5 λόγοι για τους οποίους οι χάκερ δεν μπορούν να εισχωρήσουν στην ιδιωτική σύνδεσή σας

Γιατί το VPN διατίθεται στην αγορά ως τρόπος για την προστασία του διαδικτυακού απορρήτου σας; Πώς μπορεί η εικονική ιδιωτική σύνδεση που χρησιμοποιείτε να σας αποτρέψει από πιθανές επιθέσεις χάκερ; Αυτές είναι οι ερωτήσεις που μπορεί να έχετε στο μυαλό σας πριν εγγραφείτε σε οποιαδήποτε καλή υπηρεσία VPN. Ίσως πιστεύετε ότι η τακτική σύνδεσή σας είναι αρκετά καλή για να σας προστατεύσει, διότι μέχρι στιγμής δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τη σύνδεσή σας. Ίσως πιστεύετε επίσης ότι οι περισσότεροι αξιόπιστοι ιστότοποι έχουν ήδη το σύστημα κρυπτογράφησής τους, οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καμία ιδιωτική σύνδεση για να προσθέσετε περισσότερη κρυπτογράφηση στο δίκτυό σας.


Αν είναι αυτό που νομίζετε, ίσως χρειαστεί να το ξανασκεφτείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή οι χάκερ δεν επιλέγουν και δεν επιλέγουν τους στόχους τους, ειδικά όταν κάνουν μαζικές επιθέσεις σε διάφορους υπολογιστές-πελάτες. Σίγουρα, μπορεί να είναι επιλεκτικοί όταν επιλέγουν μεγάλους στόχους, όπως εταιρείες. Όμως, όταν πρόκειται για μικρά εγκλήματα πειρατείας όπως κλοπή κωδικών πρόσβασης, κλοπή αρχείων από το χώρο αποθήκευσής σας στο cloud, πειρατεία λογαριασμών κοινωνικών μέσων και παρόμοια, οι χάκερ δεν είναι καθόλου επιλεκτικοί. Έτσι, μπορούν να σας έρθουν ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα όταν η σύνδεση δικτύου σας προστατεύεται με VPN. Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους οι εισβολείς δεν μπορούν να εισβάλουν στην ιδιωτική σύνδεσή σας:

1. Η πραγματική σας διεύθυνση IP είναι κρυμμένη και κρυμμένη

Η κύρια λειτουργία του VPN είναι η απόκρυψη και η απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας. Έτσι, αντί να εμφανίζετε την πραγματική σας διεύθυνση IP στο κοινό και στους ιστότοπους που επισκέπτεστε, εμφανίζεται η ιδιωτική διεύθυνση IP. Το καλό με την ιδιωτική διεύθυνση IP στο VPN είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία με βάση τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να επιλέξετε την ιδιωτική διεύθυνση IP που βρίσκεται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και άλλες χώρες, ανάλογα με τις τοποθεσίες διακομιστή που παρέχονται από τον πάροχο υπηρεσιών VPN.

Δεδομένου ότι η πραγματική σας διεύθυνση IP είναι κρυμμένη και κρυμμένη, τυχόν ιστότοποι που επισκέπτεστε θα αναγνωρίζουν μόνο την ιδιωτική σας διεύθυνση IP. Αυτό ισχύει επίσης για οποιοδήποτε τρίτο μέρος που προσπαθεί να σας παρακολουθεί, συμπεριλαμβανομένων των χάκερ.

2. Ολόκληρο το δίκτυό σας είναι κρυπτογραφημένο με πολύ σύνθετο αλγόριθμο

Το VPN δεν είναι μόνο το εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκρύψετε ή να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας, αλλά είναι επίσης ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κρυπτογράφηση ολόκληρου του δικτύου σας. Όταν εγκαθιστάτε μια εφαρμογή VPN ή λογισμικό στη συσκευή σας, δεν εγκαθιστάτε απλώς μια μικρή και ασήμαντη εφαρμογή. Στην πραγματικότητα, δημιουργείτε μια υποδομή για τη συσκευή σας που σας επιτρέπει να προστατεύετε και να κρυπτογραφείτε ολόκληρη τη σύνδεση δικτύου που χρησιμοποιείτε.

Με αυτήν την κρυπτογράφηση, η εφαρμογή VPN ή το λογισμικό θα δημιουργήσει πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας και προστασίας απορρήτου για τη σύνδεσή σας. Εάν η εικονική ιδιωτική σύνδεση διαθέτει πρόσθετα εργαλεία ασφαλείας, όπως antivirus ή firewall, θα είναι ακόμα καλύτερη. Τα επίπεδα κρυπτογράφησης για το δίκτυό σας είναι αυτό που καθιστά αδύνατο για τους εισβολείς να το παραβιάσουν.

3. Ενδέχεται να χρειαστούν χρόνια για να παραβιάσουν οι εισβολείς τη σύνδεση VPN σας

Ακόμα κι αν οι εισβολείς είναι τόσο αποφασισμένοι να εισβάλουν στην ιδιωτική σύνδεσή σας και είναι τόσο επίμονοι με αυτό, θα μπορούσε να χρειαστούν χρόνια για να παραβιάσουν την ιδιωτική σύνδεσή σας. Ο αλγόριθμος είναι πολύ περίπλοκος για τους κανονικούς χάκερ για να σπάσουν μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το VPN έχει κρυπτογράφηση 256-bit ή περισσότερο. Θα είναι σχεδόν αδύνατο για τους χάκερ να εισβάλουν στο σύστημά σας.

Ο αλγόριθμος της ιδιωτικής σύνδεσης είναι απλά πολύ περίπλοκος για να μπορεί κανείς να παίξει. Ακόμη και η ίδια η εταιρεία VPN δεν είναι σε θέση να εντοπίσει ή να χαράξει τους δικούς τους χρήστες μόλις συνδεθούν στο ιδιωτικό δίκτυο.

4. Η διεύθυνση IP σας αλλάζει συνεχώς

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που μπορείτε να αποκτήσετε ως χρήστης VPN είναι η δυνατότητα επιλογής των ιδιωτικών διακομιστών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Οι περισσότερες υπηρεσίες εικονικού ιδιωτικού δικτύου δεν δίνουν κανένα όριο στους χρήστες για εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών διακομιστών. Έτσι, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε από τον ιδιωτικό διακομιστή στις ΗΠΑ σε έναν άλλο διακομιστή στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα μόνο κλικ.

Αυτό θα προκαλέσει σύγχυση στους χάκερ καθώς αφού εντοπίσουν τη διεύθυνση του ιδιωτικού σας διακομιστή, μπορείτε εύκολα να την αλλάξετε σε άλλη διεύθυνση και θα σας χάσουν. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξαφανιστεί αμέσως από το ραντάρ του χάκερ.

5. Δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση ιδιωτικών διευθύνσεων IP

Τα άτομα που χρησιμοποιούν τις ιδιωτικές διευθύνσεις IP σε όλο τον κόσμο είναι πολυάριθμα. Η ιδιωτική σας διεύθυνση IP μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από εσάς, αλλά μπορεί επίσης να κοινοποιηθεί και σε άλλους χρήστες. Έτσι, από την άποψη αυτή, οι ιδιωτικές διευθύνσεις IP είναι αδύνατο να εντοπιστούν. Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο ακριβής χρήστης που κάνει κάτι online χρησιμοποιώντας μια ιδιωτική διεύθυνση, επειδή μπορεί να είναι οποιοσδήποτε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση μιας ιδιωτικής διεύθυνσης IP μπορεί πραγματικά να κάνει την διαδικτυακή σας δραστηριότητα ασφαλή και ανώνυμη, και επίσης, γι ‘αυτό οι εισβολείς δεν μπορούν να παραβιάσουν τη σύνδεσή σας VPN.