Οι 5 συμβουλές για ασφαλή λήψη και εγκατάσταση λογισμικού χωρίς να διακινδυνεύετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο

Όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο στο διαδίκτυο, πρέπει να καταλάβετε ότι οι περισσότερες απειλές που ενδέχεται να φέρουν κίνδυνο για τη συσκευή σας προέρχονται συνήθως από τη δραστηριότητα περιήγησής σας στο διαδίκτυο. Ναι, οι περισσότερες απειλές όπως ιοί και κακόβουλα προγράμματα που ενδέχεται να μολύνουν το σύστημά σας προέρχονται συνήθως από τα προγράμματα που εγκαθιστάτε στο διαδίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να κατανοείτε πλήρως τα προγράμματα που πρόκειται να εγκαταστήσετε προτού σας προκαλέσει προβλήματα αργότερα. Επίσης, τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα εγκαθίστανται στο σύστημά σας χωρίς να το γνωρίζετε, και ενδέχεται να προέρχονται από διάφορους κακόβουλους ιστότοπους στο διαδίκτυο.


Για να διατηρήσετε το διαδικτυακό απόρρητο και την ασφάλειά σας υπό έλεγχο, πρέπει να είστε προσεκτικοί σε ό, τι κάνετε στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει την επίγνωση των συνδέσμων που κάνετε κλικ στο διαδίκτυο, των εφαρμογών που κατεβάζετε, των ιστότοπων που επισκέπτεστε, της κατάστασης ασφαλείας κάθε ιστότοπου που επισκέπτεστε και ούτω καθεξής. Χωρίς να γνωρίζετε τη δική σας διαδικτυακή δραστηριότητα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένες απειλές που είναι επικίνδυνες για το διαδικτυακό σας απόρρητο χωρίς να το γνωρίζετε, οι οποίες μπορούν να σας φέρουν πολύ κακές συνέπειες. Ακολουθούν οι 5 συμβουλές για λήψη και εγκατάσταση λογισμικού χωρίς να διακινδυνεύσετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο:

1. Λήψη μόνο λογισμικού από τον επίσημο ιστότοπο του προμηθευτή / εκδότη

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι τρίτων που σας παρέχουν προγράμματα εγκατάστασης λογισμικού. Ο τρόπος λειτουργίας αυτών των ιστότοπων είναι ότι απαριθμούν όλο το διαθέσιμο λογισμικό σε κάθε πλατφόρμα από πολλές κατηγορίες. Θα σας παρέχουν το σύνδεσμο λήψης για τα προγράμματα εγκατάστασης εφαρμογών μέσω διαφόρων καθρεπτών. Αυτοί οι ιστότοποι, ενώ μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως ένα είδος συντόμευσης για να βρείτε οποιοδήποτε πρόγραμμα που χρειάζεστε, δεν συνιστώνται για χρήση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι εγκαταστάτες έχουν ενσωματωθεί με διάφορους τύπους διαφημίσεων που εγκαθιστούν πρόσθετα προγράμματα στο σύστημά σας, εάν δεν ακολουθήσετε προσεκτικά τα βήματα εγκατάστασης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται πάντα να κάνετε λήψη του λογισμικού που χρειάζεστε μόνο από τον επίσημο ιστότοπο του πωλητή ή του εκδότη.

2. Να διαγράφετε πάντα οποιοδήποτε λογισμικό λαμβάνεται αυτόματα στη συσκευή σας

Αυτό συμβαίνει συχνά όταν επισκέπτεστε κακόβουλους ιστότοπους στο Διαδίκτυο. Αυτοί οι ιστότοποι συνήθως αποστέλλουν τα κακόβουλα προγράμματα απευθείας στο μηχάνημά σας τη στιγμή που επισκέπτεστε τον ιστότοπο. Θα το δείτε στη σελίδα λήψης του προγράμματος περιήγησης. Κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτούς τους ιστότοπους, πραγματοποιεί αυτόματη λήψη του λογισμικού χωρίς την άδειά σας και το πρόγραμμα είναι σχεδόν πάντα κακόβουλος. Ενδέχεται να συναντήσετε κατά λάθος αυτούς τους κακόβουλους ιστότοπους όταν κάνετε κλικ σε τυχαίους συνδέσμους στο διαδίκτυο, οι οποίοι σας φέρνουν και μερικές αναδυόμενες διαφημίσεις. Όταν συμβαίνει αυτό, διαγράψτε πάντα την εφαρμογή που λαμβάνεται αυτόματα στη συσκευή σας χωρίς να της δοθεί η ευκαιρία να εγκατασταθεί στη συσκευή σας.

3. Μην κάνετε λήψη οποιουδήποτε τύπου ραγισμένων ή παραβιασμένων προγραμμάτων

Ίσως χρειαστείτε ένα πρόγραμμα που σας κοστίζει εκατοντάδες δολάρια, αλλά αντί να πληρώνετε για την τιμή του λογισμικού, ίσως θελήσετε να το κατεβάσετε παράνομα. Έτσι, θα προσπαθήσετε να βρείτε ορισμένους ιστότοπους που παρέχουν παράνομη λήψη για το λογισμικό μαζί με τη ρωγμή ή το hack για να παρακάμψετε την άδεια χρήσης λογισμικού. Εδώ είναι το πράγμα. Πρώτα απ ‘όλα, ονομάζεται πειρατεία και είναι παράνομο. Δεύτερον, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος crack ή hack είναι σχεδόν σίγουρα ένα κακόβουλο πρόγραμμα. Όταν το εκτελείτε, διακινδυνεύετε τη συσκευή σας να εγκαταστήσει κακόβουλους κωδικούς στο σύστημά σας. Με τη σειρά τους, αυτοί οι κωδικοί μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνοι για την ασφάλεια και το απόρρητό σας στο διαδίκτυο, καθώς τείνει να διαταράξει το σύστημά σας και να του στείλει κακόβουλες εντολές. Επομένως, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από τέτοιου είδους λογισμικό.

4. Ακολουθήστε τα βήματα εγκατάστασης πολύ προσεκτικά

Όταν κάνετε λήψη ενός προγράμματος εγκατάστασης λογισμικού ακόμη και από τον επίσημο ιστότοπο, μην κάνετε απρόσεκτα κλικ στο επόμενο, το επόμενο και το επόμενο. Πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα εγκατάστασης πολύ προσεκτικά, επειδή ένας κακός προμηθευτής λογισμικού ενδέχεται να ενσωματώσει κακόβουλο λογισμικό ή adware στο πρόγραμμα εγκατάστασής τους. Εάν κάνετε απλό κλικ στο επόμενο, το επόμενο και το επόμενο, αυτό σημαίνει ότι συμφωνείτε να εγκαταστήσετε τέτοιο κακόβουλο λογισμικό μαζί με το πρόγραμμα. Λοιπόν, να γνωρίζετε τι κάνετε κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει οποιαδήποτε επιλογή που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον προγράμματα που δεν χρειάζεστε ή δεν θέλετε.

5. Μην εγκαταστήσετε επιπλέον λογισμικό που είναι ενσωματωμένο στην εγκατάσταση λογισμικού

Κάθε πρόσθετο πρόγραμμα που εγκαθίσταται μαζί με την εγκατάσταση του λογισμικού σας ενδέχεται να είναι adware ή άλλοι τύποι κακόβουλου λογισμικού. Αυτές οι πρόσθετες εφαρμογές ενδέχεται να περιλαμβάνουν πρόσθετα, γραμμές εργαλείων ή ακόμη και λογισμικό προστασίας από ιούς. Εάν δεν είναι το κύριο λογισμικό που εγκαθιστάτε, τότε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή εγκατάστασης για το πρόσθετο λογισμικό. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες η ασφάλεια και το απόρρητο του χρήστη διακυβεύονται λόγω της εγκατάστασης αυτών των άγνωστων προγραμμάτων σε συνδυασμό με το κύριο λογισμικό που έχουν κατεβάσει στη συσκευή τους.

Αυτές είναι οι 5 συμβουλές για λήψη και εγκατάσταση λογισμικού χωρίς να διακινδυνεύετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Είναι πάντα καλύτερο να κάνετε κάποια έρευνα προτού αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο λογισμικό, επειδή πιθανότατα θα υπάρχει μια προτεινόμενη πρόταση από τους χρήστες για τέτοιου είδους λογισμικό. Εάν εγκαταστήσετε ένα άγνωστο λογισμικό, διακινδυνεύετε τη δική σας διαδικτυακή ασφάλεια και απόρρητο εάν δεν είστε προσεκτικοί σχετικά με αυτό.