρέπει να κάνετε διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές με σύνδεση VPN:

1. Προστατέψτε τα τραπεζικά σας στοιχεία οπουδήποτε κι αν πάτε

Η χρήση σύνδεσης VPN για διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές είναι λίγο διαφορετική από τη χρήση VPN μόνο για ροή βίντεο ή άλλη ελαφριά δραστηριότητα περιήγησης. Όταν κάνετε διαδικτυακή τραπεζική δραστηριότητα με VPN, θα μπορείτε να διασφαλίσετε όλες τις πτυχές της τραπεζικής σας δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των ευαίσθητων τραπεζικών σας πληροφοριών οπουδήποτε κι αν πάτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σύνδεση WiFi για τον έλεγχο του τραπεζικού σας λογαριασμού ή την πραγματοποίηση διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν απειλές. Είτε βρίσκεστε σε ξενοδοχείο, καφετέρια, αεροδρόμιο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, απλώς πρέπει να συνδεθείτε στο VPN σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικτυακή τραπεζική σας δραστηριότητα.

2. Αποτρέψτε τους χάκερ να προσπαθήσουν να κλέψουν τα τραπεζικά σας δεδομένα

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χάκερ κρύβονται παντού, υπάρχει πιθανότητα παραβίασης δεδομένων που μπορούν να λειτουργήσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι ασυνήθιστο αν βρείτε κάποιοι χάκερ έτοιμοι να κλέψουν τα δεδομένα του χρήστη σε δωρεάν ασύρματα σημεία πρόσβασης, καθώς είναι ευκολότερο για αυτούς να παραβιάσουν τη σύνδεση και να κατασκοπεύσουν εκεί τη δραστηριότητα του χρήστη στο Διαδίκτυο. Ενώ κάνετε διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές σε δημόσιους χώρους, προσέξτε ότι θα υπάρχουν κακοί άνθρωποι που προσπαθούν να κατασκοπεύσουν την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο και να κλέψουν τα τραπεζικά σας δεδομένα. Με ένα VPN, αυτό μπορεί να αποφευχθεί, καθώς οι εισβολείς δεν μπορούν να διαβάσουν την κρυπτογραφημένη επισκεψιμότητά σας και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να κλέψουν κανένα από τα σημαντικά τραπεζικά σας δεδομένα.

3. Είναι μια καλή προσθήκη ασφάλειας στη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Για να αυξήσετε την ασφάλεια της διαδικτυακής τραπεζικής σας δραστηριότητας, συνιστάται ιδιαίτερα να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Παρόλο που ενδέχεται να απαιτείται από εσάς να κάνετε μια επιπλέον διαδικασία ελέγχου ταυτότητας κάθε φορά που συνδέεστε στον τραπεζικό λογαριασμό σας, είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των τραπεζικών σας δεδομένων. Το VPN, με αυτόν τον τρόπο, θα λειτουργήσει ως πρόσθετη ασφάλεια για τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, γεγονός που θα καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για τους αδίστακτους ανθρώπους να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας τραπεζικές συναλλαγές και, ως εκ τούτου, μπορείτε να πραγματοποιήσετε οποιεσδήποτε διαδικτυακές συναλλαγές με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

4. Ασφαλίστε τους τραπεζικούς κωδικούς πρόσβασης

Ο τρόπος με τον οποίο οι χάκερ χακάρουν πολλούς λογαριασμούς κοινωνικών μέσων είναι συνήθως κλέβοντας ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, τα οποία μπορούν να κάνουν με διάφορους τρόπους. Με απροστάτευτη σύνδεση, είναι ακόμα πιο εύκολο για τους χάκερ να κλέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας, καθώς μπορούν απλά να παραβιάσουν τη σύνδεσή σας και να εγκαταστήσουν ένα καταγραφικό κλειδιών ή άλλο λογισμικό υποκλοπής spyware στη συσκευή σας για να παρακολουθούν αυτό που πληκτρολογείτε. Ωστόσο, με ένα ασφαλές VPN, δεν θα δώσετε στους χάκερ την ευκαιρία να κλέψουν τους τραπεζικούς σας κωδικούς πρόσβασης ή άλλους κωδικούς πρόσβασης που έχετε στους online λογαριασμούς σας. Ένα VPN μπορεί να κρυπτογραφήσει την επισκεψιμότητά σας και οι εισβολείς δεν μπορούν να εισέλθουν σε αυτήν την κρυπτογράφηση και να παρακολουθούν τι κάνετε. Ως αποτέλεσμα, οι τραπεζικοί κωδικοί πρόσβασης είναι πάντα ασφαλείς.

5. Κρατήστε την τραπεζική σας δραστηριότητα ιδιωτική

Δεν θέλετε να γνωρίζει κανείς τη διαδικτυακή σας τραπεζική συνήθεια και δεν θέλετε να γνωρίζει κανείς για το ιστορικό συναλλαγών σας και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Ωστόσο, εάν δεν είστε προσεκτικοί, οι αδίστακτοι άνθρωποι ενδέχεται να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τραπεζική σας συνήθεια και ακόμη και να δουν το ιστορικό συναλλαγών σας εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο δίκτυο για την τραπεζική σας δραστηριότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το VPN καθίσταται πολύ σημαντικό, καθώς μπορεί πάντα να διατηρήσει την τραπεζική σας δραστηριότητα ιδιωτική για εσάς. Ακόμα και με ένα δημόσιο δίκτυο, ένα VPN μπορεί να λειτουργήσει για την κάλυψη των διαδικτυακών σας κομματιών, έτσι ώστε αυτοί οι αδίστακτοι άνθρωποι να μην γνωρίζουν καν τι κάνετε στο διαδίκτυο, πόσο μάλλον να παρακολουθείτε την τραπεζική σας δραστηριότητα.

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι ασφαλείας για τους οποίους πρέπει να κάνετε διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές με σύνδεση VPN. Λάβετε υπόψη ότι ενώ το VPN σας βοηθά να διατηρήσετε την διαδικτυακή τραπεζική σας δραστηριότητα ασφαλή, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN για τις διαδικτυακές σας τραπεζικές συναλλαγές. Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση ενός δωρεάν VPN δεν θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε την τραπεζική σας δραστηριότητα, αλλά αντίθετα θα κάνουν τη σύνδεσή σας ακόμη περισσότερο σε κίνδυνο. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο μια αξιόπιστη σύνδεση VPN από μια αξιόπιστη εταιρεία που είναι αφιερωμένη στο να διατηρεί τα δεδομένα χρήστη ασφαλή και ιδιωτικά στο διαδίκτυο.