5 λόγοι για τους οποίους το DuckDuckGo είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται το 2018

Στην εποχή όπου η Google κυριαρχεί σχεδόν όλα στην ψηφιακή ζωή όλων, είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να αισθάνονται την ανάγκη ανανέωσης. Όχι επειδή η Google είναι βαρετή, αλλά λόγω όλων των τεχνολογικών εταιρειών που συλλέγουν δεδομένα από τους χρήστες, η Google είναι πιθανώς αυτή που συλλέγει τα περισσότερα δεδομένα. Έτσι, μπορεί να γνωρίζει τα πάντα για εσάς καλύτερα από ό, τι γνωρίζετε τα πάντα για τον εαυτό σας.


Το Google ξεκίνησε ως πλατφόρμα μηχανών αναζήτησης και όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα, όλα καταγράφονται στους διακομιστές της Google. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα αναζήτησης, καθώς και όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε με το λογότυπο Google σε αυτό, όλα καταγράφονται με το όνομα ή τον λογαριασμό σας. Αυτός μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να κάνετε τα πάντα εύκολα και πρακτικά για τους χρήστες. Ωστόσο, δεν είναι καλός τρόπος να διατηρείτε το διαδικτυακό σας απόρρητο ασφαλές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το DuckDuckGo μπορεί να είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης για χρήση το 2018. Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους το DuckDuckGo είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται το 2018:

1. Είναι εντελώς ιδιωτικό για χρήση

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το DuckDuckGo είναι μια καλή εναλλακτική λύση της Google είναι η δέσμευσή του για το απόρρητο του χρήστη. Αυτή είναι η μηχανή αναζήτησης που έχει δημιουργηθεί ως λύση για τους χρήστες που πιστεύουν ότι η Google έχει διεισδύσει στο διαδικτυακό τους απόρρητο σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, αυτή η εναλλακτική μηχανή αναζήτησης προσφέρει στο κοινό τον τρόπο αναζήτησης και εξερεύνησης του Διαδικτύου χωρίς παρακολούθηση.

Ενώ η Google παρακολουθεί ό, τι κάνετε στην πλατφόρμα μηχανών αναζήτησης, το DuckDuckGo δεν παρακολουθεί καθόλου. Είναι απόλυτα ιδιωτικό και είναι απολύτως ασφαλές και ασφαλές στη χρήση.

2. Δεν καταγράφει καθόλου τα δεδομένα σας

Εκτός από τη μηχανή αναζήτησης, το Google προσφέρει πολλά σχετικά ψηφιακά προϊόντα που οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν με έναν μόνο λογαριασμό. Διαθέτει επίσης το λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο είναι το κινητό λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτεί τα περισσότερα smartphone σήμερα.

Τα κακά νέα είναι ότι αυτή η εταιρεία παρακολουθεί ό, τι κάνετε με τα προϊόντα τους και καταγράφει τακτικά τα δεδομένα σας. Συλλέγει τεράστια δεδομένα από τους χρήστες και τα χρησιμοποιεί κυρίως για να διευθύνει τη διαφημιστική της επιχείρηση. Με το DuckDuckGo, είναι το αντίθετο. Αυτή η εναλλακτική μηχανή αναζήτησης δεν καταγράφει καθόλου τα δεδομένα σας.

3. Έχετε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων σας

Το DuckDuckGo παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν πλήρως τα δεδομένα τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανησυχείτε για την κλοπή των δεδομένων σας από αυτήν την πλατφόρμα μηχανών αναζήτησης, επειδή γνωρίζετε ακριβώς ποια δεδομένα συλλέγονται και μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο συλλογής των δεδομένων.

Η εταιρεία πίσω από αυτήν την εναλλακτική μηχανή αναζήτησης δίνει στους χρήστες τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την τροποποίηση των ρυθμίσεων απορρήτου αυτής της πλατφόρμας, επειδή δεν υπάρχει καμία ρύθμιση. Χρησιμοποιείτε απλώς την πλατφόρμα μηχανών αναζήτησης ανώνυμα χωρίς να ανησυχείτε ότι παρακολουθείτε από τους «μεγάλους αδελφούς».

4. Δεν πωλεί τα δεδομένα σας σε τρίτα μέρη

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το DuckDuckGo δεν συλλέγει κανένα είδος δεδομένων από τους χρήστες είναι επειδή δεν διαθέτει πλατφόρμα διαφήμισης για να κερδίσει χρήματα. Στην περίπτωση της Google, συλλέγουν τα δεδομένα του χρήστη επειδή θέλουν να εξατομικεύσουν διαφημίσεις για τους χρήστες τους και η εταιρεία προσφέρει τέτοια δεδομένα στους διαφημιστές τους.

Το DuckDuckGo δεν το κάνει αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα σας είναι πάντα ασφαλή με αυτήν την εναλλακτική πλατφόρμα μηχανών αναζήτησης. Τα δεδομένα σας δεν πρόκειται να πωληθούν σε τρίτους και δεν εμφανίζει καν εξατομικευμένη διαφήμιση στους χρήστες.

5. Δεν εμφανίζει εξατομικευμένες διαφημίσεις

Αυτή η πλατφόρμα μηχανών αναζήτησης εξακολουθεί να κερδίζει χρήματα μέσω διαφημίσεων και εσόδων από συνεργάτες, αλλά χωρίς παρακολούθηση και καταγραφή δεδομένων χρήστη. Έτσι, εάν κάνετε αναζήτηση ενός συγκεκριμένου προϊόντος μέσω του DuckDuckGo, η εταιρεία ενδέχεται να κερδίσει χρήματα από τα έσοδα της θυγατρικής, αλλά δεν χρειάζεται να σας παρακολουθεί για να το κάνει αυτό.

Σε αντίθεση με την Google που προσπαθεί να εμφανίζει εξατομικευμένες διαφημίσεις και προτάσεις για κάθε χρήστη, το DuckDuckGo βγάζει απλά χρήματα από τη διαφήμιση διαφορετικά. Η εναλλακτική μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί απλώς την κίνηση που προέρχεται από τους χρήστες και τους κατευθύνει στους κατάλληλους διαφημιζόμενους χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει την ταυτότητα και τις προτιμήσεις κάθε χρήστη.