5 τύποι εργαλείων απορρήτου και ασφάλειας που κάνουν τους χάκερ να μην μπορούν να διεισδύσουν στο σύστημά σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εισβολείς για να διεισδύσουν στο σύστημά σας. Ανάλογα με τις δεξιότητες και τις εμπειρίες τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικούς τρόπους για να εισέλθουν στο σύστημά σας και να το ελέγξουν. Ορισμένοι χάκερ χρησιμοποιούν εκμεταλλεύσεις που έχουν δημιουργήσει για να βρουν την αδυναμία στην ασφάλεια της συσκευής σας. Κάποιοι άλλοι ενδέχεται να αναπτύξουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό για να διεισδύσουν στο δίκτυό σας χωρίς να εντοπιστούν. Όσο πιο εξελιγμένη είναι η μέθοδος τους, τόσο μεγαλύτερη θα διατρέχει η ασφάλειά σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποτρέψετε τις επιθέσεις χάκερ εγκαθιστώντας τα καλύτερα εργαλεία ασφάλειας και απορρήτου που θα προσφέρουν μια μεγάλη προστασία ασφάλειας για τη συσκευή σας.

Ως χρήστης, είναι απόλυτα δική σας ευθύνη να διατηρείτε τη συσκευή σας ασφαλή. Ποτέ δεν ξέρεις πότε οι χάκερ θα βάλουν τα μάτια τους στο σύστημά σου. Γι ‘αυτό πρέπει να δημιουργήσετε την απαραίτητη μέθοδο πρόληψης που θα αποτρέψει τις επιθέσεις τους όταν συμβεί. Ακολουθούν 5 τύποι εργαλείων απορρήτου και ασφάλειας που κάνουν τους εισβολείς να μην μπορούν να διεισδύσουν στο σύστημά σας:

1. Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN)

Το Virtual Private Network (VPN) είναι ένα εργαλείο ασφάλειας και απορρήτου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την προστασία και την κρυπτογράφηση της σύνδεσης δικτύου σας. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο, μπορείτε να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP, ώστε τρίτα μέρη να μην μπορούν να δουν ή να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα περιήγησής σας. Οι εισβολείς δεν μπορούν να διεισδύσουν στο δίκτυο που προστατεύεται από το VPN μόνο και μόνο επειδή η κίνηση του δικτύου είναι κρυπτογραφημένη, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεταφορές δεδομένων είναι κρυφές από τρίτα μέρη. Επίσης, δεν μπορούν να παρακολουθούν την πραγματική σας διεύθυνση IP, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για αυτούς να εισέλθουν στο σύστημά σας. Άλλα οφέλη του VPN περιλαμβάνουν παράκαμψη κυβερνητικών περιορισμών, πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους και προστασία των οικονομικών σας συναλλαγών.

2. Προστασία τείχους προστασίας

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτός ο τύπος εργαλείου ασφαλείας δημιουργεί ένα είδος φραγμού γύρω από το λειτουργικό σας σύστημα, το οποίο ονομάζεται τείχος προστασίας που αποτρέπει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο λειτουργικό σας σύστημα. Όταν οι χάκερ προσπαθούν να διεισδύσουν σε ένα σύστημα που διαθέτει προστασία από τείχος προστασίας, οι επιθέσεις τους θα μπλοκάρουν αυτόματα και θα πεταχτούν αμέσως από το σύστημα. Η προστασία του τείχους προστασίας θα λειτουργήσει ως ένα ισχυρό φράγμα για το σύστημά σας που αποτρέπει κάθε είδους απειλές από την είσοδο στο σύστημά σας, είτε προφανώς είτε σιωπηλά. Το πιο σημαντικό, θα λειτουργήσει ενάντια σε χάκερ που προσπαθούν να εισέλθουν στο σύστημά σας χρησιμοποιώντας ωμή βία και αυτό το εργαλείο προστασίας θα ενεργοποιήσει τον άμεσο συναγερμό ασφαλείας για να κλείσει αμέσως τα σημεία εισόδου που χρησιμοποιούνται από αυτούς τους χάκερ.

3. Antivirus και Anti Spyware

Άλλοι τρόποι που χρησιμοποιούν οι εισβολείς για να διεισδύσουν στη συσκευή σας είναι να αναπτύξουν ιούς και λογισμικό υποκλοπής spyware στο σύστημά σας. Εάν η συσκευή σας έχει ασθενή ασφάλεια, οι ιοί θα μπορούν να μολύνουν το σύστημά σας και να διαταράξουν τις κανονικές λειτουργίες της συσκευής σας, όπως με την κατάληψη υπερβολικών πόρων, τη διαγραφή αρχείων τυχαία και ούτω καθεξής. Το λογισμικό υποκλοπής spyware, από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκοπεία της δραστηριότητας του υπολογιστή σας καταγράφοντας τις πληκτρολογήσεις σας ή παρακολουθώντας τη δραστηριότητα περιήγησής σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι εισβολείς μπορούν να γνωρίζουν τους κωδικούς πρόσβασης, τα ονόματα χρήστη και τους ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά. Τα προγράμματα προστασίας από ιούς και anti-spyware μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του συστήματός σας από αυτές τις απειλές.

4. Εργαλείο κρυπτογράφησης αρχείων

Ο κύριος σκοπός του εργαλείου κρυπτογράφησης αρχείων είναι να κρυπτογραφήσει τα σημαντικά αρχεία σας χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό σύστημα κρυπτογράφησης, έτσι ώστε μόνο εσείς μπορείτε να το ανοίξετε. Μόλις κρυπτογραφηθεί, τα αρχεία σας δεν θα είναι προσβάσιμα από κανέναν, εκτός εάν έχουν κωδικό πρόσβασης για αυτό. Θα χρειαστούν χρόνια για τους εισβολείς να εισέλθουν στο σύστημα κρυπτογράφησης που δημιουργήθηκε από το εργαλείο κρυπτογράφησης αρχείων, οπότε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε τα σημαντικά αρχεία σας στο σύστημά σας. Παρόλο που οι εισβολείς μπορούν να αντιγράψουν αυτά τα κρυπτογραφημένα αρχεία στους διακομιστές τους, δεν θα μπορούν να σπάσουν την κρυπτογράφηση αρχείων και να κλέψουν τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα.

5. Τακτικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά οι τακτικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην προστασία της συσκευής σας από διάφορες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων χάκερ. Όσο λιγότερο ενημερώνετε το λειτουργικό σας σύστημα, τόσο πιο ευάλωτο είναι σε επιθέσεις χάκερ. Οι τακτικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος εξυπηρετούν το σκοπό της ενημέρωσης του βασικού συστήματος αρχείων με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ή ενημερώσεις ασφαλείας για να διασφαλίσουν ότι συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά χωρίς αδυναμίες ασφαλείας. Συνιστάται να ρυθμίσετε τις ενημερώσεις του λειτουργικού σας σε αυτόματες, έτσι ώστε η συσκευή σας να μπορεί να ξεκινήσει τις ενημερώσεις όποτε είναι διαθέσιμες.

Αυτοί είναι οι 5 τύποι εργαλείων απορρήτου και ασφάλειας που κάνουν τους χάκερ να μην μπορούν να διεισδύσουν στο σύστημά σας. Με αυτά τα εργαλεία, μπορείτε να προστατεύσετε τη συσκευή σας από διάφορους τύπους επιθέσεων χάκερ και να αποτρέψετε την είσοδο οποιουδήποτε είδους απειλών στο σύστημά σας. Να θυμάστε ότι από την άποψη της ασφάλειας του συστήματος, η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία ως προληπτικό μέτρο για να αποτρέψετε τυχόν χάκερ όταν αρχίζουν να χτυπούν με τη συσκευή σας.