5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να παρέχετε στο προσωπικό της εταιρείας σας ασφαλή πρόσβαση σε εικονικό δίκτυο

Η διαχείριση μιας επιχείρησης που βασίζεται στο Διαδίκτυο δεν είναι μόνο ζήτημα να διασφαλιστεί ότι οι πωλήσεις σας θα είναι ισχυρές, αλλά είναι επίσης θέμα παροχής της ηρεμίας στους πελάτες σας για να συνεργαστείτε μαζί σας. Με όλο και περισσότερες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο να κατευθύνονται σε διαδικτυακές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τη διαρροή διαφόρων τύπων σημαντικών και ιδιωτικών πληροφοριών όχι μόνο για την επιχείρηση, αλλά και για τους πελάτες, γίνεται όλο και πιο απαραίτητη για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο με την καλύτερη προστασία ασφάλειας στο διαδίκτυο που μπορείτε να βρείτε. Το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο είναι ένα εργαλείο ασφαλείας που πρέπει να εγκατασταθεί στους διακομιστές της επιχείρησής σας, καθώς προστατεύει ολόκληρο το δίκτυό σας από διάφορους τύπους διαδικτυακών επιθέσεων.


Επιπλέον, πρέπει να δώσετε στο προσωπικό της εταιρείας σας την ασφαλή πρόσβαση στο εικονικό δίκτυο για να διασφαλίσετε ότι μπορούν να λειτουργήσουν στο ηλεκτρονικό σας σύστημα με την κατάλληλη προστασία ασφάλειας. Είναι ακόμη πολύ σπάνιο για τις επιχειρήσεις να παρέχουν στους υπαλλήλους τους την ασφαλή πρόσβαση στο εικονικό δίκτυο. Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσετε ανά πάσα στιγμή, στην πραγματικότητα είναι πολύ απαραίτητο να παρέχετε στους υπαλλήλους σας τέτοια ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο. Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να παρέχετε στο προσωπικό της εταιρείας σας ασφαλή πρόσβαση σε εικονικό δίκτυο:

1. Μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε ιδιωτικά και με ασφάλεια

Δίνοντάς τους πρόσβαση στο εικονικό ιδιωτικό σας δίκτυο, το προσωπικό σας μπορεί εύκολα να εργαστεί από οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια της σύνδεσης. Είτε επιλέγουν να εργαστούν από μια καφετέρια, μια βιβλιοθήκη ή από το σπίτι, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιούν μόνο την ιδιωτική σύνδεση κατά τη διεξαγωγή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Δεδομένου ότι οι διαδικτυακές επιχειρήσεις δεν απαιτούν πραγματικά την παρουσία κάθε υπαλλήλου ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ζητήσετε από τους υπαλλήλους σας να σας στείλουν ορισμένα σημαντικά αρχεία και μπορούν να τα στείλουν σε εσάς χωρίς τον κίνδυνο διαρροής των αρχείων. Το καλύτερο από όλα, εάν το δίκτυό σας είναι εντελώς ιδιωτικό και είναι προσβάσιμο μόνο μέσω σύνδεσης VPN, το προσωπικό σας μπορεί πάντα να εργάζεται ιδιωτικά και με ασφάλεια ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται.

2. Οι επιχειρηματικές επικοινωνίες τους θα είναι πάντα κρυπτογραφημένες

Εάν απαιτείτε από κάθε προσωπικό της εταιρείας να χρησιμοποιεί τη σύνδεση VPN για επικοινωνία εντός του επιχειρηματικού δικτύου, τότε μπορείτε εύκολα να αυξήσετε την ασφάλεια και το απόρρητο του συστήματός σας. Είτε στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ των μελών του προσωπικού είτε εάν επικοινωνούν με τους πελάτες τους μέσω ενός πρωτοκόλλου VoIP, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι μόνο τα εξουσιοδοτημένα άτομα της επιχείρησής σας μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα επικοινωνίας. Είναι σημαντικό να κρυπτογραφείτε κάθε επιχειρηματική επικοινωνία που έχετε, διότι οποιοσδήποτε αδίστακτος τρίτος μπορεί να υποκλέψει τέτοιες επικοινωνίες εάν είστε απρόσεκτοι για την ασφάλεια της επιχείρησης.

3. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τους κυβερνητικούς περιορισμούς στο εξωτερικό

Για παράδειγμα, εάν ορίσετε κάποια από τα μέλη του προσωπικού σας να μεταβούν σε μια άλλη χώρα και να διεξάγουν την επιχείρησή σας εκεί, θα ήταν δύσκολο για αυτούς να κάνουν επιχειρήσεις όπως συνήθως, εάν η κυβέρνηση αυτής της χώρας έχει διάφορους νόμους περί περιορισμού του Διαδικτύου. Όταν το προσωπικό σας πηγαίνει στο εξωτερικό, φροντίστε να τους δώσετε την πρόσβαση στη σύνδεση VPN για την επιχείρησή σας, έτσι ώστε να μπορούν πάντα να διεξάγουν την επιχείρησή τους κανονικά χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με κανέναν κυβερνητικό νόμο περί περιορισμών. Εξασφαλίζει επίσης ότι η κυβέρνηση αυτής της χώρας δεν μπορεί να κατασκοπεύει την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

4. Όλες οι μεταφορές δεδομένων που σχετίζονται με την επιχείρηση προστατεύονται με ασφάλεια

Είτε μεταφέρετε τα δεδομένα του πελάτη μεταξύ διακομιστών στην εταιρεία σας είτε αποθηκεύετε διάφορα σημαντικά αρχεία σχετικά με την επιχείρησή σας στον χώρο αποθήκευσης cloud τρίτων, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι προστατεύεται πάντα. Οι μεταφορές δεδομένων που σχετίζονται με την επιχείρηση πρέπει πάντα να προστατεύονται, επειδή οι εισβολείς συνήθως θέλουν να γνωρίζουν την αδυναμία του συστήματός σας, ώστε να μπορούν να κρατήσουν τα σημαντικά και ιδιωτικά δεδομένα της επιχείρησής σας. Με το VPN να είναι πάντα ενεργό και με το προσωπικό που απαιτείται να έχει πρόσβαση στο δίκτυό σας μόνο μέσω VPN, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια όλων των δεδομένων που σχετίζονται με την επιχείρησή σας.

5. Οι χάκερ δεν μπορούν να στοχεύουν μεμονωμένο προσωπικό για να μπουν στο σύστημά σας

Όταν οι χάκερ ανακαλύψουν ότι δεν μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στο σύστημά σας για να κλέψουν τα σημαντικά δεδομένα, πρέπει να βρουν έναν άλλο τρόπο για να εισέλθουν στο σύστημά σας. Ένας από τους αγαπημένους τρόπους είναι να στοχεύσετε μεμονωμένα μέλη του προσωπικού και να δείτε αν έχουν αδύναμο πρωτόκολλο ασφαλείας για να συνδεθούν στο επιχειρηματικό δίκτυο. Εάν μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο κρυπτογραφημένο επιχειρηματικό δίκτυο, τότε οι εισβολείς μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στο επιχειρηματικό σας σύστημα χρησιμοποιώντας την πρόσβαση που παρέχεται από το μέλος του προσωπικού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δώσετε σε κάθε προσωπικό της εταιρείας την ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο για να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει κενό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εισβολείς για να εισέλθουν στο σύστημά σας.

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να παρέχετε στο προσωπικό της εταιρείας σας ασφαλή πρόσβαση σε εικονικό δίκτυο. Είναι σημαντικό για εσάς να προστατέψετε ολόκληρο το επιχειρηματικό δίκτυο με την premium υπηρεσία VPN για επιχειρήσεις, επειδή εάν δεν το κάνετε αυτό, οι εισβολείς μπορούν εύκολα να βρουν κάποια ευπάθειες στο σύστημά σας και να το επιτεθούν από εκεί. Για την προστασία όλων των σημαντικών επιχειρηματικών σας δεδομένων, καθώς και για την προστασία των ιδιωτικών δεδομένων του πελάτη σας, αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι κάθε σημείο εισόδου στο επιχειρηματικό σας δίκτυο ή διακομιστή προστατεύεται έντονα με ένα ισχυρό σύστημα κρυπτογράφησης.