5 πλεονεκτήματα που μπορεί να φέρει το ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδικτυακό σας απόρρητο

Για να είστε ανώνυμοι στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να το κάνετε αυτό. Αν και το VPN εξακολουθεί να συνιστάται εάν θέλετε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο με πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, η χρήση του ανώνυμου προγράμματος περιήγησης μπορεί να κάνει το τέχνασμα. Χωρίς κανένα VPN, ένα ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο με ασφάλεια και ανώνυμα. Ορισμένα αξιοσημείωτα ανώνυμα προγράμματα περιήγησης περιλαμβάνουν τα Tor, Opera (με ενεργό το Opera VPN), το Firefox Focus για κινητές συσκευές και μερικά άλλα. Απλώς εγκαθιστώντας ένα από αυτά τα προγράμματα περιήγησης, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση στο δίκτυο χωρίς να ανησυχείτε για παρακολούθηση και επιτήρηση τρίτων.


Το μοναδικό χαρακτηριστικό ενός ανώνυμου προγράμματος περιήγησης είναι ότι βασίζεται συχνά στην προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας των χρηστών. Έτσι, όταν το χρησιμοποιούν, μπορούν να λάβουν διάφορα οφέλη όπως όταν χρησιμοποιούν ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Επίσης, αυτά τα προγράμματα περιήγησης είναι συχνά εξοπλισμένα με σύνδεση VPN, έτσι ώστε να παρέχει καλύτερη ανωνυμία για τους χρήστες. Ακολουθούν 5 πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει το ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδικτυακό σας απόρρητο:

1. Δεν χρειάζεστε VPN για να παραμείνετε ιδιωτικοί στο Διαδίκτυο

Χρησιμοποιώντας το ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης, η εγκατάσταση ενός VPN δεν είναι απαραίτητη. Φυσικά, εάν θέλετε να προστατεύσετε το δίκτυό σας σε όλο το σύστημα, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα VPN. Όμως, εάν χρειάζεται απλώς να περιηγηθείτε στον Ιστό ιδιωτικά, αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος να πάτε. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι το ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης έχει συχνά ενσωματωμένη λειτουργία VPN, η οποία σας επιτρέπει να περιηγείστε στον Ιστό ιδιωτικά. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης σάς επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία VPN σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ενώ κάποια άλλα έχουν ενεργοποιήσει μόνιμα το VPN. Έτσι, απλώς χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να παραμείνετε ιδιωτικοί στο διαδίκτυο και μπορείτε να απαλλαγείτε αυτόματα από κάθε είδους διαδικτυακούς περιορισμούς που ισχύουν στη χώρα σας.

2. Διαγράφει αυτόματα το ιστορικό περιήγησής σας

Ας ρίξουμε μια ματιά στο Firefox Focus, το οποίο είναι το είδος του ανώνυμου προγράμματος περιήγησης για κινητές συσκευές. Όταν το χρησιμοποιείτε, θα μπορείτε να περιηγηθείτε οτιδήποτε σας αρέσει ιδιωτικά. Ωστόσο, μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης, όλο το ιστορικό περιήγησής σας θα διαγραφεί αυτόματα. Όταν ανοίξετε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης, θα ξεκινήσετε από το μηδέν, σαν να μην το χρησιμοποιείτε ποτέ ξανά. Αυτό θα διατηρήσει τις διαδικτυακές σας συνεδρίες ιδιωτικές στη συσκευή σας και είναι πολύ χρήσιμο ειδικά αν μοιράζεστε τη συσκευή σας με άλλους.

3. Είστε ασφαλείς από κάθε είδους παρακολούθηση τρίτων

Εάν θέλετε να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε με οποιονδήποτε τύπο παρακολούθησης τρίτων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης αντί για το κανονικό πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν χρησιμοποιείτε το ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης για την καθημερινή σας δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, θα είστε αυτόματα ασφαλείς από οποιοδήποτε είδος παρακολούθησης και παρακολούθησης, το οποίο γίνεται συχνά από την κυβέρνηση, τον ISP και τις εταιρείες. Δεν θα αφήσετε κανένα ίχνος στη συνεδρία περιήγησής σας και κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί τη συνήθεια περιήγησής σας. Μπορείτε επίσης να προστατευτείτε από κάθε είδους κακόβουλες διαδικτυακές απειλές που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο το διαδικτυακό απόρρητο και την ασφάλειά σας.

4. Συνιστάται από διάφορους ειδικούς ασφαλείας

Πολλοί ειδικοί έχουν συστήσει στους χρήστες του Διαδικτύου να χρησιμοποιούν VPN ή ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης για να προστατεύσουν τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα ως απάντηση στα διάφορα περιστατικά εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, με όλο και περισσότερες διαδικτυακές απειλές να δημιουργούνται για την κλοπή περισσότερων δεδομένων από τους χρήστες, γίνεται πιο σημαντικό για τους χρήστες να προστατεύουν τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία ασφαλείας που προτείνουν οι ειδικοί. Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν VPN, λογισμικό ασφαλείας, τείχος προστασίας και το ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης.

5. Διαθέτει διάφορες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου

Σε αντίθεση με τα κανονικά προγράμματα περιήγησης που εστιάζουν στην εμπειρία και την ευκολία του χρήστη, το ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης εστιάζει περισσότερο στην ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών του Διαδικτύου. Συνήθως είναι πολύ εξοπλισμένο με διάφορες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου που δεν διατίθενται συνήθως σε άλλα προγράμματα περιήγησης. Για παράδειγμα, ένα καλό ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης θα είναι εξοπλισμένο με το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, ιδιωτικούς διακομιστές αναμετάδοσης, σύνδεση HTTPS, anti-malware, αποκλεισμός διαφημίσεων και πολλές άλλες παρόμοιες λειτουργίες. Όλες αυτές οι λειτουργίες έχουν εγκατασταθεί στο πρόγραμμα περιήγησης από τότε που το ανοίγετε για πρώτη φορά, επομένως δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε πρόσθετα πρόσθετα ασφαλείας ή επεκτάσεις για αυτό.

Αυτά είναι τα 5 πλεονεκτήματα που μπορεί να φέρει το ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδικτυακό σας απόρρητο. Εάν θέλετε να μάθετε τη γεύση της ελευθερίας στο Διαδίκτυο και την πλήρη ανωνυμία στο διαδίκτυο, το ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια premium υπηρεσία VPN ενώ χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο πρόγραμμα περιήγησης, έτσι ώστε να έχετε τη μέγιστη προστασία ασφάλειας και απορρήτου για τη συσκευή σας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map