5 βήματα για να αποτρέψετε τη διαρροή IPv6 στη σύνδεση VPN

Το IPv6 είναι η νέα τεχνολογία στο πρωτόκολλο διαδικτύου που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με την παλιά τεχνολογία IPv4. Ωστόσο, το ένα μεγάλο μειονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι το ποσοστό υιοθέτησής της είναι πολύ αργό. Θα χρειαστούν χρόνια για τους περισσότερους χρήστες στις μέρες μας να μεταβούν στο IPv6 από την παλιά τεχνολογία IPv4. Έτσι, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία IPv4 αντί για το νεότερο IPv6. Ως χρήστης VPN, ωστόσο, θα μπορούσε να είναι πρόβλημα για εσάς εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το νεότερο πρωτόκολλο Διαδικτύου.


Γιατί θα υπήρχε πρόβλημα για τους χρήστες VPN; Αυτό συμβαίνει επειδή εάν η συσκευή σας χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Internet έκδοση 6 για σύνδεση στο Διαδίκτυο, ενώ το λογισμικό VPN εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την τεχνολογία Internet Protocol version 4, τότε ενδέχεται να διαρρεύσετε την IP σας στο κοινό κατά τη χρήση της ιδιωτικής σύνδεσης. Αυτό οφείλεται στη διαφορά των πρωτοκόλλων διαδικτύου που χρησιμοποιείτε και, ως εκ τούτου, θα υπάρξουν διενέξεις στον τρόπο με τον οποίο το VPN προστατεύει τη διεύθυνση IP σας. Ακολουθούν 5 βήματα για την αποφυγή διαρροής IPv6 στη σύνδεση VPN:

1. Βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά

Το θέμα σχετικά με το νέο πρωτόκολλο IPv6 είναι ότι για να λειτουργεί τέλεια, πρέπει να ρυθμίσετε τα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε μια συσκευή που υποστηρίζει αυτό το νέο πρωτόκολλο και να διαμορφώσετε το λειτουργικό σας σύστημα ώστε να χρησιμοποιεί αυτό το νεότερο πρωτόκολλο αντί του παλαιότερου. Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η διαμόρφωση VPN έχει ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί και το Internet Protocol version 6. Όταν όλα έχουν διαμορφωθεί με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να μπορείτε να αποτρέψετε τυχόν διαρροή κατά τη χρήση αυτού του νέου πρωτοκόλλου.

Ακόμα και αν υπάρχει μόνο μία αναντιστοιχία στη διαμόρφωση, η σύνδεση VPN ενδέχεται να χρησιμοποιεί το προεπιλεγμένο πρωτόκολλο IPv4 και προκαλεί διαρροές για τη νεότερη τεχνολογία IP. Λοιπόν, προσέξτε.

2. Εάν δεν είστε βέβαιοι, χρησιμοποιήστε την παλιά διαμόρφωση IPv4

Δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με το πρωτόκολλο IPv6 εάν απλώς ακολουθείτε το παλαιότερο πρωτόκολλο IPv4. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν γνωρίζετε πώς να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της συσκευής σας και του VPN ώστε να λειτουργούν συγχρονισμένα χρησιμοποιώντας το νεότερο πρωτόκολλο. Η χρήση του παλαιότερου πρωτοκόλλου εξακολουθεί να είναι καλό να κάνουμε και ούτως ή άλλως, η πλειονότητα των χρηστών εκεί έξω εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παλιά διαμόρφωση IPv4.

Έτσι, για να σας σώσουμε από μια επικίνδυνη διαρροή IPv6 αργότερα, απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε το παλαιότερο πρωτόκολλο έως ότου μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα σωστά.

3. Διατηρήστε τα πάντα ενημερωμένα

Δεδομένου ότι το IPv6 χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο σύστημα ασφαλείας και την τελευταία τεχνολογία στο σύστημα πρωτοκόλλου διαδικτύου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ενημερωμένα πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το πρωτόκολλο ως την κύρια διεύθυνση IP σας. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να έχετε το σύγχρονο υλικό για να προσαρμόσετε τη νέα τεχνολογία. Στη συνέχεια, πρέπει επίσης να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα στην πιο πρόσφατη έκδοση. Τέλος, το λογισμικό VPN πρέπει να ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση που υποστηρίζει αυτό το πρωτόκολλο.

Να θυμάστε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά λογισμικά VPN που δεν χρησιμοποιούν το νεότερο πρωτόκολλο ως την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP τους, οπότε βεβαιωθείτε ότι το VPN σας το υποστηρίζει.

4. Ελέγξτε εάν υπάρχει επιλογή αποτροπής διαρροής IPv6

Εάν χρησιμοποιείτε μια καλή υπηρεσία VPN υψηλής ποιότητας, είναι πιθανό να προσφέρουν ήδη το σύστημα προστασίας διαρροών IPv6 στις Ρυθμίσεις. Απλά πρέπει να ελέγξετε αν μπορείτε να προστατεύσετε τη διεύθυνση IP σας από τη διαρροή IPv6 με το λογισμικό VPN σας ή όχι. Θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή ενεργοποίησης της προστασίας διαρροών IPv6 στο μενού Ρυθμίσεις και συνήθως απενεργοποιείται από προεπιλογή. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη νεότερη διεύθυνση IP, πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να επωφεληθείτε από την πρόληψη διαρροών.

Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε πάντα να ρωτήσετε την τεχνική υποστήριξη της υπηρεσίας VPN σας εάν υπάρχει τέτοια επιλογή. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτό συνήθως δεν ισχύει εάν χρησιμοποιείτε δωρεάν σύνδεση VPN.

5. Χρησιμοποιήστε VPN που υποστηρίζει IPv6 και έχει σύγχρονη προστασία ασφαλείας

Εάν το λογισμικό VPN σας δεν υποστηρίζει τη χρήση του IPv6, το οποίο εξακολουθούν να κάνουν πολλές υπηρεσίες VPN, τότε ίσως είναι η ώρα να ξεκινήσετε να αναζητάτε μια άλλη υπηρεσία VPN που υποστηρίζει σύστημα προστασίας IPv6 και προστασίας απορρήτου. Πρέπει επίσης να διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα προστασίας της ασφάλειας που να ενημερώνεται τακτικά. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την υπηρεσία που είναι η καλύτερη για να προστατεύσετε την ασφάλεια και το απόρρητό σας.

Αυτά είναι τα βήματα για την αποφυγή διαρροής IPv6 στη σύνδεσή σας VPN. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο της διεύθυνσης IP που χρησιμοποιείτε προτού συνδεθείτε στην ιδιωτική σας σύνδεση και εάν δεν είστε σίγουροι, πρέπει να ελέγχετε τακτικά τη διεύθυνση IP σας για να διαπιστώσετε εάν προστατεύεστε πραγματικά με την ιδιωτική διεύθυνση IP από το VPN σας ή όχι.