5 οφέλη από τη χρήση μιας στατικής διεύθυνσης IP στη σύνδεσή σας VPN

Υπάρχουν δύο τύποι διευθύνσεων IP που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη σύνδεση δικτύου σας. Το πρώτο είναι το στατικό IP και το δεύτερο είναι το δυναμικό IP. Αυτό είναι επίσης το ίδιο όταν χρησιμοποιείτε σύνδεση VPN. Προσφέρει τόσο στατικό όσο και δυναμικό IP. Η στατική IP είναι η διεύθυνση IP που σας εκχωρείται συνεχώς και χρησιμοποιείτε την ίδια διεύθυνση IP ανεξάρτητα από το πόσες φορές ανανεώνετε τη σύνδεση. Από την άλλη πλευρά, η δυναμική IP είναι η διεύθυνση IP που συνεχώς αλλάζει κάθε φορά που ανανεώνετε την ιδιωτική σας σύνδεση.


Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο της στατικής όσο και της δυναμικής διεύθυνσης IP. Ωστόσο, σε ιδιωτική σύνδεση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια στατική διεύθυνση IP, επειδή μπορεί να σας δώσει πολλά οφέλη που δεν μπορεί να σας δώσει η δυναμική ή κοινόχρηστη διεύθυνση IP. Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες VPN που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε τη στατική διεύθυνση IP για μια επιπλέον τιμή ανά μήνα ή ανά έτος. Ακολουθούν 5 οφέλη από τη χρήση μιας στατικής διεύθυνσης IP στη σύνδεσή σας VPN:

1. Δεν περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα από διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες

Οι περισσότερες από τις δυναμικές ή κοινόχρηστες διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούνται σε διάφορους διακομιστές VPN έχουν χρησιμοποιηθεί από διάφορους τύπους ατόμων. Ορισμένοι χρήστες αυτών των υπηρεσιών VPN ενδέχεται να χρησιμοποιούν την ιδιωτική τους σύνδεση για νόμιμες διαδικτυακές δραστηριότητες, ενώ άλλοι ενδέχεται να το χρησιμοποιούν για παράνομες δραστηριότητες. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά άτομα που χρησιμοποιούν την ίδια IP ταυτόχρονα, δεν γνωρίζετε ποιοι το χρησιμοποιούν για καλό και ποιοι το χρησιμοποιούν για κακό. Ως αποτέλεσμα, πολλές από αυτές τις κοινόχρηστες διευθύνσεις IP αποκτά μαύρη λίστα από διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο περιεχόμενό τους. Με τη στατική διεύθυνση IP, αυτό το πρόβλημα δεν θα συμβεί επειδή είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί την IP.

2. Θα θεωρείται νόμιμη διεύθυνση IP για υπηρεσίες περιορισμένης γεωγραφικής θέσης

Πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες εκεί έξω θα αρνηθούν να επεξεργαστούν τα αιτήματά σας εάν χρησιμοποιείτε μια διεύθυνση IP μαύρης λίστας, επειδή μπορεί να αποτελεί απειλή για τις διαδικτυακές υπηρεσίες τους. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές από αυτές τις κοινόχρηστες διευθύνσεις χρησιμοποιούνται για την εκκίνηση επιθέσεων DDoS σε αυτές τις υπηρεσίες, καθώς και για την αποστολή διαφόρων τύπων απειλών για τη διακοπή των υπηρεσιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες θα ασχολούνται μόνο με χρήστες που έχουν στατική διεύθυνση IP, καθώς τους θεωρούν νόμιμους και αξιόπιστους. Η στατική διεύθυνση IP που λαμβάνετε θα είναι καθαρή από οποιαδήποτε κακή φήμη, επειδή θα σας εκχωρηθεί νέα από τον πάροχο υπηρεσιών VPN.

3. Ξέρετε ακριβώς πώς χρησιμοποιείται αυτή η διεύθυνση IP

Όταν χρησιμοποιείτε μια στατική διεύθυνση IP, γνωρίζετε ακριβώς πώς τη χρησιμοποιείτε, επειδή είστε ο μόνος χρήστης που έχει εκχωρηθεί για αυτήν. Εάν γίνεται ποτέ μαύρη λίστα από ορισμένες υπηρεσίες, είναι σίγουρα επειδή το χρησιμοποιείτε για κακούς σκοπούς. Χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική IP, μπορείτε να ελέγχετε και να διαχειρίζεστε την ιδιωτική σας σύνδεση ακόμα καλύτερα επειδή τη χρησιμοποιείτε μόνοι σας και τη μοιράζεστε με άλλους. Σε αντίθεση με τη χρήση μιας κοινόχρηστης διεύθυνσης IP στην οποία δεν έχετε κανένα έλεγχο της χρήσης της.

4. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράκαμψη οποιασδήποτε λογοκρισίας ή περιορισμού

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι χρήστες δεν μπορούν να παρακάμψουν συγκεκριμένη λογοκρισία στις χώρες τους, αν και χρησιμοποιούν ιδιωτική σύνδεση για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογοκριμένους ιστότοπους. Συνήθως, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διεύθυνση IP τους έχει απαγορευτεί από την υπηρεσία, γεγονός που τους εμποδίζει να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο εκεί. Ανεξάρτητα από το εάν χρησιμοποιείτε ιδιωτική σύνδεση, δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένο ή λογοκριμένο περιεχόμενο εάν η ιδιωτική σας διεύθυνση IP είναι απαγορευμένη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια αποκλειστική IP είναι προτιμότερη επειδή είναι καθαρή από κάθε είδους απαγόρευση ή μαύρη λίστα, γεγονός που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε λογοκρισμένους ή περιορισμένους ιστότοπους.

5. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για διάφορες ασφαλείς διαδικτυακές δραστηριότητες χωρίς κινδύνους

Με μια αποκλειστική IP, θα έχετε τη μόνιμη διεύθυνση IP για τη σύνδεσή σας, γεγονός που σας επιτρέπει να κάνετε διάφορες διαδικτυακές δραστηριότητες που απαιτούν υψηλότερη προστασία ασφάλειας. Δεδομένου ότι θα θεωρηθείτε ως νόμιμος και αξιόπιστος χρήστης που ανήκει στη χώρα προορισμού σας (ανάλογα με την τοποθεσία του διακομιστή που επιλέγετε), δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα πρόσβασης σε διάφορους ιστότοπους που είναι σημαντικοί για την ασφάλεια, όπως ιστότοποι τραπεζών και αγορών που χρησιμοποιούν αυτήν την IP διεύθυνση. Δεν θα υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού της διεύθυνσης IP από τους ιστότοπους ή άλλων κινδύνων ασφαλείας που συνήθως σχετίζονται με την κοινή IP.

Αυτά είναι τα οφέλη από τη χρήση μιας στατικής διεύθυνσης IP στη σύνδεσή σας VPN. Ενώ μπορεί να απαιτήσει μια επιπλέον επένδυση από την πλευρά σας, η χρήση της στατικής διεύθυνσης IP θα σας προσφέρει περισσότερη άνεση, απόρρητο και ασφάλεια κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την ιδιωτική σας σύνδεση.