5 συμβουλές για να εξαφανιστεί ο δρομολογητής σας από το ραντάρ του χάκερ

Όταν συνδέεστε στο Διαδίκτυο μέσω του δρομολογητή που έχετε στο σπίτι, να γνωρίζετε ότι ο δρομολογητής μπορεί να είναι πύλη για τους εισβολείς να διεισδύσουν στο σύστημά σας. Είναι πιθανό να συνδέεται με πολλές συσκευές που σας ανήκουν, όπως επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, smartphone, tablet, έξυπνες τηλεοράσεις και ούτω καθεξής. Έτσι, όταν ένας εισβολέας διεισδύσει με επιτυχία στο σύστημα δικτύου σας μέσω του δρομολογητή σας, μπορεί να πάρει τον έλεγχο των συσκευών σας με όποιον τρόπο θέλει. Εάν υπάρχει ακόμη μια μικρή ευπάθεια στη σύνδεση του δικτύου σας, μπορεί να είναι ένα σημείο εισόδου για τους εισβολείς να χαράξουν ολόκληρο το δίκτυο των συσκευών σας.


Γι ‘αυτό είναι σημαντικό για εσάς να διατηρείτε τη σύνδεση δικτύου σας κάτω από το ραντάρ. Εάν μπορείτε να αποκρύψετε το δρομολογητή σας από χάκερ, δεν θα υπάρχει πύλη στην οποία οι εισβολείς μπορούν να εισέλθουν στο σύστημά σας χωρίς την άδειά σας. Με άλλα λόγια, θα μπορείτε να προστατεύετε τις συσκευές σας από πιθανές επιθέσεις χάκερ. Επίσης, είναι υπέροχο για το απόρρητο και την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Ακολουθούν 5 συμβουλές για να εξαφανιστεί ο δρομολογητής σας από το ραντάρ του χάκερ:

1. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Stealth

Οι περισσότεροι δρομολογητές σήμερα είναι εξοπλισμένοι με τη λειτουργία τείχους προστασίας εντός του υλικολογισμικού, και με αυτή τη δυνατότητα έρχεται επίσης η επιλογή ενεργοποίησης της λειτουργίας stealth. Αυτή η λειτουργία stealth θα επιτρέψει την προβολή της συσκευής δικτύου σας μόνο από εσάς, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να δει τη σύνδεση δικτύου σας ή να επιχειρήσει να συνδεθεί σε αυτήν. Εν τω μεταξύ, το σύστημα τείχους προστασίας θα βοηθήσει στην προστασία της συσκευής δικτύωσης από οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής από οποιοδήποτε απομακρυσμένο μέρος. Εάν δεν το έχετε κάνει, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μυστικότητας στο δρομολογητή σας για να αποκρύψετε τη σύνδεση δικτύου σας από οποιονδήποτε χάκερ. Είναι ο απλούστερος τρόπος για να εξαφανίσετε το δίκτυό σας από το ραντάρ τους.

2. Ασφαλίστε το ασύρματο δίκτυό σας με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά εκείνοι που γνωρίζουν πολύ λίγα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, δεν θα ασχοληθούν με τη ρύθμιση του κωδικού πρόσβασης για το δρομολογητή τους. Απλώς χρησιμοποιούν το δρομολογητή τους χωρίς καμία προσαρμογή. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές συνδέσεις δικτύου που δεν είναι κρυπτογραφημένες, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν τη σύνδεση δικτύου και να κλέψει το εύρος ζώνης σας. Ορισμένοι άλλοι χρήστες δεν ενοχλούν την αλλαγή του προεπιλεγμένου SSID και του κωδικού πρόσβασης για τη συσκευή δικτύωσης τους, κάτι που μπορεί επίσης να προσελκύσει ορισμένους εισβολείς να διεισδύσουν στο δίκτυό τους. Εάν θέλετε να είστε απολύτως ασφαλείς από χάκερ, φροντίστε να ασφαλίσετε τη συσκευή δικτύου σας με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και επίσης, θα πρέπει να αλλάξετε το SSID ή το όνομα του δικτύου σας αντί να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο όνομα που δίνεται από τον κατασκευαστή.

3. Μην ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ασύρματου ελέγχου

Για να προσθέσουν ευκολία στους πελάτες, οι κατασκευαστές επιτρέπουν συνήθως στους πελάτες τους να ρυθμίζουν ή να προσαρμόζουν τους δρομολογητές τους μέσω του ασύρματου κέντρου ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν απλώς να συνδεθούν ασύρματα με το δρομολογητή και να αλλάξουν τις ρυθμίσεις όπως κρίνουν κατάλληλο. Ενώ αυτή η δυνατότητα μπορεί να σας δώσει ευκολία στη χρήση της συσκευής, μπορεί επίσης να δώσει στους χάκερ την ευκολία να ελέγχουν τη συσκευή σας από μακριά. Γι ‘αυτό συνιστάται να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ασύρματου ελέγχου της συσκευής δικτύου σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας μόνο εάν ο δρομολογητής είναι συνδεδεμένος στη συσκευή σας μέσω καλωδίου. Θα μειώσει σημαντικά τις απειλές των επιθέσεων χάκερ.

4. Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία VPN που υποστηρίζει το δρομολογητή σας

Ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσετε την ασφάλεια του δρομολογητή σας και να κάνετε ακόμη πιο αδύνατο για τους εισβολείς να διεισδύσουν στο δίκτυο του δρομολογητή σας είναι να εγκαταστήσουν ένα λογισμικό VPN που υποστηρίζει το δρομολογητή σας. Τώρα, δεν επιτρέπει σε όλο το λογισμικό VPN να κρυπτογραφείτε την κίνηση στο Διαδίκτυο του δρομολογητή σας. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN που επιτρέπει την εγκατάσταση του λογισμικού VPN στη συσκευή δικτύου σας. Κρυπτογραφώντας το ασύρματο δίκτυο, μπορείτε να το κάνετε αόρατο στα μάτια των χάκερ. Θα προστατεύσει επίσης το δίκτυο για τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δρομολογητή σας, κάτι που είναι πολύ βολικό.

5. Εγκαταστήστε ένα καλό λογισμικό τείχους προστασίας για την προστασία του συστήματός σας από τους χάκερ

Εάν η συσκευή δικτύου σας δεν διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία τείχους προστασίας, συνιστάται να εγκαταστήσετε ένα καλό λογισμικό τείχους προστασίας για την προστασία του συστήματός σας από πιθανές επιθέσεις χάκερ. Ακόμα κι αν έχετε ήδη ενεργοποιήσει το τείχος προστασίας του δρομολογητή σας, δεν θα βλάψει εάν προσθέσετε προστασία τείχους προστασίας για το σύστημά σας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν το τείχος προστασίας του δρομολογητή σας δεν λειτουργεί, το τείχος προστασίας του συστήματός σας μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Επίσης, τα περισσότερα ειδικά προγράμματα τείχους προστασίας προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας που δεν είναι διαθέσιμες στο τείχος προστασίας του δρομολογητή σας. Έτσι, μπορείτε να διπλασιάσετε την προστασία ασφαλείας με αυτό.

Αυτές είναι οι 5 συμβουλές για να εξαφανίσετε τη συσκευή δικτύου σας από το ραντάρ του χάκερ. Η πιο συνηθισμένη πράξη πειρατείας είναι η ηλεκτρονική εισβολή, την οποία οι χάκερ προσπαθούν να κλέψουν τη σύνδεση WiFi από το δίκτυό σας, καθώς και να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα ενώ βρίσκονται σε αυτό. Όσο λιγότερη είναι η προστασία ασφάλειας που έχει μια τέτοια σύνδεση δικτύου, τόσο περισσότερες πιθανότητες οι hackers θα καταφέρουν να σπάσουν το δίκτυο. Επομένως, να είστε πάντα σε επιφυλακή και να προστατεύετε το δρομολογητή σας από οποιαδήποτε απόπειρα επιθέσεων χάκερ ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map